Ga naar inhoud

p38cyq

Lid
  • Items

    1.139
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

PC Specificaties

  • Besturingssysteem
    Win 10 Pro
  • Monitor
    LG
  • Moederbord
    HP
  • Processor
    I7
  • Geheugen
    16 Gb
  • Harde Schijf
    3x SSD 2Tb
  • Voeding
    HP 180 W
  • Behuizing
    HP Prodesk

PC Ervaring

  • PC Ervaring
    Ruime Kennis

Recente bezoekers van dit profiel

7.328 profielweergaven
  1. Rufus versie 4.2 : geen bijzondere reden om die te gebruiken, die stond in mijn "toolkit" en werkte om de W7 Pro op een andere pc te installeren, vandaar. Gebruik gerust de 4.4. Ja, je kan de Portable Version gebruiken en de .exe file opstarten vanuit je map Downloads. Gebruik van Rufus : zie file in bijlage. Succes! Manual-NL-Rufus.pdf
  2. Neen hoor, dit is (nog) niet einde verhaal. Heb het nog eens geprobeerd op een andere pc, deze keer met de iso file : Windows 7 Professional SP1 English x86 and x64 : Microsoft : Free Download, Borrow, and Streaming : Internet Archive Deze bevat de Service Pack 1. - Eens gedownload, via Rufus een opstartbare USB aangemaakt: Index of /downloads (rufus.ie), versie 4.2. Verdere info : Rufus - Opstartbare USB-drives aanmaken op een eenvoudige manier - In de BIOS deze als 1e opstartschijf geselecteerd, loopt als een trein, W7 Pro nu OK. Sorry dat ik niet altijd vlug kan antwoorden, moet ook nog wat werken tussendoor.
  3. Je kan de installatie van Windows 7 rechtstreeks aanvangen. Windows 7 wordt inderdaad sinds 10 januari 2023 niet meer ondersteund. Virusbescherming wordt nog wel aangeboden door bv. AVG, gratis voor privé-gebruik ( Free Antivirus for Windows 7 | AVG) Zelf zou ik er niet mee surfen maar dat was toch je bedoeling niet (Ik zou daar dan wel niet meer op internet kunnen, maar ik heb bepaalde software die op Windows 7 perfect werkte en op Windows 10 niet meer.), tenzij naar goed gekende sites.
  4. Normaliter gezien kan je hiermee inderdaad W7 Pro opnieuw installeren. Voorwaarde is wel dat die key ondertussen niet ergens anders gebruikt werd/wordt. Windows 7 Prof kan je bv. hier downloaden : https://softfamous.com/windows-7-professional-official-iso-image-download/download/, versie is evenwel enkel engelstalig. Heb het zojuist eens geprobeerd, ziet er OK uit (zie screenshot). De iso file bevat een exe, van daaruit opstarten. Ook zou je hiermee zonder probleem op het internet geraken, vanwaar je vraag hierover? @Passer Bedankt de key gedeeltelijk gewist te hebben - deze worden nog steeds gezocht.....
  5. Ja, dit is gekend. Maar dit forum geeft geen steun aan die "goedkope" sleutels. Eventueel, vind je nog de originele code terug? Onderaan het toestel, of in het batterij compartiment?
  6. Wat krijg je als je in CMD (als admin) het volgende invoert : slmgr /dli ? Er opent een nieuw klein scherm. met extra info.
  7. Goed gedaan DHZ. Als HP je deze update aanraadt is het inderdaad zo dat tussentijdse BIOS updates niet nodige zijn, elke BIOS chipmaker heeft zo zijn eigen preferenties. Blijkt dat die update wel nodig was hé...In dit verband onderstaand screenshot (Copyright: Elevenforums.com) Wat betreft de Windows beveiligingsupdate: niet te veel van aantrekken. Via Windows telemetrie zal die update al dan niet opnieuw aangeboden worden.
  8. Geen commentaar. Bescheidenheid siert de mens.... Nu, BTT : @DHZ: hoe gaat het ondertussen met je systeem?
  9. De BIOS-update is die van "American Megatrends Inc." Intel is je processor, wat je kunt controleren via "systeeminformatie" (zoekvak). Wat betreft de batterij: dit is een algemene opmerking, niet specifiek van toepassing op jouw situatie. Je kunt alle updates selecteren; jouw systeem zal deze automatisch sorteren en toepassen. Aangezien er een printer-update beschikbaar is, is het zeker aan te raden deze ook te installeren. Twijfel je? Vink deze update dan niet aan.
  10. Eddy X : Een BIOS update, zeker als die dateert van 2018, is wel degelijk noodzakelijk. Het is niet voor niets dat deze updates uitkomen. Ik ben het met jou eens dat een BIOS update niet zonder risico is, maar dan enkel in het geval dat de stroom (batterij én net) tegelijkertijd zouden uitvallen, wat dezer dagen nogal onwaarschijnlijk is. Verder zal TS vermoedelijk ondervinden dat er, na een BIOS update van 2018, er nog updates zullen komen die hij ook beter implementeert. Bij BIOS updates kan men niet zomaar verspringen van bv. Rev. 1.0 naar Rev. 5.0 zonder de tussentijds upgrades (van 1.0 naar 2.0 enz.) uitgevoerd te hebben. We zijn nu wel in 2024 hé, dwz. 6 jaar na de update van 2018.
  11. Je schreef in het begin (Windows start niet meer op) : Mijn PC (HP ProDesk 400 G4 MT Business PC, Windows 10 Pro, 8 GB) werd de laatste tijd een beetje trager. Vandaar de verwarring.... Maar je hebt er goed aan gedaan naar de optionele updates te kijken. Niet alleen is je BIOS firmware verouderd, maar ook een pak andere onderdelen zijn aan een update toe, met inbegrip van je printer. Ik zou die toch allemaal uitvoeren. En binnen enkele dagen nogmaals naar optionele updates gaan. De kans is groot dat je opnieuw updates aangeboden krijgt, met inbegrip van de BIOS.
  12. De huidige BIOS versie voor jouw systeem schijnt 02.20.00 te zijn, dus ik zou zeker updaten indien je dat de laatste tijd niet gedaan had. Volledige info over hoe : HP Business Desktop PCs - Updating the BIOS (Basic Input Output System) | HP® Support Iets simpeler : die update wordt ook aangeboden via Windows update -> Optionele Updates -> Stuurprogramma-updates.
  13. Werkt het wel als je je headset uitschakelt én ook de dongle verwijdert ?
  14. Bedankt voor de handleiding. Ik kijk morgen verder na, moet ook wat werken tussendoor....
  15. Misschien begrijp ik je niet goed, maar in je vorige bericht schreef je dat je audio niet meer werkt als je je headset afschakelt. Dat is normaal want dan maakt die geen verbinding meer met je pc. Die pc is ingesteld met als audio-ingang je headset; als die input wegvalt kunnen je speakers daar ook niets meer van weergeven. Verder schijnt die te werken op 2.4 GHz, en niet met bluetooth. Kan je eens een link geven naar de gebruiksaanwijzing?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.