Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

droske

Moderator
 • Aantal items

  5.694
 • Registratiedatum

Alles dat geplaatst werd door droske

 1. Doe in afwachting ook al eens het volgende: Klik met de rechter muisknop op START en kies Uitvoeren. Kopieer en plak onderstaande in uitvoeren en klik OK. chkdsk C: /f/r Let op de spatie vóór de stationsletter en vóór /f/r Je zult een melding krijgen dat deze taak zal uitgevoerd worden als de computer opnieuw wordt opgestart. Onderbreek dat dan de volgende keer niet als de computer opstart. De uitvoering van die controle kun je volgen op het scherm (Witte tekst op een blauwe achtergrond). Hou er rekening mee dat dit een hele tijd kan duren! Zodra de taak is beëindigd zal de computer verder doorstarten.
 2. Er is wel wat werk aan de winkel voor onze Farbar specialisten. Ik ga ze nu verwittigen. Zodra iemand van hen online is ge je geholpen worden.
 3. Je kunt het delen van een bestand of map op een van de volgende manieren beëindigen in Verkenner: Klik met de rechtermuisknop op een bestand of map of tik het aan en kies vervolgens Toegang geven tot > Toegang verwijderen. Selecteer een bestand of map, klik op het tabblad Delen bovenin Verkenner en klik vervolgens in de sectie Delen met de optie Toegang verwijderen. Bron: https://support.microsoft.com/nl-be/help/4092694/windows-10-file-sharing-over-a-network
 4. Of die info cruciaal is dat valt moeilijk te zeggen, belangrijk is die in ieder geval wel. Heb je de VMware Virtual Ethernet Adapter al eens tijdelijk uitgeschakeld?
 5. Gelieve mijn antwoorden niet te quoten wanneer dat voor de duidelijkheid niet nodig is. Volgens Speccy zijn de drivers van sommige apparaten van het uitgifte jaar 2006 en 2009. Of Speccy dat juist leest weet ik niet met zekerheid. bv: Dit zou de recentste driver zijn: https://support.hp.com/be-nl/drivers/selfservice/hp-officejet-pro-8500a-e-all-in-one-printer-series-a910/4083864 Ik verwacht echter niet dat hier het probleem moet gezocht worden. Start de pc eens in de veilige modus en sluit hem dan eens af. Wat is het resultaat?
 6. Lees allereerst even het onderstaande voordat u verdergaat met de gegeven instructies! Deze info is niet bedoeld om u te laten schrikken, maar om u attent te maken op bepaalde zaken. Door het gebruik van tools kunnen instellingen veranderen of hersteld worden waar we niets aan kunnen doen. Lees ook de gegeven instructies goed door. Maak ook tijdig back-ups van al uw belangrijke bestanden: Alle documenten, Favorieten (Bladwijzers), E-Mails, Contactpersonen enz. (het is aangeraden om altijd te doen, ook al mankeert er niets aan uw pc) Schakel de actieve anti-virus software tijdelijk uit. Deze kunnen conflicteren met de gebruikte tools en de werking nadelig beïnvloeden, Na het uitvoeren van de tools kunt u uw anti-virus software weer inschakelen tot het moment dat u opnieuw het advies krijgt om deze uit te schakelen. Voeg alle logbestanden als bijlage toe aan uw bericht, lees hier hoe u de logbestanden als bijlage kunt toevoegen. Indien er een handleiding bij een tool staat lees die dan eerst door, ziet u dat we programma's laten verwijderen die u liever wilt behouden, vraag dan waarom we dit laten doen (de meeste zijn malware/adware programma's) Mocht iets niet geheel duidelijk zijn of niet lukken, geef dit dan even aan voordat u verder gaat met de gegeven instructies. Download de Farbar Recovery Scan Tool 32 of 64 bit via de onderstaande link en plaats het bestand op je bureaublad. Farbar Recovery Scan Tool Link Hier staat een beschrijving hoe u kunt kijken of u een 32 of 64 bit versie van Windows heeft. Farbar Recovery Scan Tool uitvoeren Klik met de rechtermuisknop op FRST64.exe (of FRST.exe) en kies voor de optie "Als administrator uitvoeren". Als het programma is geopend klik Yes (Ja) bij de disclaimer. Druk vervolgens op de Scan knop, er zal nu eerst een back-up van het register worden gemaakt. Wanneer de scan gereed is worden er twee logbestanden aangemaakt met de naam (FRST.txt en Addition.txt) op dezelfde plaats vanwaar de 'tool' is gestart. Voeg beide logbestanden als bijlage toe aan het volgende bericht. Een handleiding via een filmpje van PC Helpforum kan je HIER vinden.
 7. Ik heb onder Windows 10 nog nooit zelf een driver update moeten uitvoeren en ik verzorg het onderhoud van tientallen computers. Windows 10 doet desbetreffend zijn werk goed. Download en installeer Speccy. Speccy is er ook in Nederlandstalige versie, bij de installatie (of update) kan je de taal wijzigen van Engels naar Nederlands ... als je op het driehoekje klikt, krijg je een uitrolmenu waarin je Nederlands kan selecteren. Vink bij de installatie alle aangeboden extra's uit. Start nu het programma en er zal een overzicht gemaakt worden van je hardware. Als dit gereed is, selecteer je bovenaan "Bestand - Publiceer Snapshot" en vervolgens bevestig je die keuze met " Ja ". In het venster dat nu opent krijg je een link te zien, kopieer nu die link en plak die in je volgende bericht. Zo krijgen we een gedetailleerd overzicht van je hardware. Meer info over deze procedure lees je HIER.
 8. Dubbelpostings op meerdere forums brengt verwarring en misleidt de helpers. Het wordt daarom hier niet geaccepteerd. Lees ook de forumregels er nog eens op na. Ik hoop dat je daar in de toekomst rekening mee zult houden.
 9. Welkom op ons forum. Ik raad dergelijke programma's sterk af. Haal de drivers zelf bij de bron (Windows of de fabrikant v/d hardware) zo ben je zeker dat het oké is. Niet in het BIOS geweest? Doe dan het volgende eens: Haal de laptop van de stroom (batterij en kabel). Hou gedurende minstens 10 seconden de startknop ingedrukt. Plaatst de batterij en test het resultaat. Nog niet opgelost? Herhaal bovenstaande maar werk nu enkel via het stopcontact, dus zonder batterij.
 10. Je zit zeker nog met een verouderde Windows versie, dat blijkt uit de installatiedatum. Het is aan u of je daar iets wil aan doen. Ik raad je aan DIT (<<klik) onderwerp eens te lezen. Ik heb er vandaag nog een update aan toegevoegd.
 11. Microsoft waarschuwt Windows 10-gebruikers voor einde support April 2018 Update Wie een te oude versie van Windows 10 gebruikt krijgt voortaan een waarschuwing dat dit besturingssysteem binnenkort niet meer wordt ondersteund. Gebruikers van de Windows 10 April 2018 Update, waarvoor in november het doek valt, zijn de eersten die de melding ontvangen. Lees HIER (<<klik) het volledige artikel.
 12. Dat had je in je openingspost al gezegd en hebben we wel degelijk gelezen. Dat wil echter zeker niet zeggen dat je systeem in orde is. Daar zou je wel eens van kunnen verschieten. Vandaar onze vraag naar Farbar logjes.
 13. Je Windows is niet van juni 2019 zoals ik fout gelezen heb maar van juni 2018. Type winver in "Zoeken in Windows" en druk ENTER. Toon ons een screenshot van het getoonde venstertje.
 14. Een ander proces strooit roet in het eten. Nogmaals mijn vraag:
 15. Lees allereerst even het onderstaande voordat u verdergaat met de gegeven instructies! Deze info is niet bedoeld om u te laten schrikken, maar om u attent te maken op bepaalde zaken. Door het gebruik van tools kunnen instellingen veranderen of hersteld worden waar we niets aan kunnen doen. Lees ook de gegeven instructies goed door. Maak ook tijdig back-ups van al uw belangrijke bestanden: Alle documenten, Favorieten (Bladwijzers), E-Mails, Contactpersonen enz. (het is aangeraden om altijd te doen, ook al mankeert er niets aan uw pc) Schakel de actieve anti-virus software tijdelijk uit. Deze kunnen conflicteren met de gebruikte tools en de werking nadelig beïnvloeden, Na het uitvoeren van de tools kunt u uw anti-virus software weer inschakelen tot het moment dat u opnieuw het advies krijgt om deze uit te schakelen. Voeg alle logbestanden als bijlage toe aan uw bericht, lees hier hoe u de logbestanden als bijlage kunt toevoegen. Indien er een handleiding bij een tool staat lees die dan eerst door, ziet u dat we programma's laten verwijderen die u liever wilt behouden, vraag dan waarom we dit laten doen (de meeste zijn malware/adware programma's) Mocht iets niet geheel duidelijk zijn of niet lukken, geef dit dan even aan voordat u verder gaat met de gegeven instructies. Download de Farbar Recovery Scan Tool 32 of 64 bit via de onderstaande link en plaats het bestand op je bureaublad. Farbar Recovery Scan Tool Link Hier staat een beschrijving hoe u kunt kijken of u een 32 of 64 bit versie van Windows heeft. Farbar Recovery Scan Tool uitvoeren Klik met de rechtermuisknop op FRST64.exe (of FRST.exe) en kies voor de optie "Als administrator uitvoeren". Als het programma is geopend klik Yes (Ja) bij de disclaimer. Druk vervolgens op de Scan knop, er zal nu eerst een back-up van het register worden gemaakt. Wanneer de scan gereed is worden er twee logbestanden aangemaakt met de naam (FRST.txt en Addition.txt) op dezelfde plaats vanwaar de 'tool' is gestart. Voeg beide logbestanden als bijlage toe aan het volgende bericht. Een handleiding via een filmpje van PC Helpforum kan je HIER vinden.
 16. Bedoel je hier dat je geen mails meer binnen krijgt van je Hotmail account onder Windows 10 MAIL? Je spreekt ook over Outlook, bedoel je hiermee een outlook.com account of heb je het over Outlook van Microsoft Office? Graag iets meer duidelijkheid.
 17. Deze windows installatie blijkt vrij recent van datum te zijn (juni 2019). Hoe staat Windows update er bij? Zijn alle beschikbare updates binnen? Het geheugengebruik ligt blijkbaar ook hoog. Download de Intel® Driver & Support Assistant HIER (<< klik) en installeer hem. Voer het programma uit om je Intel drivers bij te werken.
 18. Welkom op ons forum. Als je zelf al pogingen tot het oplossen van het probleem hebt ondernomen, vertel ons wat je al gedaan hebt zodat we daar rekening mee kunnen houden. Doe ook het volgende eens: Download en installeer Speccy. Speccy is er ook in Nederlandstalige versie, bij de installatie (of update) kan je de taal wijzigen van Engels naar Nederlands ... als je op het driehoekje klikt, krijg je een uitrolmenu waarin je Nederlands kan selecteren. Vink bij de installatie alle aangeboden extra's uit. Start nu het programma en er zal een overzicht gemaakt worden van je hardware. Als dit gereed is, selecteer je bovenaan "Bestand - Publiceer Snapshot" en vervolgens bevestig je die keuze met " Ja ". In het venster dat nu opent krijg je een link te zien, kopieer nu die link en plak die in je volgende bericht. Zo krijgen we een gedetailleerd overzicht van je hardware. Meer info over deze procedure lees je HIER.
 19. Welkom op ons forum. Er is meer dan één mogelijkheid om het probleem trachten op te lossen. laten we met de meest softe beginnen. Ga in "Geavanceerde opties" naar "Problemen oplossen" en kijk eens of je de mogelijkheid hebt om de recentste kwaliteitsupdate te verwijderen. Ook is het voor ons goed om weten of je over een update van je data beschikt. Kalm blijven, want eenmaal je gek bent kan ik je niet meer helpen.
 20. Dat is nog altijd de meest stabiele verbinding. Toch had het via Wi-Fi ook moeten kunnen, maar omdat voor u het probleem is opgelost sluiten we dit onderwerp. Nog veel plezier met je configuraties.
 21. Welkom op ons forum. Sorry voor het wachten. Ik neem aan dat het om het wachtwoord van een Microsoftaccount gaat. Uw wachtwoord opnieuw instellen op een Microsoft account Een Microsoft account is ingesteld met behulp van een e-mailadres en wordt ook gebruikt bij andere services van Microsoft (Windows Store , OneDrive, Skype, Outlook, Xbox en meer). Als je het wachtwoord van je Microsoft account wijzigt dan wijzig je niet alleen je Windows 10-login, maar geldt het wijzigen van je wachtwoord ook voor alle andere diensten van Microsoft die je met dit account afneemt. Als u een Microsoft account gebruikt om u aan te melden bij uw computer, kunt u uw wachtwoord online opnieuw instellen via een online tool van Microsoft. Daarvoor heb je natuurlijk wel toegang nodig tot een andere pc dan die waarvan je het wachtwoord bent vergeten, of je gebruikt de tool via de browser van je smartphone of tablet. Je zal eerst worden gevraagd waarom je niet langer kan aanmelden. Kies voor ‘Ik ben mijn wachtwoord vergeten’ en Microsoft zal naar je e-mailadres of telefoonnummer vragen die je hebt opgegeven voor je Microsoft-account. Hierna dien je te beslissen op welke manier je een beveiligingscode wil ontvangen. Je kan deze code laten doorsturen naar een e-mailadres dat niet voor je Microsoft-account wordt gebruikt, of via je telefoonnummer. Geef de code in die je hebt ontvangen via een e-mail of sms en je kan het wachtwoord van je account aanpassen. Indien je geen alternatief e-mailadres of telefoonnummer hebt opgegeven tijdens het aanmaken van je Microsoft-account, kan je kiezen voor de optie ‘Ik heb geen van deze gegevens’. De tool van Microsoft zal hierna naar een alternatief e-mailadres vragen, waardoor er alsnog een code naar je kan worden verstuurd. Video over het opnieuw instellen van het wachtwoord van uw Microsoft account Deze video bekijken op YouTube Of DEZE Via de Microsoft hulplijn: Microsoft klantenservice telefoonnummers - wereldwijd Telefoonnummer klantenservice Microsoft België: +32 (0)2 503 31 13 Opgelet: Enkel van toepassing voor een Microsoft gebruikersaccount. Wanneer al je pogingen om je Windows 10 (8.1) wachtwoord te resetten falen, zit er niets anders op dan naar de helpdesk van Microsoft te bellen. Een medewerker zal de verschillende beveiligingsvragen aan je stellen die je hebt opgegeven bij het aanmaken van je account. Indien je er niet in slaagt deze correct te beantwoorden, kan de Microsoft-medewerker je doorsturen naar een ander team. Hier zullen verschillende manieren worden gebruikt om je identiteit te verifiëren, zoals het vragen naar details over de manier waarop je je account hebt gebruikt en wie je contactpersonen zijn. Indien je hier voldoende vragen juist van kan beantwoorden, zal een code naar je worden opgestuurd, waarmee je je wachtwoord kan resetten. Indien je er niet in slaagt deze correct te beantwoorden, kan de Microsoft-medewerker je doorsturen naar een ander team. Hier zullen verschillende manieren worden gebruikt om je identiteit te verifiëren, zoals het vragen naar details over de manier waarop je je account hebt gebruikt en wie je contactpersonen zijn. Indien je hier voldoende vragen juist van kan beantwoorden, zal een code naar je worden opgestuurd, waarmee je je wachtwoord kan resetten.
 22. Kijk ook hier eens: https://www.netwerkkabel.eu/nl/accessoires/connectoren/cat6a-connector/
 23. Jazeker. Microsoft is tot het besef gekomen dat ze best eerst de compatibiliteit wat beter moeten checken alvorens een nieuwe versie aan te bieden. Het verbaast me dat versie 1903 bij u toch via Windows update automatisch is gestart niettegenstaande er (nog) een compatibiliteitsprobleem is. Daarover kun je HIER (<<klik) een interessant onderwerp lezen. Het is dus ook niet uitgesloten dat er zich hier op zeker ogenblik een probleem is gaan voordoen waardoor Microsoft, voor deze pc, het upgraden naar versie 1903 heeft uitgesteld in afwachting van een oplossing. Je kunt de opties 1 t.e.m. 5 eens uitvoeren nadat je een systeemherstelpunt hebt aangemaakt.
 24. Laat de inhoud van de map Roaming ook eens zien. Graag door een afbeelding daarvan te plaatsen en niet via een Word document waarin je die afbeelding geplakt hebt. dat om veiligheidsredenen. Speccy vertelt ons dat er Samsung M.2 SSD in je laptop steekt. die kun je vervangen door een grotere. Het is echter eerst belangrijk inzage te hebben in de map Roaming.
 25. Had je zelf het initiatief genomen om versie 1903 te downloaden en installeren?
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.