Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Alle activiteit

Deze stream update zichzelf     

 1. Afgelopen uur
 2. Ik snap niets van dat hulpprogramma dat vraagt om opgeslagen te worden en dan krijg je Mediacreationtool1903.exe en dan???
 3. Als ik er een DVD insteek komt hij wel in verkenner, als ik de schijf er uit haal verdwijnt dat. In systeembeheer staat ze wel in opslag.
 4. Je moet wél zeggen dat het voor een andere computer is! Alleen dan kun je een opstartbaar medium maken. Als je dat niet zou doen, dan heeft het immers geen enkele zin om een opstartbaar medium te maken. Dan zou je op die website immers kunnen klikken op de knop Update nu. In je Dell laptop zit dit dvd-station: MATSHITA DVD+-RW UJ8B2. Daarmee kun je cd's en dvd's lezen én branden. Bekijk de informatie op de volgende website en voer de instructies uit: https://support.microsoft.com/nl-nl/help/330140/my-drive-does-not-appear-in-windows-explorer-view Begin met methode 1. Als die niet helpt, ga je door met methode 2 enz. Deze informatie kun je ook gebruiken: https://support.hp.com/nl-nl/document/c03560374 Die info is voor HP computers, maar geldt ook voor computers van andere merken.
 5. Vandaag
 6. In mijn Dell zit in elk geval een schijfspeler maar weet niet of hij ook kan schrijven. Ik denk al dat ik zo'n stuk of vijf opstart CD's heb gemaakt, maar toen puntje bij paaltje kwam, wilde dat niet werken, en moest ik hem naar iemand doen. Juist zoals ik met AOMEI ooit een backup en bijhorende schijf had gemaakt. Toen puntje bij paaltje kwam werkte dat, ondanks alle hulp hier, niet. Maar ik zal het nog eens doen, heb nog enkele DVD's liggen. Dan moet ik uiteraard niet zeggen dat het voor een andere computer is. Tijdens mijn perikelen met die testen om te klonen is mijn DVD speler wel uit het scherm van VERKENNER verdwenen. In hardware staat dat hij OK is. Hoe krijg ik die terug in verkenner?
 7. Zit er een CD-station in je Dell laptop? Dan kun je zelf een installatie-dvd van Windows 10 maken. Je kunt die installatie-dvd (of opstartbare USB stick, dat kan ook) ook maken op een willekeurige andere pc of laptop. Ga daarvoor naar deze website: https://www.microsoft.com/nl-nl/software-download/windows10 Lees alles door wat daar staat. Voor jou van belang is dat je daar op het + teken klikt dat staat voor "Het hulpprogramma voor het maken van installatiemedia (USB-flashstation, DVD of ISO-bestand) gebruiken om Windows 10 op een andere pc te installeren." Wat moet je doen wanneer je Windows 10 nieuw zou willen installeren? Wanneer die installatie-dvd gemaakt is, dan vervang je de HDD door de nog lege SSD. Je zet de laptop aan en gaat direct naar het BIOS. Op dat moment kun je de installatie-dvd in het dvd-station doen, maar het is nog beter als die dvd al in het station zit. In het BIOS regel je dat je op wil starten vanaf de DVD. De installatie zal daarna van start gaan. Wanneer tijdens de installatie gevraagd wordt naar de productcode, dan moet je (onderaan) klikken op 'Ik heb geen productcode'. Dus geen productcode ingeven! Nadat de installatie voltooid is, zal contact worden gemaakt met de servers van Microsoft. Omdat Windows 10 al eerder op deze Dell laptop stond, is jouw laptop bekend bij Microsoft en zal Windows 10 automatisch geactiveerd worden. Dat is mooi! Oké, dan moet je op die desktop pc de upgrade naar versie 1903 niet gaan forceren. Rustig afwachten totdat Microsoft versie 1903 geschikt heeft gemaakt voor de hardware in die desktop pc. Er zijn ook andere SSD's die in jouw Dell laptop passen, maar de Crucial MX500 zou zeker geen verkeerde keuze zijn.
 8. Hartelijk bedankt, maar zoals ik vroeger al schreef ik gebruik een Virtuele Machine met daarin XP. En die installeren en mee werken brengt soms problemen, zoals printer of USB niet vinden. Daarom liever een kloon. Maar nu je er over spreekt, hoe doe je een nieuwe installatie van Windows? Je hebt daar toch geen schijven van? En iets anders op mijn laptop kreeg ik al Windows 1903 en dat had als gevolg dat de teksten in Solitaire achterstevoren stonden. Gisteren heb ik opgemerkt dat dit hersteld is. Mijn desktop heeft nog 1809 en daar staat een tekst dat mijn toestel nog niet helemaal klaar is, en dat ik verwittigd wordt als het wel kan. Ik ga toch voorzichtig zijn, eerst die kabel bestellen, dan mijn HD klonen naar de HD van mijn vroegere laptop, nadat ik die geformateerd heb. Lukt dat koop ik de SSD die jij aanraadt.
 9. Nee, want jouw moederbord beschikt niet over een mSATA slot (= aansluiting). En zo'n aansluiting heb je nodig voor die Kingston mSATA SSD. Op jouw moederbord zit een SATA II aansluiting voor de harde schijf. Deze Crucial MX500 zou wel kunnen: https://tweakers.net/pricewatch/1126239/crucial-mx500-2-komma-5-inch-500gb.html Die kost ongeveer evenveel als de Kingston 480G. Je zal niet de maximale snelheid uit die SSD halen, omdat het moederbord van je Dell laptop beschikt over een oudere SATA II (3 Gbps) aansluiting, terwijl modernere laptops een snellere SATA III (6 Gbps) aansluiting hebben, maar je zult toch wel een verbetering merken t.o.v. een gewone harde schijf. Hier info over het verschil tussen SATA II en SATA III: https://kb-nl.sandisk.com/app/answers/detail/a_id/11993/~/het-verschil-tussen-sata-i%2C-sata-ii-en-sata-iii Een SATA III SSD kun je dus gewoon aansluiten op je moederbord waarop een SATA II aansluiting zit. Jij wilt graag klonen. Wanneer je een SSD van het merk Crucial koopt, dan kun je gratis de kloonsoftware van Acronis downloaden: Hoe je die software kunt downloaden staat in de handleiding die je bij de SSD krijgt. Zelf maak ik nooit gebruik van die kloonsoftware. Als ik in een laptop of desktop pc de harde schijf vervang door een SSD, dan kies ik altijd voor een nieuwe installatie van Windows 10. Dan weet ik zeker dat het goed gaat.
 10. Nog een vraagje: is dit een SSD schijf die ik in mijn Dell laptop kan steken?? https://www.interngeheugen.com/p37194/kingston-480g-ssdnow-uv500-msata.html
 11. Gewone leden kunnen geen topics sluiten. Dat wordt door iemand van het PC-Helpforumteam gedaan. Succes nog met je Excell programma.
 12. Ik blijf bij deze stelling: vraag het gewoon en als het echt nodig is zal de CEO de toelating wel instellen. Ook de reactie van IEscape blijft geldig.
 13. ga via configuratiescherm naar apparaatbeheer. klik de rubriek netwerkadapters open en selecteer de lan-adapter rechtklik erop en kies eigenschappen ga naar tabblad energiebeheer en haal vinkje weg bij 'de computer mag dit apparaat uitschakelen voor energiebesparing' doe dat ook voor de andere adapter. heb je dat gedaan: ga start, afsluitmenu en kies daar de optie 'opnieuw opstarten'
 14. Bedankt vioor het delen van de oplossing. Dan sluiten we de vraag af.
 15. Je stelde deze vraag ook op Nationaal Computer Forum en je wordt daar al verder geholpen. Daarom zetten we hier een slotje op. Lees ook de forumtregels. Nog een uittreksel uit de forumregels. Daarom zullen je beide accounts samengevoegd worden door de beheerder.
 16. Ik heb recent de GT75VR 7RE Titan Pro gekocht, maar het internet valt af en toe weg. Na een tijdje (zonder dat ik iets doe), verbindt hij weer opnieuw alsof er niks gebeurd is. Het internet doet het dan nog steeds voor andere apparaten. Ik heb het op verschillende netwerken geprobeerd met verschillende LAN kabels, maar heb telkens hetzelfde probleem. Bij het gebruiken van WiFi krijg ik precies hetzelfde probleem. Wat ik al geprobeerd heb: - Drivers geüpdatet - CMD -> netsh winsock reset
 17. Dan beschouwen we deze vraag als opgelost en sluiten het topic.
 18. Opgelost: Ik heb de link https://outlook.live.com op mijn frontpagina gezet en krijg nu alles van mijn @hotmail.com binnen. Nicole
 19. Hey! Stegisoftn In bijlage twee logbestanden, een van Oldpc en een van Nawpc Na het uitvoeren van Adware heb ik op beide pc's nog even geprobeerd Netwerk te openen, maar wat ik te zien kreeg bleef hetzelfde. Terloops even vermelden dat, telkens als ik Oldpc opstart, er in de opstartprocedure een bericht voorkomt waarbij gezegd wordt dat ik even moet wachten tot de C-drive gescand is en hersteld. Dat is eigenlijk zo sinds ik enkele maanden geleden die moeilijkheden gehad heb, maar vermits die moeilijkheden toen opgelost schenen, en vermits dat bericht slechts enkele seconden vertraging van opstart gaf, heb ik daar verder niet meer opgelet. Nu viel me dat weer even op.... Groeten Jive1 - Belgium AdwCleaner[C00]OldPC.txt AdwCleaner[C00]Newpc.txt
 20. Hallo, De fout code geeft mogelijk "Corrupted system files" aan. Je kan Windows 10 opnieuw gaan instellen (ik geef straks een link met uitleg) Zorg eerst indien nodig voor een goede back-up van al uw belangrijke bestanden: Alle documenten, Favorieten (Bladwijzers), E-Mails, Contactpersonen enz. (dit is aangeraden om altijd te doen, ook al mankeert er niets aan uw pc) Uitleg: https://www.pc-helpforum.be/topic/59775-je-pc-vernieuwen-zonder-dat-dit-invloed-heeft-op-je-bestanden-in-windows-10/ Scrol naar De pc opnieuw instellen vanuit de Windows omgeving Zorg dat je kiest voor de optie: Mijn bestanden behouden.
 21. binnenkort ga ik op reis en dan kan het makkelijk zijn. En omdat het vorig jaar niet lukte, probeer ik er dit jaar op tijd bij te zijn - vandaar
 22. Geachten, Graag had ik een PowerShell-script gebruikt om op exchangeserver iemand delegate te maken van iemand anders mailbox. Ik weet dat dit niet de gangbare te volgen weg is. Ik weet dat dit perfect kan via Outlook. Maar om de CEO van het bedrijf waarvoor ik werk niet te moeten lastig vallen wil ik dit op deze manier doen. Echter heb ik niet veel kaas gegeten van PowerShell. Dus zonder dit ticket af te sluiten: kan iemand helpen met dat script? Met vriendelijke groeten, Ward
 23. ik krijg ook de foutcode 0x0000221 kernel ontbreekt, kan het besturingssysteem niet laten. kan ik dit herstellen met een windows repair tool?
 24. Dank u, ik begrijp nu hoe het werkt, voorlopig ga ik het hier bij houden. Dit topic mag afgesloten worden. Nogmaals bedankt voor uw gepresteerde hulp.
 25. Wifi-extenders van netwerkfabrikant TP-Link zijn door een beveiligingslek op afstand over te nemen. Een aanvaller hoeft daarbij niet over inloggegevens van het apparaat te beschikken en kan door de kwetsbaarheid code met rootrechten uitvoeren. Een wifi-extender wordt gebruikt voor het versterken van het signaal van wifi-routers. Onderzoeker Grzegorz Wypych van IBM X-Force ontdekte dat een aanvaller door het versturen van een geprepareerd http-verzoek shellcommando's kan uitvoeren. Doordat alle processen op de wifi-extender al met rootrechten draaien, wordt de code van de aanvaller ook als root uitgevoerd. In totaal bleken vier wifi-extenders kwetsbaar te zijn. TP-Link heeft firmware-updates voor deze modellen uitgebracht. Het gaat om de RE365, RE500, RE650 en RE350. bron: security.nl
 1. Laad meer activiteit
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.