Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!


maaike85

gegevens automatisch meenemen naar volgend werkblad

  Aanbevolen berichten

  Ik wil graag als ik iets invoer op werkblad 2, dat hij dat overneemt in werkblad 3 en volgende.

   

  Zie mijn bestand:

   

  Als ik een persoon vakantie geef wat in meerdere kwartalen valt, wil ik dat hij dat automatisch in de andere kwartalen(werkbladen) mee neemt. Is dit mogelijk? en hoe?

   

  Ik heb zelf geprobeerd om alle kwartalen te kopieren naar het eerste kwartaal zodat ik alles in 1 keer kon zien, maar nu arceert hij vanaf week 27 de weekenddagen zondag en maandag en dat moet zaterdag en zondag zijn. Ik krijg het niet meer goed. Hoe krijg ik dit weer goed?

   

   

  maaike85_2.xlsm

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Maaike,

  De vba-code in jouw bestand is die uit mijn bericht #9 en toen zag je bestand (vooral het blad met de naam "1e kwartaal") er heel anders uit. De laatste kolom was toen kolom CT, nu is dat in dat blad NN, daar moet je de macro dan op aanpassen natuurlijk. Macro's passen NOOIT zichzelf aan als je in het blad wat wijzigt.

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Het is allemaal nogal verwarrend! Het bestand in je bericht #1 bevat bladen per kwartaal, nu staan weer alle gegevens op 1 blad. Je kunt niet zomaar macro's uit het ene bestand ook in het andere gebruiken hoor.

  Idem voor het sorteren: eerst schrijf je dat je automatisch wil laten sorteren zodra je in de A-kolom wat wijzigt, nu staat er weer een knop; wat wil je nu eigenlijk? Ik ben er maar van uitgegaan dat je het  'automatisch' wil. De macro ziet er dan nagegenoeg hetzelfde uit als die ik al eerder postte, alleen het bereik waarover hij moet sorteren moet dan worden aangepast. Zie de bijlage.

  Er is ook nog een verborgen Blad7 (Formuleblad). Als je dat niet nodig hebt, maak het dan zichtbaar en verwijder het.

   

  PC-Helpforum maaike85.xlsm

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites
 • Topicstarter
 •    0

  Ik snap niet helemaal wat je bedoelt met het verborgen blad7.

  Maar het schema is top! Echt super bedankt voor je hulp!!!

   

  Ik heb het schema iets aan laten passen omdat ik het niet per kwartaal wilde, en popipipo heeft toen een sorteer knop gemaakt. Wat voor mij eigenlijk hetzelfde effect gaf als jou optie. Dus vandaar dat het bestand er nu weer anders uitzag. 

   

  Maar nogmaals bedankt voor je hulp! Met dit schema kan ik werken :)

   

  Groetjes maaike85

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Ik snap niet helemaal wat je bedoelt met het verborgen blad7.

  Klik in het menu op "Start", Klik in de groep "Cellen" op "Opmaak"

  Kies "Weergeven en verbergen" --> "Blad zichtbaar maken".

  In een venstertje verschijnt dan "Formuleblad" --> Klik op "Ok".

  Als je dat blad niet gebruikt, kun je het verwijderen.

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

 • Topicstarter
 •    0

  Hoi, ik heb geen flauw idee hoe dit blad erbij is gekomen. En zou ook niet weten wat ik er mee moet. 

  Ik heb het nu verwijderd. Bedankt!

  En nogmaals bedankt voor alle hulp!

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites
  Gast
  Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

  • Welkom op PC Helpforum

  • Leden statistieken

   • Aantal leden
    38.989
   • Meeste online
    1.622

   Nieuwste lid
   Ulrich Bns
   Registratiedatum
  • Gerelateerde inhoud

   • Door Thomas Pertry
    Hallo
     
    Hoe kan je in word een woord automatisch laten herhalen, zoals de = fucntie in excell.  Als je bronveld dan veranderd, dan veranderd ook het gekopieerd veld.
     
    Bijvoorbeeld: ik maak een standaardbrief voor mijn klanten waar ik enkel de inhoud verander, maar kop en voettekst hetzelfde blijft.
    Bovenaan vermeld ik onze referenatie bvb TEPE/103/2019/234
     
    Ik wil de brief afsluiten met volgende zin: Gelieve bij al uw communicatie uw referentie TEPE/103/2019/234 te vermelden.  Uiteraard is onderaan de referentie gelijk aan die van bovenaan.  Maar hoe ik word deze altijd standaard laten kopiëren.  En als ik dus voor mijn volgende klant een nieuwe referentie maak bovenaan bvb TEPE/103/2019/235, dan moet hij dit onderaan automatisch veranderen.  
     
    Functie kan natuurlijk ook gebruikt worden voor de familienaam die bovenaan in de hoofding staat bij adresgegevens en deze dan te kopiëren naar de aanspreektitel.
     
    mvg
    thomas 
   • Door Jens Breuer
    Hi,
     
    Ik ben op zoek naar het volgende:
    In mijn file heb ik verschillende tabbladen (per maand) waar problemen worden bijgehouden.
    Deze worden reeds gerangschikt op verschillende zaken (tijd/status/...).
     
    Nu zou ik een nieuw tabblad willen beginnen waar eigenlijk de problemen in moeten komen.
    Zodra de status van een probleem CLOSED is, zou deze bepaalde rij dan automatisch naar de juiste maand moeten gaan. (liefst ook op de juiste tijd)
    Op die manier heb ik 1 werktabblad, en worden de bestaande tabbladen eigenlijk het archief.
     
    Kan iemand mij helpen?
    Ik heb in bijlage een testbestand gevoegd.
     
    Alvast bedankt!
     
    testfile.xlsx
   • Door pieterbr
    Werk met Excel 2010 ik maak een nieuwe werkmap aan, als ik deze met het kruisje afsluit, wordt er gevraagd OPSLAAN, NIET OPSLAAN ANNULEREN.
    ik kies voor opslaan.
    Als ik de het bestand weer open en er wijzigingen in aanbreng en daarna afsluit met het kruisje (of Alt F4) wordt er niet meer gevraagd of ik het bestand op wil slaan maar wordt het zonder meer opgeslagen met de wijzigingen. Wie weet hoe ik dit kan voorkomen en bij afsluiten weer de keuze krijg voor oplaan.... Alvast bedankt voor de hulp.
   • Door K_1900
    Goedemorgen,
     
    Momenteel ben ik bezig met het creëren van een template voor de organisatie. De situatie is als volgt. Werknemers moeten drie verschillende documenten in drie verschillende fases aanleveren. Elk document heeft zijn eigen format en moet ook apart in te vullen zijn. 
     
    In fase 1 heeft document 1 drie tekstblokken. In fase 2 heeft document 2 een aantal extra tekstblokken maar moeten de drie tekstblokken van document 1 weer terug komen. Dit geldt hetzelfde voor document 3 (welke dus dezelfde tekstblokken als document 1 en 2 bevat). Om onnodig "copy&paste" activiteiten te voorkomen ben ik op zoek naar een oplossing. 
     
    Ik heb gekeken naar het creëren van 1 masterdocument en subdocumenten maar hierbij loop ik er tegen aan dat ik (als ik het document weer open) alleen de hyperlinks te zien krijg van de subdocumenten. Hierbij weet ik niet zo goed hoe ik de subdocumenten kan samenvoegen tot 1 document zonder dat de subdocumenten nogmaals te zien zijn. 
     
    Een andere optie die ik conceptueel bedacht heb maar geen idee van heb of dit überhaupt kan in word, is als volgt. Ofwel een dropdown list waarin gekozen kan worden voor document 1 en dan de juiste tekstblokken zichtbaar worden, ofwel document 2 waar dan de tekstblokken voor document twee zichtbaar worden etc. Uitdaging hierbij is nog om dan de tekst die al ingevoerd is in document 1, ook weer in document 2 te laten verschijnen. 
     
    Een eventuele andere optie is om document 1 gewoonweg te laten zien en een soort checkbox onder die tekstblokken te creëren. indien deze dan aangevinkt wordt verschijnt tekstblokken voor document twee onder document 1 en idem indien het vinkje voor document drie wordt aangevinkt. 
     
    Ik ben erg benieuwd of één van deze oplossingen überhaupt kan in word. 
     
    Alvast erg bedankt voor hulp/tips!
    gr. 
     
   • Door gvanwijk
    Ik wil graag automatisch regels kopieren naar ander werkblad indien celwaarde (tekst) aan bepaalde voorwaarde voldoet. Kan dat? Weet iemand daar formule of macro voor? Dank!
     
    Dus (zie ) : indien waarde in kolom E = "ja" kopieer dan cellen B t/m D uit die rij naar tabblad "ja"
     
    Gaat uiteraard om volgeschreven bladen, dus scheelt veel werk indien dit kopieren geautomatiseerd kan! 
    Voorbeeld.xlsx
  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×
  ×
  • Nieuwe aanmaken...

  Belangrijke informatie

  We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.