Ga naar inhoud

Windows 10 updates uitschakelen


Gast

Aanbevolen berichten

De meeste Windows gebruikers vinden het updaten van Windows irritant. Ze zouden het updaten eigenlijk liever uitschakelen. Nochtans zijn de updates belangrijk om verschillende redenen. Met de updates worden problemen immers opgelost of voorkomen, denk maar aan beveiligingslekken. Soms zorgen de updates ook voor betere prestaties en compatibiliteit met bestaande software.

 

In Windows 8.1 en vorige versies van Windows konden we het updaten gewoon uitschakelen via het icoontje Windows update in het configuratiescherm. In Windows 10 is dat via die weg echter niet meer mogelijk. Wil je toch het updaten tijdelijk uitschakelen dan kan je dit alsnog door de update service uit te schakelen. Dat doe je als volgt:

 

  • Ga naar Zoeken in Windows en type services (1). Klik nu op Services (2)

 

               591f551301479_Windows10PCH007.jpg.adee31e4e9a256b334fb3a9fa37f6407.jpg

  • Scrol naar Windows update (zie groene kader in onderstaande afbeelding) en dubbelklik er op om het eigenschappen venster van Windows update te openen.
  • ·         Stop de service (1) en verander het opstarttype naar Uitgeschakeld (2).
    • 591f551365659_Windows10PCH008.jpg.3ac3ed4bf78dbfcc0dfc34ab8e4b0e8f.jpg

 

 

Opgelet:

  • Als je de Windows update service uitschakelt kan je niet langer gebruik maken van Windows Defender om je systeem te bewaken en te beschermen. Met de Windows update service uitgeschakeld kan deze immers zichzelf niet meer updaten. Installeer dus een andere virusscanner. Had je reeds een andere virusscanner geïnstalleerd dan kan je die natuurlijk blijven gebruiken. Het uitschakelen van de Windows update service heeft geen invloed op het updaten van andere virusscanners.
  • Laat Windows update niet blijvend uitgeschakeld.

 

 

Bron: http://decomputer.be/windows-10-updates-uitschakelen/

 

 

 

aangepast door droske
Op 19-05-2017 aangepast i.f.v. Windows 10 Build 15063
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Gast sloot dit topic
  • Sarah opende dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.