Spring naar inhoud

Guest's Foto
Welkom,
Gast
Wenst u zich te registreren?


- - - - -

Zou deze geschikt zijn?


 • Log in om te reageren
14 reacties op dit onderwerp

#1 Gast_retsech_*

Gast_retsech_*
 • Gasten

Geplaatst 09 mei 2008 - 02:24


Om te beginnen: ik ben een hobby-developer en ik heb een nieuwe notebook nodig die geschikt is voor gaming zowel als programming.
Ik ging op een lange zoektocht naar iets perfects en zo goedkoop mogelijk. Toen kwam ik deze tegen:

Dell XPS M2010 PC

Het model verrastte me direct, de hardware die hij heeft, en vooral de prijs. De meeste (notebooks) met dit soort inhoud hebben meestal een bedrag van boven de 2500 euro.

Ik ben absoluut geen hardware expert, maar ik weel wel wat ik nodig heb voor mijn computergebruik. Maar toch, wil ik het laten keuren door evarenen.

Mijn bezigheden:
Dure spelletjes spelen zoals (Age of Empires3) (Black & White2) (The Sims2) (GTA SAN) (World of Warcraft) (Mijn eigen), enz...
Dus de vraag is, kan ik met dit model feilloos games spelen? Met de hoogste quality ingesteld en top snelheid zoals je ziet op de "Gameplay videos" ?

Want hier was ik dus echt naar op zoek. Als de kleine lettertjes mij niet de verkeerde richting toe wijzen ben ik er bijna zeker van dat ik deze ga kopen/bestellen.
Groetjes, retsech

#2 Gast_Masters_*

Gast_Masters_*
 • Gasten

Geplaatst 09 mei 2008 - 15:17

zolang je er niet de heel nieuwste games op max quality en max resolutie gaat op spelen gaat dat perfect gaan moet dat toestel; de graficshe kaart die erin zit (een x1800) is namelijk al vrij oud te noemen.

Als je persé echt héél goed wil kunnen gamen zou ik eerder voor de Dell XPS 1730 gaan (NLDHSONL-N05X7302 configuratie).
Deze heeft "maar" een 17" scherm (wel met een hogere resolutie dan dat 20" scherm), maar is in spelletjes gewoon PAKKEN beter (8700GT in SLI met dan nog eens een Ageia Physixs kaart eronder).
Als je die koopt met 4 gig ram + drie jaar uitgebreide garantie betaal je er 2239€ voor, en als je er deze waardebon bij zet ( M73QVJ4ZZWD?S8 ) dan heb je hem voor een goede 2000.


#3 Gast_retsech_*

Gast_retsech_*
 • Gasten

Geplaatst 09 mei 2008 - 16:09


Bedoel je dat de videokaart niet goed is?
Als ik op een of andere manier er een 512MB kan krijgen, zal hij het dan wel doen op de hoogste quality?

Misschien is dat nog wel aan te passen bij de bestelling ('k weet het niet zeker)

Edit:
Ik was vanplan de SupercompleetSysteem te bestellen:
Vind uw laptop, desktop, server, printer, softwaretoepassing, service of monitor bij Dell.

De videokaarten schijnen bij die 2 versies beide het zelfde te zijn. Dus dat is dan het enigste waar ik me zorgen over hoef te maken right?

#4 Gast_retsech_*

Gast_retsech_*
 • Gasten

Geplaatst 09 mei 2008 - 17:15

Ik wou dit ding kopen zodat ik "Black & White 2" op full quality en speed kan spelen zoals in gameplay videos.

Wat dit spel van je computer eist:

OS - Windows 2000/XP
Processor - Intel Pentium 4 or equivalent 1.6 GHz
Memory - 512MB RAM
Hard Drive - 3.5GB
DVD-ROM - 8 SPEED
Video Card - 64MB with 1.1 Pixel Shader*
Sound Card - DirectX 9.0c compatible
DirectX - Version 9.0c
Input - Keyboard, mouse
*Black & White 2 requires a 64MB video card with 1.1 Pixel Shader support. Supported video cards: NVIDIA GeForce4 Ti series, GeForce FX series, GeForce 6200 or greater
ATI Radeon 8500 or greater, ATI Radeon X300 or greater. DirectX 9.0c is included on this disc and may require the latest drivers for your video and sound card.

Ik ben geen fan van Crysis ofzo. En ik houd niet zo van FPS games op een desktop/laptop. Daar heb ik me PS3 voor.
Ik houd van simulaties zoals dit spel, The Sims2, Age of Empires 3 en wat andere games.

Black & White 2 is een van de grafische games die ik ooit heb (willen) spelen voor de computer. Als deze game het doet zou the sims 2 het vast ook wel doen en waarschijnlijk AOE3...

Maar toch, kan je dit bevestigen? Kan ik Black & White spelen zoals je ziet in gameplay filmpjes? Zoals uhm........
YouTube - Black and White 2 The Wolves World

Zou dit kunnen denkje? Zo ja, dan heb ik de PC van me dreams gevonden.
Ik heb meer dan 6 jaar gewacht om op zo'n manier als dit te kunnen spelen dus ik moet alle details weten :D

#5 Gast_Masters_*

Gast_Masters_*
 • Gasten

Geplaatst 09 mei 2008 - 17:16

De x1800 is niet slecht te noemen, maar ook niet goed. Er zijn ondertussen al 2 nieuwere series uit die vb oa DX10 ondersteunen (doet deze kaart niet)

Als je kijkt naar prestatiebenchmarks dan krijg je voor die Dell die ik opgaf (met 2x 8700M GT in SLI) een 3DMark06 score van ong 8200, terwijl je met die single x1800 rond de 3200 eindigt...
maw; voor spelletjes te spelen ben je al véél beter af met die XPS 1730, komt daar nog eens bij dat die een AgeiaX heeft (niet meegenomen in die scores, dus daar gaat die XPS 1730 nog beter gaan scoren).

Geheugen op je grafische kaart maakt trouwens vrij weinig uit, je hebt kaarten met 750 megabyte waarmee je niet kan spelen omdat ze te traag zijn, je hebt er andere die met 256 mb toch snel genoeg zijn om goed mee te spelen.

Die XPS met zijn 20" scherm is een desktopvervanger die een beetje kan gamen, maar het is géén gamesysteem.

Edit; die x1800 zal dat spel wel op max kwaliteit kunnen draaien, zo zwaar is het op het eerste zicht niet. Als je dat toestel voor mobiel gebruik wil nemen; het weegt 8.2 kilo zonder laptoptas & lader. Tegen dat je ermee voort bent is het dus 10 kilo (wat immens veel is, ik vind mijn 4 kilo laptop al te zwaar). Ik blijf dus de keuze voor een 20" vreemd vinden, zeker aangezien je zelfs een hogere resolutie kan krijgen op een 17" scherm...

(trouwens, die kortingscode die ik opgegeven heb werkt ook op jouw toestel, dus als je er nog 10% af wil mag je die niet vergete invoeren)

#6 Gast_retsech_*

Gast_retsech_*
 • Gasten

Geplaatst 09 mei 2008 - 17:35

Zou hij ook Crysis kunnen spelen op die 1.979 laptop? Dell XPS M1730-laptop / notebook
Als dat zo is, is hij helemaal perfect voor mijn computer gebruik.

#7 Gast_retsech_*

Gast_retsech_*
 • Gasten

Geplaatst 09 mei 2008 - 18:15

Ik liet mijn oog vallen op de 2010 versie. Alleen valt het me tegen dat hij niet bestemd is voor games.

Ik moet nog beginnen met sparen dus hopelijk hebben ze een nieuwe versie gemaakt tegen de tijd dat ik het geld ervoor heb.

#8 Darthia

Darthia

  Lid

 • Lid
 • PipPipPipPip
 • 623 berichten

Geplaatst 09 mei 2008 - 20:10

Die linker XPS M1730 is niet geschikt. De videokaart zal Crysis niet op een mooie manier kunnen weergeven. Overigens kan je Crysis wel spelen zonder DX10, maar dan is het hele grafische aspect van dit spel weg.

Die rechter versie, de Game-versie, zal daarentegen wel het spel op full quality kunnen afspelen. Zeker door zijn in SLI gezette 8800 GTX. Jammer dat het geen 768 MB videokaarten zijn. Maar voor de rest een erg goed systeem.

#9 Gast_retsech_*

Gast_retsech_*
 • Gasten

Geplaatst 09 mei 2008 - 21:19

Nu een belangrijk vraagje:

De 2010 sprak me het meest aan door het design. En dat ze zeggen dat het bedoeld is voor games. Maar het schijnt dus dat hij niet op z'n best games speelt.
Dus, mocht ik misschien ooit Dell overhalen andere hardware erbij toe te voegen, en of dat kan. Zo ja: Welke zou je me aanraden?

Ik moet nog beginnen met uitgebreid sparen dus misschien maken ze later wel een nieuwe versie.

#10 Gast_retsech_*

Gast_retsech_*
 • Gasten

Geplaatst 09 mei 2008 - 23:50

Ik zat misschien ook te denken aan een Alienware. Die zijn echt voor games bestemd.
Ik ben vanplan de desktop te nemen omdat die het goedkoopst is. Voordat je dat ding besteld moet je ook hardware uitkiezen die ze er voor je insleutelen. Voor mensen zonder hardware verstand (zoals ik ^^) maakte ze zo'n simpele keuze:

Entertainment - Gaming - High Performance gaming.

Ik zit te denken de "Gaming" te nemen van 2.331 euro + een monitor + verzends kosten.
...Maar zullen mijn games het wel feilloos op hoogste quality en speed zijn?
Zoals B&W2, of Crysis ?
Ik wil mijn games 100% spelen zodat ik me de komende jaren nergens zorgen over hoeft te maken.

Welke zou je me aanraden?

Link: Customise your Alienware Area-51 high performance gaming desktop computer

#11 Darthia

Darthia

  Lid

 • Lid
 • PipPipPipPip
 • 623 berichten

Geplaatst 10 mei 2008 - 00:39

Alienware is een bedrijf dat hele goede hardware bij elkaar zet, en dit merk je ook vaak aan de prijs. Ook wel omdat het via Engeland geshipt wordt.

Je spreekt jezelf een beetje tegen.. je wilt feilloos op de hoogste quality en speeds draaien.. Zou je dan niet voor High End gaan (HE)?

#12 Gast_Masters_*

Gast_Masters_*
 • Gasten

Geplaatst 10 mei 2008 - 10:50

Laten we anders beginnen. Je wil blijkbaar serieus kunnen gamen, en mobiliteit is niet belangrijk? (anders zou je geen desktop overwegen).

Welk scherm wil je hebben, want daar moet je je grafische kaarten op aanpassen. Als tevreden bent met een 19" 1280x1024 scherm moet daar véél minder grafisch geweld onder dan als je een 30" monitor wil kopen met 2560x1600...

Die Area 51 in zijn basisvorm zoals die er staat is zelfs niet eens echt zwaar overtuigend, die dell laptop zal al bijna mee kunnen qua grafische toestanden. Bij Alienware betaal je gewoon voor naam + service; als je daar een echte gamepc koopt zit je minimaal aan 3000€ (uitgerust met een 9800GTX, een DVDbrander, 4 gig ram en 2 jaar garantie betaal je al 2360£, of zo'n 3000€. Daarover komt nog wisselkoersen (procentje of 3à5), transport...)

#13 Darthia

Darthia

  Lid

 • Lid
 • PipPipPipPip
 • 623 berichten

Geplaatst 10 mei 2008 - 11:01

Wat Masters zegt, klopt. Alienware is 1 van de duurdere merken en zal veel geld in het merk pompen. Kijk al maar naar de case. (LEDjes etc)

Zou met behulp van wat betere kennis een desktop laten assembleren. Hier zijn verscheidene fabrikanten voor. Alternate en Azerty, en met Masters als Dell-expert, ben je al helemaal goed uit. Zo kun je zelf kiezen wat je er in laat zetten, ipv dat alles al voor je uitgekozen is.

#14 Gast_retsech_*

Gast_retsech_*
 • Gasten

Geplaatst 10 mei 2008 - 13:32

Ik kan er maar beter nog een keertje naar kijken zodra ik het geld heb. Misschien hebben ze van die 2010 een gaming notebook gemaakt. Of verlagen ze van prijs met de Alienware (tegen die tijd)

Thnx voor hulp. :)

#15 Gast_Masters_*

Gast_Masters_*
 • Gasten

Geplaatst 11 mei 2008 - 11:16

Alienware gaat niet verlagen in prijs, omdat ze enkel high-end aanbieden. Je gaat hoogstens andere (nieuwere) hardware kunnen kopen, maar de prijs laten ze daar niet zakken...

Als je nog moet beginnen sparen is het inderdaad beter om eerst te zorgen dat je een mooi budget liggen hebt, aangezien er zodanig snel nieuwe hardware uitkomt dat iets wat nu een mooie prijs/prestatieverhouding heeft dat volgende maand misschien niet meer heefT.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers

Over ons

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!