Ga naar inhoud

Word 2010 - "Verborgen gegevens" verwijderen met "Documentcontrole".


kape

Aanbevolen berichten

5203aef7ca574-Word_2010_-_Logo.jpg

“Verborgen gegevens” op een Word-document kunnen – zonder dat je het weet – heel wat informatie verschaffen over de auteur van het document of over de firma waar het gemaakt werd. Bij het aanmaken van een Word-document worden immers een aantal gegevens opgeslagen, die steeds meegaan naar alle volgende gebruikers van dit document. De naam van de auteur, de naam van het bedrijf, de aanmaakdatum en de verschillende versies van een document, e.d.m. worden (eventueel) gestockeerd op het document. Om je privacy te beschermen kan je deze “verborgen gegevens” in Word 2010 verwijderen via de ingebouwde “Documentcontrole”.

Open het Word-document en klik bovenaan op “Bestand” om alle mogelijke opties te bekijken. Specifiek voor dit probleem kiezen we voor de optie “Info” en het onderdeel “Voorbereiden voor delen”.

5203ae0458532-Word_2010_-_Controleren_Problemen.jpg

Na klikken op de button “Controleren op problemen” opent het dialoogvenster van “Documentcontrole”.

5203ae1eebf46-Word_2010_-_Documentcontrole.jpg

In dit venster kan men 6 onderdelen controleren:

1. Opmerkingen, revisies, versie-informatie en aantekeningen.

2. Documenteigenschappen en persoonlijke informatie.

3. Aangepaste XML-gegevens.

4. Kopteksten, voetteksten en watermerken.

5. Onzichtbare inhoud.

6. Verborgen tekst.

Alle onderdelen zijn standaard aangevinkt voor controle. Wil je één van de onderdelen niet controleren, verwijder dan het vinkje.

Klik onderaan op “Controleren” en “Documentcontrole” begint aan zijn taak, het opzoeken van “verborgen gegevens”. Het resultaat wordt snel getoond.

5203ae3766d92-Word_2010_-_Documentcontrole_Uitgevoerd.jpg

Een blauw vinkje betekent dat er in dat onderdeel geen gegevens verborgen zitten, een rood uitroepteken wijst er op dat deze gegevens wel aanwezig zijn in dat onderdeel.

Om de “verborgen gegevens” te verwijderen klik je op “Alles Verwijderen” naast het onderdeel of de onderdelen met de uitroeptekens. “Documentcontrole” verwijdert dan de gevonden gegevens. Sluit dan het dialoogvenster.

Sla nu het document opnieuw op en je hebt een “zuiver” document in Word 2010 zonder “verborgen gegevens”. Wil je zeker zijn dat alles verwijderd is, dan kan je de procedure nog eens herhalen … maar in normale omstandigheden volstaat één opruiming.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.