Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

droske

Moderator
 • Aantal items

  5.567
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door droske

 1. Ik schreef niet voor niets... En nogmaals... Waarom heb je zo lang gewacht om daar daadwerkelijk werk van te maken? Toch een beetje eigenwijs hé.
 2. Dan krijgt ze geen voeding (stroom). Hoor je "getik"?
 3. Hoor je dat 2,5 " schijfje draaien als je het in DIE DOOS hebt geplaatst?
 4. Natuurlijk is dat een SATA aansluiting. doe dat zo - en kijk wat het geeft. (ik bedoel: als je laptopschijf nog goed is, zal de verkenner ze na het opstarten wel herkennen) succes! Dat hebben we hem beide al gevraagd maar daar is Theo te koppig voor. Hij wil persé met die DOOS werken. Hij wacht op iemand die zijn DOOS doet werken.
 5. Ik vermoed dat onderstaande afbeelding een foto is van de behuizing van je externe harde schijf. God mag weten waarom die kabels (zie rode ovaal 1) zo getorst zijn. Dat hoort zo absoluut niet te zijn!!! Slordigheid ten top! De voedingskabel, zie ovaal 2, hoort VOLLEDIG ingeplugd te zijn. En ben je zeker dat de SATA kabel die daar naast ziet er in de goede richting op zit? Het is op de afbeelding niet goed te zien maar als het om een 90° stekker gaat dan zit die er onderste boven op. Dat is iets dat normaal gezien niet kan tenzij de boel geforceerd is.
 6. Ik zie één 2,5 " schijfje (SSD???) en één 3,5 " schijf. Beide zijn SATA schijven. Op welke van de twee Windows staat dat weet ik niet maar is simpel te testen door bv de 2,5" schijf af te koppelen en de pc op te starten. Start hij niet op dan is de 2,5" schijf je systeem (Windows) schijf en weet je zeker dat je het schijfje van je oude HP laptop mag koppelen aan de kabels die nu met de 3,5 " schijf verbonden zijn. Het omgekeerde kan natuurlijk ook het geval zijn. Dus, testen maar. Ook zie ik dat beide DVD drives via IDE (platte kabel) aangesloten zijn.
 7. Een eerste vereiste is dan er zeker van te kunnen zijn dat die harde schijf die uit je HP laptop komt nog wel werkt en ben je daar zeker van? En heb je de kabels echt wel goed ingeplugd. Ik herinner me een foto waarbij ik desbetreffend wel twijfels heb. Zie voedingskabel (brede stekker) in onderstaande afbeelding.
 8. Je moet dat niet als negatieve reacties aanzien. Er is gezegd dat dit onlogisch is en dat je daar beter vanaf ziet. Ja dat kan door gebruikmaking van een docking station. Dat heeft Passer je verteld, maar dat schenkt je blijkbaar geen voldoening. Om wat voor een "doos" gaat het eigenlijk. En wat versta je onder een gewone HD? Ik herinner me niet dat er in dit onderwerp sprake is geweest van een andere dan een "gewone" HD. Een harde schijf uit een desktop computer is een 3,5 inch schijf en een harde schijf uit een laptop is een 2,5 inch schijf. Beide zijn echter "gewone" harde schijven. Probeer eens duidelijk te zijn wat dat betreft, zo niet geraken we er hier nooit uit en groeit er alleen maar ergernis aan beide kanten. Het is echt moeilijk om je goed te adviseren hoor omdat je er blijkbaar problemen mee hebt om situaties duidelijk te schetsen.
 9. Die staat toch altijd in zijn tuinhuisje of iets dergelijks. Hoe kan die dan vallen? Of waren de poten van de tafel rot? Ik had een antwoord van TS verwacht met nog wat meer info zoals o.a... start die nog op? Ik stel trouwens heel wat misverstanden vast. Er is sprake van een "Gevallen" laptop (een HP). Deze is vervangen door een tweedehands Dell laptop. En nu is er plots ook sprake van een desktop. Uit welke kast is die nu plots gevallen? Logischerwijs zou ik denken dat Theo de voormalige interne HDD van die "gevallen" HP laptop zou willen koppelen aan de vervangende Dell laptop om de data van die HP over te plaatsen naar de Dell. Waarom er dan plots een desktop computer is bij gesleurd is me een raadsel. Je gaat toch niet dezelfde data (die van de HP laptop) kopiëren naar twee verschillende computers. Waar ben je dan in Gods naam mee bezig? Straks vindt de kat zijn jongen niet meer terug.
 10. Hier toch nog eens op terug komen als het mag, want het kan van belang zijn bij het invullen van je recentste vragen. Wat versta je nu eigenlijk precies uit "mijn laptop is uiteengevallen"? Een laptop die zomaar uiteen valt dat is toch wel iets heel bijzonders.
 11. Op vraag van Theo terug geopend.
 12. Ok, dan sluiten we dit topic.
 13. Heb je geen hulp nodig bij de ingebruikname van die Dell?
 14. Zo iets moet je in vertrouwen kunnen kopen, dan is daar niets mis mee.
 15. Het is een i7 van de tweede generatie. We zijn nu zover dat de i8 al een opvolger gaat krijgen. Maar ook de overige elementen zijn verouderd. Het spijt me dat ik het moet zeggen, maar je hebt die veel en veel te duur betaald. Je had er goed aan gedaan je hier eerst te bevragen.
 16. Oei, die Dell Latitude is ook al niet jong meer. Hopelijk heb je hem zo goed als gratis gekregen.
 17. Ik vind het geen goed idee om de schijf van je Dell laptop als systeemschijf in je nieuwe aanwinst te monteren. Zoals al meteen door Porrelaar gezegd komen de geïnstalleerde hardwaredrivers niet overeen met de hardware van de doel computer. Het is doodzonde dat je een Windows systeem dat eerder al zoveel gebreken vertoonde gaat overplaatsen naar je "nieuwe" laptop. Ook is het te gek voor woorden dat je een voorbijgestreefde SATA-300 schijf gaat gebruiken in een laptop waarvan men toch zou mogen verwachten dat die SATA-600 ondersteunt. En indien op je nieuwste laptop geen legale Windows 10 Pro staat, dan heeft het overplaatsen van die schijf al helemaal geen zin. Ik raad je dan ook aan enkel je data van je oud systeem te recupereren. Een nieuwe installatie is poep-simpel, zeker indien de mogelijkheid tot een terugkeer naar fabrieksinstelling op je "nieuwe" pc nog aanwezig is. We weten echter helemaal niets over je nieuwste aanwinst.
 18. Veel geluk gewenst met je nieuwe pc. Ik ben uiteraard benieuwd naar het resultaat van je verdere zoektocht naar de oorzaak van het probleem bij je "oude" pc. Ik vind hem veel te jong om zo maar op rust te stellen.
 19. Het kan haast niet anders dan dat het toch om een hardware probleem gaat en dat is van op afstand zoveel als zoeken naar een naald in een hooiberg. Meest waarschijnlijke oorzaken: Een haperende systeemschijf. Dat zou dan in uw geval de SSD schijf zijn. Een stervende voeding. Een haperend moederbord. Slecht contact van één of andere kabel. Het RAM geheugen. Aanpak: De SSD (M2 sata kaartje) eens verwijderen, de contacten schoon maken en opnieuw monteren. De SSD controleren met CrystalDiskInfo. Download CrystalDiskInfo naar het bureaublad (het downloaden begint automatisch een vijftal seconden nadat je op de link hebt geklikt !! ). Dubbelklik op CrystalDiskInfoPortable_x.x.0.paf.exe en klik vervolgens op OK. Kies Nederlands en klik vervolgens op OK, nu wordt het programma uitgepakt in een nieuwe map op je bureaublad. Plaats nu een vinkje bij de optie CrystalDiskInfo Portable starten en klik op Voltooien. Of open de aangemaakte map en klik met de rechtermuisknop op CrystalDiskInfoPortable.exe en kies voor Als administrator uitvoeren. Wanneer het programma geopend is, zal het gegevens van je harde schijf tonen. Let op: Vergroot het venster zodat alle informatie goed zichtbaar is. Wat is het resultaat van deze test? ... maak er met het knipprogramma een afbeelding van, die kan je dan in je volgend bericht hier in je topic plaatsen. 2- De voeding kan met speciale meetapparatuur door een hersteller getest worden. 3- Ook het moederbord kan met speciale apparatuur door een hersteller getest worden. 4- Trek één voor één eens alle kabels uit en plaats ze opnieuw. Opgelet met statische elektriciteit! 5- Plaats het geheugenlatje eens in die andere poort. Het RAM geheugen kan ook getest worden met Memtest86+. Doe eens een geheugentest met Memtest86+. Alle informatie hierover vind je in deze handleiding.
 20. Ben voor het eerst vandaag heel even online, maar moet al direct richting afspraak. Ik hoop hier vanavond nog terug te kunnen komen.
 21. Je ironische opmerkingen zeggen alles over u. Ik heb heus wel gelezen wat u schreef. U blijkbaar niet. Want wat is er nu simpeler dan iets aflezen wat er op het label van een laptop staat. Ik sluit hier definitief mijn bijdrage. Ik raad je aan niet meer ongegrond na te trappen. Je mag er mijn statistieken eens op naslaan om te zien hoeveel verstand ik heb van hulpverlening.
 22. Bedankt voor het meedenken porrelaar. @Mike9090 Ondanks alles was het poepsimpel om het merk en modelnummer van je laptop te bezorgen, maar blijkbaar had je geen oren naar mijn bijkomende info desbetreffend. Uit ervaring weet ik dat een dergelijke moeilijke manier van communiceren bijna altijd tot niets leidt al besteden we er tientallen pagina's en ganse weken aan. Daarom neem ik, bij zeer grote uitzondering, dan ook de beslissing om hierbij mijn medewerking te stoppen. Nutteloos tijdverlies kan ik me echt niet permitteren, daarvoor ben ik een veel te druk "bezet" iemand. Het spijt me enorm!!!😞
 23. Geen probleem hoor wacht maar op iemand die van je aanneemt dat je op het Internet gevonden hebt wat het merk van je pc is en om welk modelnummer het dan gaat. Je bent ne straffe hoor!!!! Succes!
 24. De afbeelding die un plaatste in je openingspost is geen error maar een mededeling. Merk en modelnummer kun je niet op het Internet zoeken, doch kun je aflezen op een label dat meestal aan de achterkant van je laptop te vinden is. En hoe zit dat nu eigenlijk met die Speccy log? Als je niet bereid bent om mijn verzoeken tot meer info in te willigen dan geraken we hier geen enkele stap vooruit. Ik zie het niet zitten om alles tien keer opnieuw te vragen hé.
 25. Desondanks moet het mogelijk zjjn om een Speccy snapshot te plaatsen hé. Om welk merk en modelnummer van je laptop gaat het?
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.