Spring naar inhoud

Guest's Foto
Welkom,
Guest
Wenst u zich te registreren?


Foto
- - - - -

verbinding draadloos internet in buitenland


  • Dit onderwerp is gesloten Dit onderwerp is gesloten
12 reacties op dit onderwerp

#1 kurt5

kurt5

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 186 berichten

Geplaatst 10 februari 2009 - 15:48


Hallo,

Mijn probleem is in verband met draadloos internet.
Ik zit momenteel in het buitenland waar ik mijn stage doe. Ik heb mijn laptop mee en in het kantoor werken ze met draadloos internet.
Het type van mijn laptop Acer Travelmate 7730 – Intel core 2 duo processor T5670.
Als ik wil aansluiten op het draadloos internet, zei hij gisteren dat ik beperkte of geen verbindingsmogelijkheden had. I
Ik kon de router perfect zien maar kon niet surfen op het net.
Als ik drukte op herstellen, kon hij mij geen nieuw IP-adres geven;
De gegevens dat ik verkreeg waren IP 169.254.100.96 en Subnetmasker: 255.255.255.0
Indien ik het probeerde met de kabel te surfen op het internet was dit eveneens mogelijk.

Vandaag heb ik na een paar instructies een paar dingen verandert in mijn instellingen en nu krijg ik verbinding met de server maar kan niet surfen op het internet. Hij vindt de websites niet terug.
In bijlage een voorbeeld van huidige instellingen op mijn laptop.

Ik heb naast mij ook een pc om aan te werken en ik zal zijn gegevens in verband met internet meegeven:
Fysiek adres: 00-40-95-30-2D-B1
IP-adres: 172.26.0.173
Subnetmasker: 255.255.255.0
Standaardgateway: 172.26.0.1
DNS- Servers: 80.58.61.250
80.58.61.254

Hopelijk kan iemand mij helpen om mijn pc toch online te krijgen zodat ik met mijn familie kan skypen en zo contact houden want anders is 3 maanden lang en zou ontzettend duur worden qua telefoonkosten.

Indien er nog meer gegevens nodig zijn wil ik jullie gerust verder helpen maar ik kan wel iets van computers maar niet zo danig veel.

Bedankt op voorhand,
Evelyne

Bijgevoegde Bestanden



#2 robke

robke

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 571 berichten

Geplaatst 10 februari 2009 - 17:24

Hey Evelyne,

169.254.100.96 lijkt me logisch vermits je wel connectie maakt met de router en verder niet.
Normaal is het draadloos netwerk beveiligd en raak je dus met een externe pc niet zomaar verbonden.

Kan je daar even horen wat ze gebruiken van beveiliging en wat de key is? Deze zal je dan moeten ingeven om verbinding met het internet te verkrijgen. Heb je nooit dergelijke pop-up gekregen?

Ook bij je eigenschappen dien je Automatisch een IP-adres laten verkijgen aan te vinken!

#3 kurt5

kurt5

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 186 berichten

Geplaatst 10 februari 2009 - 17:50

Hey Evelyne,

169.254.100.96 lijkt me logisch vermits je wel connectie maakt met de router en verder niet.
Normaal is het draadloos netwerk beveiligd en raak je dus met een externe pc niet zomaar verbonden.

Kan je daar even horen wat ze gebruiken van beveiliging en wat de key is? Deze zal je dan moeten ingeven om verbinding met het internet te verkrijgen. Heb je nooit dergelijke pop-up gekregen?

Ook bij je eigenschappen dien je Automatisch een IP-adres laten verkijgen aan te vinken!


In het bureau weten we niet welke beveiliging dat ze gebruiken omdat het een router is voor het hele gebouw. Ik heb geen pop-up gekregen.
Ik heb wel de code gekregen voor het inloggen op het draadloos netwerk;
Als ik automatisch ip adres aanvink dan krijg ik de melding van geen of beperkte verbinding.
Groetjes

#4 robke

robke

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 571 berichten

Geplaatst 10 februari 2009 - 17:59

Die code moet je zoiezo ingeven anders ga je niet kunnen verbinden.

#5 kurt5

kurt5

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 186 berichten

Geplaatst 10 februari 2009 - 18:09

Die code moet je zoiezo ingeven anders ga je niet kunnen verbinden.


Dat heb ik gedaan, code ingeven lukt pas erna krijg ik al die meldingen

#6 robke

robke

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 571 berichten

Geplaatst 10 februari 2009 - 18:11

Kan je een screenshot doorsturen van waar je de code moet ingeven?

#7 kurt5

kurt5

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 186 berichten

Geplaatst 10 februari 2009 - 18:17

Neen want ik in het begin deze code ingegeven en moet ze niet meer ingeven.
Hij vraagt ze niet meer, ik kan perfect verbinden met de server want heb uitstekende verbinding zegt hij, enkel kan ik niet surfen op het internet want dan zegt hij dat hij webpagina kan vinden.

#8 robke

robke

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 571 berichten

Geplaatst 10 februari 2009 - 18:24

Inderdaad je bent verbonden met de router maar niet met het internet, vandaar ook je 192-adres. Moest je goed verbonden zijn zou je een 172-adres krijgen.

Werk je met een Wifi-tooltjevan Acer? Kijk even onderaan je taakblak of je een icoontje ziet van je Wifi.

#9 kurt5

kurt5

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 186 berichten

Geplaatst 10 februari 2009 - 18:28



Ik zie enkel onderaan een computer'tje die gelijk iets uitstraalt . . . maar anders zie ik niet.
Zou het helpen als ik handmatig het ip adres invoer van mijn vaste pc op kantoor?

#10 robke

robke

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 571 berichten

Geplaatst 10 februari 2009 - 18:45

Ik ga even terugkomen op mijn vorige comments.

Als je een 169-adres krijgt dan heb je geen geldig IP, m.a.w. dan ben je zelf niet verbonden met de router.

Kan je even automatisch een IP verkrijgen aanzetten en dan nog even laten weten wat je krijgt als IP-adres?

grtz

#11 kurt5

kurt5

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 186 berichten

Geplaatst 10 februari 2009 - 18:57

Al hij automatisch kiest heb ik een 169.254.100.96 ip adres

#12 robke

robke

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 571 berichten

Geplaatst 10 februari 2009 - 19:09

Probeer even volgende met dus automatisch ip aan.

start > cmd
in het cmd-vernster : ipconfig /release
daarna ipconfig /renew

Geraak je thuis of ergens anders wel draadloos verbonden?

#13 kurt5

kurt5

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 186 berichten

Geplaatst 11 februari 2009 - 16:23

Probeer even volgende met dus automatisch ip aan.

start > cmd
in het cmd-vernster : ipconfig /release
daarna ipconfig /renew

Geraak je thuis of ergens anders wel draadloos verbonden?



Thuis in België had ik nergens problemen om online te komen:
Ik heb eens een overzicht gemaakt van al mijn ipconfig/all ¨in bijlage´

Hopelijk kan iemand mij helpen ...
Bedankt

Bijgevoegde Bestanden






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers

Over ons

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!