Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Alle activiteit

Deze stream update zichzelf     

 1. Afgelopen uur
 2. XXClone freeware versie gezocht.

  Ik was te laat om mijn vorige post te bewerken, maar een waarschuwing tegen Afterdawn lijkt me na wat verder onderzoek op zijn plaats. Ik heb zowel het volledige installatiebestand via de website van XXClone gedownload als de installer van Afterdawn: Rechts staat het bestand dat ik downloadde via Afterdawn. Aan het pictogram kun je al zien dat je moet oppassen. Dat is immers niet het pictogram van XXClone, maar het pictogram van Afterdawn. Het kan dus nooit een origineel bestand van XXClone zijn. Het is waarschijnlijk een downloadmanager. Wanneer je die uitvoert, dan zal (hopelijk) het gewenste programma worden opgehaald, maar je krijgt er dan ook ongevraagd extra rommel bij wanneer je niet goed oplet. Ik heb het bestand van Afterdawn laten analyseren door Virustotal en dit was het resultaat: https://www.virustotal.com/#/file/5b6fcd786ac4394e70340a3583f01ccfab80e715197d9839ca8952a885fab02c/detection Hier een artikel over de downloadmanager van Afterdawn: http://techdows.com/2014/06/afterdawn-download-manager-crap.html Voor mij zou het bovenstaande een reden zijn om Afterdawn te vermijden.
 3. Vandaag
 4. XXClone freeware versie gezocht.

  De link van Passer verwijst naar de verzamelwebsite Afterdawn. Ik vermoed dat je dat niet het volledige installatiebestand downloadt, maar enkel een installer, die op zijn beurt het volledige programma moet gaan ophalen. En in die installer van Afterdawn zou iets extra's (een PUP?) bijverpakt kunnen zitten. Vandaar misschien de waarschuwing die Passer kreeg van Malwarebytes. Ik kon dat bestandje van Afterdawn wel volledig downloaden. Het bleek slechts 1,93 MB groot. Dat is te klein voor het volledige installatiebestand van XXClone, lijkt mij. Wanneer je namelijk de freeware versie downloadt van de website van XXClone zelf, dan is dat een zip bestand van 4,4 MB (xxclone.zip). Uitgepakt wordt dat xcfwinst_2088.exe van 12,4 MB. Een flink stuk groter dus dan de download via Afterdawn. Er schijnen problemen te zijn specifiek met de freeware versie van XXClone. De versie die je kunt downloaden van de website van XXClone is van 20 januari 2017. Deze versie werkt niet op Windows 10, versie 1703 of nieuwer. Dan krijg je de foutmelding die danny g liet zien in zijn startpost. Mensen die al een betaalde Home versie van XXClone op hun pc hadden staan, hadden blijkbaar geluk, want die betaalde versie werkte nog wel met de Creators Update van 2017. Of die betaalde Home versie ook nog werkt onder Windows 10, versie 1804 weet ik niet. Het is nu niet meer mogelijk om een betaalde versie aan te schaffen van XXClone. Ze zijn op 22 maart 2017 gestopt met de verkoop én de ontwikkeling van dat product. Er zullen geen nieuwere versies meer komen: Lees de aankondiging hier: http://www.xxclone.com/index.htm Hier een topic waarin de problemen met de Free versie besproken worden: http://www.dslreports.com/forum/r31357886-Bug-Current-version-of-XXClone-free-will-not-run-on-W10-Creator-s Ik vrees dat danny g toch naar een alternatief voor XXClone moet gaan kijken.
 5. Dat is goed en mocht je hulp nodig hebben met opnieuw installeren kan je hier altijd je vragen kwijt. Ik sluit nu ook het onderwerp
 6. XXClone freeware versie gezocht.

  Probeer hier eens . Dit is een exe blijkbaar Ik geraakte tot 99% en kreeg dan de vraag om een pagina te openen (om dan iets met IE11 toe te laten) Vermits mijn Mbam toen begon te protesteren (dat er een PUP was), ben ik niet verder gegaan. Maar ik vermoed dat als ik die melding negeer, dat ik tot 100% geraak (maar dus niet geprobeerd): Of is het precies dàt wat jij ook bedoelde?
 7. Harde schijf to ssd

  Is dat niet wat prijzig voor het volume dat heroo234 nodig gaat hebben? Als TS een grootverdiener is dan is er niets aan de hand natuurlijk.
 8. Harde schijf to ssd

  Een goede raad dat ik kan geven: koop alleen SSD want je kom minstens 10 jaar verder en dan ben je uiteindelijk goedkoper. In mijn pc zit geen enkel HDD en dus alleen M2 SSD en 3 andere SSD en bovendien is de pc stiller. HDD komt nooit meer in de pc. Voor NAS kan je voorlopig beter de WD paars (purple) harddisk nemen omdat het zuinig is. Indien je de NAS niet nodig heb kan je dat gewoon uitzetten of automatisch spaarmodus zetten. (ook tijdschema kan ook ingesteld worden wanneer het aan moet) Let wel op dat sommige NAS erg veel stroom verbruiken. Ik zelf gebruik voor dagelijks gebruik 1 harddisk 6TB NAS en dat verbruikt 11 watt als het actief is inclusief HDD. Dat vind ik beter dan externe harddisk. Moest ik toch extern kiezen dat kies ik resoluut voor usb-stick van Scandisk. Dat gebruik ik ook voor dagelijks gebruik. Dat zit altijd in de usb poort en daar worden de dagelijks data ingezet. Moest ik weg gaan dan haal ik dat eruit en verberg ik het. Doch ik maak steeds wekelijks backup op een usb-stick en NAS tenzij iets belangrijk en in dat geval die dag. nota: ik maak nooit backup van Windows.
 9. XXClone freeware versie gezocht.

  Een oude versie of niet, maakt niet uit hoor. Als ik de exe file maar werkende krijg en dat lukt me dus met geen enkele versie !
 10. XXClone freeware versie gezocht.

  Oeps, en dan drukte ik per abuis op enter . Dus : Je mist inderdaad iets Passer ! ! Zoals ik reeds in den beginne geschreven had : ik kan de exe file(s) wel downloaden maar ze niet uitvoeren ! Zie ook de screenshot. Dit met alle versies. Of ik de exe bestanden nu download van de originele site of ze ergens anders vanaf haal , het lukt niet het programma werkende te krijgen. Ik prefereer dit programma omdat ik het moet installeren bij iemand anders die niks van computers afweet en XXclone heeft maar enkele (overzichtelijke)menu's, makkelijk voor een leek om je weg in terug te vinden en tevens, wat ik zeer belangrijk vind, kan je hiermee tijdens het klonen de nieuwe schijf bootable maken. Ik heb al meerdere andere programma's uitgeprobeerd toch altijd weer problemen om de schijf bootable te krijgen of je hebt meerdere programma's nodig of, of ,of ,..... . Kort gezegd : ik prefereer dus XXclone.
 11. XXClone freeware versie gezocht.

  Dat werkt ook niet want dat is een oude versie. Je kan enkel product / Sign Up Now kan je met uw emailadres (geen valse waarschijnlijk downloaden 30 dagen) Je kan wel kopen maar dan moet je jaarlijks een bijdrage betalen.
 12. Harde schijf to ssd

  Dit is de beste optie. Zelfs een SSD van 250 GB volstaat ruimschoots voor Windows en alle programma's. De locatie van de data (persoonlijke mappen) verplaats je best baar de klassieke hdd. https://www.schoonepc.nl/instal/persoonlijke_mappen_en_bestanden_verplaatsen.html Hoe groot is je externe harde schijf?
 13. Harde schijf to ssd

  Hallo Naar aanleiding van een vorig topic, dat een beetje gênant is uitgelopen, wil ik van de situatie gebruik maken om ook de harde schijf te upgraden naar ssd. Ik heb momenteel een 1TB HDD en die zit redelijk vol. Nu ben ik aan het twijfelen tussen de volgende opties: - ofwel koop ik een kleine ssd 500GB en ga ik uiteindelijk de huidige harde schijf vervangen door een 2TB of hoger. - Een andere optie is dat ik ineens volledig voor SSD ga maar dat lijkt mij voorlopig nog heel duur. - uiteraard sta ik ook open voor andere voorstellen. Wat denken jullie?
 14. hey abbs Nu je het zegt, kan dat inderdaad kloppen. Deze pc is geïnstalleerd door een vriend van ons, en ik heb hier niet meer bij stilgestaan. Ik zal dan ook zo snel mogelijk uitkijken naar een legale versie, bedankt voor de uitleg in ieder geval.
 15. System Retore Windows 10 werkt niet meer

  Dank je wel.
 16. XXClone freeware versie gezocht.

  euh.. op hun site, onder Products (balk links) vind je toch nog een knop voor de freewareversie? (en die werkt nog, want ik kreeg een vraag om te bevestigen of ik de zip wilde downloaden) (of mis ik iets?)
 17. XXClone freeware versie gezocht.

  Heb ik ook al aan gedacht hoor maar XXclone heeft het voordeel dat je de clone schijf kan bootable maken.
 18. XXClone freeware versie gezocht.

  Misschien beter een ander programma gebruiken.
 19. System Retore Windows 10 werkt niet meer

  Je kan op deze pagina lezen wat de gebruikers ervan vinden
 20. Nota: in sata bestaat slave niet want in sata maak het niks uit op welke sata poort je ssd of HDD plaats. Je mag dus beginnen op sata 3 en daar Windows installeren. Dan vrees ik dat de harddisk stuk is. Als het echt belangrijk is dan kan je in gespecialiseerde bedrijf uw data proberen laten redden. Het is wel kostelijke zaak maar je kan eerst laten analyseren en dat is gratis.
 21. Decrypten dmv programma openen in X:\...\cmd.exe

  Als je iso wilt maken van Windows DVD kan je bijvoorbeeld PowerIso downloaden. Dan kan je met UUI of Rufus een opstartbare usb-stick maken van de iso. Dus geen iso bestand rechtstreeks op usb-stick zetten. (dus niet knippen en plakken)
 22. System Retore Windows 10 werkt niet meer

  Beste, ik heb gisteravond opnieuw alle geluid settings bekeken, maar nu heb ik ook de Windows 'Volume Mixer' geopend. Daar zag ik dat alle applicaties niet gelijk stonden, ik heb ze allen gelijk gezet en als ik nu op mijn Corsair keyboard het geluid hoger draai gaan ze allen gelijk omhoog, en nu kan ik gelukkig alle geluiden weer horen. Daar ik zelf met 2 Creative, Gigaworks T20 Series 2 werk zou ik graag willen weten of geluiden met een draadloos Surround systeem beter te horen zijn?
 23. Toestellen bedoeld ik externe harddisk of usb-stick enz.
 24. Beltegoed verdwenen

  Ik heb dat ook gehad, hoewel alles was uitgeschakeld. Volgens LG lag de fout bij Proximus, en omgekeerd. Ik stond in de winkel en de verkoper had alles nagekeken, en toch bleef mijn belkrediet te dalen. Dan maar de mogelijkheid om dataverkeer te hebben geblokkeerd, maar dan moet je telkens bellen als je toch dataverkeer wil. Uiteindelijk terug gezet naar fabrieksinstellingen en toen bleek het OK. Maar het was niet aangenaam en, natuurlijk, op een totaal verkeerd ogenblik.
 25. Gisteren
 26. Kijk, ik zal het nog eens uitleggen. Die harddisk heb ik allang uit de laptop gehaald. 1. Ik heb het aangesloten op mijn PC als een slave drive. Gewoon met nog een SATA kabel eraan. Normaal zou die niet in de boot order staan, want die staat ook niet voor mijn laptop harddisk die ik ook als slave drive heb aangesloten. Maar die staat dus wel in de BIOS boot order. Als ik hem 'Disable' en deze settings save en restart, dan probeert die de harddisk alsnog te booten terwijl ik het heb uitgezet. Ga ik de BIOS weer in, staat die boot order wel disabled behalve voor mijn main harddisk, maar is er een extra regel bijgekomen met nog steeds de probleem harddisk in de boot order. En ik kan dat blijven doen, maar het komt toch steeds weer terug. 2. Ik heb die Sharkoon SATA QuickPort gekocht. Ik heb die Parrot op mijn bootable USB. Ik kan Parrot booten. Ik heb het aangesloten. De verkenner ziet mijn main harddisk, mijn slave harddisk. Ik heb een externe harddisk aangesloten, ziet die ook. Ik heb de Sharkoon SATA aangesloten met het probleem harddisk, ziet die ook. Ik kan alle harddisk (inclusief de externe harddisk) openen, behalve die van de probleem harddisk, want als ik die probeer te openen, dan blijft die in een loading loop. Ik kan andere dingen doen en aanklikken, maar als ik het probleem harddisk probeer te openen, zegt die dat die niet kan openen omdat die al in een pending operation (of zoiets) zit. Dat is die oneindige loading. Het doet verder niets.
 27. windows lijkt weg na update windows

  Laat Speccy dan maar voor wat het is. Fixeer u op het herstellen van je Windows met behoud van je data en programma's: https://www.pc-helpforum.be/topic/67940-windows-10-vernieuwen-met-behoud-van-je-persoonlijke-bestanden-en-apps-programma’s/ Ga eens voor methode 2. Maak een installatie medium aan via een andere pc. Koppel dan dat medium aan je probleem pc en voer de opdrachten uit zoals in methode 2 van die handleiding beschreven is. Koppel je pc met een utp kabel rechtstreeks aan de modem van je provider (Telenet, Proximus, .....)
 28. windows lijkt weg na update windows

  Beste Droske, het programma laat zich helaas niet downloaden via de aangeboden link,ga het wel via andere link proberen. als ik het binnen heb dan moet ik het op een usb stick zetten en dan draaien op de computer die het niet meer doet neem ik aan. Wat ik bedoelde was eigenlijk dat ik eigenlijk niets met de computer kan doen,het enige wat nog lukt is om via taakbeheer,nieuwe taak uitvoeren ,bladeren en dan zie ik dat alles er nog staat inclusief de eigen bestanden. ook staat er een windows old . weet alleen niet hoe ik er bij moet, grootste probleem is denk ik dat ik ook geen internet verbinding meer heb. heb er niet zoveel verstand van,geef jij maar aan wat je graag voor informatie wilt hebben en dan probeer ik deze zo goed mogelijk uit te voeren of te geven. Dank voor je geduld Groetjes Gerard
 1. Laad meer activiteit
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×