Log in om dit te volgen  
Volgers 0
kape

Hoe maak je een logje met RSIT - met video

  1 bericht in dit topic

  RSIT - (Random's System Information Tool) is een analyseprogramma. Via dit programma wordt een overzicht geboden van de onderdelen van Windows die erg malwaregevoelig zijn. Na het uitvoeren van RSIT worden logjes aangemaakt, waardoor het voor ervaren malwarehelpers mogelijk is om handmatig malware op te sporen en suggesties voor het verwijderen ervan aan te bieden.

  Hieronder kan je de methode vinden om RSIT te downloaden en een logje ervan te produceren. We hebben hierover ook een eigen PCH-video gemaakt die je eerst HIER eens kan bekijken.

  DOWNLOAD

  Download RSIT van de onderstaande locaties en sla deze op het bureaublad op.

  Hier staat een beschrijving hoe je kan kijken of je een 32- of 64-bitversie van Windows heeft.

   

   

   

   

   

   

   

  Na downloaden krijg je volgend installatiebestand te zien

  521cfbab1e762-RSIT_-_Download.PNG

  Klik hier op "Bestand Opslaan" om te bevestigen dat je het programma wil opslaan naar een door jou bepaalde locatie.

  STARTEN

  Voor het gebruik ervan is het wel handig het programma op je bureaublad te plaatsen. Via deze snelkoppeling kan je het dan opstarten.

  521da1209d399-RSIT_-_Logo.PNG

  UITVOEREN

  Om RSIT uit gebruiken in Vista, Windows 7, Windows 8 en 8.1 en Windows 10, dien je dit uit te voeren als "administrator". Rechtsklik op de snelkoppeling en kies voor "Als administrator uitvoeren". Dan opent zich - in sommige gevallen - het volgende scherm van "Gebruikersaccountbeheer".

  521db5bc1a0db-RSIT_-_UAC.png

  Klik op JA om verder te gaan met de installatie van RSIT.

  Vervolgens wordt de "Disclaimer" van RSIT weergegeven.

  521cfbede51e3-RSIT_-_Disclaimer.PNG

  In deze "Disclaimer" kan je bepalen welke periode je kiest voor het tonen van mappen en bestanden in het log van RSIT. Je kan dit instellen van 1 tot 3 maanden.

  Je bevestigt je akkoord door te kiezen voor "Continue". Omdat in het programma ook het scantool HijackThis is ingebouwd, kan het - in sommige gevallen - ook gebeuren dat er gevraagd wordt om de gebruiksvoorwaarden en de licentie-overeenkomst van dit programma goed te keuren. Dit doe je dan via "I accept".

  In sneltempo zal je dan een aantal schermen zien voorbijkomen, die verschillende scans vertegenwoordigen die door RSIT worden uitgevoerd. Hieronder enkele voorbeelden:

  521d037812dcc-RSIT_-_Running_HijackThis.

  521cfc30addf0-RSIT_-_Listing_Events_Log.

  Het uiteindelijk resultaat is dan twee logjes die in kladblok worden aangemaakt: log.txt en info.txt. Het eerste logje wordt onmiddellijk getoond in kladblok. Het is dit logje dat onze medewerkers nodig hebben om hun analyse op te bouwen en dat dus gevraagd wordt om te posten in een nieuw bericht van het forumonderdeel "Spyware & Virussen".

  Deze twee logbestanden worden ook opgeslagen op je computer in de map C:\RSIT.

   

  aangepast door kweezie wabbit
  snowi vindt dit leuk

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Gast
  Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  Log in om dit te volgen  
  Volgers 0