Ga naar inhoud

droske

Lid
 • Aantal items

  7.759
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over droske

 • Verjaardag 31-01-1947

Profiel Informatie

 • Geslacht
  Man
 • Land
  België

PC Specificaties

 • Besturingssysteem
  Win 7 / Win 10

PC Ervaring

 • PC Ervaring
  Ruime Kennis

Recente bezoekers van dit profiel

28.755 profielweergaven

droske's prestaties

 1. @kweezie wabbit Dat wist ik niet. Bedankt. Ik heb in al die jaren dat ik lid ben nooit iets uit mijn IN-bus verwijderd gehad, vandaar...
 2. Je heb het niet begrepen kape. Ik had je mijn boodschap liever via pb bezorgd om hier niet in dit topic te moeten inbreken maar sinds ik als moderator ben afgezwaaid kan ik geen pb berichten meer verzenden. Alhoewel ik al een twintigtal berichten uit mijn INBOX heb verwijderd blijf ik geconfronteerd worden met de volgende melding:
 3. Mijn desbetreffende mening wordt nu dan eindelijk toch in acht genomen? @kape Was dat nu echt niet eerder mogelijk?
 4. Daar hoef je de deur niet voor uit: https://www.pc-helpforum.be/topic/67940-windows-10-vernieuwen-met-behoud-van-je-persoonlijke-bestanden-en-apps-programma’s/?tab=comments#comment-533976
 5. Auslogics BoostSpeed 10 Auslogics Driver Updater FileZilla Client 3.55.1 Photoshop 6.0 > release date: september 2000 IObit Uninstaller 10 Macromedia Dreamweaver 4 > release date: november 2000
 6. Enkele dagen geleden heb ik afscheid genomen als moderator en helper van dit forum. Ik ben wel nog gewoon lid. Ik wens PCH en zijn leden bij deze het allerbeste toe.
 7. Ja, ik weet het, ik wil topic starters vaak nog bij meer zaken helpen dan bij datgene waarom ze vragen. Wij (ik) merk al eens zaken op waarbij ze zelf geen vragen stellen. Ik doe om goed te doen en niet om mijn wil op te dringen. TS kan altijd aangeven dat het voor hem (haar) niet nodig is om ook daar aan te werken. Daar had uw laatste bericht dan misschien ook beter thuis gehoord clarkie. Omdat clarkie en TS het wensen gaat er hier dan ook een slotje op.
 8. Ben blij dat ik eindelijk de tijd heb om eens wat uitvoeriger in te kunnen gaan op een aantal berichten. Daar twijfel ik niet aan maar het is nooit uit te sluiten dat men iets per ongeluk verwijdert of verplaatst zonder het zelf opgemerkt te hebben. Vandaar... De map Lomar43 heb ik inderdaad zien staan maar de inhoud niet hoor. Als je met de inhoud de volgende afbeelding bedoelt dan is dat voor mij niet overtuigend, want het gaat hier om de 7 standaard mappen die je aantreft onder "Deze pc". Daarmee is de werkelijke locatie niet aangetoond. Dat doet lomar43 dan wel met als voorbeeld "Documenten". In de map Lomar43 zouden er trouwens meer dan 7 mappen moeten zitten als lomar43 je (clarkie) advies volledig heeft opgevolgd en daar zou ik graag vanuit willen gaan. Vandaar dat ik graag de inhoud van de map Lomar43 had gezien. Daar zou normaal o.a. ook nog een gewone bestandsmap met de naam Video's moeten zitten. Ik vraag me af of de inhoud van die map niet thuis hoort in de systeemmap Video's. Derde bericht van clarkie: https://www.pc-helpforum.be/topic/76846-externe-hd/?do=findComment&comment=598802 Hier wordt uitgelegd hoe men de locatie van persoonlijke mappen moet verplaatsen. Zo werkte ik vroeger ook en dat is een goede doch uitvoerige bewerking. Veel simpeler is gewoon de persoonlijke mappen één voor één in C:\Users\”Gebruikersnaam” te gaan knippen en vervolgens in een nieuw aangemaakte map (bv “Data van Jef”) te plakken. Je hoeft dan vooraf in de map “Data Jef” ook niet al die mappen met een identieke naam als de persoonlijke mappen te gaan aanmaken. Dan krijg je ook niet aan de hand wat clarkie HIER (<<klik) goed doorzien heeft. Betreffende de locatie van de persoonlijke mappen hopen we met z'n allen van wel. Nu we zover al zijn, vraag ik me wel af wat de map Program Files op de D-partitie komt doen? Mogelijk is hier ooit een kopie van de systeemmap Program Files weggezet en daar schiet je niet veel mee op. Andere mogelijkheid zou kunnen zijn dat door de gebruiker zelf is aangemaakt dat hierin de externe software is geïnstalleerd maar ook dat zou ik niet aanbevelen zolang men voldoende ruimte op de SSD heeft.
 9. Dat bevalt me wel. Ik ben wel benieuwd of de map lomar43 op je D partitie zichtbaar en dus toegankelijk is. Dat was immers eerder met de map Mijn Data niet het geval en dat vind ik nog altijd abnormaal.
 10. Klopt, maar in meerdere filialen zijn er nog ter beschikking.
 11. Ben je al eens in den Aldi gaan kijken? Nu afgeprijsd naar € 450: DEZE PC Nu afgeprijsd naar €400: DEZE PC. Let wel: Je gaat ze niet meer in ieder filiaal vinden.
 12. Over de eerdere bevindingen van clarkie heb ik heel wat te vertellen maar daar heb ik spijtig genoeg nog steeds de tijd niet voor. Ik wil namelijk niet zo maar overhaast iets in elkaar timmeren. Wat ik wel al kan zeggen dat is dat bij mij bij het verplaatsen van de locatie van persoonlijke mappen alles nog werkt zoals het al jaren gewerkt heeft. Heb het gisteren nog eens getest op een Windows 10 home en prof 64 bit, beide versie 20 H2. Omdat de bevindingen van clarkie helemaal lijken overeen te komen met de situatie bij lomar43, vind ik het aangewezen dat clarkie de teugels hier verder in handen houdt.
 13. @clarkie Bedankt voor deze interessante en duidelijke "nieuwsbrief". Ik heb nu helaas niet de tijd om er nader op in te gaan doch ga proberen er vandaag toch nog ergens tijd voor te vinden. @lomar43 Wacht mijn volgende bericht maar gewoon af.
 14. Klopt allemaal wat je zegt, maar dat wist ik. Die verborgen bestanden hinderen me niet en als ik dat ter sprake brengt dan gaat TS nog meer de mist in. Ik had graag vernomen af dat een recentere afbeelding was dan die van blz. 10
 15. Map 4 (Video's) is een snelkoppeling die Windows standaard plaatst onder Deze pc en is gekoppeld aan de werkelijke locatie en dat is in uw geval de map 3 (Video's) op je DATA (D:) schijf. Vandaar dat dezelfde inhoud wordt getoond. Wat ik hier nu vertel dat is "basiskennis Windows". Wie dat niet heeft die komt in de problemen zoals dat bij u het geval is. Om met een auto te kunnen rijden volgt men lessen. Dat is voor het gebruik van een computer niet anders, alleen doen velen dat niet en denken dat "het wel gaat". Hoe kom je nu weer aan deze afbeelding? Volgens deze afbeelding bestaat er wel degelijk een map Mijn Data op de D-schijf en zou daarin de map Video's zitten en dat terwijl er overduidelijk ook een map Video's rechtstreeks (open en bloot) op de D-schijf staat. Je zou me dus de map Mijn Data moeten kunnen tonen. Ik kijk er naar uit. Zeker die map Video's (nog) niet naar standaardinstellingen herstellen hoor want dan gaat je SSD schijf sneller vol lopen. Daarom is het nu net zo verstandig geweest dat er ooit een map Mijn Data op de D partitie is gemaakt. Daar zou de locatie van al je gebruikersmappen naartoe moeten verplaatst zijn. Voor sommige mappen is dat ook gebeurd maar voor anderen niet. Het is een chaos hoor. Vanavond gaan we het over een andere boeg gooien als je dan de map Mijn data nog niet gevonden hebt. Open de verkenner (Zie gele map in de taakbalk). Open onder Deze pc de schijf DATA (D:) en type in in luikje met vergrootglas (rechter bovenhoek) Mijn Data (type het identiek hetzelfde) en druk op ENTER. Toon ons eens een screenshot van het resultaat.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...