Spring naar inhoud

Guest's Foto
Welkom,
Guest
Wenst u zich te registreren?


Foto
- - - - -

Hoe kan ik de taal wijzigen in Vista?


  • Log in om te reageren
69 reacties op dit onderwerp

#1 karel

karel

    Administrator

  • Administrators
  • 5533 berichten

Geplaatst 18 juni 2009 - 15:44


Omdat de meesten onder ons slechts de Vista Home Edition hebben, geven we hieronder uitleg hoe u alsnog te taal van Vista te wijzigen zonder Vista opnieuw te installeren. Dit kan met het tooltje Vistalizator.

U hebt het misschien al voorgehad. U herinstalleerde uw Vista laptop, maar koos in plaats van Nederlands, de Engelse taal. Of u kocht uw laptop aan in het buitenland?

Je kan de taal waarin Vista is geïnstalleerd na de installatie nog wijzigen, maar dit kan helaas enkel in de Vista Ultimate versie. Met deze uitleg kan het op alle Vista versies !

Deze wijzing van taal duurt slechts 5 minuten en bespaard u dus een herinstallatie !


Zo gaat u aan de slag:

1. Controleer de systeemeigenschappen en kijk na of u:
- Vista 32 of 64 bit hebt
- Vista service pack 1, Vista service pack 2 of geen hebt

Dit kan u nakijken als volgt:
- Ga naar Start Geplaatste Afbeelding en kies Configuratiescherm.
- Kies in de Klassieke weergave: Systeem
-
Onder Windows versie ziet u voorbeeld: Windows Vista Home Premium, Service Pack 1

http://www.pc-helpfo...=1&d=1245334195

Indien u nog geen Service Pack 1 of 2 hebt, download deze via Windows Update.


2. Download het toolje Vistalizator
en plaats dit op je bureaublad.
3. Download het gewenste taalpakket (varieert van 141 tot 256 mb)
Hieronder enkele voorbeelden voor Vista SP1 32 Bit:

Dutch (Nederlands)
English (Engels)
French (Frans)
German (Duits)
Italian (Italiaans)
Spanish (Spaans)

Een volledige lijst van talen voor Vista 32 Bit (zonder Service Pack) kan u terugvinden hier:
Vistalizator - change display language in Windows Vista and Windows 7

Een volledige lijst van talen voor Vista SP1 32 Bit kan u terugvinden hier:
Vistalizator - change display language in Windows Vista and Windows 7

Een volledige lijst van talen voor Vista SP2 32 Bit kan u terugvinden hier:
Vistalizator - change display language in Windows Vista and Windows 7

De lijst met taalpakketen voor Vista SP1 64 Bit (zonder Service Pack) kan u terugvinden hier:
Vistalizator - change display language in Windows Vista and Windows 7

Een volledige lijst van talen voor Vista SP1 64 Bit kan u terugvinden hier:
Vistalizator - change display language in Windows Vista and Windows 7

Een volledige lijst van talen voor Vista SP2 64 Bit kan u terugvinden hier:
Vistalizator - change display language in Windows Vista and Windows 7

4. Open deze taalpakketen niet direct, dit werkt enkel in Vista Ultimate

5. Open Vistalizator
en kies Add Languages.

http://www.pc-helpfo...=1&d=1245335026

6. Kies het gedownloade taalpakket
en kies Open

http://www.pc-helpfo...=1&d=1245335020

Het taalpakket zal worden gecontroleerd en worden ingeladen. Dit kan eventjes duren.

7. Kies op het volgend scherm 'Install Language'

http://www.pc-helpfo...=1&d=1245335249

Het taalpakket wordt nu geïnstalleerd. Dit kan tot 20 minuten duren

8. U kan kiezen om de nieuwe taal als standaard in te stellen:

http://www.pc-helpfo...=1&d=1245335388

9. Na de installatie moeten er mogelijk enkele Windows Updates worden geïnstalleerd die nodig zijn bij het taalpakket
.

http://www.pc-helpfo...=1&d=1245335756

10. Herstart het systeem om het taalpakket te activeren.

http://www.pc-helpfo...=1&d=1245335883

11. Achteraf kan u gewenst land, regio en toetsenbordinstellingen wijzigen.


Deze handleiding werd samengesteld met uitleg via:
Vistalizator - change display language in Vista Home and Business

Bijgevoegde Thumbnails

  • systeemeigenschappen.jpg
  • screen1.jpg
  • screen2.jpg
  • screen4.jpg
  • screen6.jpg
  • screen7.jpg
  • screen8.jpg
  • screen9.jpg
  • screen10.jpg
  • screen11.jpg

Bewerkt door karel, 06 april 2010 - 18:52.

Is uw probleem OPGELOST?

Laat dit weten met een reactie aub en druk op de OPGELOST knop!!!

- Volg PC-Helpforum op Facebook & Twitter
- Download onze mobiele applicaties voor Android, iOS en BlackBerry hier


#2 Gallifrey

Gallifrey

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 26 berichten

Geplaatst 16 juli 2009 - 11:13

Fantastisch! Ik werkte tot nu toe met een Engelstalige versie van Vista Home Premium.
Ook mijn browsers Safari en IE8 werden automatisch op Engels ingesteld. En dankzij deze
zeer duidelijke handleiding draait alles nu in het Nederlands. Bedankt voor de informatie! :-)

#3 Rene 57

Rene 57

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 32 berichten

Geplaatst 17 juli 2009 - 08:57

Test eerst nog 1 keer voordat ik.......

#4 Rene 57

Rene 57

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 32 berichten

Geplaatst 17 juli 2009 - 15:50

...opnieuw begin.

Olla,

Ik woon in Granada Spanje en heb 1 paar dagen geleden 1 computer gekocht. Acer m1201, Vista home basic- Sp1 32 bits- 4Gb Ram- 320 gb sata. Inderdaad niet iedereen heeft geld voor voor 1 ulimet versie.
Ondanks dat ik vond dat je het erg helder uit had gelegd- zelfs voor mij, en ik dacht dat het helemaal goed was gegaan zijn er toch 1 paar onregelmatigheden opgetreden. Zo de volgende onderdelen uit het configuratie.
Automatiesch afspelen,
energiebeheer,
hulpprogramma´s,
lettertypen,
netwerkcentrum,
ouderlijk toezicht,
speech recognation,
standaardprogramma´s,
toegankelijkheid,
updates.........bij al deze programma´s flikkert enkel de aanwijzer 1 keer.
-Beveilingscentrum...als ik automatiesche updates in wil schakelen krijg ik telkens de mededeling- De instellingen kunnen niet door het beveiligheidscentrum worden gewijzigd. En als ik het handmatig wil doen flikkert de muis wederom enkel.
-Tot slot kan ik ook geen gemailde bestanden meer downloaden, hij blijft dan eindeloos bezig met downloaden.
Ik weet niet wat deze zaken met elkaar te maken hebben, of wat ik fout heb gedaan. Please help ~~~~~~heb ook geen geld voor 1 nieuwe computer. En als je 1 keer in de buurt bent. Granada is de betse stad uit Spanje. Stuur me gerust 1 mail als je in de buurt bent. Ik woon net onder de rook van het ALHAMBRA- Welkom.

Un saluud Rene

#5 Rene 57

Rene 57

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 32 berichten

Geplaatst 21 juli 2009 - 10:18

Granada,

Rene, nog 1 keer. Als ik de computer nu terug zet met systeemherstel is de vertaling die wel werkt dan ook weer terug in het Spaans ???

#6 karel

karel

    Administrator

  • Administrators
  • 5533 berichten

Geplaatst 21 juli 2009 - 10:35

Beste Rene,

Fijn te horen dat je in Grenada woont, ben ik helaas nog niet geweest, maar misschien ooit wel.

Best vreemd dat de opgesomde onderdelen in het configuratiescherm niks doen.

Normaal zouden deze problemen niks met de taalwijziging te maken hebben, maar dat ben ik niet helemaal zeker.

Ik zou inderdaad voorstellen om systeemherstel uit te voeren en een hersteldatum te kiezen voordat u dit probleem had.

Normaal zal het taalpakket weer weg zijn helaas. Maar ik stel voor dat u even nakijkt of het configuratiescherm dan goed werkt of niet. Dan weten we meteen of dit taalpakket te oorzaak is.

Wanneer alles goed is zou ik normaal een taalpakket installeren. Misschien is dan alles goed...

Beste groeten,

Karel

Is uw probleem OPGELOST?

Laat dit weten met een reactie aub en druk op de OPGELOST knop!!!

- Volg PC-Helpforum op Facebook & Twitter
- Download onze mobiele applicaties voor Android, iOS en BlackBerry hier


#7 Rene 57

Rene 57

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 32 berichten

Geplaatst 22 juli 2009 - 10:25

Dank,

Welkom in Granada. Heb het met sysyteem herstel geprobeerd. Nu krijg ik bij configuratie enkel nog 1 omlijnde rechthoek met een transperant binnen. Bij het uitvoeren van systeemherstel kreeg ik wel de volgende mededeling.
"geen reactie van de schrijver op een GatherWritterStatus-aanroep. De schrijver is mogelijk vast gelopen of beeindigt. Controleer gebeurtenislogboek van het systeem en de toepassing voor meer informatie 0-80042319....................
Klinkt niet goed. Maar ik weet ook niet wat al die begrippen inhouden. Wie weet kunnen we het toch nog herstellen.

Un saluud Rene

#8 karel

karel

    Administrator

  • Administrators
  • 5533 berichten

Geplaatst 22 juli 2009 - 10:41



De verschenen foutmelding lijkt me niet zo belangrijk. Mocht je dit nog een keer hebben, dan is er mogelijk een probleem met je cd/dvd brander maar heel waarschijnlijk is er niks aan de hand.

Als ik goed begrijp ziet u bij configuratiescherm helemaal niks meer? of begrijp ik dit verkeerd?

Is uw probleem OPGELOST?

Laat dit weten met een reactie aub en druk op de OPGELOST knop!!!

- Volg PC-Helpforum op Facebook & Twitter
- Download onze mobiele applicaties voor Android, iOS en BlackBerry hier


#9 Rene 57

Rene 57

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 32 berichten

Geplaatst 22 juli 2009 - 10:53

Inderdaad, enkel een omlijnde rechthoek met een transperant binnen, en dat verdwijnt vanzelf na ong. 20 seconde.

#10 karel

karel

    Administrator

  • Administrators
  • 5533 berichten

Geplaatst 22 juli 2009 - 11:26

Dus u hebt nu dus helemaal geen toegang meer tot het configuratiescherm.
Dat is inderdaad niet al te best.

Dit probleem is gekend: Icons are missing from Control Panel, or you cannot start Control Panel, the Welcome Center, or games in Windows Vista
De pagina is welliswaar in het Engels, maar komt er dus op neer dat u waarschijnlijk nog niet beschikt over SP1 of SP2 van Vista.
How to obtain the latest Windows Vista service pack

Best dus even zoeken naar updates en alle updates installeren totdat SP1 of 2 geïnstalleerd word.

Karel

Is uw probleem OPGELOST?

Laat dit weten met een reactie aub en druk op de OPGELOST knop!!!

- Volg PC-Helpforum op Facebook & Twitter
- Download onze mobiele applicaties voor Android, iOS en BlackBerry hier


#11 Rene 57

Rene 57

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 32 berichten

Geplaatst 22 juli 2009 - 11:51

Dank,

Maar mijn computer heeft wel Sp1 32 bits.

#12 karel

karel

    Administrator

  • Administrators
  • 5533 berichten

Geplaatst 22 juli 2009 - 12:13

altijd een uitzondering op de regel :-)

Heeft u een dvd bij de laptop gekregen van Vista?
Met deze in de pc kunnen we de systeembestanden controleren en zien of alles goed staat:

Ga naar start
Klik op alle programma's
Klik op bureau-Accessories
Klik lichtjes op Opdrachtprompt
Met rechtermuis op run as administrator
Klik op doorgaan.
U ziet nu c:\windows\system32\>
Typ achter > sfc /scannow
Druk op enter

Is uw probleem OPGELOST?

Laat dit weten met een reactie aub en druk op de OPGELOST knop!!!

- Volg PC-Helpforum op Facebook & Twitter
- Download onze mobiele applicaties voor Android, iOS en BlackBerry hier


#13 Gallifrey

Gallifrey

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 26 berichten

Geplaatst 22 juli 2009 - 21:08

@ karel

Even een vraagje dat gerelateerd is aan het wijzigen van de taal van Vista.

Ik had nog tot voor kort Vista Home Premium in het Engels. Nu werkt alles
dus in het Nederlands, en daar ben ik zeer tevreden mee.

Binnenkort echter ben ik van plan om Service Pack 2 te gaan installeren. Ik
ga dan deze (klik hier) gebruiken.

Deze module zou dus ook het Nederlands moeten aankunnen.

Nu is mijn vraag, kan ik problemen verwachten omdat ik eerder de taal van
Engels naar Nederlands heb omgezet, of zou het installeren van SP2 in dat
opzicht geen problemen mogen veroorzaken?

#14 karel

karel

    Administrator

  • Administrators
  • 5533 berichten

Geplaatst 22 juli 2009 - 21:40

Ik zou aanraden om deze automatisch te laten downloaden via Windows Update.
Normaal wordt de Engelse versie geïnstalleerd en dit zal zonder problemen verlopen. Het taalpakket levert volgens de auteur geen problemen op.

Benodigde updates nodig voor het taalpakket worden geïnstalleerd na de update van sp2.

Is uw probleem OPGELOST?

Laat dit weten met een reactie aub en druk op de OPGELOST knop!!!

- Volg PC-Helpforum op Facebook & Twitter
- Download onze mobiele applicaties voor Android, iOS en BlackBerry hier


#15 Rene 57

Rene 57

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 32 berichten

Geplaatst 25 juli 2009 - 08:48

Olla,

Het volgende, ik heb systeemherstel uitgevoerd en daarna werkte helemaal geen configuratieprogramma meer. Ik kon de computer nog ruilen en heb nu 1 Packard Bell IMAX X4555 Sp. Ik heb weer de procedure uitgevoerd zoals jij beschreven hebt, maar heb exact dezelde problemen opnieuw. dat hij bepaalde programma´s van configuratie niet uitvoerd. Zoals ik in eerdere reactie beschreven heb.
volgens mij weet ik nu waar het bij de instelatie van de Nederlandse taal fout is gegaan. Als ik het proces nu opnieuw uit wil voeren zegt die dat de Ned. taal al geinstaleerd is en ik 1 andere taal moet kiezen. Als ik nu Engels zou instaleren kan ik daarna weer opnieuw proberen Ned. taal in te voeren ? Please help.

#16 karel

karel

    Administrator

  • Administrators
  • 5533 berichten

Geplaatst 26 juli 2009 - 19:53

Rene,

Je kan eens proberen om het Nederlandse Taalpakket eerst te verwijderen.
Dit kan vanaf dit scherm:

Geplaatste Afbeelding

Blijkbaar zijn er toch wat problemen met het taalpakket. Ik informeer even bij de maker van dit programma.

Beste groeten,
Karel

Is uw probleem OPGELOST?

Laat dit weten met een reactie aub en druk op de OPGELOST knop!!!

- Volg PC-Helpforum op Facebook & Twitter
- Download onze mobiele applicaties voor Android, iOS en BlackBerry hier


#17 Rene 57

Rene 57

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 32 berichten

Geplaatst 27 juli 2009 - 13:49

Olla,

Ik denk dat ik bij punt 9 vergeten ben ùpdates te gebruiken. Als ik nu het proces opnieuw uitvoer en op updates klik, geeft die de volgende mededeling.
...These vista updates are nescesary to be installed: Downloads (can be foud in help) Windows Update Agent (v7,2,6001,788) for : Dutch
KB940157 (Windows Search 4.0) for: Dutch............
Stom, stom, stom, stom.:bawling: De grote vraag is natuurlijk kunnen deze updates alsnog geinstaleerd worden. In acht nemende dat zowel automatiesch als handmatig updaten niet meer werkt.
..Verder heb ik het geprobeerd met syteemherstel, deze gaf echter een foutmelding.
..Ik heb ook geprobeerd de Spaanse taal weer terug te zetten. Dat kon ook niet. Is al geinstaleerd was de mededeling.
..Nederlandse taal verwijderen is me niet helemaal duidelijk ???
Misschien raar maar de computer werkt verder prima. Behalve dus dat de volgende programma´s uit het configuratie niet meer werken.
apparaatbeheer
aut. afs.
enrg beheer
gebruikersacc.
hulp.prgr.
lettertypen
netwerkc.
ouderl. tzcht
speech and rec.
standaardprgr.
pers. inst.
systeem
toegankelijkh.
windows anytime
windows slide show
windows update
Bij al deze programmas flikkert enkel het icoontje een keer.
Maar ik heb op de help pagina van Vistalizator ook wat informatie gevonden die naar deze problemen verwijst. Onder aan de pagina het hoofdstuk ``Issues when using a language installled in Expres mode..........De probleemstelling is me min of meer duidelijk, maar de oplossing behoeft wat uitleg.

Tot slot nog 2 zaken.
..Misschien is het mogelijk over Microsoft updates, de ontbrekende updates te downloaden. Er van uitgaande dat dat het probleem veroorzaakt.
..Mocht niets van deze oplossingen werken, is er dan nog 1 ultieme oplossing.

Nou misschien 1 lang verhaal, maar ik heb geprobeerd zo voledig mogelijk alles op 1 rijtje te zetten.

Hartelijk dank alvast voor de moeite, en als je weer eens in Spanje bent, ben je welkom iin Granada.

#18 karel

karel

    Administrator

  • Administrators
  • 5533 berichten

Geplaatst 28 juli 2009 - 19:21

Rene,

Laten we even enkele mogelijke oplossingen proberen...

Open Vistalizator, selecteer de Nederlandse taal en kies update languages

U zal een scherm krijgen zoals dit normaal:

Geplaatste Afbeelding

Download de updates zoals aangegeven, indien je moet bladeren op je pc naar de update dan download even deze http://download.wind...Agent30-x86.exe

Even laten installeren en erna de pc herstarten,

wat geeft dit?

Is uw probleem OPGELOST?

Laat dit weten met een reactie aub en druk op de OPGELOST knop!!!

- Volg PC-Helpforum op Facebook & Twitter
- Download onze mobiele applicaties voor Android, iOS en BlackBerry hier


#19 Rene 57

Rene 57

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 32 berichten

Geplaatst 28 juli 2009 - 20:05

Rene,

Laten we even enkele mogelijke oplossingen proberen...

Open Vistalizator, selecteer de Nederlandse taal en kies update languages

U zal een scherm krijgen zoals dit normaal:

Geplaatste Afbeelding

Download de updates zoals aangegeven, indien je moet bladeren op je pc naar de update dan download even deze http://download.wind...Agent30-x86.exe

Even laten installeren en erna de pc herstarten,

wat geeft dit?

Olla,

Dank, ik heb het zo uitgevoerd als jij zei. Het heeft het probleem nog niet opgelost.
Wel krijg ik bij 1 icoon rechts onder, als ik de aanwijzer erop houd de mededeling dat er updates beschikbaar zijn. Dat er updates beschikbaar zijn. Maar als ik die aanklik flikkert enkel de rechthoek een keertje op. En Windows update werkt dus niet. zou je een omweg weten om die updates te dowloaden. Maar eerst zal ik de computer eens opnieuw op laten starten bedenk ik net. Dan zal ik daarna laten weten of het gelukt is. Un saluud Rene

#20 karel

karel

    Administrator

  • Administrators
  • 5533 berichten

Geplaatst 28 juli 2009 - 20:14

Indien na de herstart hetzelfde blijft installeer de update direct:

dus je download de update http://download.wind...Agent30-x86.exe

en opent het bestand en installeer (eventueel eerst verwijderen)

Herstart ook hierna even de pc.

Is uw probleem OPGELOST?

Laat dit weten met een reactie aub en druk op de OPGELOST knop!!!

- Volg PC-Helpforum op Facebook & Twitter
- Download onze mobiele applicaties voor Android, iOS en BlackBerry hier





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers

Over ons

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!