Spring naar inhoud

Guest's Foto
Welkom,
Guest
Wenst u zich te registreren?


Foto
- - - - -

Spelletjes Van Windows 95 naar Vista

allemaal draait nieuwe nogal pc probleem vista vrienden windows xp

  • Dit onderwerp is gesloten Dit onderwerp is gesloten
40 reacties op dit onderwerp

#1 Michel

Michel

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 22 berichten

Geplaatst 01 juli 2007 - 15:00


Vrienden,

Ik bezit nogal wat spelletjes die ik speelde met windows 95, op wat moet ik letten om ze ook te spelen op mijn nieuwe pc met Vista? Ook mijn vriend draait nu XP, kan dit allemaal zonder probleme?

groetjes

Michel

#2 Yannick

Yannick

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 7281 berichten

Geplaatst 01 juli 2007 - 15:06

die zullen in 99% van de gevallen niet werken op vista dus je moet ze voor de gek houden.

dit doe je met een comptabiliteit modus, deze zit standaard in vista (en ook in xp) ingebouwd.

je drukt met rechts op het uit te voeren bestand, en dan klik je op eigenschappen.

zie de bijlage voor welk scherm je nu krijgt.

je gaat dan naar het 3e tabblad compabiliteit, je vinkt het eerste vakje aan en selecteer windows 95.

klik op toepassen en volg de verdere instructies.

Bijgevoegde Thumbnails

  • hulp1.jpg


#3 Yannick

Yannick

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 7281 berichten

Geplaatst 02 juli 2007 - 09:54

is het nu ook gelukt?

#4 Guest_IS.rafil_*

Guest_IS.rafil_*
  • Gasten

Geplaatst 02 juli 2007 - 20:04

ik zit met een gelijkaardig probleem denk ik.
Ik probeer nu 2 games uit C&C3 en CM07. Telkens ik ze opstart krijg ik een bluescreen...
Enig idee of dit er iets mee te maken heeft? Ik betwijfel het eigenlijk van C&C hoort normaalgezien te draaien op Vista.

#5 karel

karel

    Administrator

  • Administrators
  • 5533 berichten

Geplaatst 02 juli 2007 - 20:09

aan IS.rafil, kunt u even de foutcode noteren die in het blauw scherm staat? zo kunnen wij de exacte oorzaak geven hiervan

mvg karel

ps. Welkom

Is uw probleem OPGELOST?

Laat dit weten met een reactie aub en druk op de OPGELOST knop!!!

- Volg PC-Helpforum op Facebook & Twitter
- Download onze mobiele applicaties voor Android, iOS en BlackBerry hier


#6 Guest_IS.rafil_*

Guest_IS.rafil_*
  • Gasten

Geplaatst 02 juli 2007 - 20:11

zou ik wel willen doen, maareuh de bluescreen komt er maar een seconde op ofzo en verdwijnt dan alweer
ik probeer zo snel mogelijk wat gegevens door te geven

#7 karel

karel

    Administrator

  • Administrators
  • 5533 berichten

Geplaatst 02 juli 2007 - 20:12



Klik rechts op 'deze computer'; eigenschappen; geavanceerd; opstart- en herstelinstellingen -> instellingen; bij systeemfouten 'de computer automatisch opnieuw opstarten UITvinken.


Als je nu die blue screen krijgt zal je pc niet rebooten. Dan kan je rustig dat scherm lezen en de fout code opschrijven.

Dan druk je gewoon terug op de power knop of op de reset knop om te rebooten.

Is uw probleem OPGELOST?

Laat dit weten met een reactie aub en druk op de OPGELOST knop!!!

- Volg PC-Helpforum op Facebook & Twitter
- Download onze mobiele applicaties voor Android, iOS en BlackBerry hier


#8 Guest_IS.rafil_*

Guest_IS.rafil_*
  • Gasten

Geplaatst 02 juli 2007 - 20:15

thanks

#9 Guest_IS.rafil_*

Guest_IS.rafil_*
  • Gasten

Geplaatst 02 juli 2007 - 20:24

nu snap ik er helemaal niks meer van, ik krijg nu de melding dat ik directX moet installeren. Ik ben nochtans zeker dat dit al is gebeurd...

#10 karel

karel

    Administrator

  • Administrators
  • 5533 berichten

Geplaatst 02 juli 2007 - 20:28

controleer dit even of dit de laatste versie is (9.0c)
deze kan u hier downloaden:
http://www.microsoft...&displaylang=nl

Is uw probleem OPGELOST?

Laat dit weten met een reactie aub en druk op de OPGELOST knop!!!

- Volg PC-Helpforum op Facebook & Twitter
- Download onze mobiele applicaties voor Android, iOS en BlackBerry hier


#11 Guest_IS.rafil_*

Guest_IS.rafil_*
  • Gasten

Geplaatst 02 juli 2007 - 20:28

Zorg ervoor dat DirectX 9.0 of hoger is geïnstalleerd. Verder moet je grafische kaart voldoen aan de minimale eisen en moet onder de beeldinstellingen de hardwarematige acceleratie ingeschakeld zijn.

Nu weet ik wel 100% zeker dat mijn grafische kaart voldoet aan de vereisten.
Dus het moet aan die hardwarematige acceleratie liggen neem ik aan?
En het is inderdaad die laatste versie die ik installeerde.

#12 Guest_IS.rafil_*

Guest_IS.rafil_*
  • Gasten

Geplaatst 02 juli 2007 - 20:37

ok waar vind ik die hardwarematige acceleratie?

#13 karel

karel

    Administrator

  • Administrators
  • 5533 berichten

Geplaatst 02 juli 2007 - 20:37

dit staat als systeemvereisten:
OS Windows XP / Vista (32-Bit)
Processor XP: 2.0 GHz (Intel Pentium 4; AMD Athlon 2000+; Multiple Cores) / Vista: 2.2 GHz (Intel Pentium 4/AMD Athlon 2200+/Multiple Cores)
Memory XP: 512 MB / Vista: 1 GB
Hard Drive Media: 6.0 GB / EA Link: 8.0 GB
DVD Drive 8 SPEED
Video Card XP: 64 MB / Vista: 128 MB*
Sound Card DirectX 9.0c compatible**
DirectX Version 9.0c
Online Multiplayer 512 Kbps or faster; 2-8 Players
Input Keyboard, Mouse
Optional VoIP Headset

*Supported chipsets: Windows XP: NVIDIA GeForce4 + (GeForce4 MX series not supported); ATI Radeon 8500 + (Radeon 9200 and 9250 PCI not supported). Windows Vista: NVIDIA GeForce 6100 +; ATI Radeon 9500 +. Laptop versions of these chipsets may work but are not supported. **Note: Creative Sound Blaster Audigy Cards running under Windows Vista, Intel P4 2.6 GHz CPU or multiple cores required. DirectX 9.0c is included on this disc and may require the latest drivers for your video and sound card.

Kunt u dus even vermelden hoeveel ram geheugen uw pc is, en welke videokaart u heeft, mssh zijn hier ook updates voor

mvg karel

Is uw probleem OPGELOST?

Laat dit weten met een reactie aub en druk op de OPGELOST knop!!!

- Volg PC-Helpforum op Facebook & Twitter
- Download onze mobiele applicaties voor Android, iOS en BlackBerry hier


#14 Yannick

Yannick

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 7281 berichten

Geplaatst 02 juli 2007 - 20:59

c&c hoort zeker te draaien op vista, zelf draai ik generals zero hour op vista

#15 Guest_IS.rafil_*

Guest_IS.rafil_*
  • Gasten

Geplaatst 02 juli 2007 - 21:02

Configuration:
CASE:
Gigabyte Triton Black Aluminium bezel
Medium Tower
Dimension 200 x 440 x 495 mm (W x H x D)
PSU:
YESICO 430W SILENTCOOL RETAIL
MOTHERBOARD:
Gigabyte 965PDS3
CPU:
CPU INTEL Core2 Duo E6320 1.86GHz 1066FSB 775 4Mb BOX
MEMORY:
2 GB (2x 1GB) DDR2 APACER PC6400/800 LFT CL5.0
VGA CARD:
XFX GEFORCE 8600GTS 675M 256MB DDR3 PCI-E TV/DUAL DVI (Direct-X 10)
MONITOR: None (optional)
NETWORK:
Marvel 8053 Gigabit LAN Controller
OPTICAL:
DVD-RW Samsung S183A 18X Super Multi Black S-ata
HARDDISK:
HDD 320GB 7200 SATAII SAMSUNG SPINPOINT T166 16MB 8.9MS
Cardreader:
APACER Embedded Card Reader 16in1 USB2.0 APACER Black
INPUT DEVICES: None (optional)
SPEAKERS: None (optional)
SOFTWARE:
MICROSOFT Vista Home PREMIUM 32-bit NL DVD oem
Installed and ready to use
Special Features:
Gigabyte G-POWER COOLER UNIVERSAL 4-IN-1 DESIGN Blue led
ACESSORIES INCLUDED: Power Cable
Assembled and tested

#16 karel

karel

    Administrator

  • Administrators
  • 5533 berichten

Geplaatst 02 juli 2007 - 21:15

daar is niks mis mee :D wat een configuratie :-) mooi

ik zal dus nog even verder zoeken
had je al geprobeerd het spelen even opnieuw te installeren en pc her op te starten?

karel

Is uw probleem OPGELOST?

Laat dit weten met een reactie aub en druk op de OPGELOST knop!!!

- Volg PC-Helpforum op Facebook & Twitter
- Download onze mobiele applicaties voor Android, iOS en BlackBerry hier


#17 Guest_IS.rafil_*

Guest_IS.rafil_*
  • Gasten

Geplaatst 02 juli 2007 - 21:18

ja heb ik inderdaad al gedaan, maar geen resultaat
jawel, wel resultaat, geen bluescreen meer

#18 Yannick

Yannick

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 7281 berichten

Geplaatst 02 juli 2007 - 21:23

das weer een stap verder (hoop ik, bij windows weet je maar nooit)

#19 Guest_IS.rafil_*

Guest_IS.rafil_*
  • Gasten

Geplaatst 02 juli 2007 - 21:44

pffff nog steeds niks hoor :(

#20 karel

karel

    Administrator

  • Administrators
  • 5533 berichten

Geplaatst 02 juli 2007 - 22:09

heeft u de gewone vista of vista X64?

Is uw probleem OPGELOST?

Laat dit weten met een reactie aub en druk op de OPGELOST knop!!!

- Volg PC-Helpforum op Facebook & Twitter
- Download onze mobiele applicaties voor Android, iOS en BlackBerry hier






Ook gelabeld met één of meerdere van deze sleutelwoorden: allemaal, draait, nieuwe, nogal, pc, probleem, vista, vrienden, windows, xp

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers

Over ons

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!