Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

droske

Moderator
 • Aantal items

  5.945
 • Registratiedatum

Alles dat geplaatst werd door droske

 1. @Paleis12 Welkom op ons forum. Het feit dat je al "een aantal malen" op dergelijke foto's bent gestuit kan geen toeval zijn. Ik ben dergelijke foto's in heel mijn computerleven nog niet tegengekomen. Misschien gaat je interesse wel uit naar items die op één of ander vlak raakpunten hebben zonder dat het om schunnige zaken zou gaan. Wellicht heb je zoals velen ook wel CCleaner staan. Voer daarmee eens "Aangepast opschonen" uit. Voor alle zekerheid stel ik voor dat onze malwarefighters je pc eens onder de loep nemen. Doe daarvoor eens het volgende: Lees allereerst even het onderstaande voordat u verdergaat met de gegeven instructies! Deze info is niet bedoeld om u te laten schrikken, maar om u attent te maken op bepaalde zaken. Door het gebruik van tools kunnen instellingen veranderen of hersteld worden waar we niets aan kunnen doen. Lees ook de gegeven instructies goed door. Maak ook tijdig back-ups van al uw belangrijke bestanden: Alle documenten, Favorieten (Bladwijzers), E-Mails, Contactpersonen enz. (het is aangeraden om altijd te doen, ook al mankeert er niets aan uw pc) Schakel de actieve anti-virus software tijdelijk uit. Deze kunnen conflicteren met de gebruikte tools en de werking nadelig beïnvloeden, Na het uitvoeren van de tools kunt u uw anti-virus software weer inschakelen tot het moment dat u opnieuw het advies krijgt om deze uit te schakelen. Voeg alle logbestanden als bijlage toe aan uw bericht, lees hier hoe u de logbestanden als bijlage kunt toevoegen. Indien er een handleiding bij een tool staat lees die dan eerst door, ziet u dat we programma's laten verwijderen die u liever wilt behouden, vraag dan waarom we dit laten doen (de meeste zijn malware/adware programma's) Mocht iets niet geheel duidelijk zijn of niet lukken, geef dit dan even aan voordat u verder gaat met de gegeven instructies. Download de Farbar Recovery Scan Tool 32 of 64 bit via de onderstaande link en plaats het bestand op je bureaublad. Farbar Recovery Scan Tool Link Hier staat een beschrijving hoe u kunt kijken of u een 32 of 64 bit versie van Windows heeft. Farbar Recovery Scan Tool uitvoeren Klik met de rechtermuisknop op FRST64.exe (of FRST.exe) en kies voor de optie "Als administrator uitvoeren". Als het programma is geopend klik Yes (Ja) bij de disclaimer. Druk vervolgens op de Scan knop, er zal nu eerst een back-up van het register worden gemaakt. Wanneer de scan gereed is worden er twee logbestanden aangemaakt met de naam (FRST.txt en Addition.txt) op dezelfde plaats vanwaar de 'tool' is gestart. Voeg beide logbestanden als bijlage toe aan het volgende bericht. Een handleiding via een filmpje van PC Helpforum kan je HIER vinden.
 2. Heb er geen problemen mee, net zoals bij vorige zo gezegde "problematische" updates. Ik denk dat je er geen problemen mee hebt als je PC 100% in orde is. Met een auto die niet in orde is kun je ook een wiel verliezen nadat je de banden vervangen hebt.
 3. @Passer Je kunt ook even de CBS.log opvragen.
 4. En heb je de stick nu in de verkenner kunnen inkijken? Want daar gaat het toch om hé.
 5. Gelieve a.u.b. te doen wat ik gevraagd heb. Hoe verklaar je dat je dat niet doet?
 6. Ik zie op je bureaublad snelkoppelingen staan van Clean Master en Wise Force Deleter. Die programma's veroorzaken meer miserie dan dat ze oplossen. Geen wonder dat je problemen hebt met Windows update. Hou het bij CCleaner alle andere opkuis programma's van je computer verwijderen en nooit meer installeren.
 7. Dat klopt volgens mij niet. Open in CCleaner opnieuw eens het venster 'Opstarten'. Maak er met het knipprogramma een afbeelding van, die kan je dan in je volgend bericht hier in je topic plaatsen.
 8. Download CCleaner. (Als je het nog niet hebt) Installeer het ( Vink bij de installatie alle aangeboden extra's uit !!!) en start CCleaner op. Klik in de linkse kolom op "Gereedschap". Klik vervolgens op "Opstarten". Selecteer het tabblad Windows. Klik vervolgens rechtsonder in het programmavenster op "Opslaan als tekstdocument..." Browse naar de door jou gewenste locatie en klik op "Opslaan" Voeg dit tekstbestand als bijlage toe in je volgende bericht.
 9. Jazeker, dat is niet helemaal koosjer. Bij dergelijke licenties mogen we geen ondersteuning geven, dat zult u wel begrijpen hé.
 10. Kunnen we je nog met iets van dienst zijn? Zo niet, laat het ons even weten dan kunnen we dit onderwerp sluiten.
 11. Nu niet meer hé. Maar... Used: 0% Zou dus leeg zijn. En heb je daarna de computer al eens herstart zoals Calvus heeft gevraagd?
 12. Heb je die ook al eens getest op een andere computer? Iemand uit je eigen gezin, buur, vrienden.....
 13. Sorry Dasle, ik had je post niet opgemerkt terwijl ik die van mij klaar maakte.
 14. Ik heb die Speccy log kort na het posten doorgenomen. Ik wist niet wat ik van die hardwaresamenstelling moest denken omdat ik nog nooit een zo jonge pc ben tegengekomen met zo een zwakke processor. Ik vind het vervelend te moeten zeggen, maar het is jammer dat je die ooit gekocht hebt. Meestal denkt men daar voldoende mee te hebben voor het gebruik dat je er van maakt maar vrij snel blijkt dan dat die pc met geen stokken meer vooruit te slaan is. Ik raad zo iets altijd af wanneer men mij om mijn mening vraagt. Het zou moeten verboden zijn dat dergelijke pc's verkocht worden. De koper is nu de dupe en straks het milieu ook nog eens. Deze pc zal ook al traag geweest zijn vóór de upgrade naar Windows 10 versie 1903. Ik sluit niet uit dat deze laatste versie er nog een zetje heeft aan toegevoegd. Een emmer loopt pas over bij de laatste druppel hé. Je kunt daar, zoals porrelaar zegt inderdaad een geheugenlatje van 4 GB bijsteken maar de snelheidswinst zal slechts van korte duur zijn. Windows is inderdaad perfect up-to-date, dat is positief. Zelf draag je ook goed zorg over je pc denk ik. Ik denk dus niet dat u zichzelf iets kunt verwijten. Voor zover ik kan zien valt er ook nauwelijks te snoeien in de opstart. Omdat je er niets verkeerd mee kunt doen raad ik je toch aan om "Malwarebytes StartUpLite" te downloaden. Hier de downloadlink: https://nl.malwarebytes.com/startuplite/ Voer het programma uit. Als er geen onnodige opstart items gevonden worden dan ga je dit resultaat te zien krijgen: Sluit dan het programma via "het kruisje". Wordt er toch iets gevonden, dan ga je een vergelijkbaar venster te zien krijgen als onderstaand afgebeeld: Zorg er voor dat bij alle items "Disable" is aangevinkt (vergeet niet te scrollen indien nodig) en klik op "Volgende". Laat ons eens weten wat het resultaat is.
 15. Daar gaat porrelaar niet veel mee kunnen doen vrees ik. Je hebt een instructie van hem over het hoofd gezien, namelijk deze: Ik raad je echter aan om het venster ook naar rechts te vergroten zodat het bovenste luik volledig leesbaar is.
 16. Hiermee bedoel ik mijn advies betreffende Farbar Recovery en NIET "herstellen van Windows". Ik gok erop dat je het over AOMEI backupper hebt, want dat zeg je eigenlijk niet. Je hoeft enkel te lezen hoe je het programma moet downloaden en installeren en hoe je een back-up van je bestanden (data) maakt. Dat laatste betreft dit onderdeel: https://www.pc-helpforum.be/topic/65553-aomei-backupper-standaard-handleiding/?tab=comments#comment-535278 Let wel: die handleiding is geschreven op basis van versie 4.06. We zitten nu enkele versies verder waardoor de getoonde afbeeldingen in de handleiding lichtjes afwijken ten aanzien van de huidige versie
 17. Ja, toch wel. Voer mijn eerdere gegeven instructies uit.
 18. Eind goed, al goed. Veel geluk met deze nieuwe laptop. We sluiten dit topic met een goed gevoel hé.
 19. Dankzij een zeer duidelijke toelichting van porrelaar hé. We sluiten je topic.
 20. Je systeem is op drift. Een herstel van Windows met behoud van data en Apps is enkel aangewezen als je pc gegarandeerd malwarevrij is. Daarom stel ik voor om dat eerste eens te onderzoeken. Lees allereerst even het onderstaande voordat u verdergaat met de gegeven instructies! Deze info is niet bedoeld om u te laten schrikken, maar om u attent te maken op bepaalde zaken. Door het gebruik van tools kunnen instellingen veranderen of hersteld worden waar we niets aan kunnen doen. Lees ook de gegeven instructies goed door. Maak ook tijdig back-ups van al uw belangrijke bestanden: Alle documenten, Favorieten (Bladwijzers), E-Mails, Contactpersonen enz. (het is aangeraden om altijd te doen, ook al mankeert er niets aan uw pc) Schakel de actieve anti-virus software tijdelijk uit. Deze kunnen conflicteren met de gebruikte tools en de werking nadelig beïnvloeden, Na het uitvoeren van de tools kunt u uw anti-virus software weer inschakelen tot het moment dat u opnieuw het advies krijgt om deze uit te schakelen. Voeg alle logbestanden als bijlage toe aan uw bericht, lees hier hoe u de logbestanden als bijlage kunt toevoegen. Indien er een handleiding bij een tool staat lees die dan eerst door, ziet u dat we programma's laten verwijderen die u liever wilt behouden, vraag dan waarom we dit laten doen (de meeste zijn malware/adware programma's) Mocht iets niet geheel duidelijk zijn of niet lukken, geef dit dan even aan voordat u verder gaat met de gegeven instructies. Download de Farbar Recovery Scan Tool 32 of 64 bit via de onderstaande link en plaats het bestand op je bureaublad. Farbar Recovery Scan Tool Link Hier staat een beschrijving hoe u kunt kijken of u een 32 of 64 bit versie van Windows heeft. Farbar Recovery Scan Tool uitvoeren Klik met de rechtermuisknop op FRST64.exe (of FRST.exe) en kies voor de optie "Als administrator uitvoeren". Als het programma is geopend klik Yes (Ja) bij de disclaimer. Druk vervolgens op de Scan knop, er zal nu eerst een back-up van het register worden gemaakt. Wanneer de scan gereed is worden er twee logbestanden aangemaakt met de naam (FRST.txt en Addition.txt) op dezelfde plaats vanwaar de 'tool' is gestart. Voeg beide logbestanden als bijlage toe aan het volgende bericht. Een handleiding via een filmpje van PC Helpforum kan je HIER vinden.
 21. droske

  Virus?

  Goede aangevoeld door porrelaar. En inderdaad, laat je NOOIT verleiden tot zaken die je aangeboden worden zonder dat je er om gevraagd hebt. Van de meeste Windows gebruikers is aan de hand van hun instellingen hun profiel wijd verspreid en weten de "haaien" je op het juiste moment te lokken. Ga zelf op je doel af en wees daarbij waakzaam en stel je defensief op. Slogans als "de laatste kans" enz; is flauwe kul. Morgen is die kans er weer hoor, zeker weten. Het is sowieso niet verkeerd om CCleaner in eens Aangepast opschonen uit te voeren. Zo worden o.a. de Internet cash, Internet geschiedenis, Cookies en downloadgeschiedenis van je browser('s) verwijderd. Maar ook nog andere zaken die wel eens mogen opgeruimd worden. Standaard gebruik je echter best regelmatig eens de functie Eenvoudig opschonen. Dat volstaat zolang u zich nergens ongerust om maakt zoals nu.
 22. Daar zit je mee vast denk ik. Schijfbeheer open je als volgt. Klik met de rechter muisknop op START en kies Schijfbeheer in het pop-up menu. Volg verder het advies van porrelaar.
 23. Nog een tip. Indien het probleem vrij recent is en systeemherstel goed is ingesteld dan is de oplossing van je probleem heel simpel. Het probleem is namelijk meestal te wijten aan een Windows update. Ga eens naar systeemherstel en plaats het herstelpunt terug dat iets ouder is dan het herstelpunt dat Windows zelf bij die bewuste update gemaakt heeft. Druk op de Windows toets +R om "Uitvoeren" te openen. Type cmd en druk op enter. Type rstrui in de opdracht prompt en druk op enter. Klik in het venster van Systeemherstel op Volgende. Plaats een vinkje bij Meer herstelpunten weergeven. Selecteer nu het herstelpunt dat iets ouder is dan het herstelpunt dat Windows zelf bij zijn laatste update gemaakt heeft en klik op "volgende". Laat alles nu zijn gang maar gaan.
 24. droske

  Harde schijf

  Als je er dan maar rekening mee houd dat het een tikkende tijdbom is en je van de ene seconde op de andere alle gegevens die op die schijf staan kwijt bent. Ik zal op uw vraag dit topic afsluiten. Nog veel plezier met je opgewaardeerde computer!
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.