Spring naar inhoud

Guest's Foto
Welkom,
Guest
Wenst u zich te registreren?


Foto
- - - - -

WD Externe harde schijf niet zichtbaar in verkenner !!


  • Dit onderwerp is gesloten Dit onderwerp is gesloten
42 reacties op dit onderwerp

#1 bara12

bara12

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 22 berichten

Geplaatst 23 december 2008 - 14:29


Mensen,

Mijn externe harde schijf van western Digital WD10000E035 = 1 TERRABYTE heeft het altijd gedaan maar ik zie hem niet meer in mijn verkenner OS = Vista.

Wel zie ik hem in mijn control panel voor het veilig verwijderen en ook in mijn apperaatbeheer !!

Ik weet het echt niet meer :bawling:

Heeft iemand svp een oplossing ?:s

BVD !!

#2 filkill

filkill

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 648 berichten

Geplaatst 23 december 2008 - 15:07



Hen je het al eens op een andere pc geprobeert met xp ofzo.

Ik heb dit ook eens gehad met een mp3-speler.in vista werkte hij niet en daarvoor wel en als ik hem op een pc met xp aansloot herkende hij hem wel
[SIGPIC][/SIGPIC]

#3 bara12

bara12

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 22 berichten

Geplaatst 24 december 2008 - 09:28

Filkill,

Thanx voor je reactie !

Ik probeer vandaag de schijf op een andere pc aan te sluiten.

Je hoort het nog !

#4 aarondk1

aarondk1

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 2494 berichten

Geplaatst 24 december 2008 - 11:47

Als je externe hd is aangesloten moet je dit proberen:

1.Klik op Start, klik op Uitvoeren, typ Devmgmt.msc en klik op OK.
2.Open het menu Actie en klik op Zoeken naar gewijzigde apparaten. 3.Windows herkent nu nieuwe apparaten.
Sluit Apparaatbeheer en het Configuratiescherm.

Geeft dit enige verandering?
Kwalijk bericht gezien? Druk op de Rapporteer knop.
Nuttige post? Geef een bedankje!

Neem ook eens een kijkje naar onze Hardware -en Software reviews!

#5 bara12

bara12

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 22 berichten

Geplaatst 24 december 2008 - 21:57

Oke hij zoekt wel naar hardware maar ziet hem nog steeds niet !

Hij is wel aanwezig in apparaatbeheer. (maar dit was al zo)

In ieder geval bedankt voor je tip !

Ik heb hem ondertussen nog niet kunnen aansluiten aan een desktop.
Ik heb alleen deze laptop !

Iemand nog een tip ?

BVD

#6 bara12

bara12

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 22 berichten

Geplaatst 24 december 2008 - 23:26

In schijfbeheer is hij wel aanwezig maar is hij onleesbaar/onbekend ! (TERWIJL IK EERGISTER NOG GEKEKEN HEB OP DE SCHIJF)

#7 bara12

bara12

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 22 berichten

Geplaatst 24 december 2008 - 23:35

Oja nog een fijne kerstavond allen ;)

#8 bara12

bara12

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 22 berichten

Geplaatst 26 december 2008 - 16:16

Vandaag aangesloten op een XP machine maar ik krijg gewoon hetzelfde als op de Vista Laptop !!!!!!


:s:s

#9 swake

swake

    Lid

  • Gebanned
  • PipPipPip
  • 487 berichten

Geplaatst 27 december 2008 - 01:26

Heb even opgezocht naar model, en ik zie dat het eigenlijk een externe HD is in een soort zakformaat. Ik vrees dan ook voor het ergste. Als je deze schijven gaat loskoppelen en bij een andere pc of laptop gaat gebruiken gebeurt het nogal zeer dikwijls dat deze van FAT instellingen veranderen, dus van NTFS naar FAT32, en daar vrees ik nu voor.Is het mogelijk om hier even te vermelden wat nu de huidige FAT instellingen zijn.

#10 bara12

bara12

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 22 berichten

Geplaatst 27 december 2008 - 21:16

Hoi SWAKE zie schijf :

Productinformatie Wd Elements 1 TB externe harddisk

Maar dit is geen zakformaat hoor meer baksteen formaat en volgens mij is hij gewoon FAT ingedeeld !

#11 bara12

bara12

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 22 berichten

Geplaatst 27 december 2008 - 21:41

Trouwens bestaat er geen tool of zoiets om toch de schijf te zien ?

#12 swake

swake

    Lid

  • Gebanned
  • PipPipPip
  • 487 berichten

Geplaatst 28 december 2008 - 17:24

Maar dit is geen zakformaat hoor

Wat noem jij dan een zakformaat? voor mij zijn externe HD's 3,5 inch zakformaten
1 inch = 25,4 milimeter (ben wel niet lang naar school geweest, maar wel heel veel onthouden).

En nu even uitleggen welke externe Hd's dit zijn, heb er zo eentje, wel van ander merk,
http://www.azerty.nl...--vaste-sc.html (zo eentje heb ik ).
Ben het ook allemaal maar achteraf te weten gekomen hoor: Was geformateerd in FAT32, en ik heb die dan geconverteerd naar NFTS. Geen problemen. Mooi fotoalbum opgeslagen, maar ja, dochter moest ook wat van foto's op haar laptop hebben. HD aangesloten aan haar laptop, paar foto's op haar laptop geplaatst, terug aan mijn PC gekoppeld. Wat bleek. Was terug geconverteerd naar Fat32 en alles foetsie en dit zou komen doordat schijf werd gebruikt op 2 verschillende pc's

#13 bara12

bara12

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 22 berichten

Geplaatst 30 december 2008 - 14:58

Swake thanx voor je reactie !

Oke zakformaat is de externe schijf niet want je kan hem niet even in je zak stoppen ;)

Over aansluiten op een andere pc ik had de problemen al voordat ik hem op een dektop had aangesloten !

Ik weet echt niet wat het is !!!

#14 swake

swake

    Lid

  • Gebanned
  • PipPipPip
  • 487 berichten

Geplaatst 30 december 2008 - 15:22

OK bara
Dat had je wel eerst niet vermeld hé dat er reeds problemen waren. Daarom vraagje.
Op welk type USB sluit je deze aan, USB 2.0 ? En dat is bij mij het geval, mijn schijfje bevat dus een extra power aansluiting. Dus een kabeltje met 2 USB aansluitingen zodat ik ze aan 2 USB poorten aansluit.Ik denk wel dat bij de jouwe ook kan, even naar PC winkel en naar een extra power USB aansluiting vragen zou ik zeggen. Ik denk wel dat jouw HD een zakformaat is hoor, maar in extra grote verpakking zit, snap je wat ik bedoel. Op de site gaan bekijken toont klein, ik heb ze nog niet gezien in werkelijkheid.

ziet er zo ongeveer uit

http://www.addonics...._pcable_med.gif

#15 bara12

bara12

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 22 berichten

Geplaatst 30 december 2008 - 21:33

Swake !

Het is allemaal usb2 met een adapter voor stroom zie :

http://wdc.custhelp....3400728&p_olh=0

Alleen ik heb hem dan aangesloten op een laptop !

nog bedankt voor je reactie trouwens !

#16 Guest_Masters_*

Guest_Masters_*
  • Gasten

Geplaatst 31 december 2008 - 10:27

Die harde schijf die bara12 heeft MOET aan een externe adapter hangen. Een 3.5" harde schijf wordt gevoed op 12V, en een USBpoort levert 5V, dus die kan een 3.5" schijf nooit laten werken. Je hebt wel 2.5" schijven die op 5v werken, en die dus de "zakformaatjes" zijn (en 1.8, maar die zijn doorgaans vrij duur & dus niet veel gebruikt behalve in mp3spelers en dergelijke). Schijven die van NTFS naar FAT & omgekeerd spontaan veranderen dat komt gewoon niet voor, of je bent met je harddisk aan het knoeien geweest. Het is namelijk de bedoeling van zo'n schijf dat je ze op een andere pc kan aansluiten, anders kan je ze evengoed (en zelfs beter) gewoon intern zetten.

Staat er nog een schijfletter bij diskmanagement toegewezen? Indien dat niet het geval is dan verklaard dat waarom je hem in windows niet meer ziet.

#17 bara12

bara12

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 22 berichten

Geplaatst 01 januari 2009 - 13:21

Masters,

Bedankt voor wat duidelijkheid !!!!!!!! :-)

Zie mijn printscreen van schijfbeheer !

Thanx voor je reactie !

mvg

Bara

Bijgevoegde Thumbnails

  • schijfprscreen.jpg


#18 swake

swake

    Lid

  • Gebanned
  • PipPipPip
  • 487 berichten

Geplaatst 01 januari 2009 - 14:00

maar die zijn doorgaans vrij duur

Hier wil ik wel even op inpikken. Zijn helemaal niet duur, en dit zijn inderdaad externe hd's in zakformaat. Je kunt ze zelfs in de achter zak van je broek stoppen of in de binnenzak van je jas. Masters ik vermoed daij het over iets anders hebt dan ik bedoel.

Dit is het type dat ik gebruik

SO-MB3250UB-OT1 Dane-Elec 250GB SO-Mobile eHDD 2.5 SATA USB2.0 with OTB - Blue :: Interngeheugen.com - Geheugen Upgrade

#19 Guest_Masters_*

Guest_Masters_*
  • Gasten

Geplaatst 01 januari 2009 - 14:17

Dan ben jij gewoon rijker of ik ;)

Die schijf is inderdaad eentje in zakformaat (2.5") en zoals je zegt perfect buspowered (of trekt zijn stroom van de usbpoort om het in mooi nl te zeggen). Ideale schijfjes, maar die zijn helaas vrij duur. Jij betaalt 76€ voor 250 gig, voor 60€ koop je een van 500 gigabyte, dus de jouwe is prijs per gigabyte meer dan het dubbele van die standaard externe schijven van 3.5" (die met externe voeding moeten gevoed wordne vanwege de nodzaak aan 12v)

Of je 80€ veel of weinig vindt hangt een beetje van persoon tot persoon af, maar ze zijn veel duurder dan de 3.5" modelletjes (maar op zich zijn die schijfjes al een pak goedkoper geworden hoor)

#20 swake

swake

    Lid

  • Gebanned
  • PipPipPip
  • 487 berichten

Geplaatst 01 januari 2009 - 14:35

Dan ben jij gewoon rijker of ik ;)


Bekijk ook even mijn leeftijd hé masters. Ik ga dan ook al meer dan 30 jaar werken, jij moet nog aan je carriére beginnen. Zal ook wel komen hoor.




0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers

Over ons

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!