Ga naar inhoud

Hensyr

Medewerker
  • Items

    2.762
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Reputatie-activiteit

  1. Bedankt
    Hensyr gaf reputatiepunten aan Calvus in De nieuwste Zorin OS 17 is er.   
    Nieuwe Zorin OS 17 is snelle, mooie en makkelijke Windows-vervanger.

     
    Zorin OS Core 17 is de vandaag verschenen grote update van het Linux besturingssysteem, dat op Ubuntu gebaseerd is.
    Zorin OS is een van onze favorieten, naast Ubuntu, vanwege het mooie uiterlijk en de gebruikersvriendelijkheid.
     

    Zorin OS 17
     
    Je kunt in Zorin OS out of the box apps installeren via APT, Snap en Flatpak pakketten in de vernieuwde Software winkel.
    Zorin OS 17 ondersteunt ook AppImage en .deb-bestanden en zelfs Windows software (.exe en .msi bestanden) kun je installeren door middel van
    Windows App Support.
     

    Software winkel
     
    Zorin OS Core 17 is een uitgave die sneller is en vloeiender voelt.
    Minimumvereiste is nog maar 1,5 GB RAM geheugen in plaats van 2 GB, dus ook op oude pc's kan Zorin draaien.
     
    Verder is er een verbeterd universeel zoekmenu waar je bestanden, apps, agenda afspraken, contacten en meer kunt vinden.
     

     
    Ook is multitasking verbeterd en kun je in 3D wisselen tussen bureaubladen en vensters.
    Dit  'Ruimtelijk bureaublad' kun je aanzetten onder Zorin Uiterlijk/Appearance | Effecten.
     

    Zet effecten ruimtelijk bureaublad aan
     

    3D kubus
     
    Andere verbeteringen in Zorin OS 17 zijn:
    een verbeterd snelle instellingen-menu in de systeembalk waar je onder andere de donkere modus met 1 klik kunt inschakelen gebalanceerde en energiebesparende energie-modus in de instellingen nieuwe schermafbeelding- en schermopnamewerktuig: klik op de PrintScreen toets of op het camera-icoontje in het snelle instellingen-menu in de systeembalk opnieuw ontworpen Weer-app betere hardware-ondersteuning vernieuwde apps en meer... Zorin OS Core 17 is nu gratis te downloaden.
    Als je Zorin OS 16.3 hebt dan kun je in de komende weken een upgrade uitvoeren via de upgrade tool.
     
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Bron: Gratissoftware.nl
    Lees ook hier: https://www.gratissoftwaresite.nl/downloads/zorin-os-besturingssysteem-linux
     
  2. Vind ik leuk
    Hensyr ontving reputatiepunten van Passer in De nieuwste Zorin OS 17 is er.   
    U leest het goed, vandaag is de nieuwste telg geboren van de Zorin OS stal, welkom Zorin OS 17 Core en Pro
    Lees er meer over bij Zorin OS zelf.
     
    Weer hebben de broers met hun developpers een schitterend nieuw en modern besturingssysteem ontworpen.
  3. Bedankt
    Hensyr ontving reputatiepunten van Calvus in De nieuwste Zorin OS 17 is er.   
    U leest het goed, vandaag is de nieuwste telg geboren van de Zorin OS stal, welkom Zorin OS 17 Core en Pro
    Lees er meer over bij Zorin OS zelf.
     
    Weer hebben de broers met hun developpers een schitterend nieuw en modern besturingssysteem ontworpen.
  4. Vind ik leuk
    Hensyr gaf reputatiepunten aan porrelaar in Linux wachtwoor achterhalen   
    Welkom op het forum, Ibened!
     
    Ik log op geen enkel apparaat automatisch in. Ik stel een wachtwoord of pincode in, en die gebruik ik altijd om in te loggen. Natuurlijk is het makkelijk om op je Linux computer automatisch in te loggen als jij de enige persoon bent die toegang heeft tot die pc. Maar inderdaad moet je om Linux Mint te kunnen updaten je wachtwoord invoeren. En het risico bestaat dat je het wachtwoord vergeet als je automatisch inlogt, zoals jij nu hebt gemerkt.
     
    Het schijnt meer mensen te overkomen. Lees volgend artikel eens: https://logmeonce.com/resources/2023/06/29/linux-mint-password-reset/
     
    Er worden in dat artikel meerdere manieren genoemd om het wachtwoord te wijzigen. Optie 1 valt af, want daarvoor moet je gebruikersnaam én wachtwoord kennen van het root account (het superuser account), en die zul je niet weten.
    Misschien lukt het met optie 2 uit dat artikel:
    2. Discover the Easy Way to Reset Your Linux Mint Password
    Forgetting your Linux Mint password can be a major hurdle if you’re trying to access your account. But don’t worry! Resetting your Linux Mint password is a simple and straightforward process.
    Follow these easy steps to reset your Linux Mint password:
    Boot up your Linux Mint device in recovery mode. To start, turn on your computer and press and hold down the “Shift” key while booting up. After choosing your language, you’ll see a list of recovery options. Once the Recovery Menu is open, select root. Now, select the root prompt in the recovery menu. You can then navigate to the /etc/shadow directory and view your username and password. Change your password with the passwd command. Type in the “passwd” command followed by your username to change your user password. After entering the new password, confirm it for verification. Exit and reboot your device. Finally, type in “exit” and press “Enter” to close the terminal. Once this is done, you can reboot the computer and use your new password to access your account. You can now log in to your Linux Mint account with your new password.
     
     
  5. Vind ik leuk
    Hensyr gaf reputatiepunten aan porrelaar in Background items Added   
    Lendal heeft een iMac, met besturingssysteem macOS Ventura. Dat las ik in andere topics van hem.
     
    Lees de volgende handleiding waarin (in het Engels) wordt uitgelegd hoe je daarvan afkomt: https://droidwin.com/remove-google-updater-from-allow-in-the-background-on-mac/
     
    Dat lijkt me een totaal andere melding met een totaal andere oorzaak. Het lijkt erop dat je aan een website toestemming hebt verleend om meldingen te tonen. Dat kun je beter niet doen.
    Als je weer eens zo'n melding krijgt dat je computer geïnfecteerd is, maak er dan een printscreen van en plaats die afbeelding in een volgende reactie.
  6. Bedankt
    Hensyr gaf reputatiepunten aan Calvus in Zorin OS Core   
    Zorin OS Core

     
    Actueel
     
    27 juli 2023

     
    Zorin OS Core 16.3 is verschenen. In deze update van het Linux besturingssysteem zijn verbeteringen aan de Zorin Connect tool om je Android telefoon met je computer te verbinden.
    Ook zijn nieuwe versies van LibreOffice en veel andere apps meegeleverd, net als een nieuwere kernel die ondersteuning biedt voor NVIDIA grafische kaarten.

     
    Grootste vernieuwing is dat je nu (eindelijk) direct vanuit Zorin OS kan upgraden naar een nieuwe grote versie, zonder een herinstallatie te hoeven doen.
    Zorin heeft een Upgrade tool uitgebracht waarmee je naar jaarlijkse nieuwe versies kunt upgraden of van de gratis naar de Pro versie.
    Upgrade Zorin OS is te vinden onder het Systeemgereedschap-menu. De Nederlandse vertaling van de Upgrade tool is vooralsnog incorrect en knullig: 'Bezig met het upgraden van Zorin OS'. Hopelijk wordt deze snel aangepast.

     
     
     
    Ons oordeel
     

    ZorinOS Core is voor Windows-gebruikers een van de mooiste en makkelijkste Linux-besturingssystemen.
    Een aanrader.
     
     
    Downloads
     

    Versienummer: 16.3
    Download via de producent:
    Download Zorin OS Core
     
    Meer downloads:
    Voor oude pc's en laptops (tot 15 jaar) is Zorin OS Lite een goed alternatief:
    Download Zorin OS Lite
    (scroll iets naar beneden)
     
    Upgraden vanuit Zorin OS naar een nieuwe versie
    Lees hier hoe je kunt upgraden vanuit Zorin OS zelf naar een volgende versie met de Zorin OS Upgrader Tool (zonder een verse installatie te hoeven doen)    
    Beschrijving
     
    Zorin OS is een Linux besturingssysteem dat sinds 2009 gemaakt wordt door de broers Artyom en Kyrill Zorin uit Ierland. Zorin OS is gebaseerd op de Ubuntu LTS uitgaven, maar heeft een drastisch aangepast uiterlijk.
    De standaard Zorin desktop lijkt op Windows met een startmenu en systeembalk onderaan, maar is makkelijk aan te passen naar de Gnome-desktop vormgeving.
     
    Zorin OS is een compleet Linux-besturingssysteem dat van alle gemakken voorzien is en de beschikking heeft over alle software die ook voor Ubuntu te downloaden is. Standaard geïnstalleerd zijn onder andere browser Firefox, LibreOffice, fotobewerker GIMP en mailprogramma Evolution.
    Maar je kunt via de Software-app nog duizenden andere gratis programma's installeren, net als bij Ubuntu en andere Linux-distributies. Zo kun je heel snel bijvoorbeeld VLC, Thunderbird, Chromium, Opera, Brave, Spotify, Audacity, Inkscape, Microsoft Teams, Skype en veel meer downloaden.
     

     
    Zorin OS is een fraai uitziend en gebruikersvriendelijk besturingssysteem dat gebaseerd is op de stabiele Ubuntu LTS uitgaven. Omdat het de Windows indeling gebruikt met startmenu en systeembalk onderaan is het ook voor Windows-gebruikers snel wennen.
     
    Zorin OS Core is de gratis versie van Zorin. Er is ook een betaalde Pro versie die onder andere als extraatje biedt dat je de vormgeving van Windows 11 of macOS kunt instellen (met taakbalk of dock midden onderin het scherm).
     
    Installatie
     
    Installatie:
    Je dient het gedownloade iso-bestand op een usb te zetten. Na het opstarten van uw pc vanaf deze usb begint de installatie.
     
    Let goed op bij het maken van partities anders kun je je bestaande Windows-installatie en bestanden overschrijven en kwijtraken! Als je nog nooit een Linux-distributie geïnstalleerd hebt is het misschien niet aan te raden dat je dit zelfstandig doet.   Vraag hulp of lees je eerst heel goed in. Of installeer Zorin OS met behulp van VirtualBox als virtuele machine.     Website producent:  Zorin OS
     
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
      Bron: Gratissoftware.nl
  7. Vind ik leuk
    Hensyr gaf reputatiepunten aan porrelaar in Is er mogelijkheid een verwijdere iMessage te recuperen ?   
    Het zou moeten lukken, op voorwaarde dat je die iMessage niet te lang geleden hebt verwijderd. Als je het bericht langer dan 30 dagen geleden hebt verwijderd, dan kun je het niet meer terughalen.
     
    Lees hier (wel in het Engels) hoe je een verwijderd bericht terughaalt: https://www.makeuseof.com/how-to-recover-deleted-messages-on-mac/
     
    Succes!
  8. Vind ik leuk
    Hensyr ontving reputatiepunten van porrelaar in BIOS niet toegankelijk   
    Ik zou ook de Esc key gebruiken
  9. Bedankt
    Hensyr gaf reputatiepunten aan porrelaar in linux op iMac geen netwerk connectie   
    Dan koop je er een ethernetkabel bij. Die hoeft niet duur te zijn. Bij de Action koop je een Cat 6 kabel van 10 meter voor € 3,29: https://www.action.com/nl-be/p/cablemax-netwerkkabel2/
     
    Op een oude HP Mini netbook heb ik Lubuntu geïnstalleerd. Wifi werkte niet meteen. Geen punt, ik sloot een netwerkkabel aan en de driver voor wifi werd daarna direct gevonden. Best mogelijk dat je die netwerkkabel maar één keer nodig hebt om de juiste driver voor je wifi-verbinding te vinden. En als je niet verder dan 10 meter van je router af zit, dan houd je de verbinding via de netwerkkabel. Die is altijd stabieler dan via wifi.
  10. Vind ik leuk
    Hensyr ontving reputatiepunten van Leono in cursor is weg? en komt alleen terug wanneer muis aangesloten (gromebook)   
    Het eerste wat je nu kan doen is met een losse muis werken en naar je instellingen gaan en je touchpad terug activeren
  11. Bedankt
    Hensyr gaf reputatiepunten aan lomar43 in java probleem voor een game   
  12. Bedankt
    Hensyr gaf reputatiepunten aan Passer in java probleem voor een game   
    Astrid,
    vertel de mensen even of  je met Linux (welke distro) of met Mac OS of ... werkt?
    (dan kan er gerichter geantwoord worden)
  13. Vind ik leuk
    Hensyr gaf reputatiepunten aan lomar43 in Citaten en doordenkertjes   
    Mahatma Gandhi
    De aarde biedt voldoende om ieders behoefte te bevredigen maar niet ieders hebzucht.
  14. Vind ik leuk
    Hensyr ontving reputatiepunten van matti85 in is overschakelen naar linux een goed idee?   
    Hehe, ik ben wel goed op de hoogte van Linux maar een specialist zou ik me niet toeschrijven.
     
  15. Bedankt
    Hensyr gaf reputatiepunten aan Passer in is overschakelen naar linux een goed idee?   
    Als je erin meeneemt dat eenspecialist ook niet alles kan en moet weten, benader je het toch wel
  16. Bedankt
    Hensyr gaf reputatiepunten aan Captain Kirk in is overschakelen naar linux een goed idee?   
    Nog even als kleine aanvulling: naast mijn Windowscomputers, gebruik ik ook nog enkele laptops met Linux Mint. Voordeel van deze versie is dat het behoorlijk dicht bij Windows ligt qua gebruik. Browsen doe ik gewoon  met Firefox.
    Mint is ook op minder sterke machines goed te gebruiken en zijn veel programma's voor bijvoorbeeld foto- en video bewerking, of in mijn geval, bewerking van muziek, vrij te gebruiken.
     
    Sowieso kun je altijd Linux op een bootdisk installeren zodat je het uit kunt proberen zonder dat je het eerst op een computer moet installeren. En je hebt hier altijd ondersteuning door onze Linuxspecialst Hensyr
     
  17. Vind ik leuk
    Hensyr ontving reputatiepunten van Captain Kirk in is overschakelen naar linux een goed idee?   
    Ik gebruik al jaren geen Windows meer en ook geen MS Office.
    Ik doe alles met Zorin OS, een Linux derivaat gebaseerd op Linux Ubuntu.
    Als ik jou was zou ik op mijn oude computer die je nu gebruikt Linux uitproberen en een nieuwe pc kopen waarin Windows al is op geïnstalleerd.
    Zo vang je twee vliegen in één klap:
    Je oude pc kan nog jaren vooruit met Linux Je nieuwe pc heeft dan een geldige licentie Op die manier moet je op de nieuwe pc geen installatie doen.
    En kan je op je oude pc een tweevoudig opstart systeem hebben als je Linux naast Windows zet.

    Mijn huidig systeem is Zorin OS en die gebruik ik al geruime tijd (van 2013 tot nu) en ik doe er alles mee.
    Bank beheren My Pension beheren eBox beheren Agenda beheren FileZilla gebruiken voor mijn websites te benaderen en gegevens overzetten. Whatsapp samen met mijn smartphone beheren Messenger Facebook Telenet Webmail samen gebruiken met Mozilla Thunderbird Vimexx en DirectAdmin voor mijn websites te schrijven en te beheren Mijn afbeeldingen beheren en bewerken Mijn muziek beheren en afspelen met Audacious Mijn videos en films beheren en afspelen met VLC media player en bewerken met OpenShot video editor. Mijn documenten beheren en bewerken met programma's zoals Libre Office Calc (Excel ) en Libre Office Writer (Word). PDF formulieren beheren en bewerken met LibreOffice Draw Mappen en bestanden beheren en bewerken met Nautilus. Mijn smartphone Nokia 5.3 synchroniseren met Zorin connect ClamTk antivirus en Firewall geheel gratis Meerdere bureaubladen beheren Dat zijn de belangrijkste programma's die ik nu gebruik maar er is nog zoveel meer.
    Het digitaal zijn is belangrijk en daarom ontvang ik alle facturen en documenten in PDF
     
    Eneco mijn elektriciteits-leverancier
    Telenet
    De CM (christelijk  mutualiteit (ziekenfonds))
    Overheidsdocumenten van de Fod
    En zoveel meer.
     
     
  18. Vind ik leuk
    Hensyr ontving reputatiepunten van matti85 in is overschakelen naar linux een goed idee?   
    Ik gebruik al jaren geen Windows meer en ook geen MS Office.
    Ik doe alles met Zorin OS, een Linux derivaat gebaseerd op Linux Ubuntu.
    Als ik jou was zou ik op mijn oude computer die je nu gebruikt Linux uitproberen en een nieuwe pc kopen waarin Windows al is op geïnstalleerd.
    Zo vang je twee vliegen in één klap:
    Je oude pc kan nog jaren vooruit met Linux Je nieuwe pc heeft dan een geldige licentie Op die manier moet je op de nieuwe pc geen installatie doen.
    En kan je op je oude pc een tweevoudig opstart systeem hebben als je Linux naast Windows zet.

    Mijn huidig systeem is Zorin OS en die gebruik ik al geruime tijd (van 2013 tot nu) en ik doe er alles mee.
    Bank beheren My Pension beheren eBox beheren Agenda beheren FileZilla gebruiken voor mijn websites te benaderen en gegevens overzetten. Whatsapp samen met mijn smartphone beheren Messenger Facebook Telenet Webmail samen gebruiken met Mozilla Thunderbird Vimexx en DirectAdmin voor mijn websites te schrijven en te beheren Mijn afbeeldingen beheren en bewerken Mijn muziek beheren en afspelen met Audacious Mijn videos en films beheren en afspelen met VLC media player en bewerken met OpenShot video editor. Mijn documenten beheren en bewerken met programma's zoals Libre Office Calc (Excel ) en Libre Office Writer (Word). PDF formulieren beheren en bewerken met LibreOffice Draw Mappen en bestanden beheren en bewerken met Nautilus. Mijn smartphone Nokia 5.3 synchroniseren met Zorin connect ClamTk antivirus en Firewall geheel gratis Meerdere bureaubladen beheren Dat zijn de belangrijkste programma's die ik nu gebruik maar er is nog zoveel meer.
    Het digitaal zijn is belangrijk en daarom ontvang ik alle facturen en documenten in PDF
     
    Eneco mijn elektriciteits-leverancier
    Telenet
    De CM (christelijk  mutualiteit (ziekenfonds))
    Overheidsdocumenten van de Fod
    En zoveel meer.
     
     
  19. Vind ik leuk
    Hensyr ontving reputatiepunten van porrelaar in is overschakelen naar linux een goed idee?   
    Ik gebruik al jaren geen Windows meer en ook geen MS Office.
    Ik doe alles met Zorin OS, een Linux derivaat gebaseerd op Linux Ubuntu.
    Als ik jou was zou ik op mijn oude computer die je nu gebruikt Linux uitproberen en een nieuwe pc kopen waarin Windows al is op geïnstalleerd.
    Zo vang je twee vliegen in één klap:
    Je oude pc kan nog jaren vooruit met Linux Je nieuwe pc heeft dan een geldige licentie Op die manier moet je op de nieuwe pc geen installatie doen.
    En kan je op je oude pc een tweevoudig opstart systeem hebben als je Linux naast Windows zet.

    Mijn huidig systeem is Zorin OS en die gebruik ik al geruime tijd (van 2013 tot nu) en ik doe er alles mee.
    Bank beheren My Pension beheren eBox beheren Agenda beheren FileZilla gebruiken voor mijn websites te benaderen en gegevens overzetten. Whatsapp samen met mijn smartphone beheren Messenger Facebook Telenet Webmail samen gebruiken met Mozilla Thunderbird Vimexx en DirectAdmin voor mijn websites te schrijven en te beheren Mijn afbeeldingen beheren en bewerken Mijn muziek beheren en afspelen met Audacious Mijn videos en films beheren en afspelen met VLC media player en bewerken met OpenShot video editor. Mijn documenten beheren en bewerken met programma's zoals Libre Office Calc (Excel ) en Libre Office Writer (Word). PDF formulieren beheren en bewerken met LibreOffice Draw Mappen en bestanden beheren en bewerken met Nautilus. Mijn smartphone Nokia 5.3 synchroniseren met Zorin connect ClamTk antivirus en Firewall geheel gratis Meerdere bureaubladen beheren Dat zijn de belangrijkste programma's die ik nu gebruik maar er is nog zoveel meer.
    Het digitaal zijn is belangrijk en daarom ontvang ik alle facturen en documenten in PDF
     
    Eneco mijn elektriciteits-leverancier
    Telenet
    De CM (christelijk  mutualiteit (ziekenfonds))
    Overheidsdocumenten van de Fod
    En zoveel meer.
     
     
  20. Vind ik leuk
    Hensyr ontving reputatiepunten van Passer in is overschakelen naar linux een goed idee?   
    Ik gebruik al jaren geen Windows meer en ook geen MS Office.
    Ik doe alles met Zorin OS, een Linux derivaat gebaseerd op Linux Ubuntu.
    Als ik jou was zou ik op mijn oude computer die je nu gebruikt Linux uitproberen en een nieuwe pc kopen waarin Windows al is op geïnstalleerd.
    Zo vang je twee vliegen in één klap:
    Je oude pc kan nog jaren vooruit met Linux Je nieuwe pc heeft dan een geldige licentie Op die manier moet je op de nieuwe pc geen installatie doen.
    En kan je op je oude pc een tweevoudig opstart systeem hebben als je Linux naast Windows zet.

    Mijn huidig systeem is Zorin OS en die gebruik ik al geruime tijd (van 2013 tot nu) en ik doe er alles mee.
    Bank beheren My Pension beheren eBox beheren Agenda beheren FileZilla gebruiken voor mijn websites te benaderen en gegevens overzetten. Whatsapp samen met mijn smartphone beheren Messenger Facebook Telenet Webmail samen gebruiken met Mozilla Thunderbird Vimexx en DirectAdmin voor mijn websites te schrijven en te beheren Mijn afbeeldingen beheren en bewerken Mijn muziek beheren en afspelen met Audacious Mijn videos en films beheren en afspelen met VLC media player en bewerken met OpenShot video editor. Mijn documenten beheren en bewerken met programma's zoals Libre Office Calc (Excel ) en Libre Office Writer (Word). PDF formulieren beheren en bewerken met LibreOffice Draw Mappen en bestanden beheren en bewerken met Nautilus. Mijn smartphone Nokia 5.3 synchroniseren met Zorin connect ClamTk antivirus en Firewall geheel gratis Meerdere bureaubladen beheren Dat zijn de belangrijkste programma's die ik nu gebruik maar er is nog zoveel meer.
    Het digitaal zijn is belangrijk en daarom ontvang ik alle facturen en documenten in PDF
     
    Eneco mijn elektriciteits-leverancier
    Telenet
    De CM (christelijk  mutualiteit (ziekenfonds))
    Overheidsdocumenten van de Fod
    En zoveel meer.
     
     
  21. Vind ik leuk
    Hensyr gaf reputatiepunten aan matti85 in is overschakelen naar linux een goed idee?   
    Hallo,
     
    Ik ga een nieuwe computer kopen. Nu vraag ik mij af waar ik allemaal rekening mee moet houden als ik geen office pakket koop en wat de impact is als ik linux installeer. Ik heb vele praktische vragen om deze stap te zetten. Ik wil liefst een goed doordachte keuze maken zodat ik weet wat er op mij afkomt als ik beslis om geen office pakket te kopen en linux te installeren.
     
    Heeft iemand ervaring om zonder een aangekocht office pakket te werken? Wat zijn de manieren om de taken van Word en Excel op te nemen zonder dat ik microsoft office aankoop? Kan ik dit best doen door met de web apps van microsoft te werken? Of zijn er goede alternatieven die mijn huidige Word en Excel documenten kunnen uitlezen en bewerken? Zodat ik niet met de web apps van microsoft moet werken. Is het mogelijk om met de microsoft web apps te werken in een linux besturing? Is het mogelijk om vanuit linux je OneDrive te raadplegen?
     
    Is het een goed idee om in eerste instantie met een microsoft besturing te blijven werken? Of maak ik een vlottere overgang voor Word en Excel documenten als ik ineens volledig overschakel naar linux? Wat zijn de alternatieven voor Word en Excel wanneer ik met linux werk? Kunnen Word en Excel documenten worden geopend vanuit linux (zonder gebruikt te maken van de microsoft web app)?
     
    Kan ik nadat ik linux heb geïnstalleerd terug overschakelen naar microsoft indien het mij niet bevalt? Zit er bij de aankoop van een pc een installatieprogramma voor windows? Of moet ik dit nadien aankopen als blijkt dat linux niet voldoet?
     
    Hopelijk kan iemand mij helpen in dit verhaal. De impact van de overschakeling en het effect op mijn huidige Word en Excel documenten zijn de voornaamste zaken die mij doen twijfelen.
     
    Alvast bedankt!
     
    Mathias
  22. Vind ik leuk
    Hensyr gaf reputatiepunten aan porrelaar in is overschakelen naar linux een goed idee?   
    Waarom wil jij overschakelen naar Linux? Heb je een hekel aan Windows 10 of 11?
    En als jij wil overschakelen naar Linux, welke distributie heb jij dan op het oog?
    Van Windows bestaan slechts een paar varianten: Windows 8.1, 10 en 11. En daarvan kun je dan de Home of de Pro versie hebben.
    Maar van Linux bestaan honderden varianten. Die worden distributies genoemd. Welke distributie jij kiest is afhankelijk van wat je ermee wilt gaan doen.
    Als je een absolute beginner bent op het gebied van Linux, dan zou je kunnen kiezen voor Linux Mint (al bestaan daar ook weer meerdere varianten van...).
     
    Als je niet wil gaan betalen voor Microsoft Office, dan kun je ook voor een gratis kantoorpakket kiezen, bijvoorbeeld voor LibreOffice.
    Met LibreOffice kun je je Word en Excel documenten openen en bewerken. Maar ik meen dat de mogelijkheden in Microsoft Excel wat uitgebreider zijn dan in het vergelijkbare Calc van LibreOffice.
    Hier kun je LibreOffice voor Windows downloaden: https://nl.libreoffice.org/
    [En terwijl ik dit bericht aan het typen ben, heeft lomar43 dit ook al geschreven...]
     
    Als je Linux Mint installeert, dan zit de Linux versie van LibreOffice daar al bij in. Je hoeft LibreOffice dan niet te downloaden en installeren, want Linux Mint heeft al een flink aantal programma's aan boord.
    Bedenk wel dat Linux een heel ander besturingssysteem is dan Windows. Je zult Linux echt moeten leren kennen. Zo gaat het installeren van programma's onder Linux op een andere manier dan onder Windows. Bovendien is niet van ieder Windows programma ook een variant voor Linux beschikbaar.
     
    Dat ligt eraan. Als jij een kant en klare pc koopt, dan staat daar in 99% van de gevallen al Windows op. Het enige wat je nog moet doen na aanzetten van de nieuwe pc is een aantal keuzes maken: welk land, welke taal, welk toetsenbord. Daar word je automatisch doorheen geloodst.
    Het wordt anders wanneer je een pc naar wens laat samenstellen. Dan kun je ervoor kiezen om Windows niet te installeren.
    Maar tot nu toe heb jij niet laten weten of jij een kant en klare pc gaat kopen (zo 'van de plank') of dat je er een geheel naar jouw wensen laat samenstellen.
     
    Als jij een pc naar wens laat samenstellen zonder Windows en je krijgt later spijt, omdat je toch liever Windows dan Linux gebruikt, dan zul je tegen die tijd een licentie voor Windows 11 moeten kopen en zelf een installatiemedium moeten maken waarop de installatiebestanden van Windows 11 staan. Hoe je zo'n installatiemedium maakt wordt hier uitgelegd: https://www.microsoft.com/nl-nl/software-download/windows11
     
  23. Vind ik leuk
    Hensyr gaf reputatiepunten aan lomar43 in is overschakelen naar linux een goed idee?   
    In plaats van Microsoft Office gebruik ik al jaren LibreOffice.
    https://nl.libreoffice.org/download/libreoffice-vorige-versie/
  24. Vind ik leuk
    Hensyr gaf reputatiepunten aan kape in Eerste stappen met Ubuntu   
    Prima ... dan zetten we hier een slotje op. Mocht je met de Win 8.1 aan de slag gaan, mag je opnieuw op onze hulp rekenen (indien nodig).
  25. Vind ik leuk
    Hensyr ontving reputatiepunten van Passer in Eerste stappen met Ubuntu   
    Dag Lomar43,
    Ubuntu 20.04 is voor moderne pc's met 4 GB RAM geheugen en 64-bit systeem.
    Dat zal nooit lukken.

    U kan eventueel op een moderne up to date pc de opstartbare USB-stick maken.

    Mocht ik van jou zijn dan zou je beter een lichte distro van 32-bit installeren.
    Bijvoorbeeld Zorin OS 16 Lite 32-bit maar dat is dan weer een eigen voorliefde voor Zorin OS
     
    Unetbootin was destijds een geschikt progje om een opstartbare USB-stick te maken.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.