Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!


  Aanbevolen berichten

  hoi ik zoek een formule voor volgende bewerking

  als er in cel H35 een X staat dan moet het onmogelijk zijn om in cel K35 een X te zetten en moet die Cel Leeg blijven anders mag er wel een X staan in cel K35 maar dan moet het onmogelijk zijn om in cel H35 een X te zetten en moet cel H35 leeg blijven (en visa versa) ik leg het misschien moeilijk uit

  Groeten Danny (rescueboy112)

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

 • Topicstarter
 •    0

  VERLOFBRIEFJE.xlsx

  hoi ik zoek een formule voor volgende bewerking<BR>als er in cel H35 een X staat dan moet het onmogelijk zijn om in cel K35 een X te zetten en moet die Cel Leeg blijven anders mag er wel een X staan in cel K35 maar dan moet het onmogelijk zijn om in cel H35 een X te zetten en moet cel H35 leeg blijven (en visa versa) ik leg het misschien moeilijk uit <BR>Groeten Danny (rescueboy112)

  bestand is toe gevoegd,wat ik bedoel is: is mijn verlof toegestaan of niet toegestaan

  wat ik ook nog wou doen is: als ik in rij 18 een datum zet moet die ook in rij 33 verschijnen

  ik hoop dat ik nu wat duidelijker ben

  VERLOFBRIEFJE.xlsx

  aangepast door rescueboy112

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

 • Topicstarter
 •    0

  Dit is inderdaad wat ik bedoel maar hoe heb je dat gedaan want ik zie geen formules staan in cellen H35 en K35 de andere formules zie ik wel staan

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Danny,

  Ga maar eens op H35 of K35 staan, en kies dan voor Data Valideren.......daar zie je wel een formuleke staan.

  De formule voor H35 =K35="" zegt: als K35 leeg is, mag er in H35 een waarde of tekst geplaatst worden.

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Gast
  Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  Log in om dit te volgen  

  • Welkom op PC Helpforum

  • Leden statistieken

   • Aantal leden
    39.297
   • Meeste online
    1.622

   Nieuwste lid
   Anissa Aljadir
   Registratiedatum
  • Gerelateerde inhoud

   • Door Emma Boschmans
    Wanneer ik in onderstaand document in een invulvak tekst wil typen lukt dit.
    Wil ik echter een titel wijzigen of de layout aanpassen krijg ik steeds de melding: 'u kunt deze wijziging niet aanbrengen omdat de selectie is vergrendeld'.
    Ik had het document echter graag aangepast aan mijn persoonlijke voorkeuren. Is er een manier om deze vergrendeling uit te schakelen? 
     
     

   • Door Frans van wessel
    Geachte heer Karel ,
    Ik heb wimdows 7 ultimate 64 bits geinstalleerd en Systeem herstel en backup wekt niet.
    Heeft u daar een oplossing voor ?
    Met vriendelijke groet,
    Frans v. Wessel
   • Door Kelly6695
    Laptop valt uit tijdens (snel)typen
     
    Ik had een probleem, ontstond uit het niets. Tijdens het (snel) typen viel me laptop ineens in slaapstand. Ik wist niet waardoor het kwam en het was echt super vervelend. Gezocht in Google naar oplossingen en niets kunnen vinden (in eerste instantie). Vandaar dat ik dit bericht ook plaats want ik heb de oplossing gevonden. 
     
    Tijdens een chatgesprek met Windows werd er gedacht aan een software probleem, we probeerde een aantal dingen maar niets hielp. Het moest dan wel een hardware probleem zijn. Ik heb nog een tijdje gezocht op Google en vond het artikel wat mij gered heeft van heel veel problemen en kosten. 
     
    Het bleek namelijk dat ik een magnetische armband droeg wat ervoor zorgde dat de slaapstand in de laptop werd geactiveerd. Armband afgedaan en probleem opgelost!
     
    Met dank aan: https://www.baswijdenes.com/portfolio/laptop-goes-to-sleep-while-typing/ 
     
    Ik wilde dit graag met jullie delen.
   • Door Piene
    Hoi allemaal!!
     
    Om documenten te sorteren, doen ik dit adhv bepaalde gegevens (weeknr, datum, uur, (on)even week, feestdag). Zo komen we tot 5 gesorteerde stapels (A,B,C,D,E) . Mijn formule is bijna klaar, alleen kom ik niet tot de stapels D en E in de kolom "Stapels?"🧐. Ik vermoed dat het gaat om de positie waarin bepaalde geneste IF functies staan... De stapel waarvan het weekend WAAR is (zie roze cellen) zou voor cel F2 stapel E moeten zijn, voor cel F4, stapel D, voor cel F9 is dit stapel E en voor cel F11 is dit stapel E. Zou iemand me kunnen helpen en aangeven waar het verkeerd is gelopen? 
     
    In bijlage mijn probeersel 😕
     
    Bedankt alvast voor jullie feedback! 🤓
     
     
    Grtjs Piene
     
     
    Documentenvragenbak.xlsx
   • Door Piene
    Hallo
     
    Bij het opmaken van een oefening ben ik vastgelopen op volgende :
     
    Iedere week worden stapels met documenten gecontroleerd. Ieder document heeft een registratie van de week waarin dit werd opgemaakt, de dag en het uur.
    De documenten moeten verdeeld worden in 5 stapels, naargelang het uur het document werd opgemaakt en of het in een even week of oneven week werd opgemaakt.
    Document A werd opgemaakt in week 23 op dag 6 om 09:35. In welke stapelnummer moet dit document terecht komen? --> dit werd in een oneven week opgemaakt, tussen 8u en 20u op een weekenddag --> in Stapel 5. Mocht dit in week 24 zijn, zou het document bij stapel 4 horen. Mocht dit op dag 4 zijn in week 23, zou dit bij stapel 1 horen.
     
    Ik vermoed dat ik een genestelde IF(AND(OR zal moeten gebruiken, maar ik loop er telkens op vast. de weekends zijn reeds bepaald, alsook de even/oneven weken. 
     
    Zou iemand zijn/haar kennis kunnen delen en me leren hoe ik dit best oplos?  Liefst met formules (geen VBA). In bijlage mijn oefening..
     
     
    Bedankt alvast op voorhand!
     
     
    Grtjs Piene
    oefening stapelen.xlsx
  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×
  ×
  • Nieuwe aanmaken...

  Belangrijke informatie

  We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.