Ga naar inhoud

Fredman

Lid
  • Items

    234
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Fredman

  1. Bedankt voor de extra info p38cyq.

     

    Omdat het de eerste keer is dat ik me met zoiets bezig hou, vind ik het moeilijk een NAS te kiezen die het best past bij mijn specifieke noden.

     

    Ik heb nu mijn oog op deze laten vallen op Synology DS118, deze kost rond de €180. Is dat dan een goede keuze? Waar moet ik vooral op letten?

     

     

  2. Hallo allemaal,

     

    ik ben op zoek naar een manier om bestanden van mijn harde schijf te delen in een netwerk. Ik zou graag bestanden van deze schijf afspelen op tv, computer, smartphone,... zonder elke keer de schijf effectief te moeten verbinden met het toestel. Het zou fijn zijn als meerdere toestellen tegelijk gedeelde bestanden zouden kunnen lezen.

     

    Na enig opzoekwerk kom ik uit bij een NAS, maar als leek is het moeilijk in te schatten of dit effectief de beste keuze is.

     

    Deze NAS werken vaak met aparte interne verwijderbare harde schijven, maar is het ook mogelijk mijn bestaande harde schijven via USB te verbinden en zo te delen?

     

    En is het mogelijk om deze harde schijven via de NAS te bereiken als ik bijvoorbeeld elders ben om op deze manier foto's en documenten te kunnen bereiken die op mijn harde schijf staan (via een mobiele verbinding bijvoorbeeld)?

     

    Of is er een betere oplossing voor dit als een NAS?

  3. Ik heb het opgelost.

     

    Het spel in kwestie was Anno 1701. Een spel uit 2006, waar Tages Drivers (?) voor gebruikt worden. Om dat spel te laten werken met Windows 7 moet je deze drivers na het installeren van het spel, nogmaals met de hand installeren. Op Windows 11 (wat ik nu heb) werkte het dan nog niet en vond ik dus de oplossing om de geheugenintegriteit uit te schakelen.

     

    Nadat het spel geïnstalleerd was, heb ik geprobeerd de geheugenintegriteit terug in te schakelen en dat lukte toen nog, maar dan werkte het spel niet.

     

    Na het de-installeren van de spel kreeg ik dus de geheugenintegriteit niet meer ingeschakeld. Ik kreeg niet de driver te zien die voor het probleem zorgde, maar eigenlijk kon het alleen maar die Tages Driver zijn. Ik heb dus die driver terug geïnstalleerd (vermoedelijk zijn bij het de-installeren van het spel onderdelen van deze driver al verwijderd?). En jawel hoor, na succesvolle installatie van de drivers, kon ik de geheugenintegriteit weer inschakelen.

     

    Toch bedankt voor de hulp en wie weet heeft er ooit nog iemand iets aan mijn oplossing.

  4. 9 minuten geleden, falstring zei:

    Bedankt voor de reactie.

     

    Deze oplossing heb ik zelf ook al gevonden op internet. Probleem is dat windows bij mij de incompatibele stuurprogramma's niet kan identificeren. De lijst met incompatibele stuurprogramma's is leeg.

     

    Ik kan dus ook niks oplossen.

  5. Hallo,

     

    Ik heb een tijdje geleden voor het spelen van een ouder spel op mijn laptop de geheugenintegriteit moeten uitschakelen om het te laten werken.

     

    Ik heb ondertussen het spel gespeeld en verwijderd, maar ik krijg de geheugenintegriteit niet terug ingeschakeld.

     

    Op internet staat dat je kan scannen op incompatibele stuurprogramma's, maar dan vind hij niks. En als ik de problemen met incompatibele stuurprogramma's niet krijg opgelost, kan de geheugenintegriteit niet worden ingeschakeld.

     

    Wat kan ik doen?

  6. Ik heb recent een nieuwe laptop aangeschaft en ben ook overgegaan naar Windows 11. Nu zie ik bij Apparaatbeheer een uitroepteken staan bij NVIDIA Virtual Audio Device (Wave Extensible) (WDM) desondanks ik de drivers up te date hou.

     

    Ik kan zelf niets vinden over een eventuele oplossing voor dit probleem. Maar het lijkt me toch dat er iets niet optimaal werkt zolang daar een uitroepteken staat.

     

    Alvast bedankt voor de hulp.

    driver.jpg

  7. Ik heb de muziek van een aantal cd's geript. Bij een aantal audiofiles staat de albumcover als pictogram en bij andere audiofiles staat het standaard windows pictogram. Hoe is het mogelijk om ook bij die bestanden de albumhoes te zien als pictogram?

     

    Ik gebruik deze muziekbestanden namelijk op een stick in de auto en wordt de albumhoes getoond bij de bestanden die dit op de pc ook als pictogram hebben.

     

    Het is me wel al gelukt een afbeelding van de cd toe te voegen zodat ik dit kan zien als het bestand afspeelt in windows media player, maar de pictogram kan ik niet veranderen.

     

    Als voorbeeld zijn er screenshots toegevoegd waar je kan zien dat  de albums herkent van de Spice Girls en van Seal herkend worden, maar enkel de liedjes van Seal hebben de albumhoes als pictogram.

    muziek 2.jpg

    muziek.jpg

  8. Ik heb het opgelost gekregen door de printer de koppelen aan het netwerk via WPS.

     

    Enkel een klein nadeel dat na het inschakelen van de printer het soms een minuut of 5 duurt vooraleer de printer in het netwerk gevonden wordt.

    Een beetje vreemd dus dat onder Windows 7 ik zo de printer kon koppelen aan de pc via de WIFI en dus ook onmiddellijk kon afdrukken nadat de printer aan stond, dat gaat nu dus iets minder vlot met Windows 10.

     

    Maar het probleem is opgelost, dus er kan een slotje op.

  9. Het probleem is opgelost.

     

    Ik wist niet precies met wat voor driver hij problemen had, maar hij wou de driver installeren vanaf locatie:

    C:\Program Files (x86)\Cyanide\Pro Cycling Manager - Seizoen 2010\PCM-Protection.exe

     

    Heb dat bestand dan eens manueel uitgevoerd en dan opent zich een venster met volgende opties:

    Check driver status --> hij geeft de melding dat de driver correct is geïnstalleerd

    Download from Internet and install driver update -->melding dat de laatste driver op de computer is geïnstalleerd

    Install driver --> dan zegt hij "driver is installed succesfully"

    Remove driver

     

    De driver lijkt dus in orde, maar het probleem was dus dat wanneer ik de patch installeer die Unhandled Exception foutmelding komt. Als ik voor het installeren bovenstaand bestand uitvoer en klik op Remove driver en vervolgens op Install driver. Dan krijg ik de foutmelding niet en verloopt alles verder naar wens.

     

    Probleem opgelost dus, hier kan een slotje op.

     

  10. Ik ben enkele maanden geleden overgegaan van Windows 7 naar Windows 10. Nu wou ik enkele dagen geleden een spel installeren dat voordien op Windows 7 gewoon werkte.

     

    Het installeren verliep goed, maar bij het willen installeren van de bijhorende patch kreeg ik helemaal op het einde de melding: Unhandled Exception in the Helper Application. De patch wordt dan wel voltooid, maar bij het starten van het spel kreeg ik telkens de melding: To run the application, you need to install driver on your computer. Wanneer ik "ok" klik kom ik terug uit bij de melding Unhandled Exception in the Helper Application (fatal error 5.70.016.002, 21.09.10)

     

    Ik heb het spel al eens gedeïnstalleerd en terug geïnstalleerd zonder de patch en dan werkt het spel gewoon (het spel is erg buggy zonder de patch). De patch heb ik jaren geleden gedownload en staat sindsdien gewoon op de harde schijf van mijn pc.

     

    De dingen die ik al zelf geprobeerd heb na wat googglen:

    - gezocht naar een recentere versie van de patch maar niet gevonden

    - junk files en register opgeschoond

    - via msconfig --> services --> de niet microsoft services uitgeschakeld

    - gecontrolleerd op nieuwe drivers voor Videokaart en cd-rom station

    - Windows update nog eens uitgevoerd

    - zowel het spel zelf als de patch uitgevoerd als administrator, en de compatibiliteit gezet op Windows 7

     

    Geen succes tot dusver. Kan iemand me helpen of me misschien al eens zeggen wat de foutmelding veroorzaakt?

     

  11. Hallo,

     

    Ik ben onlangs overgeschakeld van Windows 7 naar Windows 10. Bij het installeren van de driver van de printer, kreeg ik de melding dat hij de printer niet vond in het netwerk. De verbinding tussen printer en PC is altijd via Wifi gegaan. Enige tijd na installatie van de driver bleek hij plots soms toch te printer te vinden en kon ik ook wat afdrukken., maar even later was de printer weer uit het netwerk verdwenen.

     

    Ik heb de driver ook eens gedeïnstalleerd en toen vond hij plots de printer in het netwerk. Ik heb toen geprobeerd iets af te drukken en toen installeerde Windows zelf een driver en ging het afdrukken gewoon. Enkele uren later was de printer opnieuw verdwenen uit het netwerk.

     

    Kan iemand me helpen om er voor te zorgen dat de printer altijd gevonden wordt (of toch op zijn minst op het moment dat ik wat wil afdrukken)?

  12. Op ‎13‎/‎02‎/‎2019 om 13:33, droske zei:

    Dat biedt je de mogelijkheid zeer snel terug over een frisse installatie te beschikken met inbegrip van je programm's en instellingen.

    Als je vaak genoeg volledig formatteerd, gaat dat verrassend vlot.

     

    Ik had er geen idee van dat dit allemaal op ene gemakkelijkere en snellere manier kon, omdat ik mijn manier eigenlijk niet zo moeilijk of tijdrovend vond

  13. Omdat de updates voor Windows 7 gaan stoppen, wil ik graag overgaan op Windows 10. Hoe kan ik dat het beste doen?

     

    En als ik Windows 10 heb, hoe kan ik dan het beste mijn pc formatteren en Windows er terug opzetten (nu doe ik dat met behulp van mijn Windows 7 cd). Ik heb al verschillende mogelijkheden hier gelezen, maar wat is het beste?

  14. Uiteindelijk viel de schade goed mee, wellicht omdat ik op tijd mijn pc afgeschakeld heb.

     

    Van één externe harde schijf was ik op het moment van onheil een backup aan't maken op een andere schijf. Dit was bijna voltooid en het lijkt erop dat de malware vooral is gegaan voor unieke bestanden. Wat op de ene schijf versleuteld was, was dat op de andere niet (en omgekeerd).

     

    Uiteindelijk ben ik ongeveer 25% aan bestanden kwijt en hier laat ik het dan ook bij. Spijtig maar helaas, een programma voor deze versie van GandCrab is er nog niet.

     

    Bedankt voor de bijstand, hier kan een slotje op.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.