Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

vdhee

Lid
 • Aantal items

  113
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over vdhee

 • Titel
  Nieuweling

Recente bezoekers van dit profiel

328 profielweergaven
 1. Gratis virusscanner

  Ik gebruik al vele jaren de gratis versie van AVG. Ben er op alle gebieden zeer tevreden over.
 2. Externe Hardeschijf

  Dit lijkt mij nogal virus-achtig. Best eerst een scan doen met eset : https://www.eset.com/be-nl/particulieren/online-scanner/ Neemt wel wat tijd in beslag.....
 3. hirens op bootable USB zetten

  Als ik het goed begrijp gaat het hier over een iets oudere pc die bijzonder traag opstart?
 4. hirens op bootable USB zetten

  De ontwerper legt dit uit op zijn site : http://www.hirensbootcd.org/usb-booting/ Let wel dat hirens' al enige tijd oud is en niet in UEFI kan booten.
 5. Als de access points een correct IP-adres gekregen hebben (via DHCP van je Proximus modem) geef je ze best hetzelfde SSID en hetzelfde paswoord, dezelfde als je Proximus modem (als deze ook WiFi heeft). Dan doe je echt aan "roaming" en kan je overal rondlopen zonder van de ene naar de andere SSID over te gaan. Voor het beste resultaat experimenteer je met de kanalen van de beide AP's; als het een thuisnetwerk betreft zet je bv. Proximus modem/router op kan. 1, het 1e AP op kan.6 , het 2e AP op kanaal 11. Je IPhone enz. zal dan automatisch overschakelen op de sterkste ontvangst.
 6. ugetfix.com is inderdaad een betrouwbare site. Maar ik ben het met Captain Kirk eens, volg eerst de stappen van abbs.
 7. Download Advanced IP-scanner : http://www.advanced-ip-scanner.com/link.php?lng=nl&ver=2-5-3581&beta=n&page=about Scan dan de range 192.168.1.1-255, en post hier een screenshot via het knipprogramma. Op je router dient DHCP ingesteld te staan, op je beide Access Points niet. Je zou je AP's altijd moeten kunnen terugvinden binnen de DHCP range van je router; let wel dat het subnet van je router correct ingesteld staat (255.255.255.0). En : quote : ik vind nu mijn routers van TP link niet meer omdat ze als acces point zijn ingesteld.: Normaliter kan dit niet gezien je Proximus modem de IP adressen uitdeelt? En op je twee TP-Link AP's DHCP uitgeschakeld werd? Eventueel vermeld je welke TP-link AP's je gebruikt.
 8. D-schijf opent niet meer

  @passer : men kan inderdaad beter teveel voorzichtig zijn dan te weinig....dus is zeker nuttig: klopt.
 9. D-schijf opent niet meer

  Ik heb inderdaad al 3 jaar de Pro-versie, die dan nog eens gratis geupdated wordt om de zoveel maand.... voor 50 Eur kunt ge niet sukkelen om uw data te recoveren. Het programma herkent zelfs HDD/SSD's die niet meer mountable zijn onder Windows. Een aanrader, zou in elke toolkit van de IT-specialist moeten zitten. Isab123 is handig met computers, dus zou voor haar geen enkel probleem mogen zijn: test de gratis versie. Als deze test meevalt kan de pro-versie aangeschaft worden ifv. de belangrijkheid van de bestanden.
 10. D-schijf opent niet meer

  Ik bevestig het advies van Passer volledig. Een backup ervan maken zou ik evenwel niet doen daar het vermelde programma (bij mij al 3 jaar in dienst) geen gegevens schrijft naar de D, maar er enkel van leest.
 11. speciefiek vraag systeemkopie windows 10

  Yup! kevind, ben je hiermee geholpen?
 12. speciefiek vraag systeemkopie windows 10

  Op verzoek van droske, hierbij de gebruiksaanwijzing voor het maken van een systeemkopie + opstartschijf van je Windows ingeval van catastrofe. Hierbij benodig je geen enkel extra programma, gezien Windows dit standaard ingebouwd heeft. De link hierbij is afkomstig van dit eigenste forum: https://www.pc-helpforum.be/topic/59472-een-systeemkopie-aanmaken-in-windows-10 : link geupdated door droske op 11/7/2017. Voordeel : je behoeft, na de herinstallatie van een Window OS, bv. AOMEI Backupper niet te installeren.
 13. speciefiek vraag systeemkopie windows 10

  Hetgeen veronderstelt dat het AOMEI programma aanwezig is op de donor-PC/laptop? Want Windows doet dit ambtshalve ? (sorry voor de ambtenaren onder ons)
 14. speciefiek vraag systeemkopie windows 10

  Een systeemkopie maken via Windows zelf is dus niet voldoende?
 15. computers worden niet meer herkend in netwerk

  Kijk de SMB-functie eens na (Server Message Block Protocol). In het controlepaneel, ga naar programma's installeren of verwijderen, dan naar verwante instellingen, windows- onderdelen in- of uitschakelen, ondersteuning voor SMB 1.0/CIFS voor het delen van bestanden : dit vakje aanvinken. Herstarten; alles zou terug als vroeger moeten zijn!
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×