Ga naar inhoud

droske

Moderator
 • Aantal items

  7.636
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

2 Volgers

Over droske

 • Verjaardag 31-01-1947

Profiel Informatie

 • Geslacht
  Man
 • Land
  België

PC Specificaties

 • Besturingssysteem
  Win 7 / Win 10

PC Ervaring

 • PC Ervaring
  Ruime Kennis

Recente bezoekers van dit profiel

27.675 profielweergaven

droske's prestaties

 1. Ik vind de handleidingen wel hoor maar ze zijn niet aangepast voor gebruik onder Windows 10. Drivers daarentegen zijn dat wel. De recentste dateert zelfs van 9 juni 2021 ! In functie van wat er morgen op mijn agenda staat is het nu helaas voor mij slaaptijd. Het spijt me. Maar geen nood, we werken z.s.m. verder. U weet echter wel dat we niet fulltime hier actief kunnen zijn. Het is een gratis dienst die we invullen als we er de tijd voor hebben. Meer dan ooit laten we onze eigen taken links liggen ten behoeve van onze leden maar de resultaten maken dan meestal wel veel goed.
 2. De info die ik specifiek over uw printer heb verzameld genoodzaakt me enige info over de specificaties van uw pc op te vragen om van een zo goed mogelijke basis te kunnen opbouwen. Download en installeer Speccy. Speccy is er ook in Nederlandstalige versie, bij de installatie (of update) kan je de taal wijzigen van Engels naar Nederlands ... als je op het driehoekje klikt, krijg je een uitrolmenu waarin je Nederlands kan selecteren. Vink bij de installatie alle aangeboden extra's uit. Start nu het programma en er zal een overzicht gemaakt worden van je hardware. Als dit gereed is, selecteer je bovenaan "Bestand - Publiceer Snapshot" en vervolgens bevestig je die keuze met " Ja ". In het venster dat nu opent krijg je een link te zien, kopieer nu die link en plak die in je volgende bericht. Zo krijgen we een gedetailleerd overzicht van je hardware. Meer info over deze procedure lees je HIER.
 3. Sorry voor het wachten J. Claes, ik wordt voortdurend gestoord door Digicafee.
 4. Ik begrijp je volledig hoor. Op dit ogenblik ben ik op zoek naar een voor u zo goed mogelijk begrijpbare instructie. Je Printer is niet meer van de jongsten en dat brengt met zich mee dat de instructies die ik tot heden gevonden heb gebaseerd zijn op Windows XP. Maar niet getreurd, ik zoek verder.
 5. U bent zeker niet verantwoordelijk voor hetgeen hier niet is gelopen zoals we dat graag op dit forum zien. Bedankt in ieder geval voor je zeer duidelijke antwoord betreffende de wijze waarop je de printer wil gebruiken. Dat maakt dat ik je kan bevestigen dat het volgende antwoord dat ik je eerder gaf meer dan ooit van toepassing is. Inmiddels heb ik je 'update' opgemerkt. Je moet eerst op je printer zelf via de display naar instellingen gaan en daar je printer een verbinding laten maken met je thuisnetwerk. Pas dan kan Windows je printer vinden wanneer je de printer wil toevoegen. Hoe dat precies verloop voor uw printer dat kan ik niet exact beschrijven want dat verschilt al eens maar meestal zit er wel heel wat logica achter en geraak je er wel uit. Als je tijdens de procedure ergens niet goed weet welke keuze je moet maken, maak er dan een foto van en toon deze hier zodat we je verder kunnen helpen. Ik zal ondertussen eens proberen een gerichte beschrijving van deze procedure vast te krijgen. Je mag daar ook op wachten hoor.
 6. We zullen dat eens aan J. Claes vragen hé. @J. Claes Is dat zo dat ja ook wenst te kunnen printen vanaf een andere locatie dan dan je eigendom? En inderdaad, iedereen mag nuttige en veilige antwoorden geven in om het even welk topic. Uiteraard is het in het belang van TS dat het begrijpbaar is en dat de verschillende antwoorden elkaar niet doorkruisen. Het is perfect mogelijk dat helpers via PB overleggen om tot een plan te komen waarmee TS zo snel mogelijk en vooral goed geholpen wordt. Einde discussie Mhr. Digicafee. Ik raad je aan je aan te passen aan de wellevendheid van dit forum. Het is je al eerder gevraagd en we gaan dat niet blijven herhalen.
 7. @J. Claes Ik ben al jaren Telenet klant en heb nooit eigenhandig een poort moeten openen in de Firewall. Desondanks heb ik altijd mijn printer voor al mijn computers kunnen gebruiken via mijn eigen (privé) netwerk. Neem mijn antwoord van een uur geleden eens rustig door. Als er vragen zijn dan lees ik dat vanavond wel. Ik ga nu terug in mijn tuin werken, daar is nu het weer geschikt voor. Succes.
 8. @ De bereidwillige helpers Wees voorzichtig met jullie adviezen. TS poorten laten openen in de Firewall is hier totaal overbodig en ook niet zonder risico. Laat J. Claes ook geen dingen doen die boven zijn (Haar) mogelijkheden reiken. Aan indruk makende "computer taal" zoals 'portforwarding' heeft een computerleek niets. Gelieve hierover geen discussie op gang te brengen. Het zou dit topic zwaar beschadigen en TS niet verder helpen. Dank u.
 9. Volgens mij is dat een betalend programma en heb je dat niet nodig om die printer in het "Telenet" netwerk op te nemen. Als het 10 jaar geleden is dat je die printer voor het eerst hebt geïnstalleerd dan is het leerzaam om de handleiding nog eens door te nemen. Daarin ga je de nodige info vinden over het koppelen van je printer aan een thuisnetwerk. Ik geef je hier de link waar je alles (Software, drivers en handleiding ) kunt downloaden. https://nl.canon.be/support/products/imagerunner/imagerunner-c1028if.html?type=drivers&language=&os=windows 10 (64-bit) De handleiding is in een ZIP bestand ingepakt en moet je in een afzonderlijk mapje uitpakken. Ga dan naar de inhoud van dat mapje en klik op het bestand Index.html. Eigenlijk is het bij bijna iedere printer zo dat je op de printer naar instellingen moet gaan en van daaruit kun je de koppeling met je thuisnetwerk tot stand brengen. Die koppeling loopt ofwel via WiFi (indien de printer dat ondersteunt) ofwel via een UTP kabel die met de modem/router van Telenet verbonden is. Dat laatste kan bv onrechtstreek via een Switch. Verder doe je er goed aan om op ieder toestel waarmee je eerder printopdrachten gegeven hebt je Canon printer te verwijderen en opnieuw in te stellen. In Windows 10 ga je daarvoor via START naar Instellingen > Apparaten > Printers en scanners. Daar zie je uw printer staan. Klik op die printer en vervolgens op de knop verwijderen. Zodra dat gebeurd is klik je op dezelfde locatie helemaal bovenaan op Een printer of Scanner toevoegen. https://support.microsoft.com/nl-nl/windows/een-printer-of-scanner-toevoegen-14d9a442-0bcb-e11c-7a6c-63f00efae79f
 10. @Calvus Ja, daarom heb ik alles nog maar eens herhaald met toevoeging van screenshots. Zo is het ook voor de volgers duidelijker.
 11. Je bent nog steeds zoekende, maar niet waar het moet. Sluit Outlook. Nadat je op de Windows toets + de r toets gedrukt hebt wordt het venstertje Uitvoeren geopend en daarin moet je de opdracht typen zoals ik je in onderstaande afbeelding toon. Je kunt die opdracht vanuit het aanvullende antwoord van nokiaprox kopieren en in Uitvoeren plakken. Klik dan op OK. In het volgende venster scrol je naar Versleutelde pagina's niet op schijf opslaan Dat item mag niet aangevinkt zijn. Indien dat toch zo is, verwijder het vinkje en klik op Toepassen en sluit het venster met OK. Open nu Outlook.
 12. Inderdaad nokiaprox. Bedankt voor de aanvulling en mijn excuses aan Rene Outlook2019.
 13. Lees mijn instructie nog eens opnieuw en voer het stap voor stap uit.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...