Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!


Log in om dit te volgen  
superjona

Antec EarthWatts EA-450 Platinum

  Aanbevolen berichten

  In deze review testen we uitvoerig de Antec EA-450 Platinum voeding, dit opmerkelijk product belooft onder andere fantastische efficiëntiewaardes van minimaal 89 procent.

  aangepast door superjona

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

 • Topicstarter
 •    192

  Van Antec ontvingen wij een zeer opmerkelijke 450-watt voeding, de EarthWatts EA-450 Platinum. De ‘EarthWatts’ reeks van Antec is voornamelijk gericht op de lichtere pc’s, en zijn tevens milieuvriendelijk. De Platinum reeks is echter een compleet nieuwe generatie van EarthWatts voedingen, want deze leveren namelijk een zeer hoge efficiëntie, tot maar liefst minimum 93 procent! In dezelfde Platinum reeks zijn ook een 550 en 650 watt voeding verkrijgbaar. De voedingen zijn non-modulair.

  post-7905-1417705029,6132_thumb.jpg

  De voeding heeft een 80 Plus Platinum certificatie meegekregen. Dit betekent dat de EA-450 ten alle tijde een minimaal efficiëntieniveau van 89 procent behaalt. Op halve belasting zijn voedingen het meest efficiënt, dan kan de efficiëntie oplopen tot 93 procent. Hoe hoger de efficiëntie, hoe meer je bespaart op de energiefactuur en hoe minder energie er verspild wordt. Dat is ook het hele principe van de Antec EarthWatts Platinum reeks. De voedingen zijn wat duurder in aanschaf, maar bij lang gebruik kan die meerpijs terugverdiend worden. Verder op in de review gaan we daar dieper op in. Eerst gaan we kijken naar de verpakking en inhoud.

  Verpakking en inhoud

  post-7905-1417705032,178_thumb.jpg

  De verpakking is relatief klein voor een voeding, milieuvriendelijk. Aan de voorkant kan je duidelijk zien met welk model je te maken hebt, en uiteraard springt de 80 Plus Platinum certificatie uit het oog. De belangrijkste kenmerken worden ook nog eens benadrukt. Aan de achterzijde van de doos staan alle specificaties van de voeding is vijf verschillende talen. Links is een handige ‘besparings-tabel’ geplaatst, en het geeft je een mooi overzicht van de totale energiekosten van deze voeding en de concurrentie. Aantal kabels zijn ook mooi af te lezen op de verpakking. Voor de liefhebber zijn er ook de wat technische specificaties (voltages, veiligheid...) te vinden op de doos.

  post-7905-1417705032,2339_thumb.jpg

  Binnenin de verpakking vinden we naast de EA-450 zelf een klein overzicht van de verschillende connectoren, enkele schroefjes en de stroomkabel. Wat karig, maar het is uiteraard alles wat je nodig hebt. De voeding is nog eens verpakt in plastic en eco-vriendelijk karton.

  Een kijkje dichterbij

  post-7905-1417705032,2878_thumb.jpg

  post-7905-1417705032,442_thumb.jpg

  post-7905-1417705032,5513_thumb.jpg

  De voeding is gekleurd in zwart-grijs en is sober uitgevoerd. Geen opvallende afbeeldingen, gewoon een nette label met de nodige informatie en bescheiden Antec-logo. Net zoals de meeste Antec-voedingen is de EA-450 Platinum van een hexagonaal patroon voorzien om de geproduceerde warmte beter af te voeren. Uiteraard vinden we een aan/uit schakelaar en de stroomingang terug. De 120 mm ventilator staat niet geheel in het midden, vermoedelijk om de luchtcirculatie van het toestel wat te verbeteren.

  Kabels

  De Antec EA-450 Platinum is niet modulair uitgevoerd. Alle kabels zijn dus vastgemaakt aan de voeding en niet verwijderbaar. Dit heeft als gevolg dat je waarschijnlijk niet alle kabels zal kunnen benutten, en dus ook wat meer kabels in je systeem zal hebben. De niet-essentiële kabels kunnen echter in een degelijke behuizing netjes weggewerkt worden. Alle kabels van de EarthWatts zijn netjes gesleeved, de lengte is ook meer dan voldoende. Hieronder vind je een handig overzichtje met alle beschikbare connectoren.

  post-7905-1417705032,606_thumb.png

  Voor een 450 watt voeding is het aantal aansluitingen meer dan voldoende. Er is maar liefst een duo aan 8-pin connectors aanwezig voor PCI-e kaarten, zelfs een mid-range grafische kaart is geen enkel probleem voor deze voeding. De kabels voelen solide aan en zijn netjes weg te werken.

  Specificaties

  Voltages en vermogen

  De specificaties zijn vaak doorslaggevend of een voeding al dan niet je aanschaf waard is. Wat betreft het vermogen en voltages houdt Antec haar belofte, de volledige 450 watt kan doorlopend geleverd worden. Sommige B-merken houden ervan om het vermogen te bepalen a.d.h.v. een piekmoment. In onderstaande tabel zie je de nodige informatie over de verdeling van het vermogen over de verschillende lijnen en voltages. De EA-450 heeft een tweetal 12-volt rails.

  post-7905-1417705032,6628_thumb.png

  Een dikke 400 watt kan geleverd worden door de 12-volt lijnen, meer dan voldoende voor de stroomvoorziening van de belangrijkste onderdelen in een computer. Wat betreft de 3.3V en 5V rails kan er 85 watt geleverd worden, eveneens meer dan voldoende voor de gemiddelde set-up.

  Ingebouwde beveiligingen

  De Antec EarthWatts Platinum heeft een groot scala aan beveiligingen en certificaten, zeker iets waarop Antec trots op mag zijn. Ingebouwde beveiligingen zijn uiterst belangrijk voor een voeding, zo kan je bijvoorbeeld een kortsluiting voorkomen. In onderstaande afbeelding vind je de volledige lijst van fail-safes en veiligheidsmaatregelen.

  post-7905-1417705032,6901_thumb.png

  Verder zijn ook de No Load Operation (NLO) en Brown-Out Protection (BOP) technieken aanwezig. De voeding heeft ook volgende certificaties: 80 Plus Platinum, UL, cUL, CB, CE, FCC, TÜV, BSMI, CCC, C-Tick, Gost-R en KCC. Het is duidelijk dat Antec goede veiligheidsimplementaties heeft geïnstalleerd, wat zeker niet onbelangrijk is. De gemiddelde levensduur (MTBF) van de voeding bedraagt 100.000 uren, goed voor 11 jaar continu gebruik.

  Efficiëntie

  Efficiëntie is een maatstaaf in de voedingenwereld om te kijken hoeveel energie effectief wordt gebruikt in de computer. De energie tussen het elektriciteitsnet en de computer is namelijk niet perfect, dat moet nog omgezet worden in een formaat dat compatibel is met de verschillende computerdelen. Dat is uiteraard de taak van de voeding; echter gaat er altijd tussen de omzetting energie verloren in de vorm van warmte. Een voeding met een gemiddelde efficiëntie van 85 procent zal dus bijvoorbeeld 15% energie 'verliezen'. Hoe hoger de efficiëntie van de voeding, hoe minder energie er verloren gaat, en dat heeft natuurlijk een positief effect op de elektriciteitsfactuur.

  Er is een organisatie die zich bezighoudt met het testen van voedingen op hun efficiëntie. Ze stellen een aantal bepaalde eisen om een 80 Plus certificaat te mogen ontvangen; alle verschillende soorten labels zie je hieronder in de tabel. Het verschil tussen bijvoorbeeld een 80 Plus Bronze en een Silver voeding loopt niet bepaald hoog op, maar het is natuurlijk altijd prettig. Niet elke voeding haalt een minimum van 80, sommige voedingen geraken zelfs niet aan 65. Dan loopt het verschil natuurlijk wel aardig op.

  Efficiëntie is absoluut het hoogtepunt van deze voeding. Er zijn erg weinig voedingen verkrijgbaar met een 80 Plus Platinum certificaat, wat in principe eigenlijk 90 Plus betekent. Als je de EA-450 vergelijkt met een voeding met 65% efficiëntie, zal je door de extra effciëntie veel meer besparen op energie. Ook het verschil tussen een basis 80 Plus en Platinum voeding is groot, goed voor enkele tientallen euro’s per jaar. De Antec EarthWatts 450 is geen goedkope voeding, je wint de hogere aanschafprijs absoluut terug als je de voeding plaatst in een veelgebruikte computer voor een aantal jaren. Je kan het zien als een investering op lange termijn.

  Even een handig tabelletje met alle 80 Plus certificaties:

  post-7905-1417705032,7199_thumb.png

  Testresultaten

  We hebben de EA-450 uitgebreid getest in verschillende scenario’s. Onze bevindingen met betrekking tot de stabiliteit/voltages, efficiëntie en geluidsproductie lees je hier.

  post-7905-1417705032,7515_thumb.jpg

  Testsysteem:

  · Intel Core i5 3570K @ Stock

  · Standaard Intel-koeler

  · ASRock Pro3 Z77

  · GTX 560 SE

  · Corsair Vengeance LP 8GB 1600Mhz

  · Samsung 830 128GB SSD

  · Samsung Spinpoint HM641JI 640GB HDD

  · Antec ONE behuizing

  · Windows 7 Ultimate 64 bit

  Efficiëntie: Uiteraard gaan we even kijken of de efficiëntiewaardes van de voeding daadwerkelijk behaald kunnen worden. En de resultaten vallen absoluut niet tegen, we hebben hier duidelijk te maken met een efficiëntie-monster.

  post-7905-1417705032,8044_thumb.png

  De waardes zijn zelfs wat hoger dan de minimumvereisten van het 80 Plus Platinum certificaat.

  Stabiliteit: Elke voeding heeft een 3.3V, 5V en 12V lijn. Het is de bedoeling dat de effectieve waardes voor de voltages ook zo dicht mogelijk blijven bij het originele getal. Als de 12V lijn bijvoorbeeld een waarde van 11V heeft, zal de voeding niet stabiel zijn. Deze voltages zijn erg belangrijk voor de stabiliteit van de voeding. Als de gemeten waarde 5% afwijkt, dan kunnen we besluiten dat de zich voeding in de 'gevarenzone' bevindt. Hieronder vind je onze gemeten waardes voor de EA-450 voeding:

  post-7905-1417705032,8333_thumb.png

  De voeding is uitermate stabiel, de waardes zijn uitmuntend. Alle lijnen leggen prima resultaten neer. Ook in de praktijk hebben we zelfs na langdurig en intensief testen geen enkele crash gehad.

  Geluidsproductie: Deze voeding produceert amper geluid. De standaard casefans komen altuid boven de EA-450 uit. Op idle kan je het product absoluut niet horen. Op maximale belasting wordt de voeding hoorbaar, maar het geluid is absoluut niet storend. We kunnen concluderen dat deze EarthWatts voeding erg stil zijn werk doet.

  Eindwoord

  De Antec EarthWatts 450 is een opmerkelijk product. De prestaties zijn uitstekend, de voeding is ook erg stabiel en het ding maakt amper geluid. Als we de EA-450 in één woord moeten beschrijven, is het efficiëntie.

  post-7905-1417705032,8597_thumb.jpg

  De voeding is extreem efficiënt, waardoor je wat kan besparen op de energierekening. Reken er wel op de aanschafprijs van de EA-450 een flink stuk hoger ligt dan de gemiddelde 450-watt voeding. Als je de voeding jarenlang wil gebruiken in een computer die dikwijls aanstaat, ga je er absoluut profijt uit halen.

  post-7905-1417705032,8997_thumb.png

  Vanwege de hoge aanschafprijs komt de voeding net niet in aanmerking voor de zilveren medaille, maar een Performance Award is hier absoluut op zijn plaats.

  post-7905-1417705032,1039_thumb.jpg

  post-7905-1417705032,3523_thumb.jpg

  post-7905-1417705032,4967_thumb.jpg

  aangepast door superjona

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Log in om dit te volgen  

  • Welkom op PC Helpforum

  • Leden statistieken

   • Aantal leden
    38.988
   • Meeste online
    1.622

   Nieuwste lid
   bibo
   Registratiedatum
  • Gerelateerde inhoud

   • Door Phoenixjes
    Beste, Ik wil een pc samenstellen maar weet niet of deze onderdelen op elkaar passen.
      https://www.amazon.de/CiT-PC-Gaming-Gehäuse-wasserkühlend-kostengünstige-Konstruktion/dp/B07BFFDWY7/ref=mp_s_a_1_4?ie=UTF8&qid=1547927054&sr=8-4&pi=AC_SX236_SY340_FMwebp_QL65&keywords=pc+case+full+tower&dpPl=1&dpID=51GWh0rPLQL&ref=plSrch
      https://www.amazon.de/MSI-B450-AC-DisplayPort-Mainboard/dp/B07FP11742
      https://www.amazon.de/MSI-Grafikkarte-DL-DVI-D-Afterburner-4K-optimiert/dp/B01MG15R5T/ref=mp_s_a_1_5?ie=UTF8&qid=1547832451&sr=8-5&pi=AC_SX236_SY340_QL65&keywords=grafische+kaart+kopen&dpPl=1&dpID=51Th-4XwPmL&ref=plSrch
      https://www.coolblue.be/nl/product/778750/amd-ryzen-5-1600.html#full-page-specifications
      https://m.alternate.be/Thermaltake/Smart-RGB-700W-700-Watt-voeding/html/product/1369651?gclid=EAIaIQobChMIkbqmrqr63wIVD9-yCh3WZAazEAQYBSABEgLwPPD_BwE&ad_id=%7Bcreative%7D&articleId=1369651&s2m_campaign=DEACTIVATED&channel_code=544&s2m_product_id=TN7T43&utm_source=adwords-shopping
      Zouden deze passen?
      Met vriendelijke groeten
   • Door Kelly6695
    Laptop valt uit tijdens (snel)typen
     
    Ik had een probleem, ontstond uit het niets. Tijdens het (snel) typen viel me laptop ineens in slaapstand. Ik wist niet waardoor het kwam en het was echt super vervelend. Gezocht in Google naar oplossingen en niets kunnen vinden (in eerste instantie). Vandaar dat ik dit bericht ook plaats want ik heb de oplossing gevonden. 
     
    Tijdens een chatgesprek met Windows werd er gedacht aan een software probleem, we probeerde een aantal dingen maar niets hielp. Het moest dan wel een hardware probleem zijn. Ik heb nog een tijdje gezocht op Google en vond het artikel wat mij gered heeft van heel veel problemen en kosten. 
     
    Het bleek namelijk dat ik een magnetische armband droeg wat ervoor zorgde dat de slaapstand in de laptop werd geactiveerd. Armband afgedaan en probleem opgelost!
     
    Met dank aan: https://www.baswijdenes.com/portfolio/laptop-goes-to-sleep-while-typing/ 
     
    Ik wilde dit graag met jullie delen.
   • Door Cristiane van der Werf
    Hallo,
     
    Ik ben hier nieuw en ik vraag me af of iemand mij kan helpen en weet of het mogelijk is het werkgeheugen van mijn Lenovo tablet uit te breiden.
    De tablet heeft 1 GB aan RAM en voor zo weinig geheugen vind ik het toch best een goede tablet. Echter ben ik gewoon nieuwsgierig of dit mogelijk is. Ik heb eerst uitgebreid het internet doorzocht maar kon helaas niets vinden dat mijn vraag beantwoord.
     
    Groetjes,
    Cristiane 
   • Door RoyXew
    Hallo beste mensen,
     
    Na flink wat zoekwerk ben ik tot de conclusie gekomen dat mijn pc een nieuwe processor nodig heeft. Nu heb ik gekozen voor de "i7 7700k": 
    https://maxict.nl/intel-core-i7-7700k-boxed-processor-p7265154.html?btwview=in&utm_campaign=pricewatch&utm_medium=cpc&utm_source=tweakers. 
     
    En aangezien mijn computer kennis redelijk gemiddeld is weet ik niet zeker of dat deze processor op mijn moederbord past. Volgens windowskey+ x, uitvoeren, msinfo32 is het systeemmodel de "MS- 7996" dus dat zou dan de MSI H110M PRO-VD moeten zijn. Nou vroeg ik me af of dus de i7 7700k op dat moederbord past.
     
    Als er nog andere dingen zijn waar ik rekening moet houden bij het vervangen van mijn processor laat het me alstublieft weten, want ik heb het nog nooit eerder gedaan dus ik ben van plan met een tutorial van youtube die processor te vervangen.
     
    Iemand die me kan helpen? 
   • Door FabianJ
    Hallo,
     
    Sinds afgelopen weekend heb ik vaak op één dag meerdere blue screens, daarnaast ook dat mijn pc na 5 minuten vast loopt. Ook nadat ik heel windows 10 opnieuw heb geinstalleerd van mijn cd loopt hij hele tijd vast. Ik heb het idee dat het meer met de hardware nu te maken heeft dan met de software, aangezien ik nu 2 progamma's op mijn pc heb staan, Microsoft Edge en TotalAv (virusscanner). Ik heb heb enigszins een beetje kennis van computers, maar niet zo diep in deze fouten. Ik hoop dat iemand mij kan helpen.
     
    Met vriendelijke groet,
     
    Fabian
  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×
  ×
  • Nieuwe aanmaken...

  Belangrijke informatie

  We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.