Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!


Log in om dit te volgen  
jerhay

MBR: herinstallatie Windows 7

Aanbevolen berichten

Hallo,

Ik heb een nieuwe asus N76VM gekocht. Ik heb hier zelf een SSD in bijgeplaatst. Deze is geïnitialiseerd en werkt.

Nu had ik graag mijn besturingssysteem op deze SSD gezet om als opstartschijf te gebruiken. Ik heb hiervoor een windows 7 ultimate versie, ipv de standaard aanwezige windows op de asus.

Toen ik deze nieuwe windows wou installeren, heb ik de c-partitie (met de standaard geïnstalleerde windows) geformateerd (mbv de windows 7 ultimate cd). Vervolgens wou ik dan de ultimate versie op de SSD plaatsen, maar dit ging niet omdat ik deze had ingesteld als een GPT en niet als MBR. Toen ik deze windows 7 op de oorspronkelijke c-partitie wou installeren, bleek dit om dezelfde redenen niet te gaan (c-partitie was niet langer MBR?).

Nu krijg ik dus geen besturingssysteem meer geïnstalleerd op mijn laptop. Ik beschik wel nog over de backup dvd's van mijn laptop, maar ik heb liever deze versie niet op mijn pc staan.

Hoe kan ik de schijven zonder gebruik te maken van een besturingssysteem instellen als MBR? Eventueel kan ik booten met een ubuntu op een usb stick.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Log in om dit te volgen  

Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...