Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Alle activiteit

Deze stream update zichzelf     

 1. Afgelopen uur
 2. Hallo iedereen Ik zou graag een document maken waarin er soms een verschillende paginanummering is in de kop-en voettekst. Ik heb een document dat bv. 30 pagina's bevat in het totaal. Vanaf het begin tot het einde zou in de voettekst rechts vanonder een paginanummering moeten lopen van pagina 1 tot 30, pagina 2 tot 30 .... Hierbij ondervind ik geen problemen. Echter bestaat het document vanaf pagina 24 uit verschillende 'appendices', die een extra nummering moeten krijgen. Zo zou ik in de koptekst een paginanummering willen die de lengte van de appendix opneemt. Appendix A is bv. 2 pagina's lang en hierbij wil ik in de koptekst een paginanummering hebben 'pagina 1 van 2' en 'pagina 2 van 2', terwijl mijn paginanummers vanaf 'nummer x' tot pagina 30 blijft doorlopen onderaan, bv. dus pagina 24 tot 30 en 25 tot 30. Ik heb al vanalles geprobeerd met verschillende secties, de secties loskoppelen van elkaar ... maar krijg telkens het probleem dat de kop-en voettekst aan elkaar verbonden blijven en een aanpassing in de kopteks dus ook een verandering in de voettekst teweegbrengt. Heeft iemand een idee als het mogelijk is om 2 verschillende paginanummeringen te krijgen op 1 pagina? Alvast bedankt! Jana
 3. Vandaag
 4. droske

  Favorieten

  Inderdaad. Je werkt met een Microsoft gebruikersaccount en heb synchroniseren van je favorieten ingesteld staan.
 5. Kikix

  Koptelefoon draadloos

  Bedankt Broere. Grtjes
 6. Als je bluetooth op je tv hebt kan je deze gebruiken: Beats Studio3 Wireless https://www.coolblue.be/nl/product/796592/beats-studio3-wireless-matzwart.html Ik gebruik deze zelf ook maar via pc. De nieuwe tv's hebben ook bluetooth on board.
 7. Nee geen vragen of problemen meer verder mag een slotje op.
 8. dotchiejack

  Favorieten

  Ik gok erop dat je een browseraccount hebt en je favorieten worden gesynchroniseerd tussen je verschillende toestellen.
 9. Bammens

  Favorieten

  Onlangs kocht ik een nieuwe pc. Toen ik hem helemaal geïnstalleerd had bleken mijn favorieten er op te staan. De favorieten die ik ook op mijn oude pc had staan. Vanmorgen heb ik op mijn laptop Windows 10 gezet en de opdracht gegeven alles te verwijderen. Dat had hij inderdaad gedaan, behalve mijn favorieten. Op mijn laptop staan nu ook onder Windows 10 de favorieten die ook onder Windows 8 op mijn laptop stonden. Hoe kan dit? Vriendelijke groet, Bammens.
 10. De informatie van Passer is volledig en correct. Lendal heeft een Mac, maar hetzelfde kun je waarnemen op een Windows pc. Als test heb ik een nieuw Word bestand aangemaakt met de naam Lendal.docx. Er zal dan direct ook een tijdelijk bestand worden aangemaakt met de naam ~$Lendal.docx. Dat tijdelijke bestand kun je onder Windows alleen te zien krijgen, wanneer je het vinkje weghaalt voor 'Beveiligde besturingssysteembestanden verbergen': Hoe groot is zo'n tijdelijk bestand? Bij mij was dat tijdelijke bestand 162 bytes groot: De tijdelijke bestanden in de afbeelding van Lendal zijn ook allemaal 162 bytes groot. En, zoals Passer al schreef, die tijdelijke bestanden horen automatisch te verdwijnen, wanneer je het openstaande Word document opslaat en daarna het programma Word afsluit. Kun je zo'n tijdelijk bestand zelf openen? Nee, dat gaat niet, dat heb ik zojuist geprobeerd. Dan krijg je de melding dat het bestand waarschijnlijk is beschadigd en niet geopend kan worden. Het bestand is ook zo klein (slechts 162 bytes) dat daar geen voor de gebruiker zinnige informatie in kan staan. 162 bytes is ongeveer een zevende deel van 1 KB (kilobyte). Als je een Word bestand maakt waar slechts 1 regel tekst in staat, dan zal dat bestand al meer dan 10 KB groot zijn. dat is dus al circa 70 x 162 bytes. Lendal moet eerst ervoor zorgen dat het programma Word is afgesloten. Daarna mag hij al die tijdelijke bestanden die beginnen met $ of ~$ weggooien. Maar waarom ziet Lendal die bestanden? Dat betekent voor mij dat hij de verborgen bestanden op zijn Mac zichtbaar heeft gemaakt. Die verborgen bestanden zijn niet voor niets onzichtbaar. Je kunt ze dus beter verborgen laten. Ik meen dat je op een Mac met de toetsencombinatie Cmd + Shift + . (punt) de verborgen mappen en bestanden zichtbaar maakt. En als je nog een keer diezelfde toetsencombinatie gebruikt, dan worden die zichtbaar gemaakte bestanden weer netjes verborgen, zoals het hoort. Gaat Lendal ruimte winnen wanneer hij die tijdelijke bestanden gaat verwijderen? Die ruimtewinst zal niet merkbaar of meetbaar zijn. In zijn afbeelding staan 5 bestanden die ieder 162 bytes groot zijn. Samen is dat 810 bytes. Dat is nog minder dan 1 (één) KB, want 1 KB is 1024 bytes. Lendal kan er daarom beter voor zorgen dat verborgen bestanden niet zichtbaar worden gemaakt. Hij ziet die bestanden die beginnen met $ of ~$ dan niet meer en hoeft zich ook niet meer af te vragen wat hij daarmee kan of moet doen.
 11. Probeer het eens op deze manier. Ga naar start en typ powershell.exe in het zoekvak maar druk nog niet op enter. Klik met rechts op het gevonden resultaat en kies dan voor uitvoeren als administrator.
 12. droske

  Microsoft account

  Dan heb je goed je plan getrokken. Geef je laptop nu de tijd om alle beschikbare updates binnen te halen en installeer dan pas de gewenste programma's. Maak ook een tweede lokale account met administrator rechten aan aan met bv de naam Eigenaar. Op die account kun je in geval van nood altijd terugvallen als er met die andere account is mis is. Bijvoorbeeld als je je niet meer kan aanmelden.
 13. Bammens

  Microsoft account

  In tegenstelling wat ik hierboven schreef, is de laptop wel in orde. Iedereen heel hartelijk dank voor alle hulp. Hier kan een slotje op. Vriendelijke groet, Bammens.
 14. In dat RAR bestand zit een iso bestand: Elex DVD 1983-1993.iso Wat de afbeelding toont is het venster van RAR met de inhoud van het ISO bestand. Als je het rar bestand echt uitpakt, en je opent dan het bestand start.pdf is de kans groot dat je daarin kan doorklikken naarde gewenste pdf bestanden.
 15. Bammens

  Microsoft account

  Hallo droske, Bovenstaande hielp niet. Heb toen vanaf de USB stick op setup geklikt en zie daar... Windows 10 is geïnstalleerd. Alles wat erop stond heb ik tijdens de installatie laten verwijderen. De laptop is wel wat aan de langzame kant. Zou dit te maken kunnen hebben met het feit dat hij al wat ouder is?
 16. Tamtam

  WMI provider host

  Bedankt voor uw antwoord. Ik had dit al gevonden maar slaag er niet in die "verhoogde opdrachtprompt" te openen. Lijkt me een beetje voor gevorderden. Bij een "gewone opdrachtprompt werkt tasklist /m wmiperfclass.dll niet
 17. abbs

  Systeem update

  Hallo, Segurazo blijkt een antivirusprogamma te zijn die je beter niet op je pc kan hebben. We kunnen beter eerst (zoals falstring) aangeeft je pc nakijken. Maar een nieuw onderwerp aan in de sectie Malware: https://www.pc-helpforum.be/forum/25-bestrijding-malware-virussen/ Plaats daar de twee logjes die je straks verkrijgt. Lees allereerst even het onderstaande voordat u verdergaat met de gegeven instructies! Deze info is niet bedoeld om u te laten schrikken, maar om u alert te maken op bepaalde zaken. Door het gebruik van tools kunnen instellingen veranderen of hersteld worden waar we niets aan kunnen doen. Lees ook de gegeven instructies goed door. Maak ook tijdig back-ups van al uw belangrijke bestanden: Alle documenten, Favorieten (Bladwijzers), E-Mails, Contactpersonen enz. (dit is aangeraden om altijd te doen, ook al mankeert er niets aan uw pc) Schakel de actieve anti-virus software tijdelijk uit. Deze kunnen conflicteren met de gebruikte tools en de werking nadelig beïnvloeden, Na het uitvoeren van de tools kunt u uw anti-virus software weer inschakelen tot het moment dat u opnieuw het advies krijgt om deze uit te schakelen. Voeg alle logbestanden als bijlage toe aan uw bericht, lees hier hoe u de logbestanden als bijlage kunt toevoegen. Indien er een handleiding bij een tool staat lees die dan eerst door, ziet u dat we programma's laten verwijderen die u liever wilt behouden, vraag dan waarom we dit laten doen (de meeste zijn malware/adware programma's) Mocht iets niet geheel duidelijk zijn of niet lukken, geef dit dan even aan voordat u verder gaat met de gegeven instructies. Doe mee met de PC Helpforum Prijsvraag en win een leuke prijs ! Download de Farbar Recovery Scan Tool 32 of 64 bit via de onderstaande link naar het bureaublad. Farbar Recovery Scan Tool Link Hier staat een beschrijving hoe u kunt kijken of u een 32 of 64 bit versie van Windows heeft. Als er een melding van Smartscreen komt doe het volgende Handleiding als je klaar bent mag je hem weer aanzetten. Farbar Recovery Scan Tool uitvoeren Klik met de rechtermuisknop op FRST.exe en kies voor de optie Als administrator uitvoeren. Als het programma is geopend klik Yes (Ja) bij de disclaimer. Druk vervolgens op de Scan knop, er zal nu eerst een back-up van het register worden gemaakt. Wanneer de scan gereed is worden er twee logbestanden aangemaakt met de naam (FRST.txt en Addition.txt) op dezelfde plaats vanwaar de 'tool' is gestart. Voeg beide logbestanden als bijlage toe in het nieuwe onderwerp in de sectie Malware van dit forum. Een handleiding via een filmpje van Farbar Recovery Scan Tool kan je HIER vinden.
 18. Mijn vraag geldt dus evenzeer voor de verkenner die je via het openen van een rar ziet:
 19. je kunt in rar net als in de verkenner de mappen openen, en dan zie je de namen van de daarin opgeslagen opgeslagen pdfs. als dat je nog niet ver genoeg gaat heb je wellicht iets aan http://www.nldit.com/software/utility-software/201309/170876.html
 20. dit gedrag wijst er meestal op dat er voor de actie geen standaardapp (i.c. de browser) is vastgesteld. klik op vergrootglas naast windowsknop, typ standaardapps en na enter kom je in het instellingenmenu. zorg dat daar de door jou gewenste browser is ingesteld. stond die er al dan even een ander selecteren, en vervolgens weer terug om de gewenste te selecteren (ervaringsfeitje onder het motto: er gaat wel eens een bitje scheef...)
 21. https://support.microsoft.com/nl-nl/help/4483874/high-cpu-usage-by-wmiprvse-exe-process geeft een instructie om de boosdoener te achterhalen.
 22. als je segurazo hebt aangetroffen, dan is verwijderen via de gewone weg niet voldoende. sowieso een totale scan met malwarebytes antimalware uitvoeren!
 23. Het is geen .iso maar een RAR bestand en als ik dit uitpak zie je staan wat in mijn eerste post staat.
 24. Dat is te proberen maar je kan ook gebruik maken van een virtueel dvd station zoals Virtual Clonedrive. Daarmee kan je het ISO bestand openen (mounten) en dan kan je het gebruiken alsof het op een dvd gebrand was.
 1. Laad meer activiteit
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...