Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

droske

Moderator
 • Aantal items

  6.718
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door droske

 1. droske

  Inkomende mails

  Hou die 4Team updater toch maar in de gaten.
 2. @Yoyo Door een AccesPoint of Wifi router aan die telefoon te koppelen ga je geen problemen tegemoet het het wooncentrum of met Telenet. Je laat je hier bang maken door de mening van iemand die graag indruk wil maken. Op 2de hands te koop aangeboden spullen kunnen vaak ook verzonden worden. Waarom zou je naar Diest rijden? Dit is het laatste wat ik er over te vertellen heb. Omdat u over alle info en adviezen beschikt die de wensen van de bewoner in vervulling kunnen doen gaan heeft het geen zin hier nog een langere mouw aan te breien. Ik verwacht dan enkel onderlinge discussies. Ik sluit bij deze dit topic.
 3. Stop a.u.b. met dergelijke vernederende antwoorden. Je deed het eerder ook al naar mij toe. Ook breng je TS voortdurend in verwarring. Je weet dat we daaromtrent iets afgesproken hadden maar je houd u niet aan je belofte. Ik ga dat niet blijven herhalen hoor. We zouden graag zien dat u uw stijl aanpast aan deze van dit forum. Ik weet dat het er elders soms anders aan toe gaat maar dat is hun probleem. Het grote nadeel van mobiel Internet is dat je je datagebruik niet uit het oog mag verliezen, zeker als je slechts over een basic abonnement beschikt. Ik heb bewust die optie hier achterwege gelaten omdat we niet weten welk abonnement de bewoner bij Telenet heeft en omdat we niet weten hoe competent de bewoner is. Ik vind het in eerste instantie de beste oplossing om gebruik te maken van een AccesPoint of WiFi router en dat kost nauwelijks iets. Ik zie de bewoner, gezien de vaste locatie, ook nog niet zo snel op de dijk van Oostende flaneren.
 4. Neen, die staan volledig los van elkaar. Ik zal het even met andere woorden trachten duidelijk te maken. De bewoner kan nu via een (UTP) kabel, waarmee de computer met de telefoon is verbonden, op het Internet. Net zoals nu de computer, zal ook het AccesPoint met een kabel aan de telefoon gekoppeld worden. Vanaf het AccesPoint zal er verder zonder kabel (dus draadloos) verbinding kunnen gemaakt worden met om het even welk draadloos toestel. In het geval van de bewonder zal dat de smartphone zijn. Om te vermijden dan anderen dan de bewoner zelf daar ook gebruik van zouden maken moet het AccesPoint beveiligd zijn met een wachtwoord dat alleen door de bewoner gekend is. Dat wachtwoord moet in de instellingen van het AccesPoint door de gebruikers ingesteld worden. Ook moet de gebruiker in de instellingen het AccesPoint een naam (SSID genaamd) geven zodat de gebruiker het draadloos signaal aan die naam op zijn smartPhone kan herkend worden. Zo kun je op de SmartPhone een verbinding aanvragen met het AccesPoint dat je aan die naam (SSID) herkent. Er zal dan om het ingestelde wachtwoord gevraagd worden. De bewoner kan dat wachtwoord door zijn smartphone laten onthouden zodat dit niet telkens weer moet ingevoerd worden. Ook het maken van de verbinding met het AccesPont kun je automatisch laten gebeuren. Het is gewoon een kwestie van eenmalig die instellingen te doen. Daarna loopt alles automatisch. Simpel uitgelegd: Het AccesPoint is een doorgeefluik tussen een draadloos toestel en het Internet dat nu al door de bewoner in gebruik is voor zijn computer.
 5. Dat had ik wel begrepen. Ga eens via START naar Instellingen > Apps. Selecteer (1x klikken) Microsoft Office 2007 en klik op Wijzigen en bevestig met Ja. Kies voor Herstellen en klik op Doorgaan. Herstart na het herstel de computer. Wat is het resultaat?
 6. Welkom op ons forum. Heb je de volledige Office 2007 staan?
 7. Het zal van de versie afhangen denk ik. Welke versie hebt u staan? En Audacity moet zonder meer onder Windows 10 draaien. Heb je de recentste versie?
 8. droske

  Inkomende mails

  Niets is perfect hoor, ook Norton niet.
 9. droske

  Inkomende mails

  Afgaande op je vorige topic vermoed ik dat je Outlook ontspoort hebt door verkeerd gebruik. Voer de ondersteuning en herstelassistent eens uit: https://support.microsoft.com/nl-nl/office/informatie-over-de-microsoft-ondersteuning-en-herstelassistent-e90bb691-c2a7-4697-a94f-88836856c72f?ui=nl-nl&rs=nl-nl&ad=nl#/Download?env=Outlook
 10. COVID 19 Bij ochtendgloren werden op het Albertkanaal in Limburg Antwerpse vluchtelingen onderschept.
 11. Neen, het is zoals Yoyo zegt. De bewoner plugt zijn computer in de telefoon. Lees hier: https://www.onedirect.co.nl/avaya/avaya-1608-ip-telefoon Ziehier één van de eigenschappen... Ik acht het dus niet uitgesloten dat het mogelijk is om er een Acces Point of router op aan te sluiten. Het heeft dan zeker geen zin om een nieuw te kopen want die ondersteunen Gigabit snelheden en die kun je via die telefoon toch niet halen want daar zit de flessenhals (Ethernet 10/100). Voor 10 euro heb je er al een: https://www.2dehands.be/a/computers-en-software/netwerkkaarten-routers-en-switches/m1582159834-linksys-access-point-2-4-g-wap54g.html?c=08c285449651fa109c354bbabe740c1b&previousPage=lr Het is een 2de hands en kunt er dus slechts 10 euro mee verliezen. Als je even contact opneemt met de verkoper en een bod van 5 euro doet dan is de kans groot dat je koper bent. Ik heb jaren geleden met een identiek Access Point gewerkt, het is een prima toestelletje. Ik heb ook nog een D-Link DIR-635 Wireless N Router liggen. Voor 10 euro (excl. verzenden) mag je hem hebben. Je plugt de router aan de telefoon en de computer aan de router ( daarvoor heb je een tweede UTP kabel nodig). Omdat het een Wifi router is kun je er ook met WiFi toestellen gebruik van maken.
 12. Dat is ook mijn gedacht. Het is verre van "een oubollig systeem" Ik heb er echter ook geen ervaring mee en deel het advies van nokiaprox. Als we over het modelnummer van het toestel beschikken dan kunnen we eventueel nog wat gerichter op zoek gaan naar nuttige info.
 13. @DavidB, Gelieve een vriendelijkere toon aan te slaan.
 14. Mogelijk een update die nog niet helemaal afgerond was, wie zal het zeggen hé. Tip: Als foutjes in Windows niet met soft-ingrepen opgelost kunnen worden dan is een nieuwe installatie met behoud van data en programma's een oplossing. https://www.pc-helpforum.be/topic/67940-windows-10-vernieuwen-met-behoud-van-je-persoonlijke-bestanden-en-apps-programma’s/ Omdat je probleem nu opgelost is sluit ik dit topic. Nog veel plezier met je computers in deze vervelende Corona tijd.
 15. Je stelt de vraag hier helemaal verkeerd. De bewoner maakt dan gewoon gebruik van ZIJN huidige toegang tot het Internet die hij nu met zijn vaste computer heeft, zij het dan met de hulp van het WiFi Accespoint. Dat laatste moet je, zoals ik eerder al zei, wel zelf instellen (SSID en beveiligingswachtwoord). Met andere woorden, het WiFi Accespoint biedt de mogelijkheid om met om het even welk apparaat draadloos verbinding te maken met DE BESTAANDE INTERNET VERBINDING (Niet de draadloze van het wooncentrum!!!!!!). Om die verbinding te kunnen maken moet dan uiteraard eerst wel het wachtwoord ingevoerd worden dat men zelf heeft ingesteld. Logisch toch, zoniet zou het ganse woonzorgcentrum vie de bewoner op het Internet kunnen en dat is niet de bedoeling hé. Let wel: Ik wil eerst zien (foto) of de modem die op de kamer van de bewoner staat het aansluiten van een AccesPoint mogelijk maakt!!! Neen, het is een eigen WiFi verbinding naar de reeds bestaande vaste verbinding die nu al door de bewoner in gebruik is voor zijn (haar) computer.
 16. Ik stel vast dat je nog een tweede topic gestart hebt. Als deze pc deel uitmaakt van de twee pc's waarvan sprake in het andere topic dan stel ik voor om één van beide on hold te zetten totdat het eerste is opgelost. Aan u de keuze.
 17. Dat is met alle problemen zo. Zelfs bij relaties. 😃 En dat zijn... ?
 18. OK. Ga dan terug naar Opstarten in CCleaner. Selecteer Dolby Advanced Audio v2 Dolby Laboratories Inc. "C:\Program Files (x86)\Dolby Advanced Audio v2\pcee4.exe" -autostart en klik op Uitschakelen. Sluit CCleaner en herstart de computer. Je gaat die melding niet meer krijgen nu het opstarten van die driver is uitgeschakeld. Je gaat van Dolby Digital Plus wel geen gebruik meer kunnen maken maar blijkbaar miste je dat niet.
 19. Momenteel kan hij met zijn pc surfen via de internetkabel naar zijn telefoon en zo naar telenet kabel in de straat. Ja, dat was al geweten. Ik stelde me enkel even de vraag of er voor de bewoner kosten aan verbonden zijn en of er een datalimiet is ingesteld. Dit even los van het WiFi probleem. Ben eens gaan opzoeken of Android 5.1 in staat is om draadloos op het Net te gaan... https://en.wikipedia.org/wiki/Android_version_history Daar lees ik o.a. het volgende: Letterlijk vertaald: Mogelijkheid om verbinding te maken met wifi-netwerken en gekoppelde Bluetooth-apparaten te bedienen via snelle instellingen. Dat is inderdaad met die Huawei niet mogelijk. Het is enkel mogelijk als je een Smartphone koop met een Android One. Ik heb er zo eentje, een Xiaomi. Het zou sinds Android 5.1 ( 2014) zeker mogelijk moeten zijn. Neen. Echter, met een Wifi-router heb je dezelfde mogelijkheden als met een AccesPoint. Een Wifi router heeft echter nog meer mogelijkheden maar is duurder. In uw geval volstaat een AccesPoint omdat de bestaande modem al over voldoende Ethernet poorten beschikt. Tenminste zo heb ik het begrepen maar ik ben pas zeker nadat ik er een foto van gezien heb. Er liggen er duizenden her en der bij de mensen ongebruikt in de kast omdat ze "te traag" worden bevonden. Iedereen wil tegenwoordig met een 1 Gigabit toestel werken. Bevraag je eens bij je vrienden en kennissen (opgelet met Corona) naar zo een oud AccesPoint. Het volstaat om er eens een test mee te doen. Sorry DavidB, maar dit is hier niet van toepassing. Waar u hier naartoe wil dat los je op met een eenvoudig WiFi-AccesPoint
 20. Daar lijkt het, volgens de getoonde afbeelding, inderdaad op. Koppel eens een extern scherm aan die laptop en volg de weergave eens een paar dagen op. Voor wat deze foutmelding betreft: 1. Ervaar je een probleem bij de geluidsweergave? 2. Maak eens een opstartlogje: Open CCleaner. Open de functie Extra. Klik op de tab Opstarten. Klik op de knop Opslaan als tekstbestand (rechter benedenhoek). Klik op Bureaublad (opslaglocatie) en vervolgens op Opslaan. Op je bureaublad is nu een tekst bestandje (txt) opgeslagen met de naam Startup. Voeg dat bestandje als bijlage toe aan je volgende antwoord.
 21. Als dat te streng is naar uw mening dan zal er inderdaad naar een alternatief moeten gezocht worden. Hopelijk passeert hier iemand die je wensen kan invullen.
 22. Ik heb met die site bij geen enkele browser een probleem. Ben je zelf de beheerder van die website? Zo ja, is het vanuit je webdesign software dat je dat probleem hebt bij het tonen van een voorbeschouwing?
 23. Toen mijn kinderen zo jong waren stelde dat probleem zich nog niet, daardoor heb ik er geen gebruikservaring mee. Volgens mij is Google Family Link echter precies datgene wat uw behoeften dekt.
 24. Met een AccesPoint kun je draadloos verbinding maken met de modem waarmee nu de pc via kabel verbonden is. Het is voor de bewoner een EIGEN (draadloos) toegangspunt tot de modem. Dat AccesPoint moet je zelf instellen. Dat wil zeggen dat je het een eigen SSID naam moet geven en zelf een beveiligingssleutel moet instellen. Ik vraag me echter af of de bewoner gratis gebruik mag maken van het Internet (inbegrepen in de dagopnameprijs?) en of er een bepaalde datalimiet is ingesteld. En zoals ik, en ook de helpdesk van Telenet, al zei: "Ga naar een Telenet winkel, en leg hun de situatie uit". Ik ben er haast zeker van dat ze een AccesPoint aanbevelen.
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...