Ga naar inhoud

ZJB700

Lid
 • Aantal items

  51
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over ZJB700

 • Titel
  Geregeld Bezoeker

PC Specificaties

 • Besturingssysteem
  W7
 • Processor
  i7
 • Geheugen
  DDR3 16GB
 • Harde Schijf
  SSD 4TB + HD 2TB
 • Behuizing
  Laptop

PC Ervaring

 • PC Ervaring
  Ruime Kennis

Recente bezoekers van dit profiel

92 profielweergaven
 1. Bestaat services.msc dan niet in W10 ? Feit is dat er een heleboel wel wijzen naar een programma dat je bij wijze van spreken nog zelf geinstalleerd hebt. Die Smart Defrag ga ik er misschien toch afgooien, ook omdat zoiets soms dagen duurt bij een schijf van 2TB bvb.
 2. Ik denk dat ik hardere maatregelen ga moeten nemen met dat programma, want ik wil die nieuwe versie in het geheel niet. Doordat er in feite de laatste jaren zo goed als niets misloopt met mijn W7 OS, vergeet ik op de duur dat er een heel stukje verder kan gezocht worden. Na taakbeheer dus msconfig waar jij me aan herinnerde is er natuurlijk ook nog services.msc, waar ik plots aan dacht en waar ook niets gevonden heb op het eerste zicht. Wat dat daar in dat laatste allemaal staat van rommel (2 volle pagina's !) die automatisch mee opstart is niet normaal mee
 3. Het is nu slechts 1x gebeurd dat het programma geen popup gaf na het opstarten. Wat is dat nu voor iets ? Ik begin het verdacht te vinden dat men die update door je strot wenst te rammen. Hier is meer aan de hand.
 4. Als ik volgens die link op defragmenteren klik zou ik in een volgend venster een keuze moeten krijgen na op Toepassen en OK te klikken. Toepassen blijft blanco bij mij en enkel op OK klikken geeft ook geen reactie bij geen enkele SSD. Vreemder is dat als ik R-klik op Eigenschappen en Extra > defragmenteren van de HDD er ook niets gebeurd. Zie SS's
 5. Is ondertussen weg alhoewel het niet te vinden was bij msconfig. Maar even terzijde (het heeft ook met defragmenteren te maken), ik vond hier 2 zaken die ik afgevinkt heb, maar ik herinner mij niet of die reeds in gestopte toestand stonden vooraleer ik ze afvinkte. Mijn OS staat op een SSD (C) en mijn data ook op een andere SSD (E). Ik heb nog wel een data HD van 2TB ingebouwd. Misschien was die instelling voor het defragmenteren (Microsoft) reeds op uit (gestopt) ingesteld door het programma Samsung Magician dat ik voor mijn Samsung SSD's gebruik, maar waarom stond die instelling
 6. Ik ben in het bezit van versie v 4.4 van het programma Smart Defrag en dit werkt zonder problemen om af en toe (max. 1 of 2x per jaar) een van mijn HD's te defragmenteren. Echter sedert dat ik het de laatste keer gebruikt heb word ik bij de opstart van mijn PC er voortdurend aan herinnerd dat er een nieuwe versie beschikbaar is. Ik ben daar om duidelijke reden niet in geinteresseerd in deze nieuwe versie. Hoe is dat nu mogelijk dat ik, niettegenstaande alles ingesteld is om deze nieuwe versie NIET te installeren en er dus ook niet wil aan herinnerd worden, ik toch telke
 7. Uit persoonlijke ervaring (2x Lenovo en 1x MSI) zou ik je toch aanraden iets in het MSI gamma te zoeken. Ze zijn mechanisch wel iets degelijker. Mogelijk wel iets duurder met dezelfde specificaties van die Lenovo.
 8. Windows natuurlijk niet maar het lijkt me nogal logisch dat programma's die zichzelf periodiek updaten een snelkoppeling op het BB plaatsen. De poster zelf zou toch moeten weten wat die snelkoppelingen zijn. Als hij R-klikt op de snelkoppeling en kiest voor eigenschappen ziet hij toch onmiddellijk of de link naar een gekend programma verwijst ? Een vreemde zaak als je het mij vraagt Om dan nu onmiddellijk aan malware te denken is misschien iets te vroeg.
 9. Alhoewel ik natuurlijk niets ken van W10, zou een mogelijke uitleg hiervoor het volgende wel eens kunnen zijn. Programma's die zich automatisch in de achtergrond updaten, of programma's die jezelf update ook, plaatsen dikwijls een snelkoppeling op het BB. Die snelkoppelingen zijn die van programma's die je herkent ? Persoonlijk laat ik bijna niets van programma's zichzelf updaten, dat kan je meestal zelf in het programma instellen.
 10. Dat heb ik toch gedaan, de vraag in deze draad is en blijft waarom een image van een partitie (C) met MR, waarop dus mijn OS staat gemaakt niet minder dan 40% kleiner is dan een image gemaakt met andere software zoals Acronis of Driveimage. Dit kan toch niet. En als er staat "create an image of the partition required ...) word normaal gesproken toch een image gemaakt van ALLES wat op die partitie staat en niet alleen een image van dat wat nodig is om Windows normaal te kunnen opstarten. Met andere woorden op dit ogenblik betrouw ik die image niet die MR maakt. Er ontbreekt iets naa
 11. Je kan mij er bijtellen. En updates ? Al sedert mijn installatie van W7 geen gedaan. Ik raad ook niemand aan mijn voorbeeld te volgen zonder goed te weten waar je aan begint.
 12. Als ik telkens voor de C-drive kies is de eerste optie of de 2e in feite juist hetzelfde, anders legt MR dat niet goed uit, want in het 2e geval spreekt men toch ook van partitie (dus van de volledige C-drive). ER staat nergens dat het enkel een image zou zijn ven de Windows map in die partitie.
 13. Dat begin ik ook stilaan te denken. En het word wel niet duidelijk vermeld in die Macrium reflect. Zou het verschil volgens U dan in een van beide mogelijke keuzes kunnen liggen ?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...