Spring naar inhoud

Guest's Foto
Welkom,
Guest
Wenst u zich te registreren?


Foto
- - - - -

Packard Bell laptop, sommige tekens toetsenbord verkeerd..


  • Log in om te reageren
9 reacties op dit onderwerp

#1 hottesthotone

hottesthotone

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 5 berichten

Geplaatst 01 mei 2012 - 21:11


Hallo allemaal,


Ik hoop dat iemand wellicht een oplossing weet voor onderstaand probleem.

Ik heb zojuist een nieuwe laptop van Packard Bell aangeschaft, werkt verder prima, heeft alleen 1 klein probleempje..

Onder enkele toetsen (bijv. schift en een 2..) geeft hij een ander teken weer. Dus bij shift en 2 krijg ik geen apestaartje,maar deze: "
Zo is dat bij meerdere van deze speciale tekens. De letters en cijfers staan overigens allemaal goed.

Iemand enig idee of en eventueel hoe dit te verhelpen is....(sorry, ik kan het vraagteken ook niet vinden..)



Alvast bij voorbaat dank voor de genomen tijd en moeite!

#2 Dasle

Dasle

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 7880 berichten

Geplaatst 01 mei 2012 - 21:17



Heb even in je profiel gekeken en daar je uit Nederland bent neem ik aan dat je een QWERTY toetsenbord gebruikt.

Controleer eens hoe je toetsenbord staat ingesteld?

Welk besturingssysteem gebruikt je?

#3 hottesthotone

hottesthotone

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 5 berichten

Geplaatst 02 mei 2012 - 18:52

Klopt, inderdaad, qwerty-toetsenbord..

- Toetsenbord staat op alle punten ingesteld op 'nederlands'.

- Besturingsstysteem = Windows7

Het merkwaardige is echter..:

Op het moment dat ik 1 maal schift/ctrl ingeef, functioneert daarna alles normaal en staan alle tekens op de juiste plaats onder het toetsenbord. Dit blijft zo zolang ik op hetzelfde tab-blad blijf of dezelfde site. Wanneer dat veranderd, moet ik weer 1 maal shift/ctrl ingeven en daarna is alles weer normaal.

#4 Dasle

Dasle

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 7880 berichten

Geplaatst 02 mei 2012 - 21:15

Ga eens via Start/Configuratiescherm en klik op Land en taal.

Vervolgens ga je naar het tabblad Toetsenborden en talen en in het scherm klik
je op Toetsenborden wijzigen waarna volgende venster verschijnt.

Tekst en invoertalen Win 7.PNG
Kun je hier eens een screenshot van maken en plaatsen in je volgende bericht.
Als ik het goed heb zou hier Nederlands - Verenigde Staten (Internationaal) horen te staan.

Ga nu naar het tabblad Geavanceerde toetsinstellingen

Tekst en invoertalen Win 7 - 2.PNG
Hier kun je zien of er een toetsencombinatie is toegewezen.
Selecteer de toetsencombinatie en klik op Toetsencombinatie wijzigen.

In het venster wat je nu te zien krijgt vind je verschillende opties van de door jou geselecteerde toetsencombinatie.

Met de opties Niet toegewezen schakel je deze uit.

Lost dit je probleem op?

#5 hottesthotone

hottesthotone

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 5 berichten

Geplaatst 02 mei 2012 - 23:14

Om te beginnen hartelijk dank voor de tot nu toe geboden hulp!

Het lukt even niet zo snel om een screenshot te maken, maar wanneer ik de door jou aangegeven stappen volg, kom ik inderdaad uit bij 'toetsencombinatie wijzigen'.

En daar staat inderdaad de combinatie 'ctrl+shift' aangevinkt.

Wanneer ik daar echter voor 'niet toegewezen' kies, verandert er niets, behalve dan dat 1 maal schift/ctrl ingeven vanaf dat moment ook niet meer voor een wel correcte toetsenbordindeling zorgt.

Dus wanneer ik de optie 'ctrl +shift' aangevinkt laat kan ik het probleem telkens tijdelijk verhelpen, terwijl wanneer ik 'niet toegewezen' aanvink het probleem ook met deze tijdelijke oplossing niet meer te verhelpen is.

#6 Dasle

Dasle

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 7880 berichten

Geplaatst 03 mei 2012 - 16:06

Heb je het toetsenbord wel ingesteld staan als Nederlands - Verenigde Staten (Internationaal)?
Als je kiest voor niet toegewezen kun je idd via deze toetsencombinatie niets meer wijzigen.

#7 hottesthotone

hottesthotone

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 5 berichten

Geplaatst 03 mei 2012 - 22:59

Ja, toetsenbord staat ingesteld op 'Nederlands + Verenigde Staten (Internationaal)'.

Ik heb overigens ook nog geprobeerd of het verwijderen van 'Verenigde Staten (Internationaal)' het probleem wellicht op zou lossen, maar dit bleek niet het geval.

#8 Dasle

Dasle

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 7880 berichten

Geplaatst 06 mei 2012 - 13:06

Dat er ander dan de gebruikelijke tekens worden weergegeven, doet zich dit voor bij het gebruik van bepaalde programma's?

#9 hottesthotone

hottesthotone

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 5 berichten

Geplaatst 06 mei 2012 - 18:22

Nee hoor, dat is de hele tijd zo, vanaf het moment van opstarten. Totdat ik de combinatie shift/ctrl 1 maal ingeef, daarna wordt alles correct weergegeven.

#10 Dasle

Dasle

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 7880 berichten

Geplaatst 06 mei 2012 - 21:19

Wil je eens een screenshot maken van je toetsenbord instellingen?

Hoe je een screenshot maakt in Windows 7 lees je hier(klik erop).

Hoe je een bijlage toevoegt aan een bericht, kan je lezen in deze handleiding.




0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers

Over ons

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!