Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

droske

Moderator
 • Aantal items

  5.398
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door droske

 1. droske

  Windows 1o

  @Bunzing Welkom op ons forum. Hier een eerste mogelijkheid tot oplossing: Verbreek de Internetverbinding door de UTP kabel af te koppelen of bij een draadloze verbinding de modem uit te schakelen. Start de computer opnieuw op. Wat is het resultaat?
 2. droske

  mislukte back up

  Oei, is was dit topic uit het oog verloren. Mijn excuus. Station E zou het DVD station moeten zijn. Waar bij u de stations F en G voor zouden moeten staan dat kan ik niet weten. Normaal zou u dat moeten weten. Betreffende Windows back-up. Wat voor een back-up wilde je maken? Een systeem back-up of een back-up van je persoonlijke bestanden? En welk station heb je daarbij als back-up medium aangeduid?
 3. Sorry, ik begrijp niet hoe het mogelijk is dat ik je topic uit het oog was verloren. Nogmaals sorry!!! Dan gaan je apparaten automatisch verbinden met het sterkste signaal en dat zal dan bij u de Powerline zijn. Maar ik begrijp het probleem niet goed. Het maakt toch niet uit of je nu verbinding maakt via Powerline of via de modem zelf, als je verbinding maar goed is.
 4. Dat is echt niet nodig hoor. Lees hier eens: https://www.pc-helpforum.be/topic/72033-windows-10-in-maart-2019-nog-steeds-gratis/ Enige voorwaarde is dat je pc compatibel is met Windows 10. Welk model is het precies? En beschik je over een stabiele Internet verbinding zodat de nodige hardwaredrivers via Windows update kunnen opgehaald worden?
 5. Dank u Calvus. Nuttige info waar Windows 7 gebruikers die alle eerdere, desbetreffende, informatie aan zich hebben laten voorbijgaan. Het is al jaren geleden aangekondigd hé.
 6. Nuttige aanvullende verwijzingen: https://www.pc-helpforum.be/topic/67831-windows-10-downloaden-en-op-een-opstartbare-installatie-dvd-branden/ https://www.pc-helpforum.be/topic/67830-windows-10-downloaden-en-een-opstartbare-installatie-usb-stick-maken/ https://www.pc-helpforum.be/topic/59336-gratis-windows-10-upgrade-uitvoeren-vanaf-een-windows-10-installatie-dvd/ https://www.pc-helpforum.be/topic/59284-windows-10-gratis-en-legaal-downloaden/ https://www.pc-helpforum.be/topic/68714-de-windows-10-setup-procedure/ https://www.pc-helpforum.be/topic/59929-clean-install-windows-10-met-je-windows-7-of-windows-81-licentie/
 7. Waarom raadde die persoon je dat aan?
 8. Die mogelijkheid is er altijd geweest en is er op dit ogenblik inderdaad nog steeds. Hierbij steun ik op mijn eigen ervaring. Bij de lancering van de gratis upgrade naar Windows 10 waren er inderdaad al eens dergelijke problemen. Die waren te wijten aan de falende Windows 10 Upgrade Assistant. Klopt.
 9. droske

  mislukte back up

  Download en installeer Speccy. Speccy is er ook in Nederlandstalige versie, bij de installatie (of update) kan je de taal wijzigen van Engels naar Nederlands ... als je op het driehoekje klikt, krijg je een uitrolmenu waarin je Nederlands kan selecteren. Vink bij de installatie alle aangeboden extra's uit. Start nu het programma en er zal een overzicht gemaakt worden van je hardware. Als dit gereed is, selecteer je bovenaan "Bestand - Publiceer Snapshot" en vervolgens bevestig je die keuze met " Ja ". In het venster dat nu opent krijg je een link te zien, kopieer nu die link en plak die in je volgende bericht. Zo krijgen we een gedetailleerd overzicht van je hardware. Meer info over deze procedure lees je HIER.
 10. Hopelijk is alles in orde. Zoals je wel weet heb ik HIER (<<klik) ook nog een beknopte handleiding geplaatst. Die handelt enkele over het synchroniseren. Beschouw het als een soort naslagwerk dat je eens snel kunt raadplegen als je wat onzeker zou zijn wanneer je wil gaan synchroniseren. Zoals ik eerder al benadrukt heb, doe het regelmatig. Als je verder geen vragen meer hebt, geef dan een seintje zodat we dit onderwerp afsluiten.
 11. Ik heb maar enkele seconden aan dat item besteed en ben dus zover niet gegaan; Bedankt voor het melden.
 12. Kijk morgen, met een fris hoofd, alles nog eens rustig na of je met je bestanden en mappen rond bent en voer dan een synchronisatie uit zodat je back-ups zijn bijgewerkt. Je zult ook dan weer een waarschuwing krijgen dat de verschillen tussen de bron en het doel her en der abnormaal groot zijn, maar je weet nu waarom hé. Die waarschuwing mag je dus naast je neerleggen. slaapwel.
 13. Het schiet me nu ook te binnen dat je ook nog een map met naam Margret onder je account staan hebt. Die hoort daar ook niet thuis. De inhoud daarvan hoort ook ondergebracht te worden in één of meerdere van je persoonlijke mappen die in je FreeFileSync instellingen zijn opgenomen. Let er a.u.b. op dat je in de toekomst enkel nog data opslaat in de mappen die in FreeFileSync zijn opgenomen. Het is gewoon een kwestie van logisch denken hé. Windows heeft speciaal voor u mappen gemaakt om je data in op te slaan en toch ga je elders nog data opslaan, dat begrijp ik niet goed. Maar uit ervaring weet ik dat je hiermee niet alleen bent, verre van zelfs. hopelijk gaat er bij de anonieme lezers een lichtje branden.
 14. Dat zou u moeten weten waar die stond. Ik vroeg je eerder het volgende: Daar geef je het volgende antwoord op: En nu zeg je dat die map Word in de map Data op je C schijf stond. Blijkbaar weet je het zelf niet meer? Maar typ in "Windows zoeken" (Zie vergrootglas icoontje naast START) eens het woord Word. En kijk dan in de zoekresultaten eens onder mappen of daar de map Word gevonden is. Zo ja, klik er op om er naartoe te gaan. Hopelijk heb je geen honderd mappen met de naam Word.
 15. Dat begrijp ik niet goed. ik denk dat je in paniek bent. Rustig blijven is de boodsschap. Kijk eens op je externe harde schijf in de back-up mappen van FreeFileSync. Die weet je toch staan, want je hebt die zes mappen zelf gemaakt om er je persoonlijke bestanden naar te synchronisren. Daar moet die map van Word nog staan. Zeker weten!!!
 16. Als je niet gecleand hebt met CCleaner en het zit niet in de prullenbak, dan heb je het per ongeluk verplaatst denk ik.
 17. Dan is het toch simpel hé. Je hebt toch nog een Synchronisatie (back-up) uitgevoerd vlak vóór dat je bent gaan "opruimen". Kijk dus eens op je externe harde schijf in je back-up mappen. daar moet dat nog te vinden zijn. Dan simpel kopiëren en weer plakken waar het in je persoonlijke mappen op je pc gestaan heeft. Het is o.a. bij dergelijke problemen dat een back-up zo waardevol is. En voila, je kunt er al direct gebruik van maken. Opgelet, niet synchroniseren zolang je niet met alles in orde bent hé!!!
 18. Het is me niet duidelijk waar je bent gaan opruimen. In de map Downloads? in de map data op je C schijf?
 19. Die map hoort daar niet thuis. Stel dat een een tweede gebruikersaccount zou hebben, dan zou die gewoon toegang hebben tot je data. Daarom voorziet Windows data mappen voor ieder gebruiker. Foto's horen in je map Afbeeldingen te staan. Video's in je map Video's. Downloads in je map Downloads. Muziek in je map Muziek. Alles wat, logischerwijs, niet thuis hoort in Afbeeldingen, Muziek of Video's hoort thuis in je map Documenten. Vaak merk ik ook dat de map Downloads een zeer groot aantal bestanden bevat. dat is niet de bedoeling. De map downloads moet je zien als een soort tijdelijk vangnet voor alles wat je download. Na de download beslis je wat er mee moet gebeuren. Wat je niet (meer) nodig hebt dient men te verwijderen en het overige verplaats je naar de persoonlijke mappen waar het thuishoort zodat je in de map Downloads door het bos de bomen blijft zien. Verplaats dus ALLE inhoud van die map data (die op je C schijf staat naar de persoonlijke mappen waar het thuishoort. Van zodra die map "data" leeg is verwijder je die. Als je daarna een nieuwe synchronisatie met FreeFileSync uitvoert dan heb je van al je data een recente back-up op je externe harde schijf staan. Uiteraard voer je op geregelde tijdstippen even een synchronisatie uit zodat je back-up wordt bijgewerkt met hetgeen je tussentijd gewijzigd hebt aan de inhoud van je persoonlijke mappen. En, nooit je externe harde schijf continu aangesloten laten aan je pc!!! Ik kan dit niet genoeg benadrukken. Je eerdere back-up probleem is dan inderdaad van de baan, tenminste voor wat het back-uppen van je data betreft. Maar weet je ook hoe je in geval van nood je data uit die back-up kan terugzetten? Er is echter nog een ander back-up thema waar je wellicht ook nog nooit aan gedacht hebt. Het maken van een Systeem back-up. Maar laat dat maar rusten want ik denk dat je huidige Windows niet fris genoeg van de lever is om daar een kopie van te bewaren. In geval van grote problemen met je Windows zul je aan een nieuwe installatie toe zijn. Pas daarna is het zeer interessant om een systeem back-up te maken.
 20. Dat uitroepteken staat bij de koppeling naar je instellingen en wijst er op dat je bet de instellingen nog eens opslaat. dat doe je door op het icoontje Opslaan te klikken. dat staat derde in de rij net boven dat uitroepteken.
 21. Welke waarschuwingen heb je gehad? Waarschijnlijk werd je gewaarschuwd dat er een groot verschil was tussen de inhoud van de mappen op je computer en deze op je externe harde schijf. Dat is zeker bij een eerste synchronisatie logisch hé, want dan zijn je back-up mappen nog leeg. Dat kan zich later ook nog voordoen als je bv een zeer groot aantal foto's op je pc hebt toegevoegd of verwijderd. Die waarschuwing dient ervoor om even je aandacht te trekken zodat je eens kunt nadenken of dat wel kan kloppen. Als FreeFileSync geopend is dan hoef je maar op F4 te drukken om onderaan in je scherm een overzicht van alle waarschuwingen en foutmeldingen te zien.
 22. ja, inderdaad. Probeer er in de toekomst aan te denken dat je vooraf ALLE toepassingen sluit behalve FreeFileSync zelf. Staat ook in de handleiding en enkele posts hoger in dit topic. Synchroniseer dus nog maar eens. Kijk nadien eens in je back-up mapjes van FreeFileSync. Daar zou alles hetzelfde moeten staan dan in diezelfde mappen op je pc.
 23. Daar hebben dan enkel zij die hem nog niet binnen hebben iets aan. Ze moeten zelf maar proefkonijn spelen vind ik. Dit zegt alles over de mentaliteit die daar heerst.
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.