Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!


Log in om dit te volgen  
clovis

acronis probleem

  Aanbevolen berichten

  al ettelijke malen gekeken op internet,weinig oplossingen en veelal in het engels.

  in vorige topic van mij heb ik het over mijn problemen met een harde schijf,op deze harde schijf stond windows 8.1.

  ik had een backup gemaakt met acronis.

  als ik die backup wil installeren op een andere schijf,krijg ik de melding " this is not the last volume of the backuparchive",dus het gaat niet.

  hoe kan ik dan die eventuele tib file openen en windows 8.1 toch installeren,door die file als het ware tja te recoveren ofzo?

  want wat ook belangerijk is dat ik de serial niet weet van mijn windows 8.1 ,doordat het een oem versie is en dus heb ik die tib file nodig,indien ik wil windows 8.1 installeren.

  wel redelijk veel personen die dit ook tegenkomen,maar als ik het goed lees...geen enkel programma die een tib file kan openen of extract(en)...ben toch verrast dat acronis ( die toch best duur is) geen enkel programma heeft die dit kan oplossen.

   

  grts clovis.

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  want wat ook belangerijk is dat ik de serial niet weet van mijn windows 8.1 ,doordat het een oem versie is

  Door je ander topic is mijn aandacht even op dit terug gevallen.

   

  Als het een OEM-versie is, kan (en mag) je die backup niet op een ander systeem zetten gezien het principe van een OEM is: je mag die op één enkele computer installeren (en dus moet je ook minder betalen voor zo'n enkele versie)

   

  Wil je dit dus terugzetten, dan zal Windows 'er wel stokjes voor steken'  (want tja: dat was de verkoopsovereenkomst hé?)

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites
 • Topicstarter
 •    1

  hoe bedoel je juist? ik bedoel hiermee dat de windows 7 een betaalde versie van mij is en de windows 8.1 een oem versie is.

  2 verschillende schijven voor 1 pc dus.

   

  grts clovis.

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  OEM en betaalde versie zijn twee verschillende begrippen: Zowel een OEM-versie als een retail-versie moet je betalen.

   

  Maar 'k citeer  hier even een tekstje van Civil die het op een rijtje zette:

  "Dus zowel een Retail als OEM versie mag je maar op één pc tegelijk draaien. Voor meerdere pc's moet je dus evenzoveel licenties aanschaffen.

  Het grootste verschil tussen een OEM versie en Retail versie is dat je een OEM versie niet van computer naar computer mag verplaatsen. Een OEM versie is gekoppeld aan de eerste pc waar je hem op installeert / waar je hem bij koopt. Deze koppeling wordt gelegt op de hardware en voornamelijk op het moederbord. Als je dus je moederbord vervangt moet je in principe een nieuwe licentie kopen of een goed verhaal ophangen bij Microsoft waarom je het moederbord moest vervangen (stuk gegaan).

  Een ander verschil tussen OEM en Retail is dat je bij een OEM versie geen support krijgt. Deze support moet geleverd worden door degene die windows geinstalleerd heeft. Als jij zelf je systeem in elkaar zet ben jij dus zelf degene die de support levert. Een systeembouwer als Dell moet dat dus doen als je een computer bij hen koopt."

   

  (ps: 't is een tekst van 2007 maar hij verwoordt prima het verschil tussen beide versies)

   

  Jouw 8.1 mag je dus niet op een andere computer installeren (zelfs al is het de jouwe) -  van je 7 weet ik het niet omdat je het er niet bij vermeldde.

   

   

  Edit: gezien je beginpost: " op deze harde schijf stond windows 8.1. ik had een backup gemaakt met acronis." vervalt eigenlijk je vraag gezien je die backup alleen maar op je eerste (oorspronkellijke) computer mag terugzetten.

  aangepast door Passer

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites
 • Topicstarter
 •    1

  toch vreemd origineel is mijn pc een oem windows 8.1 daarvan heb ik een backup genomen en dit lukt om te verplaatsen op een andere schijf ( nu lukt dat niet meer,maar ik weet niet waarom) weliswaar op dezelfde pc. op voor die pc heb ik een eveneens andere harde schijf windows oem  7 64 versie ( die licentie is betaald).

  dus doe ik toch niks verkeerd?

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites
 • Topicstarter
 •    1

  wow groot nieuws hoor.net gechat met acer en die zullen via UPS ,mij een nieuwe schijf bezorgen!!!!!gratis !!!!!!hoeraaaaaa

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  dus doe ik toch niks verkeerd?

  Zolang jij hem op dezelfde computer installeert / uitpakt is er inderdaad geen vuiltje aan de lucht.

   

  en mooi dat jij een nieuwe schijf gaat krijgen !  geniet van je nieuwe schijf !

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites
 • Topicstarter
 •    1

  ja morgen komen ze ermee( heb net gebeld ,was best moeilijk in het abn) tussen 9 en 14uur.

  ik moet een label opkleven op mijn enveloppe.

  welk gedeelte moet dit dan?

  zie bijlage:

   

  (bijlage verwijderd op vraag van TS)

   

  helemaal dit ? of welk deel?

  aangepast door Passer

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites
  Gast
  Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  Log in om dit te volgen  

  • Welkom op PC Helpforum

  • Leden statistieken

   • Aantal leden
    39.360
   • Meeste online
    1.765

   Nieuwste lid
   Jaslin
   Registratiedatum
  • Gerelateerde inhoud

   • Door SealWithIt
    Goedenavond,
     
    Ik heb sinds kort een groot probleem met mijn computer, elke keer als ik mijn computer opstart begint mijn monitor vage versies van de bijhorende beelden te laten zien. Het is lastig uit te leggen dus hier heb ik een paar afbeeldingen.
     
     
     
    Telkens als deze vakjes op het beeldscherm verschijnen, is er geen motie naast het bewegen van mijn muis, bij sommige gevallen word het beeldscherm zwart en na een aantal keer re-start mijn computer automatisch. 
     
    Ik heb denk ik 2 mogelijke aanleidingen gevonden.
     
    Optie 1: Elke keer als het beeldscherm zwart wordt krijg ik dit bericht: Display Driver has stopped working and has recovered. Display driver NVIDIA Windows Kernel Mode, Version 416.34 stopped responding and has recovered.
    Ik denk dat het mogelijk hier mee te maken kan hebben.
     
    Optie 2: Ik heb een onbetaalde gedownloade versie van Windows 8.1 die misschien niet al te goed functioneert
     
    Ik kan dus maximaal een halve minuut mijn computer bedienen totdat hij re-start. Ik kan wel zonder problemen in de bios dingen veranderen.
     
    Mijn onderdelen zijn:
    amd fx 8350 wraith
    asus 970 pro gaming/aura
    gigabyte geforce gtx 1060
     
    Ik weet voor de rest niet hoe ik dit probleem kan oplossen, daarom hoop ik graag een antwoord terug te krijgen.
    Alvast bedankt.
   • Door Nikko
    Beste forumleden,
     
    Mijn pa (60+) heeft onlangs de melding gekregen dat hij niet meer in zijn hotmail-mails kon omdat er 'ongeoorloofde handelingen mee gebeurd waren'.
    Nu heb ik zelf wel wat IT-kennis, maar heb ik geen goed idee in welke volgorde ik best de mogelijke oorzaken afloop.
     
    Het kan zijn dat hij ergens verkeerd geklikt heeft ofzo, zodat de oorzaak van deze melding gewoon per ongeluk is ontstaan.
    Het kan ook zijn dat een ander account van hem (bijvoorbeeld bij een tweede hands verkoop site) gehackt is, omdat hij hetzelfde wachtwoord gebruikte bij verschillende accounts.
    Maar een key-logger die hij per ongeluk zou geïnstalleerd hebben, is ook goed mogelijk.
    Daarnaast zou ook zijn netwerk aangetast kunnen zijn, omdat hij niks aan optimalisatie van wachtwoorden doet van zijn SSID's (dus nog altijd de gegenereerde wachtwoorden zoals door Scarlet aangeleverd, voor de 2.4 en 5 Ghz netwerken).
     
    Even wat achtergrondinformatie:
    hij gebruikte dat wachtwoord voor zijn hotmail-mails dus voor meerdere sites/accounts er is al een scan van Windows Defender gebeurd (clean) er is al een scan van Malware Bytes gebeurd (clean) Toshiba 17 inch van budget 4-500 euro, al paar jaar oud (geen indrukwekkende specs dus), Windows 8.1, redelijk up to date lokaal user account  
    Ondertussen is zijn wachtwoord gelukkig gereset via een herstel e-mailadres, maar voorlopig laat ik hem liever niet op die laptop zijn mails checken, totdat ik weet dat alles weer 'clean' is (of clean gemaakt).
     
    In welke volgorde (en hoe) zou ik dus best checken wat de oorzaak was van deze melding? Ik kan wel bij de laptop, dus ik kan alle zaken die jullie aanraden wel uitvoeren.
     
    Mvg,
    Nikko
     
    PS: ik heb deze maar even onder Windows 8.1 gezet, omdat ik niet wist waar deze beter paste. Sorry als dit niet de beste plaats is.
     
     
   • Door JDAV
    Ik merk sinds vandaag op dat er een rare witte lijn(en) op de rechterbovenkant van mijn scherm te zien zijn. Deze blijven zichtbaar bij elke achtergrond. Ik krijg het echter niet schoongemaakt dus nu vermoed ik dat het een probleem met mijn scherm.
    Hopelijk kan er iemand hier mij verder helpen. (Witte lijn op linkerkant foto, want hij is omgedraaid)

   • Door JDAV
    Dit is al de tweede dag op een rij dat windows opeens mijn USB muis niet meer herkent. Als ik hem uittrek en er opnieuw insteek is dit voor 1 dag opgelost.
    Enig idee hoe ik dit kan oplossen?
   • Door Monkey23
    Mijn laptop (Toshiba Satellite C70D-B-10U) vind de wifi wel maar krijgt telkens beperkt netwerk. Wanneer ik over mijn wifi hover krijg ik te zien dat i.p.v. de normale "WiFi-2.4-3EA3" er "WiFi-2.4-3EA3 2" staat. Dit is het enige waar ik nog op kan komen dat dit probleem doet voorkomen. Op een andere WiFi bij een vriend heb ik geen problemen en op deze wifi kunnen de gsm's van mij , m'n vriendin etc. wel verbinden. Iemand een oplossing? Ik zit namelijk op het randje van mijn haren uit te trekken
    Excuses voor de enorm slechte foto.
    Alvast bedankt.

  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×
  ×
  • Nieuwe aanmaken...

  Belangrijke informatie

  We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.