droske

Moderator
 • Aantal items

  2.906
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Over droske

 • Titel
  Moderator
 • Verjaardag 31-01-47

Profiel Informatie

 • Geslacht
  Man
 • Land
  België

PC Specificaties

 • Besturingssysteem
  Win XP / Vista / Win 7 / Win 10

PC Ervaring

 • PC Ervaring
  Ruime Kennis

Recente bezoekers van dit profiel

5.549 profielweergaven
 1. Je bent adviezen gaan mixen. Je vroeg eerst om hoe je de partitie "Muziek" de letter E zou kunnen geven en de andere schijven beletteren in een logische volgorde. Ik heb je uitgelegd hoe je dat moest doen. Daar ben je dan mee aan de slag gegaan maar hebt niet precies gedaan wat ik gezegd had. Zo had schijf 1 aanvankelijk de letter F. Volgens mijn instructies zou die de letter G moeten gekregen hebben maar die heeft nu de letter H. Ook de andere schijven hebben niet de letters die ik voorgesteld heb. Nadien ben je dan toch die Muziek-partitie terug gaan verwijderen waardoor de letter E terug vrij kwam. Daarna ben je WEER gaan sleutelen aan de schijfletters... Uiteraard kan dat. Of is die niet via USB verbonden?
 2. Bij het toekennen van schijfletters aan externe harde schijven begin je inderdaad best achteraan in het alfabet. Zo zal die schijfletter altijd hetzelfde zijn ongeacht de volgorde waarmee je USB_mediums aansluit. Eigenlijk is dit een must wanneer je back-up taken instelt met je externe HDD als doelschijf. Zo zul je er daarbij nooit mee geconfronteerd worden dat een back-up taak niet kan uitgevoerd worden omdat de doelschijf niet gevonden wordt omwille van een gewijzigde schijfletter.
 3. Gemakshalve plak ik hier even een bruikbaar deel van een andere bestaande handleiding. Windows zal normaal gesproken de 'herstel omgeving' automatisch starten bij bepaalde boot mislukkingen. Bijvoorbeeld: na twee opeenvolgende mislukkingen om het hoofdbesturingssysteem te starten, of als er twee opeenvolgende afsluitingen plaatsvinden binnen twee minuten na voltooiing van het opstarten of na soorten van secure boot of Bitlocker fouten. Of: Start de pc opnieuw op. Wanneer het aanmeldingsscherm wordt getoond, houd je de Shift-toets ingedrukt en klik je op de knop (Afsluiten) en vervolgens op Opnieuw opstarten.. (Zie rechter benedenhoek van het aanmeldingsscherm). Opgelet: Er wordt geen aanmeldingsscherm getoond wanneer je account niet beveiligd is met een wachtwoord of pincode. 1. Op het moment dat u het menu (op blauwe achtergrond) van de Windows Herstelomgeving ziet, kies je voor Problemen oplossen. 2. Klik op Geavanceerde opties. 3. Klik NIET op Opstartinstellingen, zoals rood omkaderd, maar op Systeemherstel. In het volgende scherm klik je op Volgende. Selecteer dan het gewenste herstelpunt. Wil je weten of het terug zetten van het herstelpunt gevolgen heeft voor geïnstalleerde software of drivers klik dan op zoeken naar programma’s die worden beïnvloed. Na de zoekopdracht krijg je het resultaat- venster. Klik er op sluiten. Druk dan op Volgende. Klik op Voltooien. Klik nog op Ja. Het systeemherstel wordt uitgevoerd. Als het systeemherstel voltooid is klik je op opnieuw opstarten.
 4. Idem voor een externe HDD. Die is namelijk ook via USB verbonden.
 5. Het gaat daar waarschijnlijk om een USB-stick en dan is dat altijd zo hoor.
 6. Dat is niet moeilijk. Laat ze dit filmpje maar eens bekijken. vanaf minuut 10 is duidelijk zichtbaar dat de processor vervangbaar is. Hier een afbeelding die ik uit dat filmpje geknipt heb: KLIK HIER voor een afbeelding van hetzelfde moederbord waar je kunt zien dat de processor verwijderd is. Enne... de informatie die u van ons krijgt is gratis.
 7. Door aparte partities aan te maken voor data verlies je flexibiliteit. De inhoud van een map gaan groeien zolang er vrije ruimte is op die (data) partitie. Maak je een partitie aan specifiek voor één bepaalde soort data (bv Muziek) dan kom je op zeker ogenblik misschien ruimte tekort ofwel hou je constant ruimte over die je niet voor iets anders kunt gebruiken.
 8. Vreemd dat je een aparte partitie aanmaakt voor muziek. Muziek is toch gewoon data. Microsoft heeft er in de persoonlijke map van een Windows gebruiker standaard een map voor voorzien. Maar goed, het is uw keuze. De partitie Muziek heeft de schijfletter K gekregen omdat de letters E, F, G, H, I, en J al in gebruik waren. Je moet de letter E dus beschikbaar maken door de schijf die nu deze letter in gebruik heeft een andere letter te geven. Waarschijnlijk is E nu aan het DVD station toegewezen, maar dat doet niets ter zaken. Klik met de rechter muisknop op START en kies Schijfbeheer. Klik met de rechter muisknop op de schijf E en kies Stationsletter en paden wijzigen. Klik op Wijzigen. Klik op het V-tje rechts van de letter E en selecteer L en klik op OK Klik in het waarschuwingsvenstertje op Ja. Voila, de voormalige schijf E heeft nu (tijdelijk) de letter L. De letter E is nu beschikbaar voor de partitie Muziek Wijzig nu, achtereenvolgens de letters van de volgende schijven: K wordt -> E J -> K I -> J H -> I G -> H F-> G L -> F Nu zijn achtereenvolgens de volgende letters in gebruik: C - D - E - F - G - H - I - J - K Voordien was dat : C - D - K - E - F - G - H - I - J
 9. Welkom op ons forum. Klik met de rechter muisknop op START en kies Schijfbeheer. Maak er met het knipprogramma een afbeelding van, die kan je dan in je volgend bericht hier in je topic plaatsen.
 10. Neen, want die staan enkel op de harde schijf. Tenzij het om een laptop gaat waar ook een SSD schijf in zit. Als je ons het merk en model nummer geeft van de laptop dan kunnen we opzoeken of er mogelijk ook een SSD in zit die bv als cache dienst doet.
 11. Bedoel je hiermee de verborgen admin account?
 12. Het is een probleem dat thuishoor in het onderdeel Bestrijding malware & virussen. Ik zal het naar daar verplaatsen. Daar zijn de specialisten actief die je probleem helpen oplossen.
 13. Zolang er slechts 2 GB RAM geheugen in die pc steekt zal het altijd wat zijn. 2 GB RAM, dat dateert van uit de Windows Vista tijd. In de begin periode van Windows 7 kwam je ook nog wel eens een low-budget pc tegen met slechts 2 GB RAM. Geloof me a.u.b., dat werkt gewoon niet. Je draait merendeels op meer dan 80 % geheugen gebruik. Hoe wil je dan dat een upgrade zoals Windows Creators zich naar behoren kan installeren? Een goede raad: Verhoog het RAM Geheugen naar 4 GB en doe een clean installatie van Windows 10. Je gaat verschieten van het resultaat. Trouwens, een SSD schijf in combinatie met slechts 2 GB RAM is volstrekt zinloos.
 14. Ik kan niet meer volgen. Maar als je denkt dat je de verwijdering destijds niet goed gedaan hebt, dan belet ik je niet het opnieuw te doen.
 15. Voor alle duidelijkheid, ook al verwijder je de videodriver met alle toeters en bellen, je blijft altijd "beeld" hebben. Waarom blijf je toch nog beeld hebben? Zodra de originele driversoftware verwijderd is neemt een standaard vga driver de taak over. Dat merk je dan ook aan de slechte beeldweergave waarbij je niet tot de gewenste pixelweergave komt. Dat laatste heb ik in één van de afbeeldingen die je getoond hebt opgemerkt, vandaar dat ik er gerust in was dat je de originele driver verwijderd had. Nadien heb ik je Geforce Experience laten downloaden en installeren. Geforce Experience staat open in onderstaande afbeelding en biedt driver versie 384.94 Releasedatum: 07/24/2017 aan . Aan onderstaande afbeelding merk je ook dat de beeldweergave (nog) niet goed is. Ik heb je toen gevraagd om via die groene knop de driver te downloaden en nadoen te installeren. Je hebt me verteld dat het allemaal gelukt is en dat alles in orde was Waarvoor dient GeForce Experience? Nogmaals alles van NVIDIA verwijderen en via GeForce Experience de nieuwste driver ophalen en installeren is gewoon een herhaling van wat je al gedaan hebt. Ik vacht daar dan ook geen heil van.