droske

Moderator
 • Aantal items

  2.669
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Over droske

 • Titel
  Moderator
 • Verjaardag 31-01-47

Profiel Informatie

 • Geslacht
  Man
 • Land
  België

PC Specificaties

 • Besturingssysteem
  Win XP / Vista / Win 7 / Win 10

PC Ervaring

 • PC Ervaring
  Ruime Kennis

Recente bezoekers van dit profiel

4.996 profielweergaven
 1. Ik zie uwe Bitdefender niet in de opstart staan, dat is vreemd. Misschien zien de Malwarefighters iets in die log staan dat niet ok is maar volgens mij is er desbetreffend niets mis met je pc. Ga eens naar Apparaatbeheer / Netwerkadapters. Klik met de rechter muisknop op de Wi-Fi- adapter en kies Apparaat verwijderen. Herstart de pc. Je Wi-Fi driver wordt automatisch opnieuw geïnstalleerd. Geef je pc daar even de tijd voor. Wat is het resultaat?
 2. Download CCleaner (als je het nog niet hebt). Installeer het (als je niet wilt dat Google Chrome op je PC als standaard-webbrowser wordt geïnstalleerd, moet je de 2 vinkjes wegdoen !!!) en start CCleaner op. Klik in de linkse kolom op “Cleaner”. Klik achtereenvolgens op ‘Analyseren’ en na de analyse op 'Schoonmaken'. Klik vervolgens in de linkse kolom op “Register” en klik op ‘Scan naar problemen”. Als er fouten gevonden worden klik je op ”Herstel geselecteerde problemen” en ”OK”. Dan krijg je de vraag om een back-up te maken. Klik op “JA”. Kies dan “Herstel alle geselecteerde fouten”. Soms is 1 analyse niet voldoende. Deze procedure mag je herhalen tot de analyse geen fouten meer aangeeft. Sluit hierna CCleaner terug af. Wil je dit uitgebreid in beeld bekijken, klik dan hier voor de handleiding.
 3. De handleiding is nu up-to-date. Je pc vernieuwen zonder dat dit invloed heeft op je bestanden. Succes!
 4. OK, dan wordt het stilaan tijd om je pc te vernieuwen zonder dat dit invloed heeft op je bestanden. De handleiding die je daarvoor kunt volgen moet ik eerst nog updaten. Dat is mijn eerst volgende taak. Ik geef een seintje zodra ze bijgewerkt is. In afwachting kun je al een back-up van je data naar een extern medium maken.
 5. Kijk eens of er in Windows update een knop staat Probleemoplosser uitvoeren
 6. Wat is het resultaat van Windows Repair all in one?
 7. Wordt het wachtwoord niet gevraagd of krijg je na het invoeren van je wachtwoord de melding dat het wachtwoord onjuist is? Graag verduidelijking.
 8. Je beschikt dus niet over een systeemback-up, jammer. Denk er aan dat je die in de toekomst zeker moet maken vlak na een nieuwe installatie en naar eigen voorkeur nadien ook nog op regelmatige basis. Een systeemback-up is niet hetzelfde dan een back-up van je data. Die ga je dus nu maken. Had eerder ook al moeten gemaakt zijn want stel maar eens dta deze pc helemaal niet meer opstartte omwille van bv een kapotte harde schijf. Wat is een systeemback-up? Wacht trouwens nog even met het uitvoeren van een nieuwe installatie, mogelijk kan er nog iets bereikt worden met Windows Repair all in One. Zorg eerst maar voor een back-up van je data. Download Windows Repair all in One. Even naar onder scrollen en klikken op - Direct Download Dubbelklik na het downloaden op het bestand tweaking.com_windows_repair_aio_setup.exe om de installatie te starten Gebruikers van Vista en later: rechtsklik -> uitvoeren als Administrator. Na de installatie kan je aangeven om het programma te starten. Als het venster van Windows repair geopend is ga je naar step5: Backup. Daar klik je bij System Restore op Create. Bij Registery Backup klik je vervolgens op Backup. Bij het klikken op Backup zie je de vooruitgang. Erna klik je op Next. In het venster dat je dan ziet klik je open repairs. Zet de vinkjes zoals in de afbeelding. Zet ook een vinkje aan de rechterkant bij Restart/Shutdown system when finished en selecteer vervolgens Restart System. Schakel je antivirusprogramma uit (zie Antivirus (tijdelijk) uitschakelen) en klik op Start Repairs.
 9. Vreemde situatie... Windows old -> datum gewijzigd: 19/06/2017 Installatie Creators update: 15/06/2017. Een verklaring voor het verschil in datum zou kunnen zijn dat op 19/06/2017 een mislukte terugkeer naar de vorige versie heeft plaats gevonden. Aangezien je huidige systeem fouten bevat is het te hopen dat je over een goede systeem back-up beschikt.
 10. Volgens de afbeelding zijn er fouten gevonden maar was het niet mogelijk ze allemaal te herstellen. Het terug plaatsen van een systeembakup zou je probleem kunnen oplossen maar is die wel ooit gemaakt? Dat is een prima logische redenering. Als thierry1 ons een afbeelding toont van de verkenner waarbij we de mappen van de C partitie kunnen zien dan is die vraag zo beantwoord.
 11. Welkom op ons forum. Mogelijk zijn je toetsenbord instellingen gewijzigd. AZERTY is nu bv QUERTY of omgekeerd. probeer daar eens rekening mee te houden bij het typen van je wachtwoord. Als er getallen in je wachtwoord voorkomen denk er dan aan om Numlock in te schakelen. Je hebt het dan waarschijnlijk over een Microsoft account (???). Wees nooit te rap met het veranderen van dat wachtwoord bij een dergelijk probleem, je maakt het er niet eenvoudiger op. Blijkbaar werk je met Wi-Fi. Misschien heb je per ongeluk Wi-Fi uitgeschakeld aan de hand van de daarvoor te gebruiken toetscombinatie of schakelaartje (knopje?). Dat verschilt van merk tot merk en van model tot model.
 12. Claudine en Cocodinneke... Wie is wie?
 13. Je hoeft die niet eerst uit te kuisen om er Win 10 op te installeren. Heb je niet de beschikking over een andere pc om een WinXP installatie CD te branden?
 14. Dat moet volstaan om Win 10 te kunnen installeren. Misschien is er toch wel iets mis met de installatie DVD. Heb je eerder op deze pc al eens een andere Windows versie geïnstalleerd? Zo neen, probeer er eens Win XP op te zetten om te weten of dat lukt.
 15. Als de Installatie DVD in orde is dan denk ik in de eerste plaats aan het RAM geheugen. Zitten de geheugen latjes goed ingeprikt? Hoeveel RAM steekt er in die pc?