Ga naar inhoud

Jürgen

Lid
 • Aantal items

  3.562
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Jürgen

 • Verjaardag 22-07-1987

Recente bezoekers van dit profiel

1.786 profielweergaven

Jürgen's prestaties

 1. Dag Joristi, Is de harde schijf zichtbaar in schijfbeheer? Om dit te controleren, klik je met de rechtermuisknop op de startknop en selecteer dan Schijfbeheer. Indien ja, kan je dan een screenshot nemen van het scherm en deze in het topic posten? Indien niet: is de harde schijf correct verbonden met het moederbord? Zowel de sata-kabel als de voedingskabel moeten aangesloten zijn.
 2. Hoe log je in op de server? Via Remote Desktop? Misschien heb je het account niet toegevoegd aan de groep Remote Desktop Users. Op volgende websites kan je meer informatie vinden: Solution to 'Local policy does not permit you to log on interactively' | TechRepublic Add users to the Remote Desktop Users group: Terminal Services Client (Remote Desktop)
 3. Heb ik gedaan in mijn eerste oplossing. Maar dan werkt de formule bij het onderdeel 'tot kg' niet meer. Of doe ik nog iets verkeerd?
 4. Daar heb ik gisteren ook wat zitten achter zoeken. Als ik in deze formule (=ALS(A6="";0;VERT.ZOEKEN(A6;productgegevens;2;ONWAAR))) de '0' vervang door " ", dan werken de andere formules niet meer. Het zal dus even wachten worden op een bijkomende reactie van iemand anders
 5. Voldoet het voorbeeld in bijlage aan je verwachtingen? Om alles beter te kunnen opstellen heb ik de kolom 'aantal' opgesplitst in een kolom 'aantal meters' en 'aantal'. Het uiteindelijke resultaat heb ik bekomen door een combinatie van: Bereik(namen beheren) Gegevens validatie + dropdown lijst Verticaal zoeken[/url] Een goed voorbeeld kan je hier vinden. [ATTACH]23837[/ATTACH] probleem offerte_voorbeeld.xls
 6. Laten we beginnen met het belangrijkste? Welk besturingssysteem draait er op de server (Windows of Linux) en heb je de nodige componenten geïnstalleerd om deze server als router te laten functioneren. Werk je met Windows dan moet je routing and remote access installeren om je server ook dienst te laten doen als router. Tweede belangrijk punt: is dns correct geconfigureerd, maw zijn je zones en bijhorende records correct aangemaakt? Welke virtualisatie software gebruik je: Vmware of Virtualbox? En hoe staan je netwerkkaarten: bridged, nat?
 7. In jou geval is c = sda1 en d = sda2. Je harde schijf is dus opgedeeld in een C en een D-schijf (=partities). Ben je zeker dat Windows op de C-schijf staat? Als je de installatie van Ubuntu start, zal deze vaak ook de bestaande Windows partitie herkennen. Je moet dan wel nog de omvang van de nieuwe Ubuntu-partitie meegeven. Dit wordt ook uitgelegd in de handleiding op het forum.
 8. Als Windows op je C-schijf staat wel ja. Is het mogelijk om vooraf even een screenshot te maken van de schijfindeling in Windows en dit in je volgende bericht te plaatsen? Rechtsklikken op Deze Computer --> Beheer --> Onderdeel Opslag --> Schijfbeheer.
 9. Ubuntu en Fedora verwijderen Windows enkel maar als je hier enkel de toelating voor geeft. Dit doe je in het deel waar je je de schijf kan indelen. Bij de installatie van een linux distributie wordt er inderdaad geen melding gegeven van een C of een D-schijf, maar wel dev/sda, dev/sdb, ... sda is de eerste schijf, sdb de tweede schijf, enz. Elke schijf kan opgedeeld in partities. Deze partities worden aangeduid met een nummer. De eerste partitie op de eerste schijf wordt dan beschreven als sda1. De tweede partitie op de eerste schijf als sda2. Welke omschrijvingen van schijven krijg je te zien tijdens de installatie. Vaak kan je de juiste partitie ook afleiden uit de weergave van de omvang van de partitie. - - - Updated - - - Hier kan je nog een uitgebreide handleiding vinden voor een dual boot windows 7 en fedora.
 10. Verwijder de Ubuntu-installatie wel op de correctie manier. Dwz via het configuratiescherm van Windows --> Programma's verwijderen. Waarschijnlijk zal de installatie vermeld worden onder de naam Wubi.
 11. Probeer het bestand eens te openen met het volgende commando: gksudo gedit/etc/lightdm/lightdm.conf Daarna voeg je de juiste tekst onderaan toe. Om het bestand op te slaan klik je in de menubalk bovenaan op Bestand --> Opslaan.
 12. Als je wubi hebt gebruikt dan heb je in feite Ubuntu geïnstalleerd in Windows en niet er naast (=op een aparte partitie). Het is niet de meest ideale en veiligste manier , maar ze werkt wel.
 13. En heb je problemen met je schermresolutie of dergelijke, want dan kan het gewoon zijn dat alle benodigde drivers reeds zijn geïnstalleerd. - - - Updated - - - En heb je problemen met je schermresolutie of dergelijke, want dan kan het gewoon zijn dat alle benodigde drivers reeds zijn geïnstalleerd. Volg je exact de stappen uit de gids? De regel "greeter-setup-script=/usr/bin/numlockx on" moet je toevoegen aan het bestand /etc/lightdm/lightdm.conf en dus niet in de terminal intypen.
 14. Waar heb je Chrome gedownload? Via volgende link kan je de versie voor Ubuntu downloaden. Klik op de knop "Chrome downloaden". In het volgende scherm kies je 32.deb Debian/Ubuntu. Als het downloaden is voltooid, blader je naar de map waar het bestand werd geplaatst. Daarna dubbelklik je op het bestand om de installatie te starten. Als je net Ubuntu hebt geïnstalleerd, is het handig om deze stappenlijst uit te voeren. Op deze manier zal je kunnen beschikken over een volledige up-to-date versie van Ubuntu. Via volgende link kan je ook een aantal stappen uitvoeren voor het in orde brengen van alles wat te maken heeft met multimedia, dus ook Adobe Flash.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...