Spring naar inhoud

Guest's Foto
Welkom,
Guest
Wenst u zich te registreren?


Foto
- - - - -

[OPGELOST] Pc schakelt zich na enkele minuten automatisch uit.


  • Dit onderwerp is gesloten Dit onderwerp is gesloten
17 reacties op dit onderwerp

#1 Sargon

Sargon

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 139 berichten

Geplaatst 02 mei 2009 - 17:38


Vanaf daarnet sluit mijn pc zich na enkele minuten af. Zoder boe af ba springt hij meteen af. Ik heb hem dan nog eens opgezet en na enkele minuten was het net hetzelfde.

Ik denk dat dit een veiligheid zal zijn voor iets dat misschien oververhit geraakt ofzo? Maar mijn koelertje lijkt wel nog te draaien.

Iemand enig idee? Wat ik eens kan proberen te doen? Anders zal het maandag naar de winkel worden ... (nog maar eens)

Mvg

#2 Jürgen

Jürgen

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 3771 berichten

Geplaatst 02 mei 2009 - 18:13

Meting doen van de temperatuur. Kan o.a. met Speedfan of met Everest .
Als je zeker wil zijn dat je fans nog draaien, kan je de pc eens opstarten met de kast open en kijken.

Krijg je geen foutmelding/blauw scherm?

Jürgen

#3 Sargon

Sargon

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 139 berichten

Geplaatst 02 mei 2009 - 18:37

Kan de kast niet openen, want is op de moment ngo steeds onder garantie.

Ik krijg ook geen blauwscherm of foutmelding te zien.

Heb wel everest, dus zal dat eens meteen opzetten van zodra de pc opstaat. Het ding is wel dat ik snel zal moeten zijn, aangezien hij na enkele minuten afsluit.

Hoe kan ik die dingen zien met Everest? Heb het wel, maar heb er weinig kennis van.

#4 Jürgen

Jürgen

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 3771 berichten

Geplaatst 02 mei 2009 - 18:45

Als er nog garantie op is, dan zou ik de kast inderdaad toe laten :-)

Start Everest op. Bij het openingscherm klik je op "Computer" en dan op "Sensors". Daar zie je enkele temperaturen staan.

Omdat je geen foutmelding krijgt, kan het zijn dat die niet staat ingesteld. Ga eens naar configuratiescherm --->systeem ---> geavanceerd --->bij opstartinstellingen klik je op instellingen. "Gebeurtenis in het logboek vastleggen" aanvinken en "computer automatisch opstarten" uitvinken.

Jürgen

#5 Sargon

Sargon

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 139 berichten

Geplaatst 02 mei 2009 - 18:47

Bij sensors staat gewoon niets .... vreemd :)

Foutmelding ding zal ik na het eten eens uitzoeken.

#6 Jürgen

Jürgen

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 3771 berichten

Geplaatst 02 mei 2009 - 18:53

Bij sensors staat gewoon niets .... vreemd :)


En wat als je het met Speedfan doet? Normaal zou je wel enige temperatuur moeten kunnen zien.

Jürgen

#7 Sargon

Sargon

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 139 berichten

Geplaatst 02 mei 2009 - 19:20

I'm on it. Hopelijk is dat geen groot bestand of heeft het niet veel tijd nodig om te installeren , want zoveel tijd heb ik niet.

Heb ondertussen die twee dingen uitgevinkt.

#8 Sargon

Sargon

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 139 berichten

Geplaatst 02 mei 2009 - 19:23

Heb je nu iets speciaal van die Speedfan nodig? Dit programmaka draait ondertussen

#9 Jürgen

Jürgen

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 3771 berichten

Geplaatst 02 mei 2009 - 19:25

Heb ondertussen die twee dingen uitgevinkt.


Sorry, dat eerste(logboek) moet aanstaan.

Krijg je temperaturen te zien bij speedfan?

Jürgen

#10 Sargon

Sargon

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 139 berichten

Geplaatst 02 mei 2009 - 19:26

Geplaatste Afbeelding

#11 Jürgen

Jürgen

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 3771 berichten

Geplaatst 02 mei 2009 - 19:28

Die temperatuur ziet er goed uit. Een andere oorzaak kan je voeding zijn. Maar aangezien je geen melding krijgt, zal deze waarschijnlijk nog werken.

Jürgen

#12 Sargon

Sargon

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 139 berichten

Geplaatst 02 mei 2009 - 19:31

Wanneer ik mijn muziek naar mijn externe schijf begin over te zetten (voorzorg maatregel) gaat Core 0 regelmatig met een roodpijltje naar hoog tot ongeveer 48°C

Kan ik die voeding ergens nakijken?

Ondertussen draait hij wel al 10 min vlekkeloos ...

#13 Jürgen

Jürgen

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 3771 berichten

Geplaatst 02 mei 2009 - 19:35

Door een andere voeding te installeren :-)

#14 Sargon

Sargon

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 139 berichten

Geplaatst 02 mei 2009 - 19:38

hehe, dat zal dan iets voor de mannen van Forcom zijn denk ik, aangezien er toch nog garantie zal opzitten. Tis toch al zeker 5 maand geleden dat ik ze daar bezocht heb. hij viel nu weer net uit... zonder enige melding.

Vanaf dat ik hem terug opzet gaat dat zonder enig probleem.


Ok blijkbaar toch niet. als hij even heeft afgestaan gaat het, anders niet.

#15 Sargon

Sargon

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 139 berichten

Geplaatst 02 mei 2009 - 19:45

en nu heb ik wel een melding:

Kan windows niet starten. Dit kan liggen aan de recente hard- software weigiging. beeld kwam er maar even op...

#16 kweezie wabbit

kweezie wabbit

    Supervisor

  • Supervisor
  • 25743 berichten

Geplaatst 03 mei 2009 - 02:47

Zolang je nog garantie hebt: gewoon terug brengen naar de winkel.

#17 Sargon

Sargon

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 139 berichten

Geplaatst 04 mei 2009 - 13:22

Het lag blijkbaar aan de videokaart. Deze is kapot gegaan.

Ik krijg nu deze in de plek (als ik een 19 nog opleg)
Gainward ATI HD4870 1024 MB DDR5 TV-DD-DP GS PCIe

En had oorsprongkelijk een
ASUS ATI EAH4870 512MB HDTV 2xDVI HDMI PCIe steken.

Hopelijk zijn die beide van dezelfde kwaliteit.

#18 kweezie wabbit

kweezie wabbit

    Supervisor

  • Supervisor
  • 25743 berichten

Geplaatst 04 mei 2009 - 13:57

Als je probleem van de baan is, mag je de discussie sluiten door onderaan deze pagina te klikken op de link Markeer dit onderwerp als opgelost.

Als je tevreden bent over ons, vertel het dan aan gans de wereld.
Als je niet tevreden bent, vertel het dan alleen aan ons.


Bezoek onze VIDEOZONE: info in woord en beeld !





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers

Over ons

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!