Spring naar inhoud

Guest's Foto
Welkom,
Gast
Wenst u zich te registreren?


Foto
- - - - -

SSD schijf niet zichtbaar nieuwe Dell laptop


  • Log in om te reageren
1 reactie op dit onderwerp

#1 stoeresteven

stoeresteven

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 1 berichten

Geplaatst 10 juli 2012 - 10:48


Hallo

Gisteren net mijn nieuwe Dell laptop ontvangen: de Inspiron 15R Special Edition. Het toestel beschikt ondermeer over een 32 GB SSD schijf en een 'gewone' 5400 rpm harde schijf van 1 TB.

Het eerste wat ik steeds doe bij een nieuwe PC is deze formatteren omdat ik al de door de leverancier bijgeleverde software niet hoef. Hiervoor heb ik de laptop gestart vanaf de bijgeleverde Win 7 DVD, maar toen ik in het deeltje kwam waar je de partities en harde schijven kan formatteren en instellen, was de lijst gewoon blanco, m.a.w. ik kon niet doorgaan.

Ik heb hem dan gewoon laten starten en in het My Computer scherm, zag ik enkel een C-schijf van 919 GB. In Disk Management zag ik echter volgende schijven/partities:
- 40 MB: door systeem gereserveerd
- 12 GB: waarvan iets meer dan 4 GB in gebruik
- 919 GB: de C-schijf
- 8 GB: door OEM gereserveerd

Ik weet niet of ik hieruit kan opmaken dat er al-dan-niet een SSD schijf inzit (ik kom nergens tot een som van +/- 30 GB)... De PC komt wel zeer snel in Windows terecht bij het opstarten (is wel een i7 3612QM quad met 8 GB RAM).

Mijn bedoeling is eigenlijk gewoon om de PC te formatteren en Win 7 en drivers te installeren op de SSD. Wil ik nadien bijkomende software installeren (bv. Office 2010) en/of data opslaan, zou ik dat op de 'gewone' schijf doen.

Iemand een idee hoe ik dit kan doen ? Ik heb 2 weken om een terug te sturen, dus indien dit niet mogelijk is, stuur ik hem terug en bestel ik mij hetzelfde toestel maar met een gewone 7200 rpm schijf...

Alvast bedankt voor jullie reacties !!!
Steven

#2 Dasle

Dasle

    Moderator

  • Moderator
  • 8.611 berichten

Geplaatst 10 juli 2012 - 15:57

Hoi Steven, welkom op PCH.

Van je laptop zijn er drie versies te verkrijgen,

1- Met Full HD-beeldscherm!
2- Met Full HD scherm! Inclusief Blu Ray speler!
3- Met Full HD scherm! Super performance met SSD

Je kan er hier(klik erop) alles nalezen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers

Over ons

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!