Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Alle activiteit

Deze stream update zichzelf     

 1. Afgelopen uur
 2. Vandaag
 3. Wat emielDS bedoeld te zeggen: Om goed geholpen te worden is het verstandig een goed gelijkend voorbeeld te plaatsen ( excel bestand, geen plaatjes)
 4. abbs

  Kan geen cd branden

  Hallo, Het beste is als je een programma verwijderd dit beter via "Programma's en onderdelen" kan doen. Gebruik Revo Uninstaller alleen als het via bovenstaande niet lukt (dit is een tip) Het kan verder niet echt kwaad als hij nog onder programma's staat (anders moet je een geheel stappenplan gaan doen). Welk programma wil je verwijderen?
 5. Hallo abbs Bedankt voor uw antwoord. Ik heb dat programma cd burnerxp verwijderd ook.met revo unstaller. Het programma is weg maar wanneer ik kijk in alle programmas staat die daar nog en kan die niet verwijderen. Ik weet niet of dat erg is. Wat betreft het niet afsluiten van een word dokument vond ik na controle een stick van bluetooth liggen die eerst in de pc stak. Ik heb die terug geplaatst en nu kon ik wel dat programma afsluiten. Mag ik dit programma ook verwijderen of zit dit in windows 10. Als ik in de toekomst nog iets op één cd moet branden zal ik alles eerst copieren en nadien plakken op de dvd die in de cd speler zit. ik heb dat programma niet meer nodig
 6. abbs

  Kan geen cd branden

  Hallo, Ga niet zomaar bestanden downloaden en vooral niet van die site. Er zit een fout in het programma CDBurnerXP verwijder die eens. Een goed programma is: https://www.pc-helpforum.be/topic/61824-ashampoo-burning-studio-2016-gratis-versie-handleiding/#comment-485813 Uitleg fot's op CD/DVD zetten: https://www.easytechguides.com/nl/fotos-op-cd-of-dvd-branden.html
 7. Hallo stegisoft Bedankt voor je mailtje. Ja ik weet het ben nog van de oude tijd. Ik sla normaal alles ook op een externe harde schijf bijna alles wat op min pc staat. Maar soms gebeurt het dat ik een dvd moet maken. Zoals je weet heb ik een nieuwe pc met windows 10. vandaag terug ander probleem. Ik maak een word document en wil het opslaan maar ik krijg steeds een vermelding zo als ik reeds melde de vorige keer. Ik heb dat eens opgezocht op interne wat cdbxpp. exe wilde zeggen (zie bijlage) maar daar begrijp ik niks van. In het begin een tweetal weken geleden geen probleem en nu elke dag iets nieuws. Is dit op te lossen of moet ik mij terug wenden tot de verkoper en wat mozet ik melden. Groetjes en alvast bedankt voor de eventuele info Andere media invoegen.url
 8. Dasle

  Verwijderen

  Graag gedaan, mooi dat het opgelost is. Dan kan hier een op. Grt Dasle
 9. Wanneer ik een datumwaarde in een draaitabel opneem, wordt niet de datum getoond, maar worden kolommen voor resp. Jaren, Kwartalen en Maanden ingevoegd. is dit via een instelling aan te passen.
 10. Liesbeth*

  Verwijderen

  Nou het vinkje stond er dus niet en nu wel mag ik je hartelijk bedanken nu werkt het weer als vanouds Mag een slotje op
 11. Dasle

  Verwijderen

  Rechtsklik eens op je prullenbak en klik dan op Eigenschappen. Controleer dan eens of er een vinkje staat bij Vragen om bevestiging bij verwijderen.
 12. Mooi dat je probleem opgelost is, dan kan dit topic dicht. Grt Dasle
 13. @dotchiejack Inderdaad zo is het. De gegevens voor de grafiek werden geselecteerd, nadien geklikt op de gewenste grafiekvorm, en dan gebeurde er niks meer. Geen foutmelding, geen freez, niks.
 14. Zoals er staat in de omschrijving: Beide methoden kunnen enkel vanuit Windows uitgevoerd worden... Ik geraak niet in windows dus kan deze stappen jammer genoeg niet uitvoeren. Getest vanuit Linux maar zonder succes. In de Linux omgeving werkt alles perfect en zijn alle bestanden op beide partities perfect te openen.
 15. Liesbeth*

  Verwijderen

  Na alle toestanden van laatst werkt mijn pc nog steeds optimaal. Alleen 1 ding normaal als je iets verwijderd krijg je de vraag of je het echt verwijderen wil. Dan kan je kiezen tussen ja en nee maar die pop-up komt helemaal niet mee verwijderen is dus nu gelijk de prullenbak in. Is er ergens een iets waar je dat kan aanvinken zo niet jammer dan, kijken we gewoon de prullenbak goed na voor ik die leeg maak.
 16. Ik denk dat we elkaar verkeerd begrijpen: ik zag je reactie op pag.2 te laat, mijn excuses daarvoor. Het probleem is dat ik niets met mijn account kan doen: als ik erop klik (links of rechts) om er iets aan te veranderen of om het te verwijderen, gebeurt er niets.
 17. Mozilla heeft vandaag een nieuwe versie van Firefox gelanceerd die gebruikers cryptominers en fingerprinters laat blokkeren. Ook kunnen gebruikers nu bepalen welke extensies in Privénavigatie draaien en is het mogelijk om wachtwoorden in Privénavigatie op te slaan en te gebruiken. Verder ondersteunt de browser de FIDO U2F-api, zijn er meerdere beveiligingslekken gepatcht en heeft Mozilla de sluiting van de Firefox Screenshots-server aangekondigd. Het beschermen van de privacy van gebruikers speelt een belangrijke rol in Firefox 67, zo laat Mozilla weten. Het blokkeren van cryptominers en fingerprinters is daar een onderdeel van. Fingerprinters zijn scripts die op veel pagina's actief zijn en informatie over de systeemconfiguratie van bezoekers verzamelen. Aan de hand hiervan wordt een digitale vingerafdruk gemaakt waarmee gebruikers vervolgens over het web te volgen zijn. Cryptominers gebruiken de rekenkracht van de systemen van bezoekers om cryptovaluta te delven, wat computers vertraagt, accu's belast en zelfs voor een hogere energierekening kan zorgen, aldus Mozilla. De browserontwikkelaar is van plan om cryptominers en fingerprinters standaard te gaan blokkeren. In Firefox 67 moeten gebruikers dit nog zelf inschakelen. Aanpassingen aan Private Browsing (Privénavigatie) maken het mogelijk om wachtwoorden op te slaan en te gebruiken, zodat gebruikers niet steeds hun wachtwoorden hoeven in te typen. Tevens kunnen gebruikers bepalen welke extensies in Privénavigatie actief zijn. Standaard zal Firefox nieuw geïnstalleerde extensies in Privénavigatie blokkeren. FIDO U2F Een andere toevoeging aan Firefox 67 is support voor FIDO U2F. Dit is de spirituele voorloper van Web Authentication, een open authenticatiestandaard die manieren biedt om zonder wachtwoord op websites in te loggen, bijvoorbeeld via biometrische kenmerken of fysieke beveiligingssleutels. Hoewel Web Authentication nieuwer is, wordt FIDO U2F nog meer gebruikt. Zo werken Google-accounts op dit moment alleen nog met FIDO U2F. Door de oudere standaard te ondersteunen kunnen Google-gebruikers nu met een fysieke beveiligingssleutel op hun account inloggen. Screenshots Firefox biedt sinds september 2017 de mogelijkheid om eenvoudig screenshots in de browser te maken. Screenshots konden lokaal en in de cloud van Mozilla worden opgeslagen. Mozilla heeft besloten om de cloudopslag te stoppen. Gebruikers kunnen hun screenshots met Firefox 67 niet langer meer bij Mozilla opslaan en hebben nog een paar maanden de tijd om in de cloud opgeslagen screenshots te downloaden voordat Mozilla de servers uitschakelt. Updaten naar Firefox 67 gaat op de meeste systemen automatisch en kan via Mozilla.org. De browser verhelpt ook meerdere kwetsbaarheden, maar details zijn op het moment van schrijven nog niet door Mozilla openbaar gemaakt. bron: security.nl
 18. Updates voor cpu-aanvallen zoals Spectre, Meltdown en MDS hebben invloed op de prestaties van Intel-processors. Dat laten nieuwe benchmarks van Phoronix zien. Sinds begin vorig jaar met de onthulling van Meltdown en Spectre hebben onderzoekers verschillende aanvallen tegen processors gedemonstreerd. Vorige week kwamen daar de aanvallen ZombieLoad, RIDL en Fallout bij, die onder de noemer Microarchitectural Data Sampling (MDS) vallen. Het gaat om "speculative execution side channel" aanvallen die misbruik maken van de architectuur die ontwikkeld is om de prestaties van processors te verbeteren. De beveiligingsmaatregelen die chipfabrikanten en ontwikkelaars van besturingssystemen ontwikkelden hebben in veel gevallen dan ook een impact op de systeemprestaties. Website Phoronix wilde zien wat de gevolgen van de recente oplossingen voor MDS zijn, alsmede wat de impact is geweest van alle updates die sinds Meltdown en Spectre zijn uitgekomen. Dan blijkt dat Intel meer prestaties heeft moeten inleveren dan AMD. Gemiddeld zorgen de updates bij Intel voor een prestatieverlies van 16 procent. AMD moest 3 procent inleveren. De resultaten verschillen echter per benchmark en processor. Bij de PostMark-benchmark moet het Core i7 8086K-systeem 20 procent inleveren, terwijl de AMD processor 5 procent verliest. In het geval van de kernel micro-benchmarks zijn de verschillen bij Intel nog groter. In het geval van context switching duurt het nu vijf tot zes keer langer bij gepatchte Intel-systemen dan bij systemen zonder updates. Naast de impact van alle updates keek Phoronix ook naar de invloed die patches voor de recente MDS-aanvallen hebben. bron: security.nl
 19. Tweehonderd van de duizend populairste Docker-images blijken geen rootwachtwoord te hebben, zo stelt securitybedrijf Kenna op basis van eigen onderzoek. Eerder deze maand werd bekend dat verschillende Docker-images van Alpine Linux, een op security gerichte Linuxdistributie, iedereen met een leeg wachtwoord als root laten inloggen. Docker is een tool waarmee ontwikkelaars een applicatie in een container kunnen uitrollen om op het onderliggende besturingssysteem te draaien. Docker-images worden voor deze containers gebruikt. Jerry Gamblin van Kenna besloot te kijken of het probleem ook bij andere images speelt. Hij onderzocht de duizend populairste Docker-images. 194 daarvan hadden geen rootwachtwoord. In het geval van Alpine Linux werd de aanwezigheid van het lege wachtwoord als zeer ernstig beoordeeld. Het beveiligingslek kreeg op een schaal van 1 tot en met 10 wat betreft de ernst een 9,8 toegewezen. Volgens Gamblin moet het uitrollen van containers waarmee gebruikers zich als root kunnen authenticeren koste wat kost voorkomen worden, omdat het authenticeren als root geen 'best practice' voor veilige containers of systemen is. Een overzicht van de 194 images is op deze pagina te vinden. bron: security.nl
 20. Google blijkt allerlei online aankopen en reserveringen van Gmail-gebruikers te volgen en bewaren zonder dat dit bij veel gebruikers bekend is. De internetgigant verzamelt de informatie via de bestel- en reserveringsbevestigingen die gebruikers via e-mail in hun inbox ontvangen. Een lezer op Reddit maakte er vorige week melding van dat alles wat hij via Amazon en tal van andere webshops had gekocht door Google waren verzameld. De aankopen zijn via een pagina genaamd "Purchases" in te zien. Google laat in een reactie tegenover CNBC weten dat het deze pagina heeft gemaakt zodat Gmail-gebruikers eenvoudig hun aankopen, reserveringen en abonnementen kunnen zien. De informatie zou niet worden gebruikt om gebruikers advertenties te tonen. Daarnaast kunnen gebruikers de gegevens verwijderen, aldus Google. Dat blijkt echter niet zo eenvoudig te zijn, zo stelt CNBC. De verzamelde aankopen op de Purchases-pagina zijn namelijk alleen te verwijderen als ook de betreffende e-mail wordt verwijderd. Iets wat bijvoorbeeld in het kader van garantie of andere zaken niet wenselijk kan zijn. Google liet verder weten dat gebruikers het tracken kunnen uitschakelen, maar CNBC merkt op dat het deze optie niet aantrof. bron: security.nl
 21. Onderzoekers van securitybedrijf Chronicle, dat onderdeel van Alphabet is, hebben een Linux-versie van de Winnti-malware ontdekt. Winnti is malware die bij gerichte aanvallen is ingezet en cyberspionage als doel heeft. Farmaconcern Bayer werd door de malware getroffen, alsmede staalgigant ThyssenKrupp. De malware zou ook zijn gebruikt bij softwarebedrijf TeamViewer en verschillende Aziatische gameontwikkelaars. De aanvallers wisten daar in te breken en legitieme gesigneerde games en een gamingplatform-app van een backdoor te voorzien. In 2015 maakte een Vietnamees securitybedrijf melding dat een gamingbedrijf door de malware was getroffen. Bij het onderzoek naar deze melding ontdekten onderzoekers van Chronicle de Linux-versie van de Winnti-malware. Die blijkt uit twee bestanden te bestaan, een backdoor en een library. Verder vonden de onderzoekers indicatoren voor drie verschillende campagnes waarbij de Linux-versie zou zijn ingezet. Welke organisaties door de malware besmet zijn geraakt laten de onderzoekers niet weten. Ze merken op dat mogelijk is om een grote internetscan naar besmette systemen uit te voeren, maar dat de resultaten waarschijnlijk alleen een subset zijn van systemen die direct via internet toegankelijk zijn en bijvoorbeeld geen interne systemen. De onderzoekers van Chronicle merken op dat de aanvallers herhaaldelijk hun expertise hebben gedemonstreerd in het compromitteren van Windows-gebaseerde omgevingen. Dat ze nu ook naar Linux-malware grijpen kan erop duiden dat aan te vallen organisaties van Linux gebruikmaken of dat ze proberen te profiteren van een blinde vlek binnen organisaties als het om security-telemetrie gaat. Naast details over de malware hebben de onderzoekers ook verschillende indicatoren vrijgegeven waarmee organisaties kunnen kijken of ze besmet zijn geraakt. bron: security.nl
 22. Burgerrechtenbeweging Bits of Freedom wil dat de Autoriteit Persoonsgegevens een onderzoek start naar de online advertentieveilingen die van real time bidding (RTB) gebruikmaken. Hierbij wordt advertentieruimte op websites via een geautomatiseerde veiling verkocht aan adverteerders. Elke keer dat iemand een website bezoekt en een gerichte advertentie te zien krijgt, worden gegevens over wat hij of zij leest of bekijkt naar bedrijven gestuurd. Dit worden ook "bid requests" genoemd. Advertentiebedrijven versturen deze gegevens naar tal van bedrijven om zo adverteerders te laten bieden om advertenties aan bezoekers te tonen. Bedrijven kunnen zo gericht adverteren. Bid requests kunnen allerlei persoonlijke informatie bevatten, zoals hetgeen dat de bezoeker leest of bekijkt, locatiegegevens, informatie over het gebruikte apparaat, uniek tracking-ID en ip-adres. "Een groot probleem is dat er nauwelijks zicht of controle is op wat er vervolgens met al die persoonsgegevens gebeurt. Of alle partijen die op deze manier gegevens ontvangen hier ook op een correcte manier mee omgaan is nauwelijks te controleren", stelt Bits of Freedom. Volgens de burgerrechtenbeweging druist het in tegen principes uit de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), zoals de verplichting om persoonsgegevens goed te beveiligen en transparant te zijn over hoe persoonsgegevens worden gebruikt en gedeeld. "Je kan het gebrek aan controle vergelijken met de situatie destijds bij Facebook waardoor Cambridge Analytica ongestoord gegevens van gebruikers kon verzamelen en zo miljoenen mensen kon profileren. Alleen is de schaal bij real time bidding nog vele malen groter", zegt David Korteweg van Bits of Freedom. Voor de online advertentieveilingen worden systemen van Google en IAB gebruikt, de brancheorganisatie voor digitale marketing. Bits of Freedom stelt dat beide partijen de verantwoordelijkheid van zich afschuiven, terwijl ze met hun systemen een belangrijke rol spelen in de verspreiding van persoonsgegevens via real time bidding. Bits of Freedom wil dan ook dat de Autoriteit Persoonsgegevens een onderzoek naar deze werkwijze start (pdf). Soortgelijke verzoeken worden vandaag ingediend bij de toezichthouders in België, Luxemburg en Spanje. Eerder werden privacytoezichthouders in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Polen gevraagd om op te treden. bron: security.nl
 23. Processoren van AMD zijn niet kwetsbaar voor de nieuwe cpu-aanvallen die deze week werden onthuld, zo heeft de fabrikant bekendgemaakt. De aanvallen worden ZombieLoad, RIDL en Fallout genoemd en maken het mogelijk voor een aanvaller om gevoelige gegevens te stelen. Alleen het uitvoeren van JavaScript in de browser van een slachtoffer is al voldoende om bijvoorbeeld wachtwoorden buit te maken. Onderzoekers van de Vrije Universiteit speelden een belangrijke rol bij het onderzoek. In een verklaring stelt AMD dat gebaseerd op eigen onderzoek en discussies met de onderzoekers het denkt dat de eigen processoren niet kwetsbaar voor de aanvallen zijn. Dit komt door de "hardwarematige beveiligingscontroles" in de processoren. Het zou AMD naar eigen zeggen niet zijn gelukt om de aanvallen tegen de eigen processoren uit te voeren en de fabrikant is niet bekend met anderen die hier wel in zijn geslaagd. De processorfabrikant heeft ook een nieuw whitepaper gepubliceerd waarin het uitlegt waarom veel van de sidechannelaanvallen die onderzoekers de afgelopen jaren tegen processors demonstreerden niet tegen AMD-processoren werken (pdf). Voor Intel-klanten is dat een ander verhaal. In het geval van ZombieLoad, RIDL en Fallout zouden alle Intel-processoren sinds 2008 kwetsbaar zijn. bron: security.nl
 24. Het netwerk van softwarebedrijf TeamViewer is twee jaar lang besmet geweest met malware waardoor aanvallers toegang tot systemen konden krijgen, zo stelt de Duitse krant Der Spiegel. De infectie zou in 2014 hebben plaatsgevonden en in de herfst van 2016 door TeamViewer zijn ontdekt. TeamViewer besloot het incident niet aan klanten te melden, omdat het naar eigen zeggen de aanval ontdekte voordat de aanvallers schade konden aanrichten. Volgens het softwarebedrijf vond de aanval in 2016 plaats. Experts die bij het opschonen van de malware betrokken waren laten echter weten dat de eerste infectie zich in 2014 had voorgedaan, aldus journalist Marcel Rosenbach, auteur van het stuk. De software van TeamViewer maakt het mogelijk om systemen op afstand te beheren en wordt door allerlei organisaties wereldwijd gebruikt. Toch besloot TeamViewer de aanval niet aan klanten te melden omdat er volgens het bedrijf geen aanwijzingen waren dat er klantgegevens of andere gevoelige informatie was buitgemaakt. Ook stelt het bedrijf dat de broncode van TeamViewer niet was gestolen, aangepast of op andere wijze misbruikt. De beslissing om het incident niet aan klanten te melden zou in overleg met de autoriteiten zijn genomen. Volgens Der Spiegel maakten de aanvallers gebruik van de Winnti-malware, die ook tegen farmaconcern Bayer en de Duitse staalgigant ThyssenKrupp werd ingezet. bron: security.nl
 1. Laad meer activiteit
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.