Ga naar inhoud

28 virusscanners voor Windows 7 getest


Aanbevolen berichten

Het Duitse testorgaan AV-Test.org heeft 28 virusscanners en Internet Security Suites voor consumenten op Windows 7 getest. Daarbij werd er naar 'real world' scenario's zoals bescherming, gebruik en prestaties gekeken en fungeerde Microsoft Security Essentials als basislijn.

De beveiligingspakketten werden vergeleken op bescherming, bruikbaarheid en prestaties. In totaal konden de 28 pakketten voor elke categorie 6 punten scoren, oftewel 18 punten in totaal. Voor de bescherming werd gekeken naar de bescherming tegen zero-day malware-aanvallen en detectie van malware uit de laatste vier weken.

De 'Performance' test bestond uit de impact van de virusscanner op de werking van de computer, bijvoorbeeld bij het bezoeken van websites, het downloaden, installeren en draaien van software en het kopiëren van data. Als laatste werd de bruikbaarheid beoordeeld, zoals het onterecht waarschuwen voor legitieme software en websites, de zogeheten 'false positives'.

Met name op dit laatste gebied ging het tijdens de test, die in november en december plaatsvond, goed mis, zo laat Andreas Marx van AV-Test aan Security.NL weten. In november veroorzaakten de virusscanners gemiddeld 7 false positives. Dit gemiddelde wordt met name veroorzaakt door de virusscanner van Tencent, die maar liefst 134 keer ten onrechte alarm sloeg.

Uitslag

Bitdefender, Kaspersky Lab en Trend Micro zetten met elk 17,5 punten de hoogste score neer. Alleen Trend Micro weet echter de volle 6 punten voor de detectie van malware te behalen. Verder zijn het alleen Avira en F-Secure die hierin slagen. ThreatTrack VIPRE, Microsoft Security Essentials en Tencent zetten met respectievelijk 9,5, 11 en 11,5 punten de slechtste scores neer. Op het gebied van detectie scoort Microsoft zelfs nul punten.

Om door AV-Test.org gecertificeerd te worden moesten de pakketten in totaal 10 punten scoren en in elke categorie minimaal 1 punt halen. Aangezien Security Essentials als basislijn fungeerde was ThreatTrack de enige leverancier die niet werd gecertificeerd.

 

bron: security.nl

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.