Spring naar inhoud

Guest's Foto
Welkom,
Guest
Wenst u zich te registreren?


Foto
- - - - -

HELP koptelefoon werkt niet in laptop!


  • Log in om te reageren
20 reacties op dit onderwerp

#1 laptop55

laptop55

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 13 berichten

Geplaatst 15 september 2012 - 19:34


Ik hoop dat ik hier antwoorden zal vinden omdat ik het bijna opgeef met mijn laptop. Het zit namelijk zo mijn koptelooningang die doet het al een tijdje niet, maar de microfoon ingang wel. Ik heb windows vista eerst deed de koptelefoon ingang het wel, maar het geluid ging ook door de boxen heen. Ik ben ten einde raad!

#2 laptop55

laptop55

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 13 berichten

Geplaatst 15 september 2012 - 19:44

Up :(

#3 clarkie

clarkie

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 20992 berichten

Geplaatst 15 september 2012 - 19:46

Sluit je hoofdtelefoon eens aan en kijk je instellingen eens na via start-> configuratiescherm-> geluid-> tabblad afspelen.

#4 laptop55

laptop55

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 13 berichten

Geplaatst 15 september 2012 - 19:50

Het ziet er zo uit bij mij Geplaatste Afbeelding

#5 clarkie

clarkie

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 20992 berichten

Geplaatst 15 september 2012 - 19:59



Controleer eens of je iets van realtek audio configuratie terug vindt bij configuratiescherm.

#6 laptop55

laptop55

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 13 berichten

Geplaatst 15 september 2012 - 20:42

Ja heb ik

#7 clarkie

clarkie

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 20992 berichten

Geplaatst 16 september 2012 - 08:47

Open realtek audio configuratie.
Klik er op geavanceerde apparaatinstellingen.
Staan de instellingen zoals hieronder:

dc.png

Controleer ook eens op een andere PC of de hoofdtelefoon nog werkt.
Een andere mogelijkheid is dat de aansluiting defect is.

Ook kan je via start-> configuratiescherm-> programma's en onderdelen realtek audio driver verwijderen en dan opnieuw installeren.
Download via deze link, je moet er een vinkje plaatsen voor i accept to the above.
En klik op NEXT
dcc.jpg

Je ziet dan onderstaand scherm waar je afhankelijk of je een 32 of 64 bit versie van Windows vista hebt de juiste downloadlink aan de linkerkant moet nemen.

dcd.png

#8 laptop55

laptop55

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 13 berichten

Geplaatst 16 september 2012 - 14:59

De R.A.D stond er eerst niet bij dus heb het opnieuw geinstalleerd maar krijg niet het bovenstaande te zien. Dit is wat ik krijg als ik het open. Geplaatste Afbeelding

Dit is mijn configuratiescherm. Geplaatste Afbeelding

#9 laptop55

laptop55

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 13 berichten

Geplaatst 16 september 2012 - 15:00

De koptelefoon, oordopjes werken gewoon ook op mp3 en pc.

#10 clarkie

clarkie

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 20992 berichten

Geplaatst 16 september 2012 - 15:48

Heb je realtek HD Audio opnieuw geïnstalleerd?
Want er zijn enkele instellingen bij jouw niet terug te vinden.
Zo ziet het er bij mij uit:

realtek4.jpg

Misschien een hardware probleem?

#11 laptop55

laptop55

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 13 berichten

Geplaatst 16 september 2012 - 21:24

Ja die had ik opnieuw geinstalleerd dat is dus het eerste plaatje. Voorheen had ik dat icoontje niet bij configuratie. Nu wil ik Realtek helemaal verwijderen en opnieuw downloaden, alleen kan dat niet via programma's en onderdelen verwijderen want realtek staat niet op de lijst?

#12 clarkie

clarkie

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 20992 berichten

Geplaatst 17 september 2012 - 16:24

Kijk eens of je onderstaande van Realtek ziet staan bij programma's en onderdelen:

realtek2.jpg

#13 laptop55

laptop55

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 13 berichten

Geplaatst 17 september 2012 - 20:29

Nee die staat dus niet in de lijst vreemd he? Terwijl ik nog wel geluid uit mijn boxen krijg

#14 clarkie

clarkie

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 20992 berichten

Geplaatst 18 september 2012 - 17:43

Ga via start-> configuratiescherm naar apparaatbeheer.
Wat staat er bij besturing voor geluid, video en... bij jouw?

realtek3.JPG

#15 laptop55

laptop55

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 13 berichten

Geplaatst 22 september 2012 - 22:25

Geplaatste Afbeelding Zo ziet het eruit. Ik denk dat het aan mijn instellingen ligt, ik heb dus realtek opnieuw verwijderd en de link gedownload die je erop hebt gezet alleen mis ik nog steeds de instellingen die jij wel hebt?

#16 clarkie

clarkie

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 20992 berichten

Geplaatst 23 september 2012 - 08:42

Het ziet er zo uit bij mij Geplaatste Afbeelding



Bovenstaande afbeelding uit bericht 4 is die gemaakt met de hoofdtelefoon ingeplugd?
Geef ook het merk, model en modelnummer door van je laptop.

#17 laptop55

laptop55

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 13 berichten

Geplaatst 25 september 2012 - 21:26

Nee zonder hoofdtelefoon ingeplugd, merk: emachines E series modelnummer 525. Ik heb al op de website van emachines gekeken en de geluidsdriver behorende bij dit merk opnieuw geinstalleerd maar tevergeefs.

#18 clarkie

clarkie

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 20992 berichten

Geplaatst 26 september 2012 - 16:41

Het was wel de bedoeling dat de hoofdtelefoon aangesloten was.
Dus koppel de hoofdtelefoon aan en kijk dan eens wat er dan in het tabblad afspelen staat.

#19 laptop55

laptop55

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 13 berichten

Geplaatst 05 oktober 2012 - 21:55

Het was wel de bedoeling dat de hoofdtelefoon aangesloten was.
Dus koppel de hoofdtelefoon aan en kijk dan eens wat er dan in het tabblad afspelen staat.


Ik heb de hoofdtelefoon ingeplugd maar er verandert niks aan de opties bij afspelen ik krijg precies hetzelfde scherm te zien?

#20 clarkie

clarkie

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 20992 berichten

Geplaatst 06 oktober 2012 - 08:16

Misschien een defect aan de aansluiting.




0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers

Over ons

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!