Spring naar inhoud

Guest's Foto
Welkom,
Guest
Wenst u zich te registreren?


Foto
- - - - -

D-Link wireless router DI-524


  • Log in om te reageren
5 reacties op dit onderwerp

#1 vanwees

vanwees

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 11 berichten

Geplaatst 17 augustus 2012 - 13:56


Ik heb thuis een D-link wireless router DI-524 waarmee ik dikwijls problemen heb om op mijn draadloos netwerk te geraken. Met iPhone/iPad moet ik soms 5 à 10 minuten proberen om op mijn eigen draadloos netwerk te geraken.
Ook zijn er problemen als ik met 2 apparaten (iPhone of iPad en laptop) op het netwerk wil geraken. Alle toestellen maken bij andere draadloze netwerken onmiddellijk verbinding.
Ik zit bij Telenet als provider en heb het standaard abonnement van een goeie €42 in de maand.
Kan iemand mij zeggen wat ik eventueel kan veranderen aan mijn router settings of iets anders?
Bedankt!

#2 stegisoft

stegisoft

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 27423 berichten

Geplaatst 20 augustus 2012 - 09:47

Tussen modem en DI-524 is er waarschijnlijk ook een switch DES-1000 als ik mij niet vergist.
IK zou de switch eens opnieuw opstarten door de stroom even uit en aan te zetten.
DI-524 is geen router maar een acces-point.
Ik zou overwegen om een echte router te nemen want de uwe werkt op G signaal terwijl tegenwoordig op N signaal is die veel sterker signaal kan geven.

#3 vanwees

vanwees

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 11 berichten

Geplaatst 20 augustus 2012 - 11:55

Bedankt voor de feedback.
Ik weet niet of er een switch tussen zit, ik zal eens kijken. Het is toch niet het toestel (modem) van Telenet zelf dat ik dien te herstarten?
Heb je eventueel suggesties voor een niet te dure wireless router?

#4 stegisoft

stegisoft

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 27423 berichten

Geplaatst 20 augustus 2012 - 12:00

Het ziet eruit zoals onderstaande afbeelding:

des1005.jpg

#5 vanwees

vanwees

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 11 berichten

Geplaatst 20 augustus 2012 - 12:12

Ah OK. Dit heb ik wel degelijk thuis staan, maar in de kast, niet aangesloten dus... Ik vermoed dat ik deze dien te plaatsen tussen de modem en mijn access point?

#6 stegisoft

stegisoft

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 27423 berichten

Geplaatst 20 augustus 2012 - 13:43



Dan moet je niet doen.
Zet de stroom van de modem en acces-point uit door de stekker uit de stopcontact te halen.
Geeft de modem weer stroom en wacht tot het klaar is en dat kan je zien aan de lampjes en daarna acces-point stroom geven.




0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers

Over ons

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!