Ga naar inhoud

Emile51

Lid
 • Aantal items

  32
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Emile51

 1. Mijn dank! Mag gesloten worden.
 2. @passer : goede suggestie, die mij aangezet heeft verder na te gaan in hoeverre SATA-power management via het BIOS verder kan geregeld worden. HP vermeldt zo bv. : SATA Power Management enables or disables SATA bus and/or device power management. Ik houd je op de hoogte. @droske : bedankt maar een extra externe behuizing aanbrengen, en dan nog een "trage" usb 3.0 (in vergelijking met mijn SATA drives via de interne bus) lijkt mij minder aangewezen.
 3. Nogmaals bedankt Passer, ik houd zeker rekening met je opmerking wb. overgang van v13 naar v14. - rescuestick aangemaakt; - gezien het klonen van SSD 1 naar SSD 2 ongeveer 15 min. in beslag neemt, en vice-versa, zal ik dit geregeld eens doen; vanaf er een zou crashen kan de andere automatisch booten. veel data-verlies kan dit eigenlijk niet opleveren gezien veel van mij data "in the cloud" opgeslagen wordt. - voordeel van de kloon is dat een full-backup op mijn NAS (via het netwerk) veel langer duurt dan een kloon op dezelfde pc. - en dat beide SSD's tegelijkertijd zouden c
 4. Volledig akkoord! De tweede optie is inderdaad minder omslachtig, bedankt voor je advies.
 5. Bedoel je dit verschil? https://kb.easeus.com/todo-backup/10005.html
 6. Nee, toch niet, ik ben in het menu " Disk Partition/Clone" gegaan?.
 7. Sorry, iets te vlug gesproken, Easeus biedt wel degelijk aan om dit .iso bestand ook op te slaan op een USB-stickje. Heb dit juist gedaan, werkt ook OK!
 8. Bedankt Passer! Easeus Backup and Restore werkt perfect. Een probleempje dat ik ondervond : beide SSD schijven zijn Samsung 500 Gb, dus het was (voor mij althans) niet zo evident om uit te vinden van welke schijf naar welke schijf er moest gekloond worden. Zoals je vermeldde kan dit programma ook een WinPE bootmedium aanmaken, maar het slaat dit op als een .iso op de SSD zelf, dus niet echt een rescue disc/stick?. Of ik zou die .iso bootable moeten maken via Rufus of dergelijke?
 9. Bedankt voor je reactie @passer. De bedoeling van het clonen is op mijn pc geregeld een exacte kopie te hebben van mijn werkend OS ingeval deze SSD zou crashen, en dan opnieuw te kunnen booten op de 2e SSD schijf, met behoud van alle originele data. Zo bv. SID (dat onze vriend Windows niet denkt dat het hier een ander systeem betreft; alle programma's terug werken ( en niet zeggen : you do not have a licence, reverting to demo-status enz.) Als hiervoor bit-per-bit cloning niet nodig is, des te beter - ik ben hier helaas geen kenner in.
 10. Emile51

  SSD clonen in W10

  Enige tijd geleden heb ik mijn SSD gekloond naar een 2e SSD, dat was een Samsung en de fabrikant leverde er een cloning programma bij. Werkte perfect. Nu ik de 2e SSD opnieuw wil klonen naar de eerste werkt het programma niet meer, blijkbaar kan dit maar eenmalig gebruikt worden. Iemand ervaring met een (liefst gratis) cloning programma, (à la Samsung, dat kloont bit-per-bit, met inbegrip dus van MBR ) ? Met dank.
 11. @droske @p38cyq : bedankt voor jullie input, een en ander heeft gewerkt! Dikke merci hiervoor. Ik heb de methode van p38cyq gebruikt, en alhoewel die grotendeels vergelijkbaar is met die van droske wou ik toch de BIOS-instellingen niet op DEFAULT zetten omdat ik de BIOS al enige tijd aangepast had, zo wat betreft opstarten (ik zit hier met 2 SSD schijven, clones van mekaar), die de default instellingen misschien zouden doorkruisen. Het aanvinken van PCi-E power management was voldoende. Dank u wel! Grtn, Emile.
 12. Bedankt voor je hulp, maar crasht nog steeds, met beide PCI-e kaarten in beide PCI-e slots. Zie trouwens niet het direct verband met een BIOS update? Help!
 13. - Hoe zet ik de huidige BIOS naar DEFAULT? - De HP Support Assistant (automatische updates) vermeldt dat mijn systeem volledig up to date is sinds 10-12-2020.
 14. Ja hoor, splinternieuw gekocht, in originele verpakking. De ASUS bij conrad.be, en na een eerste crash de D-Link bij coolblue.be met helaas hetzelfde resultaat. Twee is toch een beetje teveel van het goede...?
 15. Een vreemd probleem. Mijn HP Prodesk 400 G5 SFF crasht wanneer ik in een vrij slot (PCi-E Express) een WiFi kaart wil plaatsen (eveneens PCi-E). Heb al twee kaarten geprobeerd (D-Link DWA-582 en ASUS PCE-N15, beiden PCi-e kaarten.) Deze passen beide in de 2 beschikbare slots (X1 en X16), maar bij het opstarten crasht de pc altijd: de voeding gaat in "overload", en schakelt zichzelf uit, terwijl de CPU fan wel blijft draaien en ja zelfs in toerental aanzienlijk verhoogt, waarna ik de pc moet afsluiten. Gelukkig herstelt de voeding zichzelf na enige tijd (thermische zekeri
 16. Heb hier een nieuwe laptop. Probeer Google spraak (microfoontje inschakelen) en zie bij het spreken de modulatie van mijn stem. Maar daar stopt het ook, er gebeurt niets. Moet er nog iets aan de instellingen gebeuren?
 17. Beste @stegisoft : ik denk dat @p38cvq gelijk heeft - heb recentelijk dezelfde situatie situatie meegemaakt, en verleden jaar idem met de account van mijn partner. Belangrijker is dat @clovis nagaat of betreffende account vanuit "vreemde" plaatsen geopend werd, zoniet is dit een non-issue en moet @clovis zijn moeder haar paswoord niet veranderen. Dat zal hij ons wel laten weten. En, mogelijks kan je termen zoals "lullen" op dit forum vermijden? Dit is niet echt positief. Dank u.
 18. Kan deze adapter (p/n P3Q-00003 ) ook gebruikt worden om te projecteren naar een andere laptop? Het is deze adapter : https://www.microsoft.com/nl-be/p/microsoft-wireless-display-adapter/8vwdj9bd9xlz?activetab=pivot%3aoverviewtab
 19. Ja, maar in de BIOS werd het nodige aangepast (opstartvolgorde)? Dat is trouwens het probleem niet, booten werkt zoals vanouds. Even verder gezocht : als ik nogmaals probeer C te clonen naar D kan Samsung Data Migration (beide SSD's zijn van Samsung) de 2e schijf ook niet meer vinden?
 20. Helaas niet, de foutboodschap blijft.
 21. Beschik over een pc met 2x 500 Gb SSD, beide drives waren met Bitlocker versleuteld. Maakte een clone van de C schijf naar de D schijf, uiteraard Bitlocker moeten uitschakelen. Eens de cloning correct uitgevoerd wou ik de D schijf opnieuw vergrendelen, maar W10 verkenner herkent deze schijf niet: computerbeheer wel maar zegt dat die schijf offline is "wegens een handtekeningconflict met een andere schijf die wel online is". Hoe op te lossen?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...