Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

droske

Moderator
 • Aantal items

  4.271
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

2 Volgers

Over droske

 • Titel
  Moderator
 • Verjaardag 31-01-1947

Profiel Informatie

 • Geslacht
  Man
 • Land
  België

PC Specificaties

 • Besturingssysteem
  Win 7 / Win 10

PC Ervaring

 • PC Ervaring
  Ruime Kennis

Recente bezoekers van dit profiel

11.020 profielweergaven
 1. Oei... Ik heb via mail geen melding ontvangen dat u een nieuw antwoord geplaatst hebt. Ik merk je antwoord toevallig op. Sorry hoor. De C partitie heeft inderdaad te weinig vrije ruimte. Die partitie is trouwens met zijn 47 GB opvallend klein. Ik zou haast gaan denken dat er ooit een kloon is uitgevoerd geweest vanaf een grotere schijf naar de huidige schijf van 500 GB (???). Ik raad je aan minstens 80 GB ruimte vrij te maken aan het begin van de D-partitie en die toevoegen aan de C partitie. Bewerken van partities is niet zonder risico. Dat laat men best over aan iemand die daar verstand van heeft. Heb je ervaring met bewerken van partities? Zo neen, ken je iemand die dat voor u kan uitvoeren?
 2. Startscherm taal van datum wijzigen

  Zorg er voor dat je bij Regio en Taal enkel je standaard taal overhoud. De eventueel andere aanwezige talen moet je verwijderen. Dat kan door op de taal te klikken zodat de knop Verwijderen verschijnt.
 3. windows 10 installatie

  Download en installeer Speccy. Speccy is er ook in Nederlandstalige versie, bij de installatie (of update) kan je de taal wijzigen van Engels naar Nederlands ... als je op het driehoekje klikt, krijg je een uitrolmenu waarin je Nederlands kan selecteren. Vink bij de installatie alle aangeboden extra's uit. Start nu het programma en er zal een overzicht gemaakt worden van je hardware. Als dit gereed is, selecteer je bovenaan "Bestand - Publiceer Snapshot" en vervolgens bevestig je die keuze met " Ja ". In het venster dat nu opent krijg je een link te zien, kopieer nu die link en plak die in je volgende bericht. Zo krijgen we een gedetailleerd overzicht van je hardware. Meer info over deze procedure lees je HIER.
 4. windows 10 installatie

  Hier klopt iets niet. De informatie die je ons verstrekt is niet altijd juist, tegenstrijdig en verwarrend. Daar kunnen we niets mee. Windows 10 op een schijfje van 17 GB installeren is zinloos. Die schijf is veel te klein om een werkbaar systeem op te zetten. Je zegt dat je Windows old met schijfopruiming verwijderd hebt. Dat klopt niet, want op een schijfje van 17 GB is er onvoldoende ruimte om te kunnen upgraden. Windows old komt tot stand na een upgrade en eerder heb je gezegd dat je geen upgrade hebt uitgevoerd. Het spijt me maar op basis van zulke informatie kan ik je niet helpen.
 5. windows 10 installatie

  Dan ben je HIER je mosterd gaan halen en niet HIER. Met de update assistent kunt je enkel een BESTAAND Windows 10 systeem bijwerken naar de nieuwste versie. Ik vermoed dat je Windows 10 na een eerste installatie nog eens opnieuw geïnstalleerd hebt op die schijf. Klopt mijn vermoeden?
 6. Avast

  Tja, als je het vertikt om die tip van mij eens toe te passen dan moet je het zelf weten. Je hebt er verd.. toch niets mee te verliezen! Hoe kun je nu zo koppig zijn?
 7. dvd schrijven

  Fijn dat je probleem opgelost is.
 8. windows 10 installatie

  Heb je op die andere schijf eerst Windows 7 geïnstalleerd en dan een upgrade naar Windows 10 uitgevoerd? Je spreekt namelijk over "upgrade assistant".
 9. Startscherm taal van datum wijzigen

  Laat me er eens vanuit gaan dat je bij Regio en taal de gewenste taal als standaard hebt ingesteld. In bovenstaand venster zie je een voorbeeld voor de juiste instelling voor de Vlamingen. Wat je daarna zeker nog moet doen... Zie onderstaande afbeelding:
 10. Download en installeer Speccy. Speccy is er ook in Nederlandstalige versie, bij de installatie (of update) kan je de taal wijzigen van Engels naar Nederlands ... als je op het driehoekje klikt, krijg je een uitrolmenu waarin je Nederlands kan selecteren. Vink bij de installatie alle aangeboden extra's uit. Start nu het programma en er zal een overzicht gemaakt worden van je hardware. Als dit gereed is, selecteer je bovenaan "Bestand - Publiceer Snapshot" en vervolgens bevestig je die keuze met " Ja ". In het venster dat nu opent krijg je een link te zien, kopieer nu die link en plak die in je volgende bericht. Zo krijgen we een gedetailleerd overzicht van je hardware. Meer info over deze procedure lees je HIER.
 11. Scherm blijft na opstarten zwart

  Ga via Start naar Instellingen (tandwielicoontje) Klik op Bijwerken en beveiliging. Hier kun je zien of er updates in uitvoering zijn. Klik daar ook eens op de blauwe link Geschiedenis van geïnstalleerde updates weergegeven. Zijn alle updates geslaagd?
 12. Startscherm taal van datum wijzigen

  Als dat een pc van iemand anders is en als die al langer in gebruik is, dan zal er zeker al data van de gebruiker op staan. Kijk dan goed uit alvorens alvorens tot een nieuwe installatie over te gaan!!! Indien je daar toch voor zou kiezen dan is een fabrieksherstel een alternatief waarbij je tijdens de procedure de gewenste taal kunt kiezen. Vorige week heb ik een identiek probleem op die manier voor iemand afgehandeld. Die pc was echter slechts enkele dagen in gebruik en er stonden nog geen persoonlijke bestanden op. De eigenaar had bij de ingebruikname een foute taalkeuze gemaakt. Je kent ze wel hé... de NEXT, NEXT, NEXT klikkers die niets lezen.
 13. Scherm blijft na opstarten zwart

  Die Cleanup functie van Avast vind ik maar niks. Ieder zijn mening natuurlijk. kweezie wabbit heeft je eerder van hetzelfde probleem verlost en is vertrouwd met uw systeem. Daarom lijkt het me aangewezen dat hij je ook nu gaat bijstaan. In afwachting daarvan raad ik je aan eens een kijkje te nemen in Windows backup. Misschien doet zich daar wel een calamiteit voor.
 14. Zwakke batterij HP Envy convertible?

  Bij elke computer is een handleiding aanwezig. tegenwoordig is die meestal digitaal en vindt je die terug op je pc. Ga in uw geval maar eens naar de map HP in de programmalijst van je startmenu. Volgens mij tref je daar de handleiding aan. Van Medion weet ik dat ze nog altijd een "papieren" handleiding mee leveren. Helaas leest bijna niemand de handleidingen omdat men denkt alles te weten en te kennen... totdat het te laat is.
 15. Zwakke batterij HP Envy convertible?

  Bij aanschaf van een nieuwe laptop of batterij wordt deze laatste vaak niet op de juiste manier in gebruik genomen. Dat wil zeggen dat je de batterij 2 tot 3 maal na elkaar helemaal moet opladen en daarna, zonder dat de stroomadapter is aangesloten, moet gebruiken totdat de pc zichzelf afsluit wegens laag accuvolume. Lees ook DIT eens.
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×