Ga naar inhoud

Pentagon werkt aan biometrisch wachtwoordalternatief


Aanbevolen berichten

Het Amerikaanse leger is bezig met de ontwikkeling van een nieuw identificatiesysteem dat werkt aan de hand van op softwaregebaseerde biometrie en als vervanging voor wachtwoorden kan gaan dienen. Het "actieve authenticatieprogramma" wordt uitgewerkt door DARPA, de onderzoekspoot van het Pentagon.

Het programma richt zich op gedragskenmerken bij het gebruik van technologie. Net zoals mensen een vingerafdruk achterlaten als ze iets aanraken, laten mensen ook een "cognitieve vingerafdruk" achter als ze met technologie werken. De eerste fase van het programma richt zich op het onderzoeken van biometrie waarvoor geen aanvullende hardware moet worden geïnstalleerd.

Het gaat dan bijvoorbeeld om hoe gebruikers met de muis omgaan en taal in documenten en e-mail gebruiken. Tijdens latere fases van het programma zal ernaar oplossingen worden gekeken waarbij de beschikbare biometrie aan een nieuw authenticatieplatform wordt toegevoegd, dat weer in de desktops of laptops van het Amerikaanse leger is te gebruiken. Voor de ontwikkeling van het systeem zou het Pentagon miljoenen dollars hebben uitgetrokken, zo meldt Sky News.

 

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.