Ga naar inhoud

Een map toevoegen aan de taakbalk.


Gast

Aanbevolen berichten

Programma’s kun je eenvoudig aan de taakbalk vastmaken. Om mappen aan de taakbalk vast te maken heeft Microsoft ons sinds Windows 7 in de kou laten staan. Er zijn echter een aantal alternatieve manieren om ook mappen of verwijzingen naar harde schijven op de taakbalk te kunnen plaatsen. Ziehier een dergelijke methode:
 

  • Maak een snelkoppeling op je bureaublad van de gewenste map die je op de taakbalk wilt plaatsen. Als voorbeeld voor deze handleiding neem ik hier de map “PrintScreen Files” die in de map van “Mijn documenten” staat. Klik daarvoor met de rechter muisknop op de door jou gekozen map en kies “Kopiëren naar… / Bureaublad (Snelkoppeling maken)”. post-22140-0-34437200-1453235391_thumb.j

Je hebt dan een snelkoppeling naar die map op je bureaublad staan.

  • Ga nu naar je bureaublad en klik met de rechtermuisknop op de gemaakte snelkoppeling en klik dan op “Eigenschappen” waarna een nieuw venster wordt geopend waarbij het tabblad 'Snelkoppeling' geopend is.

post-22140-0-68120400-1453235391_thumb.j

  • We gaan hier in de eerste plaats het pad in het venstertje “Doel” even wijzigen. In het venstertje 'Doel' staat het pad naar de map of schijf die geopend moet worden zodra er op de snelkoppeling wordt geklikt. Dat pad is normaal gezien reeds geselecteerd voor bewerking(blauwe achtergrond). Plaats de cursor aan het begin van het pad en typ “Explorer.exe”(zonder aanhalingstekens) gevolgd door een spatie.

post-22140-0-06798600-1453235392_thumb.j

 

Alvorens op OK te klikken kun je ook nog even de afbeelding van het pictogram naar wens wijzigen zodat het straks voor u goed herkenbaar is zodra je het terugziet op de taakbalk. Klik dan op de knop “Ander pictogram”, kies een gewenst icoon en druk op OK, tenzij je nog  graag via het tabblad “Algemeen” de naam van de snelkoppeling wenst te wijzigen. Klik tenslotte in het venster met Eigenschappen onderaan op OK.

Je kunt nu de snelkoppeling met de rechtermuisknop naar de taakbalk slepen en hierop loslaten. De snelkoppeling is dan direct geplaatst op de taakbalk. Door er met de rechtermuisknop op te klikken kun je kiezen voor "Dit programma losmaken van de taakbalk" om de snelkoppeling weer te verwijderen van zodra je dat wenst. Overigens de snelkoppeling op het bureaublad kan nadat je deze op de taakbalk hebt geplaatst verwijderd worden.

 

Goed om weten: Dit werkt ook voor bestanden.

aangepast door droske
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Sarah opende dit topic
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.