Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!


Log in om dit te volgen  
nixxus

Photo Viewer kan afbeelding niet openen

  Aanbevolen berichten

  Beste leden,

   

  Sinds kort heb ik een probleem met het bekijken van afbeeldingen.

  Omdat ik vaak afbeeldingen download van internet, gebruik ik een USB-stick om deze op te slaan en te ordenen. Wanneer ik de afbeeldingen opsla is dat standaard in JPEG-formaat.

   

  Als ik echter tegenwoordig een afbeelding opsla op de stick, gaat het fout. In het begin lijkt alles normaal wanneer ik de afbeelding open (en ze bekijk met Windows Photo Viewer). Maar wanneer ik de stick uit de computer haal en hem er later weer in steek, kan deze afbeelding plots niet meer bekeken worden. Ik krijg de foutmelding:

   

  "Deze afbeelding kan niet worden geopend. Deze bestandsindeling wordt niet door Photo Viewer ondersteund of de meest recente updates voor Photo Viewer zijn niet geïnstalleerd."

   

  Ik vind dit raar aangezien er met die updates geen probleem is en ik de nieuwe foto's niet anders opsla dan oudere. Ook werken de oudere foto's gewoon zoals het hoort.

   

  Heeft iemand een idee wat het probleem zou kunnen zijn?

   

  Met vriendelijke groeten,

  Nick

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites


  Wil je eens proberen om één van de afbeeldingen die niet opent, door "Paint" te laten openen en dan opnieuw op te slaan als .JPG-extensie. En daarna te bekijken of het openen met de Photo Viewer dan wél gaat ?

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites
 • Topicstarter
 •    1

  Bij het openen in paint krijg ik een foutmelding:

  "Paint kan dit bestand niet lezen.

  Dit is geen geldig bitmapbestand, of deze opmaak wordt niet ondersteund."

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Dan lijkt er toch iets aan de hand te zijn met de bestanden zelf. Indien je nog een ander fotoprogramma op de PC hebt, zou je dat eens kunnen proberen. Maar ik vermoed dat dit niet het geval is. Download dan even IrfanView en probeer eens of je daarmee de afbeeldingen kan behandelen ?

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

 • Topicstarter
 •    1

  Ook op een andere laptop of op mijn gsm kan ik de foto's niet openen. Ik heb IrfanView gedownload, maar daarmee krijg ik het ook niet open. Het bestand moet dan wel corrupt zijn.. Maar hoe kan dat?

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Kan je de corrupte bestanden nog opnieuw downloaden ? Doe dat anders eens op de PC zelf en niet op de USB-stick. Probeer ze dan gewoon te openen met al je hierboven gebruikte programma's. Zo komen we (mogelijk) te weten of de bestanden-op-internet niet zelf corrupt zijn vóór download of dat er later iets mee is gebeurd.

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites
 • Topicstarter
 •    1

  Je hebt gelijk: wanneer ik een afbeelding opsla op de pc kan ik deze gewoon openen. Maar wanneer ik ze daarna kopiëer naar de USB-stick, kan ik ze van daaruit weer niet openen.

  Ik heb het met een andere stick geprobeerd, maar daar lijkt alles normaal te openen zoals het hoort. 

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Dan lijkt er iets aan de hand te zijn met de USB-stick. Je zou de correct openende bestanden op deze stick best overbrengen naar een andere drager (andere USB, externe HD of zelfs gewoon terug naar de PC) en dan de "slechte" USB-stick eens kunnen formatteren. Daarna kan je dan opnieuw testen of deze nog correct werkt. Zo niet, zal je hem moeten buiten gebruik stellen. Zo ja, kan je hem na formatteren opnieuw gebruiken.

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites
  Gast
  Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  Log in om dit te volgen  

  • Welkom op PC Helpforum

  • Leden statistieken

   • Aantal leden
    39.065
   • Meeste online
    1.622

   Nieuwste lid
   Arne Nuytten
   Registratiedatum
  • Gerelateerde inhoud

   • Door SAHAT
    Hallo allemaal, ik ben nieuw hier.
     
    Ik zou graag mijn contextmenu willen opschonen (zie bijlagen), alleen weet ik niet hoe ik dit moet doen.
    Zo zou ik bijvoorbeeld graag "Kopiëren naar", "Snelkoppeling maken",  "Verwijderen" en "Op apparaat weergeven" uit mijn file context menu willen halen. Niet alleen de locaties die de pijltjes weergeven, maar de kopjes zelf ook.
    Uit mijn explorer context menu zou ik graag "Delen met" wilen verwijderen.
    Ook, indien mogelijk, dat een nieuw tekstdocument aanmaken (via explorer context menu) niet via "Nieuw --> Tekstdocument" gaat maar dat "Tekstdocument" gewoon in (explorer) contextmenu staat onder de andere opties.
     
    Ik weet bijna zeker dat dit mogelijk is, maar hoe weet ik niet..
     

     

     

   • Door JDAV
    Ik weet niet of dit ermee te maken heeft maar sinds ik mijn laptop op mijn stagebedrijf heb gebruikt (met de wifi daar) heb ik dit probleem. Ik probeer de scannen, en krijg dan de melding dat het programma is uitgeschakeld. Hopelijk kunnen jullie helpen en wordt het niet erger. Ik gebruik Windows 8.1, 64.
   • Door gwnAndy
    I am going to build a new pc verry soon, my old pc just has all of the files on one 1T hdd but i want to try an (M.2) ssd. I would like to only have the Windows folder on an ssd but not my other folders in the 'C:' drive letter (users, program files, program files (x86), ...) those i would like to have on an 2T hdd but still being in the same 'C:' drive letter, while i have tried many tutorials i can't find anything appropriate for what i would like to achieve. If you know how ik could achieve this please let me know.
     
    tanks in advance
   • Door ladydee
    Ik wil graag mijn Rem bestanden kunnen openen, weet iemand een  online oplossing, of het bestand via computer te bewerken?
    Fotos staan op mijn computer. 

   • Door Indy De Jong
    Ik heb echt geen idee. 
    Al de methode geprobeerd van regback. Loop alleen al vast bij stap 1
     
    c:\windows\system32\config 
      alleen hier zegt hij ..... path not found
    Bij me windows map op me D schijf is geen config file... geen idee..
    Helluuup!  System restore doet het niet startup settings doen het niet go back to previous version doet het niet en startup repair... naja helemaal niet


  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×
  ×
  • Nieuwe aanmaken...

  Belangrijke informatie

  We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.