Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

droske

Moderator
 • Aantal items

  6.888
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

4 Volgers

Over droske

 • Titel
  Moderator
 • Verjaardag 31-01-1947

Profiel Informatie

 • Geslacht
  Man
 • Land
  België

PC Specificaties

 • Besturingssysteem
  Win 7 / Win 10

PC Ervaring

 • PC Ervaring
  Ruime Kennis

Recente bezoekers van dit profiel

23.674 profielweergaven
 1. Porrelaar heeft een zeer goede analyse gemaakt van de bestaande situatie en glashelder de best mogelijke aanpak voor het maximaal haalbare voor die pc toegelicht. Laten we nu even afwachten hoe Evelien het vervolg van het verhaal ziet. Misschien overweegt ze een nieuwe laptop aan te kopen, wat zeker niet onverstandig zou zijn maar het zal ook binnen het budget moeten passen denk ik.
 2. Omdat ik las dat Passer op zoek moest naar de oorzaak van je laatste ervaring heb ik dat maar meteen ingevuld. Zo kun je o.a. uit mijn bericht afleiden dat je een clean installatie was begonnen waarbij je data en programma's zouden verwijderd worden. Vandaar de vraag naar een licentie code. Ik heb meteen ook verteld hoe het wel moet.
 3. Waarom toch nog een herstelinstallatie met behoud van data en programma's willen uitvoeren vanaf een installatie DVD als eerder al is gezegd dat dit niet kan? Enkel uitvoerbaar vanuit een werkend Windows 10 systeem! Ik dacht begrepen te hebben dat je nog in Windows geraakt. Wel, voer dan die herstelling uit vanaf de Media Creation tool zoals dat in de handleiding waar ik naar verwezen heb is uitgelegd. https://www.pc-helpforum.be/topic/67940-windows-10-vernieuwen-met-behoud-van-je-persoonlijke-bestanden-en-apps-programma’s/ Goed lezen wat er staat en niet willen uitvoeren wat er niet staat. Zo ga je daar nergens kunnen lezen dat je moet opstarten van een installatie medium (DVD of USB-stick). Wel kun je de herstelling starten door SETUP uit te voeren vanuit Windows vanaf het installatiemedium. Het is misschien wat moeilijk verwoord maar zo zit het in elkaar. Zie methode 2 in de handleiding. Ik raad in uw geval echter methode 1 aan omdat je dan vanaf de Media Creation Tool versie 2004 werkt. Je moet nergens een productcode invoeren hoor. Als er toch om wordt gevraagd dan ben je verkeerd bezig.
 4. Zo te zien is het slechts één update die herhaaldelijk mislukt. Aan de overige updates zie ik dat je Windows 10 versie 2004 staan hebt.
 5. In de nadagen van Windows XP gebruikte ik een dergelijke methode. Ik slipstreamde dan een basis installatie van Windows XP met alle tot dan beschikbare updates en eventuele drivers. Daarvoor gebruikte ik NLITE (<klik). In tegenstelling tot Windows 10 was het aantal updates in de eindjaren van XP enorm en zou het updaten bij iedere nieuwe installatie bijzonder tijdrovend zijn. Bij Windows 10 ligt dat totaal anders. Dit besturingssysteem begint bij iedere tweejaarlijkse nieuwe versie weer volledig vanaf NUL. Als je meerdere pc's van een nieuwe installatie moet voorzien dan neem ik aan dat die pc's niet voor één en dezelfde gebruiker bestemd zijn en moet je toch zelf de passende gebruikersinstellingen (naam, gebruikerstype, wachtwoord, toetsenbord instelling, enz) invoeren. De drivers zijn specifiek voor iedere computer (hardware) en dat neemt Microsoft tijdens de installatie automatisch voor zijn rekening, iets wat ten tijde van XP bijlange niet altijd het geval was. Ik begrijp dan ook niet waar je tijdwinst denkt te kunnen halen.
 6. Ik begrijp niet goed waarom je op zulk een manier zou willen werken. Een installatie van Windows 10 is toch bijzonder makkelijk. Als je aan alles wenst herinnert te worden wat van toepassing zou kunnen zijn dan raad ik je aan hier eens je licht op te steken: https://www.schoonepc.nl/windows10/windows_10_setup_procedure.html
 7. droske

  Twee netwerken op pc

  Ja, dat heeft ook een dergelijk gevolg.
 8. Fijn dat het opgelost is. Dan sluiten we nu dit topic.
 9. Daar ga ik al van in het begin van uit. Voer daarom in deze volgorde de mijn instructies uit van... vrijdag 11u54 Donderdag 11u38 Ik kom hier niet meer tussen zolang dit niet afgehandeld is. Voor de rest mogen jullie van de os op den ezel blijven springen zoveel jullie maar willen.
 10. Ik denk dat je via de volgende link een oplossing voor dit probleem kunt oppikken. https://www.gratissoftwaresite.nl/comment/60645
 11. droske

  Twee netwerken op pc

  Ben je met deze pc op een andere locatie ook al eens op het Internet geweest?
 12. Eigenlijk moet er niet ver naar een oplossing gezocht worden. Een pc met Windows Vista hoort dezer dagen niet meer met het Internet verbonden te zijn. Dat is absoluut onverantwoord. Je merkt zelf dat zelfs een aantal beveiligingsprogramma's niet meer werken onder dit totaal verouderde besturingssysteem. Neem me niet kwalijk hoor, maar ik wil je enkel een eerlijk advies geven. Ik begrijp dat het moeilijk is om afstand te nemen van een apparaat waarvan je denkt dat er niets mis mee is maar dit topic zal je toch wel helpen inzien dat aan alles een einde komt.
 13. droske

  windows10

  Los van de instructies van collega Abbs kan ik je zeggen dat het eigenlijk onzichtbare bestanden horen te zijn. Je zet die dus best terug onzichtbaar als volgt. Verborgen bestanden en mappen terug onzichtbaar maken. Windows 10, Open de verkenner. Klik in de menubalk op “Beeld” > “Opties” en dan op “Map- en zoekopties wijzigen” Selecteer de tab “Weergave”. Plaats een vinkje bij “Beveiligde besturingssysteembestanden verbergen (aanbevolen)”. Scroll nu naar beneden naar het gele mapje “Verborgen bestanden en mappen” Selecteer (groen puntje plaatsen bij) “Verborgen bestanden en mappen (of stations) niet weergeven”. Klik achtereenvolgens op “Toepassen” en op “OK.”
 14. Ah ja, je werkt nog met Vista. Klik dan op Netwerkstatus en -taken weergeven. Klik, aan de linker kant, op Adapterinstellingen wijzigen. Nu kun je verder met mijn eerdere handleiding
 15. Ga eens via START naar Instellingen - Netwerk en Internet - Wi-Fi. Klik aan de rechterkant van dit venster onder Verwante instellingen op Adapteropties wijzigen Klik nu met de rechter muisknop op de W-Fi adapter en kies Eigenschappen Klik (1x) op Internet Protocol versie 4 (TCP / IPv4) en vervolgens op de knop Eigenschappen (zie afbeelding 1) Zorg er voor dat de rood omkaderde items van afbeelding 2 geselecteerd zijn en sluit het venster met OK. Sluit ook de andere geopende vensters.
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...