Ga naar inhoud

Recovery harde schijf met slechte partities


 Delen

Aanbevolen berichten

Ik heb een harde schijf liggen en als ik die aansluit ziet de computer hem. Na 5 minuten verdwijnt hij weer nadat de hdd redelijk wat

 

gedraaid heeft. Ook heeft de computer het er lastig mee om hem uit te lezen het duurt super lang en als hij het bijna uitgelezen heeft

 

verdwijnt ie.

 

 

Graag wil ik de foto's van erop redden. Ik ging daarvoor "HDD rescue" om er een kopie van te maken, maar dat gaat natuurlijk niet als hij

 

zich telkens na 5 minuten "loskoppelt". Is er hier een oplossing voor?

 

 

Bedankt alvast  :)

 

Harde schijf: 1TB van Western Digital, Usb 2.0

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hoi rules169,

 

1TB aan bestanden kopiëren zal niet meer gaan lukken maar heb je een idee hoeveel GB het is dat je wil recoveren?

 

USB2.0 dan is het een externe HD, kun je de HD uitbouwen intern aansluiten op je pc of heb je een laptop?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sorry het is een 256gb Iomega LPHD-UP met ook een usb 2.0. Ik was eventjes verward :P   Ik heb een laptop met nog een vrije HD slot (2.5inch). 

Hoeveel gb het precies is kan ik niet goed zeggen omdat ik de hdd met moeite kan bekijken. 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Download en installeer Speccy

Speccy is er ook in Nederlandstalige versie, bij de installatie (of update) kan je de taal wijzigen van Engels naar Nederlands ... als je op het driehoekje klikt, krijg je een uitrolmenu waarin je Nederlands kan selecteren. 

Wanneer, tijdens het installeren van Speccy, de optie aangeboden wordt om Google Chrome of Google Toolbar "gratis" mee te installeren dien je de vinkjes weg te halen, tenzij dit een bewuste keuze is. 

525a111b37ea3-Speccy.PNG 

Start nu het programma en er zal een overzicht gemaakt worden van je hardware. 

 

Sluit Speccy af en sluit je externe HD aan en start Speccy opnieuw.
Als dit gereed is selecteer je bovenaan "Bestand - Publiceer Snapshot" en vervolgens bevestig je die keuze met " Ja ". 

In het venster dat nu opent krijg je een link te zien, kopieer nu die link en plak die in je volgende bericht. Zo krijgen we een gedetailleerd overzicht van je hardware. 

Meer info over deze procedure lees je 
HIER.

aangepast door Dasle
Link naar reactie
Delen op andere sites

In het Speccy logje staat verder niets vreemd, enkel de SMART waarde Power Recovery Count valt me gelijk op.

Dit wijst erop dat deze externe schijf te pas en onpas zonder stroom valt, is het mogelijk om deze USB-schijf eens met een nadere USB-kabel te proberen?

Link naar reactie
Delen op andere sites


ik heb geluk gehad. Het logje lukte bij de eerste keer. Ik wou het nog eens opnieuw proberen om een log te maken omdat ik dacht dat het niet gelukt was, maar het ging niet meer. De HDD werd met moeite herkent.  De kabel heeft 2 usb uitgangen om stroom te leveren normaal is 1 genoeg. Als ik ze alle 2 aansluit heeft verkenner het nog altijd moeilijk en crasht de verkenner soms. Ik wil het nog eens aansluiten met extra voeding, maar het zal nog altijd niet opgelost zijn  :(

Link naar reactie
Delen op andere sites

Probeer deze externe schijf eens op een andere pc of laptop als je die mogelijkheid hebt.

 

Een collega alhier merkte op dat de Power Recovery Count voor zowel de externe HD als voor de HD waar je OS op staat gelijk zijn.

Vreemd want dat zou kunnen betekenen dat ook de schijf in je laptop zonder stroom valt.

 

Hoe sluit jij je laptop af

aangepast door Dasle
Link naar reactie
Delen op andere sites

 • 1 maand later...
Quote

 

ik heb eens een andere harde schijf (160gb) in de hdd houder gestoken. Deze heb ik met dezelfde usb kabel aangesloten zoals met de vorige hdd. De computer kan de 160gb-hardeschijf wel goed lezen. Het ligt dus aan de harde schijf denk ik. De slechte harde schijf heb ik een paar dagen geleden eens via de interne aansluiting aangesloten en linux opgestart. Linux las "2028 bad sectors". Ik heb dan maar DDrescue opgestart en de bestanden naar een andere hdd te kopieren. De voorlaatste stap (zie foto) duurde veel te lang, dus ben ik maar gestopt. 48uur om 1.5gb te kopieren. Heeft iemand nog raad? :) alvast bedankt 

 

13480308_10206802401762505_1036136706_n.

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

 • Welkom op PC Helpforum

 • Leden statistieken

  • Aantal leden
   40.193
  • Meeste online
   1.765

  Nieuwste lid
  Fraussen Daniel
  Registratiedatum
 • Gerelateerde inhoud

  • Door Lukas Dethmers
   Hoi, ik heb mijn pc iets meer dan 1 jaar geleden gekocht en er komt nu al een tikkend geluid uit mijn pc. Ik heb al dingen geupgrade zoals een nieuwe ram stick een ssd en een video kaart. Het tikkend geluid gebeurt alleen bij het opstarten als mn pc een beetje warm is stopt het.
   Het is een toshiba hdd 1tb
   Ik hoop dat iemand weet wat er aan de hamd is
    
   Gr Lukas
  • Gast
   Door Gast
   Hallo iedereen
    
   Laatst wou ik een backup maken van een WD Elements schijf naar een 2,5 inch Toshiba schijf. Dat doe ik met een SATA naar USB3 controller die altijd perfect heeft gewerkt. Laatst merkte ik op dat een backup wel heel lang begon te duren. (9 uur voor een 300Gb) De schrijfsnelheid piekte tot een 2 Mbps en daalde altijd terug naar 0 Kbps. Op momenten werd er dus helemaal niets gekopieerd en toch zei mijn Taakbeheer dat de schijf 100% in gebruik was. Denkend aan een virus heb ik de schijf helemaal geformateerd, zonder resultaat. Als ik niets met de schijf die hoor ik hem toch nog ratelen. De schijf kan echter wel nog uitgelezen worden door Windows en met veel geduld kunnen er nog bestanden op worden gezet. Is de schijf gewoon defect of hangt het aan iets anders?
    
   Alvast bedankt
   Rob Nickmans
  • Door gwnAndy
   I am going to build a new pc verry soon, my old pc just has all of the files on one 1T hdd but i want to try an (M.2) ssd. I would like to only have the Windows folder on an ssd but not my other folders in the 'C:' drive letter (users, program files, program files (x86), ...) those i would like to have on an 2T hdd but still being in the same 'C:' drive letter, while i have tried many tutorials i can't find anything appropriate for what i would like to achieve. If you know how ik could achieve this please let me know.
    
   tanks in advance
  • Door Kristof
   Hey,
   Een aantal weken geleden heb ik win 10 opnieuw moeten installeren op mijn laptop door een aanhoudend probleem bij het opstarten.
   Ik had op dat moment geen usb die ruimte genoeg had om windows op te zetten en dan via usb op te starten.
   Ik heb dus mijn externe harde schijf gebruikt en daar windows mee geïnstalleerd.
   Nu na die installatie die ook gelukt is merkte ik toen ik mijn externe harde schijf voor de eerste terug wilde gebruiken dat de naam van men harde schijf alsook alle inhoud die er vroeger op stond niet meer te vinden is.
   Wat ook raar is is dat de harde schijf 1,5 TB is en ik nog maar 35 GB vind aan totale ruimte.
   ook de naam van de harde schijf is nu ESD-USB wat voordien big hard disk was.
   Is er iemand die mij zou kunnen helpen dit is voor mij zeer belangrijke data zoals foto's een massa aan filmpjes enz...
    
   bedankt alvast
  • Door Robbe Delarbre
   hallo
    
   Wij hebben een externe harde schijf van 4tb gekocht om al onze computers te backuppen. Ik wil deze harde schijf op ons internet koppelen zodat we ze niet hoeven te verplaatsen van computer naar computer. 
   Wij hebben een telenet router met een usb poort dus ik heb hem daar ingeplugt om te kijken of hij op het netwerk kwam maar er gebeurde niet veel en in de instellingen van de router van telenet kan je niks vinden over opslag ofzo.
   Ik wil ofwel deze harde schijf direct aan de router hangen maar als dat niet lukt dan wil ik hem aan mijn computer hangen en zo delen op ons internet. 
   Weet iemand of dit mogelijk is want ik vind hier echt niet veel over. Sommige zeggen dat telenet dit usb poort heeft geblokkeert en bij andere lukt het wel maar die moesten niks speciaals instellen ofzo.
    
   alvast bedankt!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...