Ga naar inhoud

Mogelijk poging om het Tor-netwerk uit te schakelen


Aanbevolen berichten

Nog onbekende partijen zouden mogelijk van plan zijn om de komende dagen het Tor-netwerk, waarmee gebruikers hun anonimiteit op internet kunnen beschermen, volledig uit te schakelen. Daarvoor heeft het Tor Project, het team dat de Tor-software ontwikkelt en onderhoudt, gewaarschuwd.

De aanvallers zouden het Tor-netwerk willen uitschakelen door de directory authorities in beslag te nemen. Dit zijn speciale servers in het Tor-netwerk waarmee de Tor-software die gebruikers op hun computer hebben staan de Tor-servers kan vinden die zich in het Tor-netwerk bevinden. "We nemen nu maatregelen om de veiligheid van onze gebruikers te beschermen, en ons systeem is al gebouwd om redundant te zijn, zodat de anonimiteit van gebruikers is beschermd, zelfs als het netwerk wordt aangevallen", zegt Tor-ontwikkelaar Roger Dingledine.

Hij stelt dat het dan ook veilig blijft om Tor te gebruiken. Toch hoopt hij dat de aanval niet zal plaatsvinden. "Tor wordt namelijk door goede mensen gebruikt." Via Tor kunnen activisten, journalisten en mensen in onder andere totalitaire regimes van het internet gebruik maken. Ook opsporingsdiensten, banken en bloggers maken er gebruik van. "Pogingen om het Tor-netwerk uit te schakelen zou ook invloed op deze gebruikers hebben, niet alleen degenen die de aanvaller niet mag", merkt Dingledine op. Mocht de aanval op het Tor-netwerk plaatsvinden dan zullen gebruikers via het Tor-blog worden gewaarschuwd.

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.