Ga naar inhoud

Antieke


Aanbevolen berichten

Een website waar Mac-gebruikers in het verleden allerlei software konden downloaden werd onlangs gebruikt om gebruikers van Internet Explorer met malware te infecteren. Het gaat om Macport.com, een website die zichzelf de Macintosh Software Supersite noemde en allerlei programma's aanbood.

Eind 2006 werd de stekker uit de website getrokken, maar de domeinnaam en website bleven bestaan. Volgens onderzoekers van Cisco hebben aanvallers het domein gekaapt en gebruikt voor het hosten van malware. Op een gehackte Indiase website ontdekten de onderzoekers namelijk een iframe dat naar een pagina van Macport wees. De pagina bevatte een exploit voor een recent gepatcht lek in Internet Explorer.

De aanvallers hebben waarschijnlijk met opzet het domein hebben gekaapt, omdat het verkeer hiernaar toe onschuldig zou lijken. Uit de statistieken van Macport blijkt echter dat 57% van de doorgestuurde gebruikers geen IE gebruikte en dus niet kwetsbaar was. Hoeveel procent van de IE-gebruikers een ongepatchte browser gebruikte is onbekend. In het geval IE niet was gepatcht raakte de computer met een IRC-bot besmet, die de computer onderdeel van een botnet maakte. De eigenaar van Macport zou de infectie inmiddels hebben verwijderd.

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.