Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

droske

Moderator
 • Aantal items

  5.098
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door droske

 1. droske

  Problemen vervangen HD

  De nieuwe SSD schijf is dus nog niet in gebruik? Download en installeer Speccy. Speccy is er ook in Nederlandstalige versie, bij de installatie (of update) kan je de taal wijzigen van Engels naar Nederlands ... als je op het driehoekje klikt, krijg je een uitrolmenu waarin je Nederlands kan selecteren. Vink bij de installatie alle aangeboden extra's uit. Start nu het programma en er zal een overzicht gemaakt worden van je hardware. Als dit gereed is, selecteer je bovenaan "Bestand - Publiceer Snapshot" en vervolgens bevestig je die keuze met " Ja ". In het venster dat nu opent krijg je een link te zien, kopieer nu die link en plak die in je volgende bericht. Zo krijgen we een gedetailleerd overzicht van je hardware. Meer info over deze procedure lees je HIER.
 2. droske

  Openload.co

  Heb je het advies van clarkie ook opgevolgd?
 3. droske

  Explorer.exe toepassingsfout

  Ik moet er nog aan toevoegen d at je de pc via kabel met de modem moet verbonden houden tijdens bovenstaande sessie.
 4. droske

  Explorer.exe toepassingsfout

  Maak eens een Windows 7 Live CD aan op een andere computer en start daar de probleemcomputer mee op. Lees dat onderwerp eerst eens rustig door. Zo kun je lezen dat je via dat medium je pc kunt opstarten en van diverse ingesloten programma's kunt gebruik maken. De laatste .iso van deze Live CD kan je hier downloaden. Eenmaal opgestart in de Windows 7 live omgeving probeer je maar eens een scan te doen met Kaspersky. Run ook CrystalDiskInfo eens om te weten te komen of de interne harde schijf (schijven) nog in goede staat is (zijn).
 5. De logspecialisten zijn verwittigd. Zodra iemand van hen online is gaan ze voor u aan de slag. Dat u zich met µTorrent veel miserie op de hals kunt halen zal u wel bekend zijn hé. Programma’s als PatchCleaner, SnailDriver, Restore Point Creator, Winaero Tweaker en Wise Disk Cleaner zijn niet alleen totaal overbodig maar leiden vroeg of laat tot beschadigingen van je systeem. Het verwondert me daarom ook niet dat u met het voorgelegde probleem zit hoor.
 6. droske

  Openload.co

  Dat is al een goed begin. Je kunt Adblocker eventueel naar eigen wens instellen maar in de standaard instelling doet hij el goed zijn best. Ik ben benieuwd of je van de lijst der 'winnaars' geschrapt bent.
 7. Vertel ons dan eens wat je al geprobeerd hebt zodat ik je niet nodeloos tips geef. En... Lees allereerst even het onderstaande voordat u verdergaat met de gegeven instructies! Deze info is niet bedoeld om u te laten schrikken, maar om u attent te maken op bepaalde zaken. Door het gebruik van tools kunnen instellingen veranderen of hersteld worden waar we niets aan kunnen doen. Lees ook de gegeven instructies goed door. Maak ook tijdig back-ups van al uw belangrijke bestanden: Alle documenten, Favorieten (Bladwijzers), E-Mails, Contactpersonen enz. (het is aangeraden om altijd te doen, ook al mankeert er niets aan uw pc) Schakel de actieve anti-virus software tijdelijk uit. Deze kunnen conflicteren met de gebruikte tools en de werking nadelig beïnvloeden, Na het uitvoeren van de tools kunt u uw anti-virus software weer inschakelen tot het moment dat u opnieuw het advies krijgt om deze uit te schakelen. Voeg alle logbestanden als bijlage toe aan uw bericht, lees hier hoe u de logbestanden als bijlage kunt toevoegen. Indien er een handleiding bij een tool staat lees die dan eerst door, ziet u dat we programma's laten verwijderen die u liever wilt behouden, vraag dan waarom we dit laten doen (de meeste zijn malware/adware programma's) Mocht iets niet geheel duidelijk zijn of niet lukken, geef dit dan even aan voordat u verder gaat met de gegeven instructies. Download de Farbar Recovery Scan Tool 32 of 64 bit via de onderstaande link en plaats het bestand op je bureaublad. Farbar Recovery Scan Tool Link Hier staat een beschrijving hoe u kunt kijken of u een 32 of 64 bit versie van Windows heeft. Farbar Recovery Scan Tool uitvoeren Klik met de rechtermuisknop op FRST64.exe (of FRST.exe) en kies voor de optie "Als administrator uitvoeren". Als het programma is geopend klik Yes (Ja) bij de disclaimer. Druk vervolgens op de Scan knop, er zal nu eerst een back-up van het register worden gemaakt. Wanneer de scan gereed is worden er twee logbestanden aangemaakt met de naam (FRST.txt en Addition.txt) op dezelfde plaats vanwaar de 'tool' is gestart. Voeg beide logbestanden als bijlage toe aan het volgende bericht. Een handleiding via een filmpje van PC Helpforum kan je HIER vinden.
 8. droske

  Openload.co

  Adblocker ga je ook nodig hebben.
 9. droske

  Openload.co

  Verwijder die maar en installeer via Google play zowel Adblocker (advertentieblokker) als Kaspersky Mobile Antivirus. Laat Kaspersky ook een eerste scan doen.
 10. droske

  USB poorten werken ineens niet meer

  Je vorige topic is nog niet afgewerkt hé. Collega abbs verwacht HIER (<<<klik) nog een antwoord van u.
 11. Type de beveiligingssleutel eens in kladblok of een Word document, kopieer het en plak het (ctrl+v) in het luikje. Lukt het dan?
 12. Plimpt de cursor in het invoerveld of is die statisch?
 13. Heb je er aan gedacht van Numlock aan te zetten?
 14. droske

  Wachwoord

  Welkom op ons forum. Het klinkt wel vreemd dat je het wachtwoord van je 'oude' computer al bent vergeten als je nog maar net een nieuwe hebt gekocht. Misschien heb je daar wel een begrijpelijke verklaring voor? Oplossingen zijn er sowieso.
 15. droske

  Installatieproblemen bij WINDOWS 10

  Had je gedacht dat je enkel maar een gebedje hoefde te prevelen om zulk een proces te klaren? Je gaat nu eens ervaren wat er allemaal bij komt kijken. Dat maakt het u in de toekomst een stuk gemakkelijker om een rekening te aanvaarden als je ooit eens zo iets moet laten doen in de winkel. Waar om vragen we u om die schijven af te koppelen alvorens Windows te installeren? Moest u ervaring hebben gehad met het installeren van Windows op een computer die meerdere schijven bevat dan zou die afkoppeling niet nodig zijn geweest. We willen echter voorkomen dat je Windows per ongeluk op de verkeerde schijf zou installeren. Daardoor zou er veel data verloren gaan. Indien je echter alleen maar je SanDisk SSD van 500 GB aangesloten laat dan kun je geen foute schijfkeuze maken.
 16. droske

  Installatieproblemen bij WINDOWS 10

  Zo bekijkt ieder dat door zijn eigen bril, maar als de schijfvolgorde niet moet gewijzigd worden dan verkies ik enkel de stroomkabel tijdelijk te verwijderen. Ik ben dus terug online.
 17. droske

  Installatieproblemen bij WINDOWS 10

  Ik ga nu offline tot vanavond. 't Is maar dat je het weet hé.
 18. droske

  Installatieproblemen bij WINDOWS 10

  Neen dat klopt niet. Dat wil dus zeggen dat die schijf volledig gewist wordt en dat is bij een Schone installatie een noodzaak!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vergeet zeker niet, met uitzondering van je SanDisk SSD, AL je schijven af te koppen alvorens aan die nieuwe installatie te beginnen. dat was ik nog bijna vergeten te zeggen. Al maar goed dat Passer me er aan heeft helpen denken. Na de installatie maj je die schijven weer terug aansluiten. Externe harde schijven sluit je enkel aan wanneer je ze nodig hebt om backups te maken of terug te zetten.
 19. droske

  Installatieproblemen bij WINDOWS 10

  Als rekening hebt gehouden met de gegeven tips en info, dan ben je er klaar voor. Ik begrijp niet dat u van Alternate aanvaard hebt dat ze een Engelstalige Windows hebben geïnstalleerd. Als je daar zelf maar zeker van bent dan is het ok. Je kent je het wachtwoord van je Microsoft account toch wel hé? Dat is super belangrijk.
 20. droske

  Installatieproblemen bij WINDOWS 10

  Windows 10 kan perfect op uw pc geïnstalleerd worden maar ik heb zo mijn twijfels of u de volledige procedure tot een goed einde kunt brengen. Vandaar mijn bezorgdheid. We kunnen je alleen maar zeggen hoe je moet te werk gaan maar de uitvoering zelf ligt in uw handen. Het feit dat ik steeds weer terugkom op je schijfgebruik is te wijten aan mijn bezorgdheid omtrent je data. Zoals u uw schijfgebruik toelicht dan zijn er twee belangrijke zaken zeer duidelijk: Je beschikt niet over een back-up van AL je data. Het is belangrijk te weten dat data die nu op je C partitie staan verloren gaan bij een schone installatie van Windows 10. Je hebt programma's geïnstalleerd op een andere schijf dan de systeemschijf. Dat betekent dat je die programma's opnieuw moet installeren nadat je een schone (clean) installatie van Windows 10 hebt uitgevoerd. Als voorbereiding op een schone installatie van Windows 10 moet je dus eerst werk maken van het volgende: Alle persoonlijke mappen en bestanden back-uppen naar een extern medium. Hetzelfde geldt voor je Favorieten (Bladwijzers), wachtwoorden, instellingen van je e-mail accounts en eventuele FTP-account(s), enz. Klik HIER voor nog meer info. Als je daar allemaal mee klaar bent dan kun je starten met de installatie van Windows 10 op je SanDisk SSD schijf van 500 GB. Vergeet niet tijdens de installatieprocedure eerst ALLE partities van die SSD te verwijderen (niet formatteren!!!) en de VOLLEDIGE schijf (niet toegewezen ruimte) aan te duiden als bestemming voor je Windows. Een duidelijke handleiding voor het uitvoeren van een schone installatie van Windows 10 vindt je hier: https://www.schoonepc.nl/windows10/windows_10_setup_procedure.html PS. Je huidige Windows 8.1 is een Engelstalige versie, heb je daar bewust voor gekozen? Succes! Compudoc zou een webshop in Kessel-lo zijn of een Online computer doctor. Ik werk met geen van beide.
 21. droske

  Installatieproblemen bij WINDOWS 10

  Ik vrees dat het maken van back-ups van je data, Favorieten en (of) bladwijzers, e-mails en hun instellingen voor u een veel grotere opgave zal zijn. Waarom denk ik dat? Wel, je pc is voorzien van maar liefst 12,25 TB aan opslagruimte voor data en back-up en dan tel ik je systeemschijf nog niet eens mee. Dat is onwaarschijnlijk veel. Nooit in mijn leven ben ik dat tegengekomen. Het lijkt wel een server van de overheid te zijn. 😄 Ik vraag me af wat je er allemaal hebt opgeslagen. Je hebt dat eerder in dit onderwerp al wel eens proberen uit te leggen maar voor mij was duidelijk dat er geen logica in zat. Ik denk dat je zelf door het bos de bomen niet meer ziet, of zie ik het fout?
 22. droske

  Explorer.exe toepassingsfout

  Heb je er voor gekozen gehad in de veilige modus op te starten MET netwerkverbindingen? Doe het eventueel nog eens over maar koppel deze keer je pc met kabel aan je modem.
 23. droske

  Klein scherm na update 1809

  Sorry hoor Stegisoft maar nu ben je de pedalen kwijt hoor. Natuurlijk is Windows snel opnieuw geïnstalleerd maar je systeem is dan wel nog niet snel gebruiksklaar hoor. dat kost jee alles inbegrepen meer dan één dan, zeker weten!!! Je spreekt hier jezelf tegen man, hoe durf je. Herlees je eerdere antwoorden eens in dit onderwerp! En wat beveel je dan iemand aan wiens computer hier door de malwarespecialisten is opgeschoond en waar dan toch nog een foutje in Windows is achtergebleven en TS het niet ziet zitten om een clean installatie te doen? Wees eens een beetje redelijk man! Als ik over een systeem back-up beschik van een clean installatie die gebruiksklaar is gemaakt en ik kan die terugzetten dan ben ik beter af dan jij die nog van nul moet herbeginnen met je nieuwe installatie.
 24. droske

  Klein scherm na update 1809

  Ik ben er haast zeker van dat de basis niet gezond is (was) om een upgrade naar versie 1809 uit te voeren. In het screenshot dat je in je openingspost toont zie je een tekst versie van wat je normaal in de vorm van opeenvolgende afbeeldingsvensters zou zien bij de eerste opstart na uitvoering van de upgrade. In die vensters moet je een aantal privacy instellingen selecteren. Ik raad je dan ook een clean installatie van Windows 10 aan. Hopelijk heb je niet nagelaten op tijd en stond de nodige back-ups te maken. Zo niet zijn we hier weer vertrokken voor het zoveelste computerdrama. Ik val hier bijna dagelijks van mijn stoel bij de vaststelling dat, ook nog in 2019, een groot aantal computergebruikers geen back-ups maakt en als ze er dan wel maken dan weten ze niet meer waar ze zijn opgeslagen en (of) weten niet hoe ze die kunnen terugzetten. Met alleen maar achteruitrijden kom je met een auto niet ver. Je moet dus ook de versnelling vooruit weten te vinden hé.
 25. droske

  help

  Met alle respect hoor, maar dat hoort basis kennis te zijn als je aanvaardt om een dergelijke taak uit te voeren. In uw plaats zou ik het risico niet nemen om een goede vriend kwijt te spelen. Ik vind je wel moedig hoor.
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.