Ga naar inhoud

PC Helpforum wenst u fijne feestdagen!

PC Helpforum wenst u een fantastisch en gezond 2021 toe!

Lees dit eerst voor je een topic plaatst! (Stappenplan PC / Laptop kopen)


Aanbevolen berichten

Vooraleer je een topic plaatst in het "Aan- en Verkoopadvies"-gedeelte, moet je jezelf enkele vragen stellen.

Hulp bij aankoop vaste 'desktop' computer

Bij het samenstellen van een PC zijn er enorm veel mogelijkheden. Als je even de antwoorden op deze vragen vermeld in een topic, resulteert dat in een vlottere hulpverlening. Neem voor het gemak van de samensteller ook even het overzicht over.

 • Waarvoor heb ik een PC nodig? - Sommige mensen gebruiken hun PC om te gamen, anderen dan weer voor fotobewerking. Wat wil je met een PC gaan doen?
 • Wat is mijn budget? - Uiteraard hangt er aan een PC een prijskaartje. Hoeveel wil je er aan uitgeven?
 • Een merkcomputer of een samenstelling? - Er zijn heel wat merken in de computerwereld. De systemen van deze merken zijn echter niet gebalanceerd. Met een samenstelling loop je dat risico niet, hiermee kan je namelijk Met een samenstelling kan je je computer perfect aanpassen naar je wensen. Vaak komt het nog goedkoper uit. Als je voor een merkcomputer kiest, kan je de stappen 7,8,9 en 10 overslaan.
 • Ga ik overklokken? - Overklokken is het opschroeven van de snelheid van de processor, geheugenmodules of grafische kaart. Met overklokken kan je je systeem een pak sneller laten lopen, maar je verliest er ook je garantie mee.
 • Ga ik later upgraden? - Als je PC na een jaartje of twee niet meer up-to-date is, gaan de meeste mensen upgraden. Je kan bijvoorbeeld je grafische kaart vervangen of een tweede bijsteken. Als je opslagruimte te kort hebt kan je bijvoorbeeld een nieuwe harde schijf installeren. Dit is van belang voor de keuze van de voeding.
 • Heb ik al die nieuwe functies wel nodig? - Tegenwoordig zijn technologieën als USB 3.0 en Sata 600 al meer dan ingeburgerd. Maar heb je bijvoorbeeld behoefte aan Thunderbolt, USB 3.1 poorten, een ingebouwd Wi-Fi kaartje of een optische geluidspoort? Heb je een DVD-brander/lezer nodig of mag deze weggelaten worden? Laat het ons weten in dit lijstje.
 • Ga ik zelf assembleren? - Een samenstelling moet uiteraard nog gemonteerd worden. Je kan dit zelf doen, maar de webshop kan dit ook mits een kleine vergoeding. Als de winkel assembleert, loop je geen risico dat je een niet-werkend onderdeel thuis krijgt en dat je zelf een onderdeel per ongeluk stuk maakt.
 • Heb ik een besturingssysteem nodig? - Om een computer werkend te krijgen, heb je uiteraard een besturingssysteem nodig. Momenteel heb je de keuze tussen Windows 7, Windows 8, Windows 10 of het gratis Linux. Denk ook even na welke versie van het besturingssysteem je wilt, ga je voor een normale Home of de Pro-variant? Opm: Je bent zelf verantwoordelijk voor het gebruiken van een LEGAAL besturingssysteem.
 • Ga ik zelf installeren? - Windows moet nog geïnstalleerd worden op een configuratie. Dit is in het algemeen vrij gemakkelijk, maar de webshop kan dit eventueel ook doen. Indien het niet meteen zelf lukt, kan je natuurlijk nog altijd beroep doen op PC-Helpforum.
 • Heb ik een voorkeur aan onderdelen? - Heb je een mooie behuizing gezien of wil je enkel producten van een bepaald merk gebruiken?
 • Heb ik nog randapparatuur nodig? - Heb je nog randapparatuur nodig samen met je samenstelling? Toetsenborden, muizen, gamingproducten, monitoren, Wi-Fi kaartjes... Laat het even weten en we helpen je ook hiermee. Vermeld wel of je dit binnen of buiten het vooropgestelde budget wil houden.
 • Heb ik specifieke wensen? - Wil je bijvoorbeeld een stille of extreem energiezuinige PC? Of heb je nog een specifiek onderdeel nodig?
 • Woon je in Nederland of België, wil je bestellen bij een specifieke (web)winkel? - Heb je al een specifieke (web)winkel in gedachten? België en Nederland hanteren en verschillende toetsenbord-indeling, dus is het gemakkelijk om te weten welke van de twee je precies nodig hebt.

Hulp bij aankoop laptop

 

Ook bij de aanschaf van een laptop of notebook is het belangrijk te weten naar welke laptop je precies op zoek bent.

 • Waarvoor heb je een laptop nodig? - Wat wil je gaan doen met de laptop? Wil je er dagdagelijkse taken op uitvoeren, gaming, fotobewerking of nog iets anders?
 • Wat is mijn budget? - Zeker geen onbelangrijke vraag, hoeveel wil je besteden aan je nieuwe notebook?
 • Heb ik een voorkeur voor bepaalde merken? - Als je een voorkeur hebt voor een bepaald merk (of net niet), kan je dat best even vermelden, dan kunnen we er zoveel mogelijk rekening mee houden
 • Heb ik al die nieuwe functies nodig? - In tegenstelling tot gewone desktop computers zijn de nieuwere functies niet altijd aanwezig op een laptop. Wil je bijvoorbeeld zeker gebruik maken van USB 3.1 en/of Thunderbolt of Wi-Fi ac bijvoorbeeld?
 • Welke schermgrootte heb ik in gedachten? Wil je een groot 17 inch scherm, een iets compacter 15 inch model of nog kleiner?
 • Heb ik nog randapparatuur nodig? - Heb je nog randapparatuur (monitor, muis, toetsenbord, externe harde schijf...) nodig om je laptop te vergezellen?
 • Heb ik nog overige specifieke wensen? - Wil je bijvoorbeeld een extreem dunne ultrabook of heb je liever een bepaalde kleur voor je laptop?
 • Woon je in België of Nederland en heb je een specifieke (web)shop in gedachten? - België en Nederland maken gebruik van verschillende toetsenbord-indelingen, dus is het zeker bij een laptop belangrijk te weten in welk land je woont. Als je een specifieke (web)winkel in gedachten hebt kunnen we daar ook rekening mee houden.
aangepast door superjona
Typo's, USB 3.1, Wi-Fi ac, DVD-brander, W10
Link naar bericht
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...