Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten


 • Welkom op PC Helpforum

 • Leden statistieken

  • Aantal leden
   39.842
  • Meeste online
   1.765

  Nieuwste lid
  JazzyJazz
  Registratiedatum
 • Gerelateerde inhoud

  • Door alfa10
   Vanmorgen kreeg ik een mail waarin meegedeeld werd dat ik 1000 euro moest betalen. Anders zou een video van een door mij gekeken pornosite en een filmpje over een bevrediging. Ik ben 90 jaar en kijk niet naar de genoemde sites en ook de andere bezigheid is niet meer van toepassing. Ik heb 72 uur de tijd schrijft hij. Ik heb Windows defender volledige scan laten draaien en een paar trojans gevonden, heb alles verwijderd. Wat moet ik verder nog doen. De dreiging om de gegevens door te sturen naar mijn contacten.
  • Door Soekie
   Beste,
    
   Enkele weken geleden was ik druk bezig op pc tot er ineens een scherm kwam waarin ik een gebruikersnaam en ww moest ingeven - vermoedelijk door een advertentie voor een appartement wat nadien een scam bleek, maar ik opende wel de foto's ervan.
   Ik kon zelf niets meer doen. Een nederlandstalige vrouwenstem zei me iets over dat ik aangevallen was, dat mijn pc afsluiten geen zin had en er anders bestanden zouden verloren gaan, dat ik een bepaald nummer moest bellen (van microsoft meen ik te hebben gehoord??) en een wachtwoord moest ingeven en dat mijn pc van het netwerk zou worden afgesloten om verdere schade te voorkomen.
   Tijdens dit proces had ik al direct op afsluiten geduwd. Toen terug opgestart: de stem sprak gewoon verder (en vertelde toen dus dat ik niet mocht afsluiten).

   Dan maar opnieuw afgesloten. Alles enkele uren laten rusten en terug opgestart: enkele meldingen van mijn beschermingsprogs over oa een website die vanaf mijn pc iets probeerde te bereiken (??). Buiten dat  geen vuiltje aan de lucht. Ik werkte dus verder.

   Tot recent ik in bijlage enkele foto's naar iemand wou sturen: ik bleek er echter géén meer te hebben!
   Heel mijn map "afbeeldingen" was dus leeg!! Normaal bewaar ik die daar nooit en maak ik een back-up, maar laptop recent moeten vernieuwen, je denkt ik maak er wel eens tijd voor etc.

   Er zijn ook documenten verdwenen ...

   Ik heb al recuva ed geprobeerd maar die vindt enkel afbeeldingen terug die ik ooit handmatig verwijderde: foto's die zo wazig zijn dat je er niets op ziet dus!!
   Andere progs zoals datenretter en stella phoenix recovery geven foutmeldingen als ze bezig zijn.

   Mijn oorspronkelijke bestanden lijken verplaatst. Kan iemand me helpen?? Of een tip geven nr welk progje het best is, ik wil er voor betalen indien nodig want het gaat over zeker 5 jaar aan foto's...

   Bedankt!!    
  • Door rev1980
   PC geeft popup van bitdefender ,terwijl ik het programma nooit heb geinstalleerd, Elke opstart weer.

  • Door Anja1960
   Hoi,
    
   Mijn laptop is redelijk traag geworden bij het opstarten en ook bij het surfen, is al even geleden dat er naar gekeken is.
   kunnen jullie misschien eens kijken?
    
   Alvast bedankt
    
   Gr.
   Anja
    
  • Door Ibodar
   Hallo iedereen,    Ik zit met een probleem op men computer. Ik las laatst in 1 van men magazines dat er een anti ransomware software bestond en heb deze geinstalleerd aangezien het echt bleek te werken. Enkele weken geleden merkte ik per toevalig dat er bizarre bestandsmappen stonden in de root van men C schijf. bij nader onderzoek staan hier een aantal random gegenereerde bestanden in (zie voorbeeldfoto).   Aangezien ik de mappen niet herkende heb ik ze meteen verwijdert,  waarna de cyberason ransomfree een popup geeft dat er mogelijk iets men computer probeert te saboteren waarna ik aangeef dat ze dit mogen cleanen.   Het bizarre is dat telkens ik ze verwijder er na enkele minuten terug twee mappen staan met weer willekeurige namen.  Wel slaagt cybereason er elke keer in deze te cleanen wat uiteraard top is.   Nu wou ik hier toch graag van af maar heb al avast en eset een scan laten uitvoeren zonder succes.   Deze week heb ik dan maar men windows (het was toch weer veel te lang geleden) geherinstalleerd met de hoop het probleem volledig van de baan te krijgen. Nu beschik ik over een SSD voor men OS (waar ik de mappen eerst opmerkte) maar ook enkele HDD's waar al men media en bestanden op staan. Bij de installatie had ik de HDD's losgekoppeld zodanig ik volledig op SSD kon concentreren en deze eerst mooi opstarten.   Na de installatie heb ik ze dan terug aangekoppeld en kreeg ik er terug last van. Wat bleek toen, ook op de andere harde schijven staat (hier onzichtbaar weliswaar) dezelfde type mappen en bestanden.   Nog steeds vind men virusscan geen probleem.   Hebben jullie nog enige tips die ik kan proberen? Want zou niet graag men andere harde schijven volledig moeten wissen uiteraard.   Alvast bedankt voor alle hulp en prettige feesten aan iedereen

×
×
 • Nieuwe aanmaken...