Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Alle activiteit

Deze stream update zichzelf     

 1. Gisteren
 2. porrelaar

  HD laptop vervangen door SSD

  Ik blijf bij mijn mening dat ik het niet verstandig vind om nog geld te gaan investeren in een 9 jaar oude laptop. Natuurlijk kun je alleen de gewone harde schijf vervangen door een SSD en daarna Windows 10 opnieuw gaan installeren. Maar de rest van de laptop blijft dan toch oud. Modernere processors zijn sneller dan de processor die in je laptop zit. En die processor kun je niet vervangen door een moderne processor. Daarnaast zit je met de maximale hoeveelheid werkgeheugen. Maar als jij het experiment wilt aangaan, dan kan dat natuurlijk. Dan koop je een SSD van 240 of 256 GB. De twee gewone harde schijven haal je eruit. Je monteert alleen die SSD. Dan installeer je Windows 10 en kijk je of de snelheid je bevalt. Dat hoeft je niet de kop te kosten. Voor 40 à 50 euro heb je zo'n SSD, bijvoorbeeld deze: https://tweakers.net/pricewatch/1237647/crucial-bx500-240gb.html En daarna monteer je een van de gewone HDD's er weer bij in de laptop. Windows en alle programma's installeer je op de SSD; op de gewone harde schijf zet je al je persoonlijke bestanden. Je kunt natuurlijk eerst wachten of er nog andere leden reageren op dit topic.
 3. vicvanhouche

  Herstelpunten

  Hallo droske Kennis genomen van je adviezen en ga daar zeker rekening mee houden. i.v.m. : Dat kan niet. Er is altijd een verschil in tijdstip Zie Printscreens Tijdens de verschillende stappen bij het terugzetten van een herstelpunt kreeg ik o.a. Knipsel 1, na aanvinken meerdere herstelpunten kwam knipsel waar wel degelijk boven aan 2herstelpnten staan met een zelfde datum tijstip , met verschillende benaming en type! Terinfo: hierna het terugzetten geannuleerd. Vandaar het eerste deel van mijn vraag.
 4. porrelaar

  google chrome

  Nee, lowie12 wilde in de browser Chrome graag een menubalk zien. Dat kan niet in Chrome. Een menubalk is iets heel anders dan een bladwijzer. Een bladwijzer in Chrome (of Firefox) is hetzelfde als een favoriet in Internet Explorer of Edge. Een menubalk is een balk waarin een aantal opties staan. De menubalk in Firefox heb ik al laten zien in mijn vorige post. Hieronder laat ik menubalken zien in een paar andere programma's. Ik zal de menubalk steeds rood omkaderen. Dit is de menubalk in Microsoft Office 2016: Hieronder de menubalk van Internet Explorer: Hieronder de menubalk van Speccy: Dat zijn allemaal menubalken. Zo'n menubalk wil lowie12 ook graag zien in de browser Chrome, maar dat kan niet, want dat is bij Chrome niet mogelijk. Ik hoop dat het zo duidelijk is.
 5. stegisoft

  google chrome

  In Chrome heet dat gewoon bladwijzer.
 6. droske

  Verkenner reageert niet meer!

  Start de pc eens in de veilige modus aan de hand van optie 1. Voer dan systeemherstel opnieuw uit. Gebruik het herstelpunt van 12 september.
 7. alpha

  #N/B in combinatie met ALS-functie werkt niet

  @brivan, Er is een verschil tussen wat jij als fout beschouwt en wat Excel als fout beschouwt. Jij wil in kolom D controleren of, wat in kolom C is ingevuld, volgens jou juist is. Dat is een heilloze weg ! Als in kolom C een tekst (niet zijnde een formule) zou moeten worden ingevuld, dan zou controle in D eenvoudig zijn, maar je kunt in D niet met een formule controleren of de tekst van een formule in C juist is (dat kan overigens wel met vba). Je kun dus in D alleen controleren of het resultaat van een formule in C wel of niet juist is, maar dat wordt in kolom C zelf ook al gedaan! Iemand die kolom C invult ziet al meteen in die kolom of de gebruikte formule qua syntax juist is, daarvoor is kolom D niet nodig, zelfs compleet overbodig. Daarnaast: kolom C is op eenvoudige wijze zodanig in te vullen dat het resultaat van de formule juist lijkt, ook al is die niet juist ! Voorbeeld =als.fout((hier een willekeurige tekst of formule, doet er niet toe wat);0) . In plaats van 0 kun je een willekeurig ander getal of willekeurige andere tekst invullen, het resultaat is dan een 0, ander getal, of een willekeurige getal. Bovendien: in kolom C kan ook een andere formule dan vert.zoeken gebruikt worden en dat antwoord kan ook juist zijn. Jij test in kolom D alleen op vert.zoeken. Tenslotte: de formule van Haije. Hoe verdienstelijk ook, die controleert wel of de formule in kolom C een juist resultaat geeft qua syntax (maar zoals al eerder gezegd: dat is in kolom C ook al te zien), maar als de formule in C fout is, wordt niet gecontroleerd WAT VOOR FOUT dat dan is. Dat kan ook niet. Stel bv. dat in C6 wordt ingevuld: =VERT.ZOEKEN(B4;$F$2:$G$6;2;ONWAAR). Het resultaat zal zijn: "Komt niet voor", terwijl schoenmaat 45 wel degelijk voorkomt. Besluit: het blad zoals het er nu uitziet kun je beter niet gebruiken, dat is ál te amateuristisch!
 8. Yvontje82

  Verkenner reageert niet meer!

  Hoi Droske, Zojuist 2x systeemherstel gemaakt naar 12 september en 5 september. Beiden hebben niet geholpen. Zie bijlage. Met vriendelijke groet, Yvonne
 9. droske

  Verkenner reageert niet meer!

  U herinnert zich vast nog wel het tijdstip waarop u dat gedaan hebt. Ga eens naar systeemherstel en plaats een systeemherstelpunt terug dat voorafgaat aan het tijdstip waarop u Mindmap-Touch gedownload en geïnstalleerd hebt. Dat doe je zo: https://www.pc-helpforum.be/topic/59317-een-herstelpunt-terug-plaatsen-in-windows-10/
 10. brivan

  #N/B in combinatie met ALS-functie werkt niet

  Schitterend. Dikke merci!
 11. droske

  Herstelpunten

  Dat kan niet. Er is altijd een verschil in tijdstip. Laat me beginnen met te zeggen dat je best niet te veel gebruik maakt van systeemherstel. Gebruik het enkel in uitzonderlijke gevallen, zo niet riskeer je dat systeemherstel in de knoei gaat geraken. Men kan van een systeemherstelpunt gebruik maken wanneer je systeem om één of andere reden in de fout is gegaan. Het is belangrijk dat je weet wanneer het probleem zich precies is beginnen voordoen (datum en tijd). Dat biedt u de mogelijkheid een systeemherstelpunt te kiezen van een datum en tijd die net iets ouder is dan het tijdstip waarop het probleem zich is gaan voordoen. Dat kun je voorkomen door andere systeemherstelpunten tijdig te verwijderen. Dat is tenminste de theorie. Echter, systeemherstelpunten verliezen na verloop van tijd gewoon hun waarde hé. Stel je simpel maar even voor dat je volgende maand een bepaald programma installeert en dat die installatie tot problemen lijdt en dat enkel systeemherstel nog je reddingsboei blijkt te zijn. Het is logisch dat je dan een herstelpunt kies dat recenter is dan de herstelpunten die je nu blijkt te willen behouden. Deze laatste zijn dan van geen enkele waarde meer, tenzij je over geen andere herstelpunten beschikt. Vandaar dat het verstandig is eigenhandig een systeemherstelpunt aan te maken voorafgaand aan belangrijke ingrepen in je systeem.
 12. reddevel

  HD laptop vervangen door SSD

  Alvast bedankt voor de snelle reactie wat de opslag kwaliteit van de laptop betreft zat er standaard 500 Gb opslag in en heb er 500 Gb bij gestoken dus 1000 Gb in totaal. Het geheugen is inderdaad een beetje aan de lage kant, programma's starten heel traag op ook al houd ik er rekening mee dat er niet te veel programma's samen draaien maar zoals ik al zei hij heeft dit al van in het begin bij de aankoop (2009)) toen nog Vista Home waar ik toen een upgrade bij kreeg naar Windows7.
 13. Yvontje82

  Verkenner reageert niet meer!

  Hi Droske, Bedankt voor het vlotte reageren. Hierbij de url: http://speccy.piriform.com/results/cSOda3ZDsGWEN68MGokbZgM Groetjes Yvonne
 14. droske

  Verkenner reageert niet meer!

  Download en installeer Speccy. Speccy is er ook in Nederlandstalige versie, bij de installatie (of update) kan je de taal wijzigen van Engels naar Nederlands ... als je op het driehoekje klikt, krijg je een uitrolmenu waarin je Nederlands kan selecteren. Vink bij de installatie alle aangeboden extra's uit. Start nu het programma en er zal een overzicht gemaakt worden van je hardware. Als dit gereed is, selecteer je bovenaan "Bestand - Publiceer Snapshot" en vervolgens bevestig je die keuze met " Ja ". In het venster dat nu opent krijg je een link te zien, kopieer nu die link en plak die in je volgende bericht. Zo krijgen we een gedetailleerd overzicht van je hardware. Meer info over deze procedure lees je HIER.
 15. Haije

  #N/B in combinatie met ALS-functie werkt niet

  wijzig de formule in D2 eens in onderstaande en trek door naar beneden =ALS(ISNB(C2);"komt niet voor";ALS(C2="";"";ALS(C2=VERT.ZOEKEN(B2;$F$2:$G$7;2;ONWAAR);"PRIMA";"FOUT, probeer opnieuw")))
 16. brivan

  #N/B in combinatie met ALS-functie werkt niet

  De formule is juist, dus moet het antwoord ook juist zijn, want onwaar weglaten uit de formule zou een fout resultaat opleveren.
 17. emielDS

  #N/B in combinatie met ALS-functie werkt niet

  #N/B betekend, in de meeste gevallen, dat het ingevoerde niet kan worden gezocht in de zoekwaarde, dus dat kan nooit juist zijn.
 18. popipipo

  Excel Datum icm Prijs

  Natuurlijk kan dat . Je kunt er gewoon een kolom tussen plaatsen maar voor de werking is het niet nodig.
 19. porrelaar

  HD laptop vervangen door SSD

  Van de Acer Aspire 8530G bestonden verschillende types, maar als ik even snel kijk, dan bestonden de verschillen enkel uit de opslagcapaciteit van de harde schijf: 320 of 640 GB. Dit zijn de specificaties van de Acer Aspire 8530G-724G32MN: https://nl.hardware.info/product/82674/acer-aspire-8530g-754g32mn/specificaties Je kocht die laptop ooit nieuw, schreef jij, maar dat zal zo'n 8 tot 9 jaar geleden zijn. Het nieuwe is er nu wel van af. Wanneer je de harde schijf vervangt door een SSD, dan zal Windows een stuk sneller opstarten. Ook je programma's zullen sneller opstarten. Maar het blijft natuurlijk wel een laptop van 8 of 9 jaar oud. Een laptop van die leeftijd kan problemen gaan vertonen. De leeftijd gaat meetellen. In jouw laptop zit 4 GB werkgeheugen, en volgens diverse websites die ik geraadpleegd heb, is dat ook het maximum voor die laptop. Opwaarderen van het werkgeheugen zou niet kunnen. Nu draait Windows 10 wel met 4 GB werkgeheugen, maar als je vaak veel programma's tegelijk open hebt staan, dan is 8 GB werkgeheugen wel fijner, omdat er dan niet geswapt hoeft te worden. Die mogelijkheid tot het installeren van meer werkgeheugen heb jij dus niet. Zou ik zelf een SSD gaan aanschaffen voor een pc of laptop van die leeftijd? Nee. Maar ik heet geen reddevel en jij moet die afweging zelf maken. Alleen een SSD kopen blijft natuurlijk veel goedkoper dan een compleet nieuwe laptop aanschaffen.
 20. abbs

  Opstarten

  Dat mag je zeker zo proberen , maar ik wilde via de tool FRST kijken of alleen Chromium op je pc is gekomen. Probeer Chromium te verwijderen en voer ter controle dan FRST uit, dit om zeker te weten dat alles weg is.
 21. Hoi In bijlage mijn bestand. Ik wil dat de studenten de melding krijgen als hun antwoord goed of fout is. Dat lukt prima mbv als en voorwaardelijke opmaak. Wanneer het resultaat van de formule echter #N/B is, slaag ik er niet in om (zelfs niet via tussenwegen) aan te geven dat het antwoord correct is. Ik vermoed dat het niet kan, maar mss is er hier een slimmerik die wel een oplossing weet? probleem.xlsx
 22. Ik heb een laptop Acer Aspire 8530 g ooit nieuw aangekocht maar was eigenlijk altijd al een beetje aan de trage kant nu is mijn vraag of ik deze sneller kan laten draaien door het besturingssysteem (Windows10) op een SSD schijf te zetten.
 23. vicvanhouche

  Herstelpunten

  Bij het maken van een systeem back-up (image), na de herinstallatie van mijn windows10 en her instelling van bijkomende programma's, werden ook 2 herstelpunten gemaakt met een zelfde datum-tijdstip , met naam: Herstelpunt Systeemkopie type Back-up en Herstelpunt Automatisch type Systeem. Later bij een eventuele herstelling mits terug plaatsen van een herstelpunt welk moet dan gekozen worden ? Wat is in feite de bedoeling van beide herstelpunten ? En indien beide nodig zijn hoe kan men voorkomen dat ze verdwijnen als de ingestelde limiet beschikbare ruimte bereikt wordt ? Groeten Victor
 24. Passer

  App voorkomt dat pc kan worden afgesloten

  Werkt die nu goed? want bij een afgebroken installatie kan het nadien ook wel eens mis gaan. (gewoon terug installen dan)
 25. Yvontje82

  Verkenner reageert niet meer!

  Beste PC-helpforum-helden, Vanmorgen mijn laptop nog gebruikt op school. Bij opstarten kreeg ik enkele updates, maar daarna werkte de laptop nog goed. Op school heb ik ook voor een opdracht nog een mindmap-app gedownload: Mindmap-touch. Inmiddels thuisgekomen wil ik verder met huiswerk, maar nu reageert verkenner niet meer. Hierna de Mindmap-app direct verwijderd. Dit loste het probleem echter niet op. AVG laten draaien, maar die zag geen virussen. Terwijl ik deze post schrijf wil ik een printscreen opslaan en kom erachter dat ik door middel van een trucje wel de benodigde map kan openen, waarna ik ook de daarin opgeslagen bestanden kan openen en bewerken. Enige probleem is dus, dat verkenner bij openen, schijnbaar ergens op blijft hangen. Het trucje is de volgende: Bestand opslaan als, daarbij wordt in de pop-up aan de linkerzijde een aantal snelkoppelingen getoond, die ik door middel van rechtmuisknop in nieuw venster kan openen. ZIe bijlage. Ben blij met het gevonden trucje, maar wil toch graag dat alles normaal werkt. Kunnen jullie mij helpen die probleem op te lossen? Met vriendelijke groet, Yvonne
 1. Laad meer activiteit
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.