Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!


  Aanbevolen berichten

  Hallo

   

  Ik heb een asus N76V laptop. Zoals de meesten ben ik enkele maanden geleden gemigreerd van windows 7 naar windows 10. Ik zit echter sindsdien met een irritant wifi probleem.

   

  Onder windows 7 had ik geen enkel probleem met de wifi. Onder windows 10, werkt de wifi perfect zolang mijn laptop met de stroomkabel is aangesloten. Wanneer ik de stroomkabel uittrek en dus op de batterij begin te werken, valt de wifi na enkele minuten uit. De oorzaak blijkt de wifi netwerkadapter te zijn die zichzelf uitschakelt. Dit terug inschakelen werkt niet zonder de laptop opnieuw op te starten. 

   

  Ik heb alvast de asus wifi driver van de pc afgezwierd waardoor het probleem al verbeterd is, maar toch is dit niet opgelost. Het probleem ligt overigens niet aan het wifi netwerk, dit is al meerdere malen uitgetest. 

   

  Is er een soort van energiebesparingsfunctie in windows 10 waardoor de wifi module te weinig stroom krijgt bij het werken op batterij? Is het voltage van mijn batterij te laag geworden (4 jaar oud, doch kan langer dan een uur op batterij werken)? 

   

  En wat kan ik doen om dit op te lossen? 

   

  Alvast bedankt voor de hulp!

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Klik met de RE muisknop op het startlogo en kies apparaatbeheer.

  Ga naar je Wifi apparaat, klik er met de rechter muisknop op en ga naar het tabblad "Energiebeheer".

  Verwijder daar het vinkje bij "De computer mag dit apparaat uitschakelen om energie te besparen" en klik op OK.

  Herstart de computer.

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

   

  Ik heb alvast de asus wifi driver van de pc afgezwierd ...

   

  Dat is dus de driver van je intern wifi-kaartje. Ik ben er daarom vanuit gegaan dat de wifi adapter die je in gebruik hebt een usb adapter is die je zelf aangekocht hebt. Klopt mijn redenering?

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Je hebt de driver daarvan verwijderd gehad zei je, heeft deze zich opnieuw geïnstalleerd zoals het hoort? Geen geel driehoekje te bespeuren in apparaatbeheer?

  Asus ondersteunt voor uw laptop geen drivers voor Windows 10, hopelijk voldoet de door Microsoft aangeleverde driver.

  Misschien is een usb wifi adapter een optie. Dit in de veronderstelling natuurlijk dat er voldoende stroom wordt aangeleverd voor je usb poorten.

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

 • Topicstarter
 •    5

  Ik gebruik nu dus de default windows 10 driver, die werkt perfect zolang ik met de stroomkabel verbonden ben. Met de asus driver had ik teveel problemen, dan viel het internet zelfs met stroomkabel uit. 

  Ik ben niet van plan een aparte usb stick te kopen hiervoor, ik vind het vooral bizar dat de wifi perfect werkt met stroomkabel, maar slechts enkele minuten met de batterij, vandaar mijn vraag hier. 

  Indien het niet aan het energiebeheer ligt, weet ik het ook niet meteen. 

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites
  Gast

  Kan je niet ergens naar de instellingen van die driver gaan?

  Als dit niet lukt, probeer dan eens naar je instellingen te gaan, daar algemene instellingen en dan energiebeheer in het linkse menu. Dan klik je vanonder op geavanceerde energiebeheer opties op zoiets en misschien staat daar iets tussen?

  Laat je weten of het gelukt is aub?

  Mvg

  JonasTheGamer

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Download en installeer Speccy.

  Speccy is er ook in Nederlandstalige versie, bij de installatie (of update) kan je de taal wijzigen van Engels naar Nederlands ... als je op het driehoekje klikt, krijg je een uitrolmenu waarin je Nederlands kan selecteren.

  Wanneer, tijdens het installeren van Speccy, de optie aangeboden wordt om Google Chrome of Google Toolbar "gratis" mee te installeren dien je de vinkjes weg te halen, tenzij dit een bewuste keuze is.

  Speccy.PNG

  Start nu het programma en er zal een overzicht gemaakt worden van je hardware.
  Als dit gereed is selecteer je bovenaan "Bestand - Publiceer Snapshot" en vervolgens bevestig je die keuze met " Ja ".

  In het venster dat nu opent krijg je een link te zien, kopieer nu die link en plak die in je volgende bericht. Zo krijgen we een gedetailleerd overzicht van je hardware.

  Meer info over deze procedure lees je HIER.

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites
 • Topicstarter
 •    5

  Ik heb het intussen gevonden. Bij het energiebeheer van de pc, kan je blijkbaar bij het actieve energieschema de instellingen voor de wifi wijzigen. Dit stond voor 'op batterij' op maximale energiebesparing. Na dit te wijzigen naar maximale prestaties, blijkt het probleem opgelost te zijn!

   

  Bedankt voor alle input!

  aangepast door jerhay

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites
  Gast
  Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

  • Welkom op PC Helpforum

  • Leden statistieken

   • Aantal leden
    39.412
   • Meeste online
    1.765

   Nieuwste lid
   Paul Janssen
   Registratiedatum
  • Gerelateerde inhoud

   • Door spike666
    Hoi, ik wil een app gebruiken maar die is enkel  beschikbaar voor ipad.
    Is er een manier om die op een pc met windows 10 te draaien?
     
     
     
   • Door pol55
    Deze week vastgesteld dat youtube op mijn windows pc zich alleen opent in een vreemde taal. Kan dus niets meer aanpassen. Op mijn smartphone/tablet is alles OK. Reeds uitgelogd ...geen resultaat. Kan dus niets meer doen in youtube. Graag hulp aub. 
    vg,
    Polle

   • Door dreivilo47
    Ik dacht dat alle stuurprogramma's (drivers) up-to-date zijn als de laatste Windows Updates bijgewerkt worden.  Blijkbaar niet als ik ScanCircle uitvoer op m'n laptop.  Dan zijn er van 20 stuurprogramma's een nieuwere versie beschikbaar.
     
    Via Apparaatbeheer (devmgmt.msc) kan je manueel een stuurprogramma bijwerken.  Dit is arbeidsintensief als je er enkele moet doen.
    Er is een snellere manier om dit te doen, nl. een driver updater tool.  Maar welke gratis tool is nu de beste?: Snappy Driver Installer, Driver Booster, DriverPack Solution, ...?
     
    Of is er nog een andere manier in Windows 10 buiten Apparaatbeheer?
   • Door Dirk.
    Dag allemaal

    Onlangs kreeg ik de oude computer van mijn grootouders. Dit is een windows vista die nog perfect werkt. Maar wanneer ik thuis ben kan ik niet met de wifi connecteren(ik ben verbonden met het netwerk maar kan niet gaan surfen op internet) . Mijn internet zelf werkt wel maar er is een probleem dat ik niet kan vinden. Als ik bij mijn grootouders ben kan ik wel gewoon op internet surfen. Volgens mij is dit iets met een IP-adres en een beveiliging maar ik weet niet wat. Weet iemand wat dit probleem zou kunnen zijn en hoe ik dit kan oplossen?
   • Door filip van temse
    goede middag,
    Ik heb al enkele uurtjes gezocht maar het lukt niet.
    Na defect van mijn ssd heb ik deze vervangen .
    Het lukt mij echter niet om windows 10 opnieuw te installeren.
    -De eerste poging gaf onmiddellijk aan dat de drivers ontbraken, maar deze zijn nergens te vinden.
    Het is een xpg sx8200 pro van 512 G
    De installatie wou gewoon niet starten.
    -Na wat aanpassingen in de bios startte de istalatie wel maar liep ze al snel vast, ontbrekende bestanden op 23percent
    msiz370-A pro
    seag 2TB st2000DM006
    intel core i5-8400
    windows home (memory stick)
     
     
     


  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×
  ×
  • Nieuwe aanmaken...

  Belangrijke informatie

  We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.