Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Alle activiteit

Deze stream update zichzelf     

 1. Afgelopen uur
 2. Hij is weer lang blijven hangen op 14 procent. Hierbij het knipsel.
 3. Vandaag
 4. Dat de klokken niks zegt over stroom uitval wil niks zeggen want stroom kan 1 seconde uitvallen. Maar het kan evengoed dat er elders een probleem is geweest en in dat geval is het best om de modem van uw provider even stroom uit en weer aan zetten. Dat is altijd de eerste vereisten. Een andere veel verkopende probleem is virusupdate en dat kan zelfs netwerk uitschakelen. In dat geval kan je best herstelpunt terug zetten. Windows kan uw pc zelfs zonder dat je weet updaten doen maar dat is alleen zo bij ernstige veiligheidsprobleem. Klik met de rechtermuisknop op start en dan Windows Powershell (admin) klikken. Kopieer onderstaande tekst en plak het achter > sfc /scannow Daarna nog eens onderstaande tekst doen: DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth Daarna nog eens dit doen: sfc /purgecache
 5. OPGELOST Gewoon kabel na één dag geest gegeven. Nieuwe kabel en werkt als een trein.
 6. Geachte, Het kan aan windows liggen, de driver, incompatibele bestanden... Maar mijn pc is onbruikbaar momenteel quasi voor het werk dat hij moet doen, dat is in staat zijn tot het volgende tekstverwerking via verschillende word documenten, openhouden FF met verschillende tabbladen waarvan één tabblad een verbinding maakt met een online platform, via dat online platform worden programma's geopend waarmee je in the cloud werkt: nl word, maar uit miserie enkel IE: dit is enige wijze om toegang tot bepaalde data alsook programma's te krijgen. In volgende fase ga ik ook dataverwerking dienen te doen en gaan er dus zware rekenprogramma's bijkomen, bovendien gebruikt vanaf de cload maar zal ook regelmatig dingen offline opslaan. Alleen mijn pc een laptop nochtans intel core i5, schat 2 jaar oud ongeveer (zal niet veel meer zijn) die normaal gezien dit makkelijk aan moet kunnen heeft in laatste weken me al twee maal getrakteerd op blauw scherm. Hij hangt ook regelmatig vast. Vooral bij dat online werken of kan het duidelijk niet meer trekken / volgen. Bovendien is de internetverbinding ook zeer onstabiel. Ik vermoed dat er ergens conflicterende hard - of software zit... bij de installatie om te kunnen werken op dat online platform ging blijkbaar ook iets mis waardoor mijn eigen internet connectie telkens wegviel van zodra er een vpn verbinding tot stand kwam naar dat online platform, wat dus meteen ook uitviel, en zich dus de hele tijd wou heraanmelden, maar mijn internet was inmiddels ook foetsie ... Kortom: heel veel werk en tijd gewoon verloren door ongelofelijk gesukkel met soft- en hardware!!! Daarom roep ik nu jullie hulp in. Wie oh wie zou me kunnen helpen? Ik denk immers dat nu even een grondig nakijken (of moet ik daarvoor naar een winkel en is dat dan betrouwbaar) beter is dan dat ik blijf tijd verliezen met hard en software... Bedankt!!!
 7. Stroom was niet uitgevallen, alle klokken stonden nog juist. Ik heb ook al alles gereset gehad om te kijken of het daar niet aan lag. Ik heb nu een LAN kabel gekocht gehad die lang genoeg was om de pc met de modem van telenet te connecteren. deze werkt dadelijk zonder enig probleem. heb dus nu ook al het stuurprogramma proberen bijwerken maar geen updates beschikbaar. Adapterkaart is trouwens een Realtek RTL8821AU Wireless LAN 802.11ac USB 2.0 Netwerk Adapter.
 8. Deze acrtie heeft niet het gehoopte resultaat. Waarschijnlijk omdat het gehaperd heeft. Kan je de procedure nog eens doen en daarna een nieuwe benchmark afbeelding plaatsen.
 9. Gisteren
 10. Ik zelf gebruik Hotmail niet maar waarschijnlijk is het vooraf ingesteld. Mogelijk heeft dat te maken met beveiliging.
 11. Het is nu toch gelukt. Na een tijdje ging het van 14 direct naar 100 procent. Hieronder de benchmark.
 12. Is het normaal dat het nu al meer dan anderhalf uur op scanning and repairing drive (c:) 14 procent complete staat? Er lijkt geen schot in te zitten
 13. Die uitleg op de NL-site leek me niet helemaal te kloppen omdat er in de bijbel een verhaal staat dat Jezus op zeker ogenblik zin had in vijgen en een vijgenboom vond die echter (tijd van het jaar?) geen vijgen droeg - en hij verwenste daarom die boom die de dag erna verdord bleek. Of dit rond Pasen gebeurde, weet ik niet, maar 'k vond wel een plausibeler uitleg van bij ons: http://www.ja.be/ontspanning/diverse-weetjes/vanwaar-de-uitdrukking-vijgen-na-pasen.html Daar staat ook iets van jullie morsterd , maar de verklaring van die vijgen lijk t er me aannemelijker dan die op de site die je aanhaalt... Hier staat trouwens ook een uitleg in die zin. (mogelijk hebben ze van mekaar 'afgekeken' (gespiekt) ) Nog eentje - en hier nog een pdf waarin nog interessande taalverschillen beschreven staan.
 14. ‘Vijgen na Pasen’. Een echt Vlaamse uitdrukking. Maar ik loop alweer een paar jaar mee op dit forum, heb in die tijd wat Vlaamse uitdrukkingen opgepikt en weet intussen dat wij Nederlanders in zo’n geval de uitdrukking ‘Het komt als mosterd na de maaltijd’ gebruiken. Maar waar komt de uitdrukking ‘vijgen na Pasen’ eigenlijk vandaan? Gelukkig had iemand anders dat al voor mij uitgezocht: https://www.vijg.nl/nieuws/vijgen-na-pasen/ Best mogelijk dat alle Vlamingen deze verklaring al kenden; voor mij was hij nieuw. Weer wat geleerd, ook al ging het deze keer niet over computers.
 15. grijns... (voor je vijgen OP Pasen - da's weer eens iets anders dan die erna...
 16. Correctie : Het loont dus om in België te wonen. En fijne Paasdagen aan iedereen! (Ik moest dit vandaag nog posten, anders werden het... 'vijgen na Pasen' )
 17. De schijf vertoont geen beschadigingen en dat is alvast goed nieuws. Nu gaan we bestandsstructuur controleren en waar nodig herstellen of verbeteren. Start het opdrachtprompt met administratorrechten. Klik op de start knop en in het zoekvak typ je Opdrachtprompt maar je drukt NIET op enter. Klik met de rechtermuisknop in de lijst met zoekresultaten op Opdrachtprompt en klik dan op Als administrator uitvoeren om het opdrachtprompt te openen. Typ nu in het opdrachtprompt chkdsk c: /f /r en druk enter. Waarschijnlijk krijg je nu een melding zoals hieronder. Het type bestandssysteem is NTFS. Kan actieve station niet vergrendelen. Kan Chkdsk niet uitvoeren omdat het volume door een ander proces wordt gebruikt. Wilt u dat dit volume wordt gecontroleerd zodra de computer de volgende keer wordt opgestart? (J/N) Typ dan j (of y indien de melding in het engels is) en druk enter Herstart de pc. De schijfcontrole zal nu worden uitgevoerd alvorens Windows op te starten. Als de pc herstart is, doe dan opnieuw de benchmark test met HD Tune en maak een neiuwe afbeelding.
 18. Vragen staat vrij en daarom is daar is dit forum voor bedoelt. Als je met Malwarebytes heb gescand en er worden items gevonden is het het beste de items altijd eerst in Quarantaine te plaatsen (soms word er wel eens wat verwijderd wat niet weg hoeft en kan je het altijd weer terug zetten). En na een aantal dagen als alles gloed blijft gaan dan kan je de items verwijderen. Het stappenplan wat ik je liet doen hoef je dan niet te doen, alleen mocht je iets niet vertrouwen kan je altijd weer een onderwerp hier aanmaken en kijken we verder.
 19. Beste abbs, Een leek heeft altijd vragen...... HOEFT VANDAAG NIET te ANTWOORDEN, HET IS PASEN VOOR IEDEREEN !! Ik liet Malewarebytes "runnen" (1 X per week) zoals u suggereerde. Ik kreeg terug 229 bedreigingen. Zie bijlage. Moet ik deze nu in Quarantaine zetten, of Verwijderen ? Ik hoef toch niet telkens de ganse ganse procedure van vorige week te herhalen ? Graag een seintje volgens uw planning. Prettig Paasfeest. Rolle.
 20. alpha

  excel tabellen omzetten

  Ja, die mogelijkheid bestaat; die heet transponeren en die methode is niet moeilijk om toe te passen. Ik leg het uit aan de hand van een voorbeeld. Stel dat je gegevens in Blad1 in de kolommen A t/m R staan en in de rijen 1 t/m 12 (dat aantal rijen zal in werkelijkheid veel groter zijn, maar het gaat in dit voorbeeld om de wijze van handelen). Als je rijen en kolommen wil verwisselen en die gegevens wil weergeven in Blad2, doe dan het volgende: - Selecteer in Blad1 het bereik A1:R12 en klik in het menu op de knop Kopiëren (na selectie op de rechtermuisknop klikken en 'Kopiëren' kiezen kan ook). - Ga naar Blad2, selecteer daar de cellen A1:A18 (de hele kolom A selecteren mag ook) , kies dan in het menu: Plakken - Plakken Speciaal -> vink aan: Transponeren, en klik op Ok.
 21. Mooi zo, dan sluiten we dit onderwerp. Nog veel plezier met je laptop.
 22. De Greasemonkey add-on kan je hier downloaden . Klik op de blauwe knop toevoegen aan firefox om de add-on te installeren. Misschien moet je Firefox herstarten om de add-on te activeren. Het script waarnaar verwezen wordt, bestaat waarschijnlijk niet meer op die locatie. Ik heb echter een ander gevonden: No MSN on HoTMaiL signout. Klik op de groene knop install this script en bevestig indien gevraagd. Herstart Firefox, log in op je hotmail account en log weer uit. Normaal zou je nu weer op de inlogpagina moeten terechtkomen i.p.v. op de msn pagina.
 23. Passer

  Account

  't heeft precies wat tijd gevraagd, maar het lukte je - mooi zo en dank voor de feedback! Fijne Pasen !
 24. johnnyboy

  Account

  Het is gelukt bedankt Passer
 25. Probleem is opgelost er zit een ander toetsenbord in mijn laptob bedankt allemaal . johnnyboy
 26. ja, dat fannetje laat ik met rust ! héla: alleen maar 'soms' ? ? fijne Pasen trouwens aan iedereen !
 27. Afgelopen week
 28. Beste Stegisoft, Het is me eindelijk gelukt ! Nu moet ik je wel toegeven dat dit gebeurde op een (althans voor mij bizarre manier want telkens ik het opgegeven stappenplan volgde kreeg ik volgende melding : Aangezien het type IMAP/SMTP maar telkens bleef falen heb ik geprobeerd zonder handmatige configuratie en daar lukte het plots wel via het Microsoft Exchange type : Hoe dit uit te leggen is blijft voor mij een raadsel ...
 1. Laad meer activiteit
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.