Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Rolle

Lid
 • Aantal items

  153
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Rolle

 • Titel
  Lid

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Rolle

  OpenShot Video Editor.

  Beste Nokiaprox, Ik beloofde u, uw advies uit te testen, en met succes !! Hetzij, ik heb toch een aanpassing moeten uitvoeren op uw voorstel, namelijk, de resolutie verkleinen naar 720 X 450, de door u aangegeven resolutie 1920 X 1080 gaf een zeer vervormd beeld in de breedte, de mensen leken precies allemaal dwergen, niet mooi om te presenteren. Maar het is perfect gelukt, nog eens bedankt. Groetjes. Rolle.
 2. Rolle

  PPS

  Beste Passer, Bedankt voor uw advies, dit probeer ik zeker, en misschien nog eens andere opties. We kunnen gerust deze topic afsluiten. Nog eens bedankt en gegroet. Rolle.
 3. Rolle

  PPS

  Dag Passer, OK, laat ons verder praten over dia's, dat is trouwens de correcte term. "Geavanceerd" gevonden in opties, betrekkelijk lang venster, waarvan ik 3 printscreens heb moeten maken. U vindt ze hieronder in volgorde (1-2-3): Waarschijnlijk kunt u hier mee verder. Rolle.
 4. Rolle

  PPS

  Rebonjour Passer, Ik probeer uw vragen in de goede volgorde te beantwoorden. 1) Neen, als ik spreek over 40 à 50 pagina's, zijn het wel pagina's en geen plaatjes. Mijn voorbeeld met de 'vogels', daar zijn 35 pagina's met telkens 3 foto's per pagina. Opgepast, het voorbeeld met de "vogels" is een vorstelling van een vriend, niet de mijne !! 2) Met de vermeldde resolutie (of kleiner) bedoel ik "per foto" ! 3) Dat ik slechts een 20-tal pagina's kan plaatsen, is een regel die ik overnam van een stelling, die leert dat een PPS-bestand niet groter mag zijn dan 10 MB., indien groter wordt deze onverzendbaar, met als gevolg een melding van de Server als "Not delivered" Dus het zou kunnen dat ik een bestand van 30 pagina's (grootte 9 MB.) wel kan versturen als ik mijn foto's aanpas naar een zeer laag formaat, doch dan zijn mijn foto's van een zeer lage kwaliteit en wazig, en juist dat wil ik vermijden, en blijf ik steken op een 20-tal foto's per PPS. 4) Die foto's die u "redelijk scherp" vind, zijn deze van een afzender die daar wel in slaagt om dit te realiseren, doch ik niet !! Inderdaad deze zijn "schermvullend"! Moest ik deze reportage moeten maken, met dezelfde aantal pagina's en foto's, dan zou ik moeten werken, met een resolutie van +/- 640X480 pix. - met het gevolg van wazige foto's. 5) Uw "Opties voor PowerPoint" vind ik niet terug in mijn PP 2016 - doch vond ongeveer hetzelfde, onder de benaming "Afbeeldingen comprimeren" - zie hieronder: Wat kan ik hierin eventueel gaan aankruisen, of staan de instellingen juist ? Graag een seintje a.u.b. Gegroet. Rolle.
 5. Rolle

  PPS

  Geachten, Meer en meer ontvang ik PPS-bestanden, met redelijk scherpe foto's, bevatten soms 40 à 50 pagina's, en hebben slechts een grootte van +/- 8 à 9 MB. Als ik, met reeds aangepast formaat van 1360X770, kan ik er amper ongeveer 15 à 20 pagina's plaatsen, (om mijn voorstelling verzendbaar te houden) en dan nog met aanzienlijke kwaliteitsverlies, en een kleiner afbeelding. In bijlage een voorbeeld van een dergelijke PPS: oiseaux_spectaculaires_agnes.pps Ik werk met PowerPoint 2016, heeft dit programma de mogelijkheid om beter te scoren ? Graag een kort seintje a.u.b. Gegroet. Rolle.
 6. Rolle

  OpenShot Video Editor.

  Dag Passer, Het lag zeker niet in mijn bedoeling, mijn video op YouTube te plaatsen. Doch tijdens al mijn ontvangen adviezen en mogelijkheden, dacht ik, bij het zien van mijn film hierboven (met de zwarte linker band) dat ik groot zat in resolutie en dacht ook dat ik een beeld 16:9 zat. Ik zocht in uw handleidingfilmpjes, naar de mogelijkheid om mijn formaat terug te converteren naar 4:3, het originele. En zo kwam ik op het advies om "YouTube" aan te vinken, zie hieronder: Zoals beloofd zal ik zeker, als de tijd het mij toelaat, het voorstel van "Nokiaprox" uittesten. Mijn druk is nu een beetje van de ketel, en is dit voor later. Gegroet. Rolle.
 7. Rolle

  OpenShot Video Editor.

  Dag Passer, Ik ben zeker niet in slaap gevallen, integendeel ! Ik heb ook nog deels andere verplichtingen, die moeten geklaard worden. Doch eenmaal terug aan de slag met de nodige info, via de filmhandleiding, kreeg ik een resultaat zoals hieronder te zien: Knipsel Video 6 GB. in MP4 - HD..docx Een vervelende zwarte band (links) en slechts 3/4 van het beeld zichtbaar. En dat was de bedoeling niet. Volgens mij een te grote resolutie gebruikt. Ik herbegon mijn instellingen in "Edit Profile", en stelde de meeste items op "Original" zoals de originele video werd gemaakt, en "Export" via "Web" naar "YouTube" naar "To MP4" en ik bekwam een mooie en voor mij een presentabele Video !! Eén minpuntje, doch dit is het systeem, mijn project weegt 3.2 GB. Wanneer de tijd het toelaat, want het exporteren van mijn project neemt zeer veel tijd in beslag, zal ik zeker een nieuw project opslaan met de gegevens van "Nokiaprox". Ik bedank in elk geval ten zeerste de zeer geduldige medewerkers aan deze topic, en vooral Passer !! We kunnen gerust deze topic sluiten, ik kan nu een degelijke videobewerking uitvoeren, die toonbaar is via TV aan mijn gasten. Gegroet en nog eens bedankt. Rolle.
 8. Rolle

  OpenShot Video Editor.

  Dag Passer, Bedankt voor uw zeer uitgebreide uitleg betreffende mijn resolutie-probleem. Ik wacht nog eventjes om me daar aandachtig over te buigen. Wat ik inmiddels vaststelde, is, ik kan mijn video (Egypte) afspelen op mijn PC, doch (spijtig) niet op mijn TV (Sony). Waarschijnlijk een MP4 bestand nodig, i.p.v. MPG-bestand. Dit is voor mij nu een prioriteit, hoe kan ik daaraan verhelpen ?? Graag een seintje a.u.b. Rolle.
 9. Rolle

  OpenShot Video Editor.

  Dag Passer, De kogel is door de kerk, mijn video is klaar, van 1 uur naar 30 min. ingekort !! Ik ben tevreden met het resultaat, voegde ook nieuwe muziek toe. Waar ik evenwel niet in slaag, is het aanpassen van de resolutie. Ik maakte deze film 13 jaar geleden, met een geleende camera van een vriend. Als ik de originele videobestanden bekijk in hun eigenschappen, zie ik volgend venster: Conclusie, deze opname is gemaakt met een zeer lage resolutie. Ik bekeek één uwer filmhandleidingen zoals deze hieronder: Hierin beschrijft men, hoe de resolutie kan verhoogd worden. Doch kan ik van een lage resolutieopname een grotere afspeel resolutie maken ?? Ik probeerde dit, doch zonder resultaat, de resolutie blijft steken op 720X576 !! Zie hieronder mijn uitgevoerde pogingen (zonder resultaat). Dit is nu mijn eindvenster, na de aanpassingen en knipsels. Dab ga ik naar volgend venster - Export project knop bovenaan (in 't rood). Dan ga ik naar "Edit profile" en krijg venster hieronder met mijn aangeduide bewegingen: Wat mij dwars zit, is het venster hieronder, waar sprake is van "Layer 3" - dus mijn derde bestand van de ganse video ?? En toch is sprake van een andere OUTPUT !! Misschien een seintje op deze opmerkingen. Het kan nu zijn, dat al deze acties niet nodig waren, als mijn eerste vraag positief zou zijn, en deze video niet kan afgespeeld worden in een hogere resolutie. Dan was mijn werk verloren, doch leerrijk !! Groetjes. Rolle.
 10. Rolle

  OpenShot Video Editor.

  Dag Passer, Bedankt voor uw zending, dit komt zeker van pas. Voor het niet meer kunnen opslaan van mijn project via de kleine knop linksboven, is omdat deze knop niet geactiveerd staat, en moet ik telkens de knop in project gebruiken, "Opslaan als.." en dezelfde linknaam gebruiken !! Dus soms (of dikwijls) werkt de gele pijl niet, dan moet ik de rode pijl gaan volgen. Het wegvallen van bepaalde zaken, dat gebeurt met mensen zoals ik, waar het gezegde van het volgende van toepassing is: "Het probleem bij een PC, zit hem tussen het scherm en de rugleuning van de stoel" !! Bedankt en nog een prettige dag. Groetjes. Rolle.
 11. Rolle

  OpenShot Video Editor.

  Dag Passer, Ik kom te pas en ten onpas, soms in bizarre omstandigheden terecht, zo bijvoorbeeld zijn er momenten, dat ik, na een bewerking (hetzij een knippels of een tekst bijvoeging), dat ik mijn project niet meer kan opslaan (zoals ik gewoonlijk doe). Zo zijn er nog dergelijke toestanden (wegvallen van mijn projecten in de tijdlijn), om u niet verder ermee te belasten. Het zou misschien opportuun zijn, om mij uw "inhoudstafel" van die films door te sturen, gezien ik toch wil verdergaan met dit programma. Hopelijk kan u mij daarmee van dienst zijn. Bedankt bij voorbaat. Rolle.
 12. Rolle

  OpenShot Video Editor.

  Dag Passer, Bedankt, bekijk zeker uw adviezen. Rolle.
 13. Rolle

  OpenShot Video Editor.

  Dag Passer, Bedankt voor uw geduld, en klare uitleg. Terug een stapje dichter bij de afsluiting. Gegroet. Rolle. PS.: Ik bekeek de mogenlijkheden om een handleiding op de kop te tikken, en vond een engelstalige uitleg voor beginners. Kan helpen, doch zeer snelle uitleg, en zeer technisch engels !! Zie link naar de handleiding in Word-bijlage. Een handleiding.docx
 14. Rolle

  OpenShot Video Editor.

  Dag Passer, Nog vergeten te zeggen, dat ik het knippen of uitsnijden in het programma wel onder de knie heb, dat lukt !! Rolle.
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.