Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Vriendelijk verzoek: whitelist www.pc-helpforum.be in je adblocker.

Beste bezoeker. Je ziet deze tekst omdat een adblocker, plugin of andere software onze advertenties blokkeert. PC Helpforum helpt jaarlijks gratis duizenden mensen met computerproblemen. Deze website en server kunnen we enkel onderhouden dankzij de inkomsten uit advertenties. Vandaar een vriendelijk verzoek: whitelist onze site zodat we jullie gratis verder kunnen helpen. Klik hier om te lezen waarom en hoe je kunt whitelisten.Log in om dit te volgen  
kape

Word 2007 - "Verborgen gegevens" verwijderen met "Documentcontrole".

  Aanbevolen berichten

  5205d7c87b9a2-Word_2007_-_Logo.jpg

  Je zou je van verbazing in je koffie verslikken, mocht je weten welke “verborgen gegevens” op een Word-document aanwezig zijn. Dat kan gaan over informatie over de auteur van het document, over het bedrijf dat het document heeft opgemaakt, over de revisies die het document heeft gehad, over eventuele opmerkingen die er bij zijn genoteerd, e.d.m. Wil je dat deze gegevens niet te lezen zijn door volgende gebruikers dan moet je in Word 2007 – net zoals in Word 2010 – aan de slag met de ingebouwde “Documentcontrole”.

  Open het Word-document en klik bovenaan op het logo van Microsoft Office. Neem in het uitrolmenu de keuze “Voorbereiden”. Klik daarop en dan opent zich een nieuw scherm met een aantal mogelijkheden. Hier kiezen we voor “Document Controleren”

  5205d7382a55e-Word_2007_-_Start_Documentcontrole.PNG

  Na doorklikken komen we uit op het eigenlijke keuzescherm voor het verwijderen van “verborgen gegevens”.

  5205d763a0f3b-Word_2007_-_Documentcontrole.JPG

  In dit venster kan men 5 onderdelen controleren:

  1. Opmerkingen, revisies, versie-informatie en aantekeningen.

  2. Documenteigenschappen en persoonlijke informatie.

  3. Aangepaste XML-gegevens.

  4. Kopteksten, voetteksten en watermerken.

  5.Verborgen tekst.

  Alle onderdelen zijn standaard aangevinkt voor controle. Wil je één van de onderdelen niet controleren, verwijder dan het vinkje.

  Klik onderaan op “Controleren” en “Documentcontrole” begint aan zijn taak, het opzoeken van “verborgen gegevens”. Het resultaat wordt snel getoond.

  5205d78729601-Word_2007_-_Resultaten_Controle.JPG

  Een blauw vinkje betekent dat er in dat onderdeel geen gegevens verborgen zitten, een rood uitroepteken wijst er op dat deze gegevens wel aanwezig zijn in dat onderdeel.

  Om de “verborgen gegevens” te verwijderen klik je op “Alles Verwijderen” naast het onderdeel of de onderdelen met de uitroeptekens. “Documentcontrole” verwijdert dan de gevonden gegevens. Sluit dan het dialoogvenster.

  5205d7b050ab6-Word_2007_-_Clean.JPG

  Sla nu het document opnieuw op en je hebt een “zuiver” document in Word 2007 zonder “verborgen gegevens”. Wil je zeker zijn dat alles verwijderd is, dan kan je de procedure nog eens herhalen … maar in normale omstandigheden volstaat één opruiming.

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Log in om dit te volgen  

  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×

  Belangrijke informatie

  We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.