Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

droske

Moderator
 • Aantal items

  6.032
 • Registratiedatum

Alles dat geplaatst werd door droske

 1. droske

  w10 versie 1909

  Klopt. Van ervaring kan nog niemand spreken na enkele dagen.
 2. Ik hoop dat je op deze site je weg gaat vinden: https://www.schoonepc.nl/windows10/windows_10_setup_procedure.html
 3. droske

  browsers traag

  iObit is een draak van een beveiligingsprogramma, dat heb ik eerder al laten verstaan. Windows Beveiliging (Defender) volstaat. Gooi die iObit buiten a.u.b.
 4. droske

  browsers traag

  Wat bedoel je hier mee? Speccy? Download en installeer Speccy. Speccy is er ook in Nederlandstalige versie, bij de installatie (of update) kan je de taal wijzigen van Engels naar Nederlands ... als je op het driehoekje klikt, krijg je een uitrolmenu waarin je Nederlands kan selecteren. Vink bij de installatie alle aangeboden extra's uit. Start nu het programma en er zal een overzicht gemaakt worden van je hardware. Als dit gereed is, selecteer je bovenaan "Bestand - Publiceer Snapshot" en vervolgens bevestig je die keuze met " Ja ". In het venster dat nu opent krijg je een link te zien, kopieer nu die link en plak die in je volgende bericht. Zo krijgen we een gedetailleerd overzicht van je hardware. Meer info over deze procedure lees je HIER.
 5. droske

  browsers traag

  Je bent in de val getrapt door enerzijds gebruik te maken van iObit beveiliging en anderzijds Driverbooster te installeren.
 6. De nieuwe versie wordt over de huidige heen geïnstalleerd zonder dat je iets verliest.
 7. droske

  browsers traag

  @fonzie53 Ik heb van je vorige topic slechts de eerst postings gelezen. Als je komt te vertellen dat een ESET onlinescan 30 uur heeft geduurd dan heb je een bijzonder grote systeemschijf ofwel is je systeem extreem traag. Heb je al eens een recent Speccy snapschot geplaatst?
 8. Het is nog altijd maar een "Optionele" update. Die zijn bestemd voor "proefkonijnen". Lange tijd stond er nog een andere optionele update (KB4524570). Die is gisteren als gewone update binnengekomen. Met dank aan hen die veel eerder als proefkonijn gediend hebben.
 9. Wachten op die nieuwe versie upgrade raad ik niet aan. Meestal duurt het maanden vooraleer die massaal aangeboden wordt via Windows update. Hem zelf gaan halen is niet aanbevolen. Zeker niet voor hen wiens computer wel nog goed werkt, zoals die van mij. Proefkonijn zijn laat ik aan anderen over. Ik zal hem weldra wel installeren op een testcomputer.
 10. In uw plaats zou ik een clean installatie van Windows uitvoeren, dan is het probleem opgelost. Uiteraard eerst back-ups maken van je data, maar normaal gezien zou je die sowieso al moeten hebben.
 11. Dat heb je goed uitgevoerd. De "Bits" service bleek bij u niet gestart te zijn. Na deze actie wel. Probeer die upgrade naar versie 1903 nog eens aan de hand van "Media Creation Tool". Gelieve geen afbeeldingen meer te posten via een docx bestand. Ik open, om veiligheidsredenen, dergelijke bestanden met veel tegenzin. Hoe je een bijlage toevoegt aan een bericht, kan je lezen in deze handleiding.
 12. Hebt u zich wel bij die nieuwe account aangemeld? Die account moet ook een Administrator account zijn natuurlijk.
 13. Maak eens een nieuwe gebruikersaccount aan. Kies voor een Lokaal account en niet voor een Microsoft account. Het aanmaken van een account voor een “andere gebruiker” als lokaal account: Kies de optie “Ik beschik niet over de aanmeldingsgegevens van deze persoon” Kik op “Gebruiker zonder Microsoft-account toevoegen”. Voer achtereenvolgens een naam (1) in voor deze gebruikersaccount, een wachtwoord (2) en nogmaals datzelfde wachtwoord (3) ter bevestiging. Klik op “Volgende” (4). De account is nu aangemaakt. Ga, ter controle, eens via START naar Instellingen > accounts > Gezin en andere gebruikers. Zie bij “Andere gebruikers”. Als alles goed is gegaan dan kun je vaststellen dat je Lokaal account “Cursist Windows 10” is aangemaakt. Zie volgende afbeelding. Een nieuw aangemaakte account is steeds een Standaard account. Dat is hier niet anders. U kunt de rechten van bestaande accounts aanpassen, standaard heeft een nieuwe account de rechten van standaard gebruiker, maar u kunt deze de rechten van administrator geven. Start– Instellingen – Accounts – Familie en andere gebruikers. Klik op de account waarvan u het type wil wijzigen (1) en vervolgens op “Accounttype wijzigen” (2). Klik op het V-icoontje en selecteer Administrator (1). Klik op OK (2).
 14. Windows 10: · Type cmd in “Windows zoeken” · Klik met de rechter muisknop op het zoekresultaat Opdrachtprompt en kies Als administrator uitvoeren. · Kopieer en plak hier één voor één het volgende in gevold door ENTER: net stop bits net stop wuauserv rmdir /s /q %windir%\SoftwareDistribution net start bits net start wuauserv Let op de spaties na rmdir, s en q en wacht na iedere opdracht tot je terug de cursor ziet knipperen achter het pad C:\Windows\system32> Je bewandelt hier wegen die men je elders heeft willen doen bewandelen. Er is kop nog staart aan te krijgen en het s niet de weg die wij willen volgen. Want... Ik herhaal dit graag nog een keer, maar dat zal ik wel geen derde keer meer doen, daar zie ik dan het nut niet meer van in.
 15. De koppelingen van die snelkoppelingen naar die locaties in je verkenner kloppen wellicht niet meer. Je bedoelt hier de browser Google Chrome mee denk ik. Zijn er meerdere beheerders waarvoor er rollen ingesteld zijn. Zegt u dit iets? https://support.google.com/chrome/a/answer/2984343?hl=nl
 16. Om welke snelkoppelingen gaat het zoal, geef eens een paar voorbeelden.
 17. Ik ben dezelfde mening toegedaan dan falstring.
 18. Misschien heb je hier ook nog wat aan: https://www.schoonepc.nl/windows10/slechtziend_vergroot_weergave.html
 19. Dat zie je in de Speccy log. Volgens mij is dit een pc waar ooit Windows 7 heeft op gestaan. Dat zie ik aan de GWX triggers in de Farbar log. Ze zijn nu verwijderd met een fix. Vanuit Windows 7 is er een upgrade naar Windows 10 uitgevoerd geweest. Het resultaat daarvan is niet altijd even goed. Het is namelijk van belang dat Windows 7 in onberispelijke conditie is alvorens deze naar Win10 te upgraden. Aan de hand van de logs merk ik dat deze computer al een hele kruistocht heeft afgelegd. Ik zie dan ook meer heil in een clean installatie.
 20. Niet boos worden hé. We trachten met de beste wil de oorzaak van het probleem te traceren. Het zou voor ons gemakkelijker zijn om je gewoon te zeggen van Windows helemaal opnieuw te installeren, want dan is het probleem sowieso opgelost maar dat zal ook voor u wel je laatste wens zijn vermoed ik.
 21. Dat was inderdaad de beste oplossing. Omdat je probleem is opgelost sluiten we dit topic.
 22. Bedankt voor de feedback. We kunnen dus dit topic sluiten.
 23. Natuurlijk is het dan weg. Maar als die opdracht van ons komt dan deinst de meerderheid terug. Een duidelijker bewijs dat je beschadigde Windows de oorzaak was kan men niet geven. Beschadigingen in Windows zijn in meer dan 90% van de gevallen het gevolg van fout omgaan met het systeem. Wij werken hier van op afstand en zonder dat we jullie pc in handen hebben. We zijn daardoor volledig afhankelijk van de info die ons gegeven wordt. Het gebeurt zeer dikwijls dat belangrijke info niet tot bij ons komt omdat de gebruiker er geen acht op slaat. Dat gebeurt niet vrijwillig of uit nonchalance maar door onwetendheid. Men ziet het verband niet altijd. Meer dan eens klikken gebruikers al maandenlang "venstertjes" weg die een duidelijk signaal van een gebeurtenis zijn, omdat ze niet weten wat er mee te doen. Ik help al 15 jaar vrienden en geburen wanneer ze problemen hebben met hun computer. Het verhaal dat ze brengen over het probleem op hun computer klopt meer dan eens helemaal niet met wat ik aantref. Bij sommigen tref je dieper in het systeem een ware chaos aan en dat zijn zaken die we vanachter ons scherm op jullie pc's niet kunnen waarnemen. Zelf heb ik zolang ik met Windows werk nog nooit een probleem gehad met Windows update. Niet met XP, niet met Vista, niet met Windows 7 en ook nog niet met Windows 10.
 24. Neem me niet kwalijk, maar ik heb de grootste moeite om enige logica in je verhalen te vinden. De ene keer zeg je dat je met Media "Creation Tool werk"t. De andere keer zeg je dat je met "Windows 10 Upgrade9252.exe" werkt. Uiteindelijk zeg je... Dan is het probleem opgelost, of niet? Of heb je drie of meer computers? Ik kan spijtig genoeg niet meer volgen.
 25. Wie heeft u destijds geholpen met het instellen van je accounts en het instellen voor het doorsturen van je provider account naar gmail?
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.