Ga naar inhoud

wat zijn de verschillen van de Samsung galaxy s2 en de s2 plus?


Aanbevolen berichten


@ poonkje112,

Inleiding

De Samsung Galaxy S2 Plus (i9105, SII Plus) is een verbeterde versie van de originele en zeer populaire Galaxy S2 (i9100). Qua hardware zijn de modellen vrijwel identiek: ook de S2 Plus is voorzien van een 4,3-inch Super AMOLED Plus-display, de TouchWiz-interface, een dual-core processor, een 8-megapixel camera met een 1080p Full HD-videorecorder, een 2-megapixel frontcamera, aGPS, WiFi, WiFi-Direct, Bluetooth 3.0, Samsung AllShare Play (DLNA) en 3G/HSDPA. NFC is optioneel. Het geheugen van de S2 Plus is met 8GB echter minder dan het 16GB geheugen van de originele S2 (nog wel altijd uitbreidbaar middels microSD). De voornaamste verschillen tussen de originele S2 en de S2 Plus betreffen echter de software. De Galaxy S2 Plus wordt standaard geleverd met Android 4.1 Jelly Bean, waar het origineel in eerste instantie was voorzien van Android 2.3 (inmiddels zijn er wel updates naar 4.0 en 4.1 voor verkrijgbaar). Daarnaast heeft Samsung op de Galaxy S2 Plus software-functionaliteiten van de Galaxy S3 toegevoegd. Hieronder zijn een zero-lag shutter camera (fotograferen met minieme sluitertijd), 'Direct Call' (een nummer direct bellen door het toestel naar je oor te bewegen), 'Smart Alert' (toont gemiste oproepen en berichten zodra je de telefoon weer opppakt), 'S Voice' (om de telefoon met je stem te bedienen), 'Smart Stay' (toestel herkent of je aan het lezen bent en houdt het scherm actief) en 'AllShare Play' (eenvoudig content delen met andere Samsung-apparaten). De Samsung Galaxy S2 Plus is uitgevoerd in het zwart of wit.

Bron

en Verder lezen . . .

Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik heb zelf een S2 Plus gekozen omdat die goedkoper was dan de S2 (iets duurder dan de S3 mini maar die heeft dan weer veel minder goeie specificaties vind ik zelf), standaard Jelly Bean 4.1 geïnstalleerd is (= de meeste recente apps draaien probleemloos, en geen probleem met lage batterijduur die de S2 wel heeft als de Jelly Bean-update geïnstalleerd wordt) en ik het feit dat er minder intern geheugen is niet zo erg vond. Houd er wel rekening mee dat je slechts 4GB van het intern geheugen effectief kan gebruiken om apps op te plaatsen, de rest wordt gebruikt voor het besturingssysteem (jammer dat dat nergens vermeld wordt). De S2 Plus kan wel geheugenkaartjes aan tot 32 GB in tegenstelling tot de S2 die slechts tot 16 GB gaat (voor zover ik dat goed gelezen heb), dus je kunt wel alle muziek/foto's (ook van de camera!) op extern geheugen plaatsen en het interne geheugen enkel gebruiken voor apps etc. Het voordeel van de S2 Plus tegenover nieuwere modellen is dat je de accessoires voor de S2 nog perfect kan gebruiken (in de winkel zelf niet zoveel meer te vinden, op internet des te meer).

De S2 Plus kan je ongeveer samenvatten als een S2 met minder geheugen en geoptimaliseerd voor Jelly Bean.

Ter informatie: er bestaat een versie met NFC en een versie zonder NFC. Deze die in België verkocht wordt (in Mobistar prepaidpack) heeft NFC.

Link naar bericht
Delen op andere sites

 • Welkom op PC Helpforum

 • Leden statistieken

  • Aantal leden
   40.000
  • Meeste online
   1.765

  Nieuwste lid
  Robby1
  Registratiedatum
 • Gerelateerde inhoud

  • Door dreivilo47
   Ik ga overstappen van een Xiaomi Mi A2 Lite naar een Samsung Galaxy A21s.
    
   Coolblue heeft me een mail gestuurd i.v.m. het overzetten van mijn gegevens naar de A21s met de Samsung Smart Switch app.
    
   Daarbij heb ik de volgende vragen:
   01) Voor de overzetting best nog een manuele backup maken in Google Drive en WhatsApp?
   02) Wat met data van: Messenger, WhatsApp, Shazam?
   03) Worden de notities van Google Keep ook overgezet via de Samsung Smart Switch app?
   04) De Xiaomi Mi A2 Lite in Vliegtuigmodus zetten voordat ik begin met overzetten?  Gewoon om inkomende gesprekken, smsjes, Messenger- en WhatsAppberichten tegen te houden.
   05) Kan, als alles afgerond is, de Xiaomi Mi A2 Lite nog gebruikt worden zonder simkaart?
   06) Dien ik nog andere zaken te doen/checken die ik niet genoemd heb?
    
   Ik neem aan dat de Samsung Galaxy A21s geen Android One heeft zoals de Xiaomi Mi A2 Lite en dus (meer) preinstalled apps heeft.  Kan ik deze preinstalled apps, indien ongewenst, gemakkelijk verwijderen?
    
   Als alles in orde is op de Samsung Galaxy A21s, zou ik alles willen wissen op de Xiaomi Mi A2 Lite zodat ik deze smartphone aan een kameraad (die werkzoekend is) kan schenken.  Hoe kan ik dat snel en efficiënt doen?
    
   Alvast op voorhand bedankt voor jullie tijd en moeite.
  • Door CaptainRexCC
   Games die mijn PC makkelijk aankan, crashen na een willekeurige tijd met de error LiveKernelEvent 141. Dit zijn alle details in het crashreport:
   Problem Event Name:    LiveKernelEvent
   Code:    141
   Parameter 1:    ffff9c06041df010
   Parameter 2:    fffff80340d4c188
   Parameter 3:    0
   Parameter 4:    1ab0
   OS version:    10_0_19042
   Service Pack:    0_0
   Product:    256_1
   OS Version:    10.0.19042.2.0.0.256.48
   Locale ID:    1033
   Ik speel op een windows 10 pc die altijd up-to-date is, en mijn games zeggen vaak dat ik mijn videodrivers moet updaten, terwijl ik dat al de hele tijd doe. Ik heb dit probleem al drie jaar, kan iemand mij helpen?
  • Door DeeWee
   Info toestel: Samsung Galaxy A5 (2016)   SM-A510F
   Besturingssysteem Android 7.0
    
   Beste,
    
   Bij deze smartphone is de algemene app die dient om alle apps op te roepen verdwenen.  Dus alle onderliggende apps zijn ook verdwenen.  Ik zie ze nog staan bij de instellingen, maar ik kan ze vandaar niet opstarten.
   In bijlage een foto van een andere Samsung A5 met rechtsonder die bewuste app.
   Hoe kan ik die algemene app terugzetten zonder naar fabrieksinstellingen te moeten gaan ?

   Dank bij voorbaat,
    
   Dirk

  • Door Frans van wessel
   Geachte heer Karel ,
   Ik heb wimdows 7 ultimate 64 bits geinstalleerd en Systeem herstel en backup wekt niet.
   Heeft u daar een oplossing voor ?
   Met vriendelijke groet,
   Frans v. Wessel
  • Door druppeltje
   Ik heb een Samsung kleuren all in one laserprinter model CLX 3175.
   Deze is niet meer leverbaar.
   Vlak voordat de print de printer verlaat, blijft het papier hangen.
   Het even openen en sluiten van de achterklep is voldoende om de print door te laten, maar deze is dan al niet meer te gebruiken ( dwarsstreep met alle kleuren van de toners erop en licht gevouwen op 3 plekken.
   Omdat ik als mogelijke oorzaak dacht aan een oververhitte en daardoor kapotte exit fotocel heb ik deze vervangen, maar daarmee is het probleem niet opgelost.
   Heeft iemand een idee ?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...