Ga naar inhoud

alpha

Lid
  • Items

    1.124
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Reputatie-activiteit

  1. Vind ik leuk
    alpha ontving reputatiepunten van iEscape in Hyperlinks mee sturen met word document   
    De eenvoudigste manier lijkt mij om de bestanden te uploaden naar Onedrive, dan hoef je de links maar 1 x te wijzigen. De computer op school moet dan uiteraard wel met internet verbonden zijn. 
  2. Bedankt
    alpha ontving reputatiepunten van pascal&ingrid in formule gezocht   
    Of je in A8 nu dit schrijft:  
    =2*(A6-A7)+A4+A5
    of dit:
    =(A6-A7)*2+A4+A5
    dat is hetzelfde (geeft hetzelfde resultaat).
    Als dat niet het resultaat is wat je wil, dan is de vraag: wát wil je precies berekenen in A8 ?
    Geef eens een voorbeeld met getallen inA4, A5, A6, en A7 en wat dan in A8 het resultaat moet zijn dat je wenst.
  3. Bedankt
    alpha ontving reputatiepunten van Michel Kurt in Automatische rangschikking met VER.zoeken probleempje   
    Typ in onderstaande volgorde:
    In C19 en kopieer naar beneden: =grootste(C$7:M$7;rij()-18) en zorg ervoor dat C19 en onderliggende cellen als 'procent met 2 decimalen' staan ingesteld. In A19 en kopieer naar beneden (cellen ingesteld als 'Standaard'): =vert.zoeken(rij()-18;Draw;2;0)  
  4. Vind ik leuk
    alpha ontving reputatiepunten van iEscape in Verborgen gegevens   
    "Totaal", "Balnr", en "Gebdatum" zijn gedefinieerde namen.
    Normaliter moet je die zien staan als je in het menu van Excel kiest: Formules" (bóven het lint) - Namen beheren (in de groep "gedefinieerde namen" ín het lint).
  5. Bedankt
    alpha ontving reputatiepunten van Piene in Rij knippen en plakken in ander werkblad en de lege rij deleten   
    Gebruik in de macro in plaats van
    c.EntireRow.Cut  ..... dit: c.EntireRow.Copy  ....
  6. Bedankt
    alpha ontving reputatiepunten van kweezie wabbit in Excel eigenschappen aanpassen   
    rth741,
    In onderstaande uitleg ga ik uit van de gegevens zoals je die aan het begin van dit topic hebt vermeld. De handelwijze is zo eenvoudig mogelijk gemaakt, je moet er niets van Excel en/of vba voor kennen. Het Excelbestand wordt alleen maar als kapstok gebruikt om de macro in onder te brengen en uit te voeren, maar die macro had ook in een Wordbestand kunnen worden geplaatst, dat zou geen enkel verschil uitmaken. Met het Excel- (of Word-) bestand zelf gebeurt immers helemaal niets.
    1. Open de bijlage en klik op de knop "Wijzig namen".
    2. Er verschijnt een venster met Windows Verkenner; daarin moet je op zoek naar de gele map waarin de 350 bestanden staan waarvan je de namen wil wijzigen. In dit voorbeeld is de naam van die map "Radars Europe", bij een volgend gebruik kan dat een andere map zijn. Je moet vooraf goed weten WAAR op je computer die map staat, dan moet je in Windows Verkenner niet zoeken.
    Zorg dat de naam van die map (Radars Europe) bovenaan in het venster komt te staan door op die naam in de linkerkolom 1 x (of in de rechterkolom 2 x) te klikken. De inhoud van die map (de 350 files) zie je hier overigens niet, maar dat heeft geen belang (ze zijn er wel).
    3. Als de naam van de gele map (in dit geval "Radars Europe") in het venster bovenaan staat (je ziet die dan ook onderaan staan naast 'Mapnaam'), klik dan rechts-onderaan in het venster op "Ok".
    4. Er verschijnt nu een inputbox waarin wordt gevraagd naar de "oude tekst". In dit voorbeeld is dat: Blitzer fest, dus voer dat in en klik op "Ok". Let goed op hoofd- en kleine letters, want er moet een exacte overeenkomst zijn. In dit voorbeeld zal een bestandsnaam alleen worden aangepast als in de naam 'Blitzer fest' (zonder aanhalingstekens) voorkomt.
    5. Er verschijnt een inputbox waarin wordt gevraagd om de "nieuwe tekst" (= de tekst die de oude tekst moet vervangen). Typ in: Fixe en klik op "Ok".
    6. De gewenste wijzigingen worden nu onmiddellijk doorgevoerd. Na enkele seconden verschijnt een messagebox met het aantal namen dat werd aangepast. Klik in dat venster op "Ok" om de de actie af te sluiten.
    Succes ermee; laat aub even weten of het is gelukt.
    Wijzig namen.xlsm
  7. Bedankt
    alpha ontving reputatiepunten van Cristof M. in EXCEL 2007 - Hoe vaak zijn de waardes in de ene kolom (F) groter dan de waardes in de andere kolom (H) als een aantal rijen (10 tot en met 20) wordt vergeleken   
    Als we het tussenstuk van de formule even weglaten, blijft er over: =AANTAL(F10:F20)
    Daarmee wordt het aantal cellen geteld in F10:F20 waarin een getal staat; dat zijn 11 cellen.
    > betekent 'groter dan'
    Met ALS(F10:f20-H10:H20>2 wordt aangegeven: tel in F10:F20 alleen díe cellen waarvoor geldt dat: F10-H10>2, F11-H11>2, F12-H12>2....F20-H20>2. Dat zijn 11 berekeningen. Door de functie in te voeren via Ctrl-Shift-Enter worden die 11 berekeningen in 1 keer uitgevoerd en wordt de gehele formule een zogenaamde matrixfunctie. Het resultaat wordt dan het aantal cellen in de F-kolom (in F10:F20) waarvoor geldt dat het getal meer dan 2 groter is dan het getal in de overeenkomstige cel (in dezelfde rij) in de H-kolom.
    Voor een overzicht van álle functies in Excel, klik in een geopend Excelbestand op de F1-toets (of klik in een geopend Excelbestand rechtsboven op het vraagteken) om de helpfile op te roepen. Typ dan linksboven als zoekopdracht: 'Lijst met werkbladfuncties' en druk op Enter. Klik daarna in de rechterkolom op diezelfde tekst - 'Lijst met werkbladfuncties(alfabetisch)' -  en je ziet alle functies verschijnen. In de linkerkolom staan ze met blauwe tekst onderverdeeld per categorie. Klik bv. op 'Statistische functies' als je alleen alle statistische functies wil zien. Om er mee te leren omgaan, moet je niet alleen de beschrijving van de functies lezen, maar moet je er langdurig mee werken. Alleen dán kun je Excel leren.
    Haije heeft hierboven al verwezen naar een goede website voor beginners in Excel. Aan functies besteedt die website niet zo veel aandacht, maar wel aan andere zaken die je ook moet weten om met Excel te kunnen werken. Op die website is de gele tekst steeds aanklikbaar.
    Succes ermee!
  8. Bedankt
    alpha ontving reputatiepunten van Cristof M. in EXCEL 2007 - Hoe vaak zijn de waardes in de ene kolom (F) groter dan de waardes in de andere kolom (H) als een aantal rijen (10 tot en met 20) wordt vergeleken   
    Uit je vraag blijkt niet of de marge 'groter dan 2' of 'groter dan of gelijk aan 2' moet zijn.
    Als het 'groter dan' is, dan kun je gebruiken (nogal voor de hand liggend na vorige oplossing):

    =aantal(als(F10:F20-H10:H20>2;F10:F20))
    Zoals je kolommen F en H nu zijn, is het antwoord 0.
  9. Bedankt
    alpha ontving reputatiepunten van Cristof M. in EXCEL 2007 - Hoe vaak zijn de waardes in de ene kolom (F) groter dan de waardes in de andere kolom (H) als een aantal rijen (10 tot en met 20) wordt vergeleken   
    De uitkomst moet 5 zijn en dat is ze ook!
    Waarschijnlijk heb je de formule niet ingevoerd via Ctrl-Shift-Enter (hoewel ik dat toch duidelijk schreef).
    Invoeren via Ctrl-Shift-Enter wil zeggen dat je de Ctrl en Shifttoets indrukt, en terwijl je die ingedrukt houdt, op de Entertoets drukt.
    Een andere formule die hetzelfde berekent is deze (ook in te voeren via Ctrl-Shift-Enter):

    =aantal(als(F10:F20>H10:H20;F10:F20))
  10. Vind ik leuk
    alpha ontving reputatiepunten van kape in Titel aanpassen groep documenten   
    Gebruik onderstaande macro in een Worddocument dat niet in de map staat waarin je documenttitels wil wijzigen.
    Vul bij mydir het pad in dat van toepassing is op jouw computer en natuurlijk ook verderop in de macro de juiste titel voor al die documenten.

    Sub Titel_wijzigen() Dim fso, folder, files, mydir As String Application.Visible = False mydir = "Hier het pad op jouw computer invullen" Set fso = CreateObject("Scripting.FileSystemObject") Set folder = fso.GetFolder(mydir) Set files = folder.files For Each file In files Documents.Open FileName:=file.path With ActiveDocument .BuiltInDocumentProperties(wdPropertyTitle) = "Mijn titel" .Close (wdSaveChanges) End With Next file Application.Visible = True End Sub
     
  11. Vind ik leuk
    alpha ontving reputatiepunten van HW Van Kakerken in ALS   
    Dat kan bv. op deze twee manieren:
    =ALS(C31<50;1;ALS(C31<100;2;ALS(C31<150;3;ALS(C31<200;4;5)))) of
    =VERGELIJKEN(C31;{0;50;100;150;200;300})  
    Niet duidelijk is wat je wil als C31 precies 50,100, 150, of 200 is, want je vermeldt met het isgelijkteken bij die getallen telkens 2 uitkomsten.
    Ik ben ervan uitgegaan dat bij die waarden telkens het hogere getal de uitkomst moet zijn.
  12. Bedankt
    alpha ontving reputatiepunten van iEscape in macro voor Word 2013   
    Andrea schreef:
    - Daar kon ik redelijkerwijs niets anders onder verstaan dan: aan het begin van het document.
    Daarom heb ik de macro zo gemaakt dat die (zoals je kunt zien als je de macro goed bekijkt) in de eerste alinea van het document zoekt naar de eerste vette tekst die in die alinea staat en die wordt aangevuld met een dubbele punt, zoals je wenste. Als in de volgende zin van de eerste alinea ook vette tekst staat, dan wordt daar niets mee gedaan. Overal waar je in een tekst op Enter hebt gedukt, heb je een nieuwe alinea gemaakt, dat weet je toch?
    - Als mijn antwoord niet is wat je wil, wat wil je dan wel, want dat maak je niet duidelijk.
    Natuurlijk is dat mogelijk, maar je maakt je er wel héél gemakkelijk vanaf. Je moet zelf ook eens wat proberen te doen! Een forum is immers vooral bedoeld om mensen te helpen die bezig zijn een oplossing te zoeken en even niet verder kunnen, niet om kant-en-klare oplossingen te geven aan mensen die te lui zijn om ook maar het minste zelf te doen. Een sneltoets toewijzen aan een macro is echt niet moeilijk.
  13. Vind ik leuk
    alpha ontving reputatiepunten van josvrolix in zoekfunctie   
    Dan dacht ik eens met een hint iemand tot een beetje zelfwerkzaamheid aan te zetten (vert.zoeken is een basisfunctie, die elke Excelbeginner snel onder de knie kan krijgen), maar dan is er altijd wel iemand die daar geen boodschap aan heeft
     
  14. Vind ik leuk
    alpha ontving reputatiepunten van Whitebull057franot in % berekening onder voorwaarden   
    Stel dat in A1 het bedrag staat dat eventueel veranderd kan worden en dat in B1 het nieuwe bedrag wordt ingevoerd.
    Typ dan in de cel warin je het nieuwe bedrag wil zien verschijnen (ervan uitgaande dat in B1 geen bedrag wordt ingevoerd dat hoger is dan dat in A1):

    =MAX(B1;A1*0,95)
  15. Vind ik leuk
    alpha ontving reputatiepunten van Passer in exel   
    Als die niet over het probleem gaat waarmee je dit topic startte, kun je beter een nieuw topic openen; dan handel je volgens de forumregels. En dan niet als onderwerp "Excel" vermelden (want ALLE vragen in de Excelrubriek gaan over Excel), maar een onderwerp dat in het kort aangeeft waarover je vraag gaat.
  16. Vind ik leuk
    alpha ontving reputatiepunten van KAR_1 in exel   
    Als die niet over het probleem gaat waarmee je dit topic startte, kun je beter een nieuw topic openen; dan handel je volgens de forumregels. En dan niet als onderwerp "Excel" vermelden (want ALLE vragen in de Excelrubriek gaan over Excel), maar een onderwerp dat in het kort aangeeft waarover je vraag gaat.
  17. Vind ik leuk
    alpha ontving reputatiepunten van Hilhorst in Hulp bij excel workbook   
    1. Wil je 1 of 2 meldingen, want dat is niet duidelijk? Als toch alle omrande cellen moeten worden ingevuld, kun je best voor 1 melding kiezen.
    2. In je afbeelding lopen de omrande cellen t/m rij 33, maar in je tekst heb je het over 35, welke rij is  het?
    3. Wat is de naam van het blad waarin bovenstaande gegevens staan.
    4. Als alle gewenste cellen zijn ingevuld, moet dan bij afsluiten het bestand niet worden opgeslagen? Als het antwoord ja is, moet bekend zijn:
    - de naam van het bestand;
    - de exacte lokatie waar je het bestand wil opslaan (bv: C:\Documents and Settings\Gebruikersnaam\Bureaublad).
    Opm: Als je geen afbeelding maar een bestand had geplaatst, zouden vraag 2 en 3 niet nodig zijn geweest. Bovendien zouden dan vragenbeantwoorders je blad niet hebben moeten nabouwen. Houd daar voortaan rekening mee!
  18. Vind ik leuk
    alpha ontving reputatiepunten van iEscape in Filmlijst   
    @Pterbel,
    Aan reacties met de melding dat een formule niet werkt, daar hebben we niet veel aan.
    Waar we wel wat aan hebben is een |Excelbestand waarin je de formules gebruikt,, zodat iedereen kan zien wat en waar het mis gaat.
    Dat is absoluut onjuist !
    De AANTAL.ALS-formules zoals ik die gegeven heb, werken wél, zoals iedereen kan nagaan die mijn formules JUIST heeft overgenomen en het Excel-Filmbestand gebruikt dat op de site van Microsoft te vinden is (dat is hier:  https://templates.office.com/nl-nl/Filmlijst-TM02802354 ).
    Ik ben uitgegaan van de gegevens zoals jij die gegeven hebt, nl. dat er per film slechts 1 regisseur is (bv. Alfred Hitchcock) en dat er per film meerdere acteurs kunnen zijn. Daarom zijn die twee AANTAL.ALS-formules ook niet hetzelfde, kijk maar eens goed !!
  19. Vind ik leuk
    alpha ontving reputatiepunten van bucky in Bet functie help   
    Ik sta er telkens van te kijken dat mensen zomaar een formule gebruiken, terwijl ze niet weten wat die formule doet. Twee opmerkingen:
    1. Het rente-% dat je betaalt voor een lening is niet hetzelfde als het % dat je ontvangt voor een bedrag dat je inlegt.
    2. Een rente-% per jaar betekent niet dat het rente-% per maand gelijk is aan datzelfde % gedeeld door 12 !
    De berekening is niet moeilijk, maar aangezien je in een vorig topic niet eens de moeite nam om te reageren op een antwoord (wat toch een regel is die in het maatschappelijk verkeer betaamt), ga ik verder niet op je vraag in.
     
  20. Vind ik leuk
    alpha ontving reputatiepunten van iEscape in Bet functie help   
    Ik sta er telkens van te kijken dat mensen zomaar een formule gebruiken, terwijl ze niet weten wat die formule doet. Twee opmerkingen:
    1. Het rente-% dat je betaalt voor een lening is niet hetzelfde als het % dat je ontvangt voor een bedrag dat je inlegt.
    2. Een rente-% per jaar betekent niet dat het rente-% per maand gelijk is aan datzelfde % gedeeld door 12 !
    De berekening is niet moeilijk, maar aangezien je in een vorig topic niet eens de moeite nam om te reageren op een antwoord (wat toch een regel is die in het maatschappelijk verkeer betaamt), ga ik verder niet op je vraag in.
     
  21. Vind ik leuk
    alpha ontving reputatiepunten van kweezie wabbit in Beveiligen validatie   
    @plongske,
    dat zou kunnen, maar dan mag er in kolom E geen enkele naam gewist worden.
    Dus daarom toch maar gekozen voor de oplossing in het laatste bestand dat ik hier plaatste.
    De vragensteller is daar kennelijk tevreden mee.
     
    @Patijnc,
    Hoewel ikzelf in het betreffende topic niet tot de respondenten behoorde, wil ik toch even melden dat je nog niet reageerde op degenen die jouw vraag beantwoordden in dit topic:
    Het is een ongeschreven regel om als vragensteller wél te reageren. Degenen die antwoordden weten dan of hun reactie het gewenste effect had, en de forumleiding of het topic gesloten kan worden.
     
  22. Vind ik leuk
    alpha ontving reputatiepunten van kweezie wabbit in Beveiligen validatie   
    Zonder mij in de plaats van de forumleiding te willen stellen (ik ben geen moderator):
    misschien was ik onvolledig. Verondersteld wordt dat je op het forum reageert.
    Het is immers ook voor andere lezers belangrijk om te weten of het nog zin heeft om te reageren.
  23. Vind ik leuk
    alpha ontving reputatiepunten van atotenmetz in Code Excel: Als kleiner is dan cel dan groen/oranje.   
    Je hebt de in- en verkoopprijzen in 2 rijen staan schrijf je.
    Als de inkoopprijzen in rij 2 staan en de verkoopprijzen in rij 3, beginnend in de B-kolom, 
    - selecteer dan  B3 (de eerste verkoopprijs) en klik in het menu in de groep "Stijlen" op Voorwaardelijke opmaak -> Nieuwe regel, en kies dan: "Een formule gebruiken om..."
    - Vul in bij "Waarden opmaken waarvoor deze formule geldt:  =B3<B2
    - Klik op "Opmaak", kies de tab "Opvulling", kies de gewenste kleur, klik op "Ok" en nogmaals op "Ok".
    - Kopieer de opmaak van B3 naar de andere cellen van rij 3 tot zo ver als nodig.
  24. Vind ik leuk
    alpha ontving reputatiepunten van iEscape in woordenlijst   
    Natuurlijk, dat is bij iedereen in Word zo.
    Hoe je met dat venster moet omgaan, heb ik hierboven beschreven.
    Dat behoeft geen nadere uitleg lijkt mij.
  25. Vind ik leuk
    alpha ontving reputatiepunten van iEscape in excel2013 tekstbox gebruiken in een beveiligd document   
    Ik zie het al (of nu pas ): het gaat in jouw geval om een (in het Nederlands) tekstvak uit de groep "Tekst". Uit jouw vraag had ik begrepen dat het ging om een textbox, die je kunt invoegen via: Ontwikkelaars  (Developers)--> Invoegen (Insert) --> Tekstvak  (Textbox) uit de Active-x-besturingselementen. 
    Als je het blad beveiligt kun je jouw tekstvak toegankelijk houden door bij het instellen van de beveiliging ("Opmaak" -> "Blad beveiligen") een vinkje te plaatsen bij:  "Alle gebruikers mogen:" ->Objecten bewerken.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.