Spring naar inhoud

Guest's Foto
Welkom,
Gast
Wenst u zich te registreren?


Foto
- - - - -

Review: AVerMedia Game Capture HD


 • Log in om te reageren
1 reactie op dit onderwerp

#1 superjona

superjona

  Supervisor

 • Supervisor
 • 4.019 berichten

Geplaatst 11 februari 2013 - 18:21


In deze review bespreken we de AVerMedia Game Capture HD C281, een slim apparaatje waarmee je gemakkelijk beelden kan opnemen van je gaming consoles.

Bewerkt door superjona, 11 februari 2013 - 19:53.


#2 superjona

superjona

  Supervisor

 • Supervisor
 • 4.019 berichten

Geplaatst 11 februari 2013 - 18:32

Inleiding

Geplaatste Afbeelding


Er bestaan tientallen ‘Capture Cards’ om opnames van je televisie en gameconsoles te maken. Het delen van deze gameplaybeelden op sociale media is erg populair, maar hiervoor heb je echter een computer nodig, waardoor het opnemen niet bepaald gebruiksvriendelijk is. Ook zijn deze capture cards vaak erg duur, met prijzen boven de 200 euro die niet uitzonderlijk zijn. AVerMedia heeft daarom met de Game Capture HD C281 een zeer interessant product op de markt gezet, het toestelletje claimt namelijk prima beelden op te nemen in hoge definitie terwijl er geen computer vereist is. Voor het opnemen van gameplayfilmpjes lijkt de Game Capture HD dus ideaal, maar dat gaan we uiteraard even testen.

Wat kan je allemaal doen met de Game Capture HD?


Geplaatste Afbeelding

In eerste instatie is de Game Capture HD uiteraard een apparaat om gameplay van gameconsoles op te nemen of te ‘recorden’. De C281 bevat naast een opname-functie ook heel wat andere leuke features, zo kan je onder andere met één druk op de knop een screenshot nemen.

Geplaatste Afbeelding

Met de handige User Interface kan je allerlei instellingen wijzigen, waaronder de beeldkwaliteit. Voor onze tests hebben we de beeldkwaliteit op optimale settings gehouden. Het opnemen gebeurt via de Component-kabel en wordt daarna op een informatiedrager naar keuze geplaatst. Er is ruimte voorzien voor een interne 2.5 inch harde schijf, maar aan de voorkant van de Game Capture HD vind je ook een USB-poort terug voor het aansluiten van een USB Stick of externe harde schijf. De fabrikant raadt wel aan om een NTFS-apparaat te gebruiken om goede opnames te verzekeren.

Specificaties • Signaal Input:
 • Component
 • Audio L/R

 • Signaal Output:
 • Component
 • Audio L/R

 • Opslag:
 • Intern: 2.5 inch (9.5 mm of 12 mm) harde schijf
 • Extern: Snelle USB Stick of externe harde schijf

 • Opnameformaat:
 • MP4/AVI (Codec: H.264 en AAC)
 • Ondersteunde resoluties: 480i/480p/576i/576p/720p/1080i/1080p (50/60 Hz)

Op de verpakking heeft AVerMedia het volgende over de Game Capture HD te melden:


 • HD Gameplay opnemen in 1080i
 • Geen PC nodig
 • Capture met één klik
 • H.264 hardware compressie
 • Neem screenshots tijdens het gamen of afspelen
 • Ingebouwd HDD-slot (2.5 inch)
 • Real-time opnames
 • Ondersteuning voor Pass-thru
 • Afstandsbediening

Verpakking en inhoud


Geplaatste Afbeelding

Het apparaat zit stevig verpakt in een mooie doos, waarop alle nodige details vermeld zijn. Aan de voorkant kunnen we even een snelle blik werpen op de Game Capture zelf, en op de achterkant staan alle specificaties vermeld.

Geplaatste Afbeelding

In de doos zelf vinden we de Game Capture HD, een standaard netsnoeraansluiting (12V/1.5A), een kleine afstandsbediening (met meegeleverde batterijen!), de benodigde kabels (éénmaal component + audio en éénmaal universele component aansluiting) een quick-start guide en een duidelijk beschreven handleiding.

Geplaatste Afbeelding

Zoals je merkt is het accessoire-pakket van de Game Capture HD erg uitgebreid, en het bevat alles om meteen aan de slag te kunnen; vaak is dat bij capture cards niet het geval. De component kabels voor invoer zijn duidelijk van hoge kwaliteit, en werken prima met zowel de PS3, Xbox 360 en Wii.

Installatie


Geplaatste Afbeelding


Dankzij de simpele quickstart gids verloopt het installeren heel simpel. De universele kabel sluit je aan op je gameconsole, die vervolgens de beelden naar de Game Capture stuurt. Een andere set component-kabels stuurt dan datzelfde beeld vervolgens door naar je televisietoestel. Indien je dat wenst, kan je in plaats van de meegeleverde geluids-kabeltjes ook digitale input gebruiken.

Geplaatste Afbeelding

Vooraleer je de Game Capture HD opstart, moet je er een opslagmiddel aan koppelen. Dit kan een interne harde schijf zijn, maar gemakkelijker is natuurlijk een snelle flash drive of een externe harde schijf. Indien je voor de USB Stick gaat, is het belangrijk dat deze stick goede schrijfsnelheden heeft om optimaal te kunnen opnemen, daarom neem je best een model met goede snelheden en veel vrije ruimte. Daarna start je de console op, steek je de Game Capture HD aan en je kan ermee aan de slag. Het kan haast niet simpeler. Met een druk op de Record-toets, wordt je gameplay opgenomen.

Geplaatste Afbeelding

Aangezien het toestel eigenlijk als tussenschakel fungeert, roept bij ons de vraag op of dit geen lag of vertraging veroorzaakt. Gelukkig is er geen enkele vertraging merkbaar, dankzij de ingebouwde Real-time modus. Hierdoor worden de secundaire functies (playback, bestandsbeheer) tijdelijk uitgeschakeld om het recorden zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Geplaatste Afbeelding


Test

Uiteraard is het belangrijk om te weten hoe goed het apparaat nu eigenlijk kan opnemen. Voor onze onderstaande tests hebben we steeds gebruik gemaakt van de setting ‘optimaal’, voor de best mogelijke beeldkwaliteit. Je kan er ook voor kiezen om op te nemen met een iets lagere kwaliteit, maar aangezien de kans klein is dat je opslagmiddel meteen vol geraakt, zullen weinigen hier gebruik van maken. Een leuke extra is het wel.

Screenshots WWE '13

Geplaatste Afbeelding

Geplaatste Afbeelding

Screenshots Black Ops II


Geplaatste Afbeelding

Geplaatste Afbeelding

Screenshots Sonic & Sega All Stars Racing

Geplaatste Afbeelding

Geplaatste Afbeelding

Screenshots Rayman Origins

Geplaatste Afbeelding

Geplaatste Afbeelding

Voor onze tests hebben we een aantal screenshots genomen en een viertal filmpjes in HD-kwaliteit. Deze hebben we vervolgens geüpload naar YouTube, zonder wijzigingen aan te brengen. Hierboven en hieronder vind je een aantal beelden (zowel screenshots als filmpjes) van de games WWE ’13, Call of Duty: Black Ops II, Sonic & Sega All Stars Racing en ten slotte nog Rayman Origins. Oordeelt u zelf maar.


http://youtu.be/LM66Zb3D3NE

http://www.youtube.com/watch?v=aNBlB9004Rg

http://www.youtube.com/watch?v=tjs3DxOSYQQ

http://www.youtube.com/watch?v=JmPN7VNv0XQ

Zoals we zien zijn de gameplaybeelden – voor een toestel dat amper 100 euro kost – erg goed. Het is weliswaar geen Full HD-kwaliteit, maar voor het opnemen van gameplay voor bijvoorbeeld een YouTube-kanaal, voldoet het apparaat zeker.

Eindwoord

Zoals je kan zien doet de AVerMedia Game Capture HD zijn werk goed, het apparaat neemt vlot en met een goede beeldkwaliteit opnames van je gameplay. Wat zeker als een pluspunt kan beschouwd worden is het goede gebruiksgemak, dankzij de duidelijk uitgelegde handleidingen, meegeleverde kabels en werking zonder een computer.

Geplaatste Afbeelding

Daarnaast moet ook nog vermeld worden dat het apparaat een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding heeft. De Game Capture HD is één van de goedkoopste Capture Devices op de markt, zeker als je de prijs vergelijkt met alternatieve middelen. Je kan het apparaat immers al kopen voor 100 euro op Amazon.


Over het algemeen zijn we erg tevreden over de Game Capture HD van AVerMedia. Het praktisch gebruik, aangename prijskaartje en degelijke beeldkwaliteit zijn genoeg reden om dit toestel een Silver Award uit te reiken.


Geplaatste Afbeelding

© 2013 - Jonathan Maes (superjona)
Wij danken graag AVerMedia voor het leveren van het reviewexemplaar.Bewerkt door superjona, 11 juli 2013 - 19:00.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers

Over ons

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!