Spring naar inhoud

Guest's Foto
Welkom,
Guest
Wenst u zich te registreren?


Foto
- - - - -

Ram, geheugen, vergroten


  • Log in om te reageren
12 reacties op dit onderwerp

#1 mkraayvanger

mkraayvanger

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 7 berichten

Geplaatst 18 juni 2009 - 03:01


:ciao: Hallo allemaal,

Weet iemand, wat er loos is, als ik 2 modules van 2 Gb in mijn ACER ASPIRE 9305awsmi LAPTOP zet en hij niet opstart. Ik heb beide sloten geprobeerd, verschillende manieren om ze erin te stoppen:bawling:Maar helaas, niets helpt. Ik weet zeker, dat hij 4Gb kan hebben.
De bios is goed, dus dat is het niet. Beide sloten werken gewoon.

Heeft er nog iemand te maken gehad met dit probleem?
Groeten Mark

#2 kweezie wabbit

kweezie wabbit

    Supervisor

  • Supervisor
  • 25706 berichten

Geplaatst 18 juni 2009 - 04:40

Start hij wel op met 1 module?

Als je tevreden bent over ons, vertel het dan aan gans de wereld.
Als je niet tevreden bent, vertel het dan alleen aan ons.


Bezoek onze VIDEOZONE: info in woord en beeld !


#3 mkraayvanger

mkraayvanger

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 7 berichten

Geplaatst 19 juni 2009 - 03:36



Hoi Kweezy Wabbit,

Bedankt vast voor je snelle reactie.

Ja, hij start wel op 1 module op in beide slots.

:ciao:

Groeten Mark

#4 kweezie wabbit

kweezie wabbit

    Supervisor

  • Supervisor
  • 25706 berichten

Geplaatst 19 juni 2009 - 04:33

Het zijn toch 2 dezelfde modules?
Misschien is een van de geheugenmodules defect.
Test met 1 module in slot 1 en dan dezelfde module in slot 2.
Doe dan hetzelfde met de andere module.
Als hij telkens normaal opstart zijn beide modules goed.
Probeer het dan nogmaals met beide module samen.

Als je tevreden bent over ons, vertel het dan aan gans de wereld.
Als je niet tevreden bent, vertel het dan alleen aan ons.


Bezoek onze VIDEOZONE: info in woord en beeld !


#5 mkraayvanger

mkraayvanger

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 7 berichten

Geplaatst 19 juni 2009 - 16:58

Ik heb beide modules in beide slots geprobeerd en dat deed het goed, maar met 2 niet.
Groeten Mark

#6 koeke

koeke

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 41 berichten

Geplaatst 19 juni 2009 - 17:06

het zou kunnen dat het dual channel modules zijn ondersteunt jou moederbord dat ?

#7 mkraayvanger

mkraayvanger

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 7 berichten

Geplaatst 19 juni 2009 - 17:46

Ik zou het niet precies weten, maar volgens mij wel. Het vreemde is, dat er al eens 2x2 GB op heeft gezeten en toen was de laptop bij Acer geweest, voor een defect aan de rechtermuistoets. Dat was verholpen, maar ik kreeg 1 module terug met de opmerking, dat die stuk was. Heel gek, want hij is daar 'heel' naar toegestuurd.

#8 koeke

koeke

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 41 berichten

Geplaatst 19 juni 2009 - 20:06

zijn de sloten verschillend van kleur?
zo ja dan zou je moederbord het normaal moeten onder steunen

kreeg je in plaats van je 2 modules 1 module ?
ik hoop toch met de capaciteit van die 2 modules

#9 mkraayvanger

mkraayvanger

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 7 berichten

Geplaatst 22 juni 2009 - 13:06

Hoi Koeke,
De slots zijn hetzelfde en ik heb 2 modules van 2 GB.
Er staat op beiden 2 GB DDR2 667 CL5 van TakeMS
Het vreemde is, dat er 2 x 2 GB in heeft gezeten en dat functioneerde goed.
Toen ging hij naar Acer voor een reparatie aan de rechtermuistoets. Dat is verholpen, maar 1 module was eruit gehaald met de mededeling, dat hij stuk was. Wat op zich al vreemd was vond ik, daar hij er goed werkend naar toeging.
Er zijn nu 2 nieuwe ingezet door mij en nu werkt hij niet meer. Wel op 2 x 1 GB of 1 module van 2 GB op 1 slot. Op beide slots doet hij het gewoon, maar 2 x 2 GB dus niet.
In een PC winkel hebben ze ook alle soorten variaties geprobeerd, maar geen succes.
Ik hoop dat je er iets aan hebt.
Groeten Mark

#10 koeke

koeke

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 41 berichten

Geplaatst 22 juni 2009 - 21:07

kijk sommige combinaties gaan niet
ik denk zoals bij pc moederborden het bij voorbeeld
een module van 2 gb in één dimm-slot kan nemen maar niet in 2
zodat je 4 gb hebt
dit hangt af van je geheugen modules (fabrikant,..)
kun je niet de naam van je moeder bord geven a.u.b.
dan kan ik het opzoeken

bv. met everest home edition

download : Download EVEREST Home Edition 2.20 - FileHippo.com

#11 mkraayvanger

mkraayvanger

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 7 berichten

Geplaatst 23 juni 2009 - 02:37

Hoi,
Ik heb als resultaat gekregen. Ik hoop dat dit het is en anders hoor ik het wel.
Groeten Mark
EVEREST Home Edition © 2003-2005 Lavalys, Inc. Versie EVEREST v2.20.405/nl Startpagina Lavalys - Comprehensive IT Security and Management Rapporttype Rapport Assistent Computer PC_VAN_MARK Maker mark Besturingssysteem Microsoft Windows Vista Home Edition 6.0.6001 (WinVista Beta) Datum 2009-06-23 Tijd 03:29

Overzicht Computer: Besturingssysteem Microsoft Windows Vista Home Edition OS Service Pack Service Pack 1 DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c) Computernaam PC_VAN_MARK Naam gebruiker mark Moederbord: CPU Type Unknown, 1700 MHz Moederbordnaam Acer Aspire 7000 Moederbord Chipset Onbekend Systeemgeheugen 1792 MB BIOS Type Phoenix (08/10/07) Scherm: Video kaart NVIDIA GeForce Go 6100 Video kaart NVIDIA GeForce Go 6100 3D-Versneller nVIDIA C51 Monitor Algemeen PnP-beeldscherm [NoDB] Multimedia: Geluidskaart Realtek Digital Output (Realtek Geluidskaart Speakers (Realtek High Definiti Opslag: IDE apparaat NVIDIA nForce Serial ATA Controller IDE apparaat Standaard Dual Channel PCI IDE Controller IDE apparaat Texas Instruments PCIxx12 Integrated FlashMedia Controller SCSI/RAID apparaat Microsoft iSCSI-initiator Harde schijf SanDisk U3 Cruzer Micro USB Device (7 GB, USB) Harde schijf Hitachi HTS541612J9S SCSI Disk Device (111 GB) Optische Station Optiarc DVD RW AD-7530A ATA Device Optische Station SanDisk U3 Cruzer Micro USB Device SMART Status harde schijf Onbekend Partities: C: (NTFS) 52234 MB (24407 MB vrij) D: (NTFS) 52234 MB (28774 MB vrij) Geheugencapaciteit 102.0 GB (51.9 GB vrij) Invoerapparaten: Toetsenbord Launch Manager Muis Synaptics PS/2 Port TouchPad Netwerk: Netwerkkaart Atheros AR5005G Wireless Network Adapter (192.168.1.6) Netwerkkaart Bluetooth-apparaat (Personal Area Network) Netwerkkaart NVIDIA nForce Networking Controller Modem HDAUDIO Soft Data Fax Modem with SmartCP #2 Peripherieapparaten: Printer Microsoft XPS Document Writer USB1 apparaat Standard OpenHCD USB Host-controller [NoDB] USB2 apparaat Standaard Enhanced PCI naar USB-hostcontroller [NoDB] USB-apparaat Generic Bluetooth Radio USB-apparaat Samengesteld USB-apparaat USB-apparaat USB2.0 Camera USB-apparaat USB-apparaat voor massaopslag Batterij Accu die voldoet aan Microsoft ACPI-besturingsmethode Batterij Microsoft AC-adapter

DMI [ BIOS ] BIOS Eigenschappen: Verkoper Phoenix Technologies LTD Versie V1.20 Uitgavedatum 08/10/2007 Capaciteit 1024 KB Opstartapparaten Floppy Disk, Hard Disk, CD-ROM Specificaties Flash BIOS, Shadow BIOS, BBS Ondersteunde Standaarden DMI, APM, ACPI, ESCD, PnP Uitbreidingsmogelijkheden ISA, PCI, AGP, PCMCIA, USB [ Systeem ] Systeemeigenschappen: Fabrikant Acer Product Aspire 7000 Versie 0100 Serienummer LXAWS0X00370901DB22000 Universeel Uniek ID 85970480-C6AB11DB-91D2AFED-5226ACC9 Wakkermaak-type Stroomschakelaar [ Moederbord ] Moederbordeigenschappen: Fabrikant Acer Product Myallm Versie Rev Serienummer LXAWS0X00370901DB22000 [ Chassis ] Chassis Eigenschappen: Fabrikant Acer Versie N/A Serienummer Geen Etiket Geen Chassis Type Notebook Boot-Up Status Veilig Netspanning Status Veilig Temperatuurstatus Veilig Beveiligingsstatus Geen [ Processoren / AMD Athlon™ 64 ] Processoreigenschappen: Fabrikant AMD Versie AMD Athlon™ 64 Externe Kloksnelheid 800 Mhz Actuele Kloksnelheid 1700 Mhz Type Central Processor Voltage 3.3 V Status Geactiveerd Socket Aanduiding U1 [ Cache / L1 Cache ] Cache-eigenschappen: Type Intern Status Geactiveerd Operationele modus Write-Back Maximale Grootte 16 KB Geinstalleerde Grootte 16 KB Ondersteund SRAM Type Asynchronous, Burst, Pipeline Burst Actueel SRAM Type Asynchronous Socket Aanduiding L1 Cache [ Cache / L2 Cache ] Cache-eigenschappen: Type Extern Status Geactiveerd Operationele modus Write-Back Maximale Grootte 2048 KB Geinstalleerde Grootte 512 KB Ondersteund SRAM Type Asynchronous, Burst, Pipeline Burst Actueel SRAM Type Synchronous Socket Aanduiding L2 Cache [ Geheugenapparaat / M1 ] Eigenschappen Geheugen: Groottefactor(Form Factor) SODIMM Details Synchronous Capaciteit 1024 MB Totale Breedte 32 bit Databreedte 32 bit Apparaat Locator M1 Bank Locator Bank 0 [ Geheugenapparaat / M2 ] Eigenschappen Geheugen: Groottefactor(Form Factor) SODIMM Details Synchronous Capaciteit 1024 MB Totale Breedte 32 bit Databreedte 32 bit Apparaat Locator M2 Bank Locator Bank 1 [ Systeemslots / PCMCIA Slot CBUS1 ] Systeemsloteigenschappen: Slotaanduiding PCMCIA Slot CBUS1 Type PC Card (PCMCIA) Gebruikt Leeg Databusbreedte 32 bit Lengte Lang [ On-Board componenten / HD-Audio ] On-Board Apparaateigenschappen: Beschrijving HD-Audio Type Sound

Overclock CPU-Eigenschappen: CPU Type Onbekend CPUID CPU Naam AMD Athlon™ 64 X2 Dual-Core Processor TK-53 CPUID Revisie 00060F81h CPU snelheid: CPU Klok 1708.20 MHz CPU Cache: L1 Code Cache 64 KB L1 Data-cache 64 KB L2 Cache 256 KB (Asynchronous) Moederbordeigenschappen: Moederbord ID <DMI> Moederbordnaam Acer Aspire 7000 BIOS Eigenschappen: Datum Systeem BIOS 08/10/07 Datum Video BIOS 03/21/07 DMI BIOS Versie V1.20
mentioned herein may be the trademarks of their respective owners.

#12 koeke

koeke

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 41 berichten

Geplaatst 23 juni 2009 - 09:44

Aspire 7000 Memory Specifications
Standard Memory512 MB (removable)
Maximum Memory4.0 GB
Memory Expansion2 sockets
Memory CommentsPC2-5300 DDR2 SDRAM SODIMMs. Supports Dual Channel DDR2.
CPU TypeAMD Sempron
Model CommentsNVIDIA GeForce Go 6100 Chipset


dit is wat het moet zijn

op welke basis heb je je geheugen gekocht?
per fabrikant ?
of via de specificaties van het geheugen ?

als je aspire 7000 geheugen in tikt krijg je wel het compatible geheugen te zien en zoals ik al vermoede heb ik takeMS niet zien staan

heb je het geheugen gekocht waar van je 100 % zeker was dat het compatibel was ?

als je daar van zeker bent moeten we de oorzaak ergens anders zoeken

#13 mkraayvanger

mkraayvanger

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 7 berichten

Geplaatst 23 juni 2009 - 22:14

Ik heb een test gedaan en later telefonisch laten verifieren bij ReplaceDirect.com.
Zij hebben mij deze gestuurd. 2 GB 667 MHz SODIMM PC2-5300
2GB DDR2 667 MHz

Volgens hun was deze compatible
Groet Mark




0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers

Over ons

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!