Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!


gvanwijk

Automatisch regels kopieren op celvoorwaarde

  Aanbevolen berichten

  Ik wil graag automatisch regels kopieren naar ander werkblad indien celwaarde (tekst) aan bepaalde voorwaarde voldoet. Kan dat? Weet iemand daar formule of macro voor? Dank!

   

  Dus (zie ) : indien waarde in kolom E = "ja" kopieer dan cellen B t/m D uit die rij naar tabblad "ja"

   

  Gaat uiteraard om volgeschreven bladen, dus scheelt veel werk indien dit kopieren geautomatiseerd kan! 

  Voorbeeld.xlsx

  aangepast door gvanwijk

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Dat is een basic-bewerking in Excel. Aanwijzingen:
  1. Begin op het eerste blad in B3 en kijk naar de inhoud van E3. 
  2. Staat daar "ja", kopieer dan B3:D3 naar B3:D3 op het tweede blad; staat daar geen "ja" (of "nee"), kopieer naar B3:D3 op het derde blad.
  3. Ga terug naar het eerste blad en ga daar naar de volgende rij tot er in kolom B niets meer staat. Naar een volgende rij gaan doe je door een teller te verhogen met 1.
  4. Herhaal 1 t/m 3 en ga bij kopiëren ook in blad2 en 3 steeds naar een volgende rij door een teller te verhogen met 1.
  Kopieer eerst eens met de macrorecorder, dan zie je wat er gebeurt.

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites
 • Topicstarter
 •    0

  Hoi Alpha, mag dan basic zijn, ik kan niets met je antwoord helaas. Sorry. 

  Wacht nog wel even of iemand wat concreter kan/wil zijn, anders de 625 regels maar handmatig gaan kopieren.

   

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  34 minuten geleden, gvanwijk zei:

  Hoi Alpha, mag dan basic zijn, ik kan niets met je antwoord helaas. 

   

  Dan misschien maar eens de helpfile van Excel raadplegen om je wat dingen eigen te maken.

  Ik kan hier wel complete oplossingen gaan geven, maar dan stromen hier wellicht op korte termijn vele vragen binnen van mensen die allemaal geholpen willen worden zonder zelf ook maar iets te doen. Daar pas ik voor. Heb al meegemaakt dat grote bedrijven met omzet van miljoenen op een forum zoals dit vragen stellen omdat ze te gierig zijn om daarvoor een softwarebedrijf in de arm te nemen. Eveneens al meegemaaktt dat iemand zich (ook nu nog) op zijn website als Excel- en vba-expert presenteert, maar de meeste vragen op fora dumpt om de antwoorden vervolgens aan zijn klanten te verkopen. Als 'helper' weet je niet op voorhand (en vaak ook achteraf niet) met wie je te maken hebt, vandaar...

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites


  • Welkom op PC Helpforum

  • Leden statistieken

   • Aantal leden
    38.982
   • Meeste online
    1.622

   Nieuwste lid
   Ulrich Bns
   Registratiedatum
  • Gerelateerde inhoud

   • Door Thomas Pertry
    Hallo
     
    Hoe kan je in word een woord automatisch laten herhalen, zoals de = fucntie in excell.  Als je bronveld dan veranderd, dan veranderd ook het gekopieerd veld.
     
    Bijvoorbeeld: ik maak een standaardbrief voor mijn klanten waar ik enkel de inhoud verander, maar kop en voettekst hetzelfde blijft.
    Bovenaan vermeld ik onze referenatie bvb TEPE/103/2019/234
     
    Ik wil de brief afsluiten met volgende zin: Gelieve bij al uw communicatie uw referentie TEPE/103/2019/234 te vermelden.  Uiteraard is onderaan de referentie gelijk aan die van bovenaan.  Maar hoe ik word deze altijd standaard laten kopiëren.  En als ik dus voor mijn volgende klant een nieuwe referentie maak bovenaan bvb TEPE/103/2019/235, dan moet hij dit onderaan automatisch veranderen.  
     
    Functie kan natuurlijk ook gebruikt worden voor de familienaam die bovenaan in de hoofding staat bij adresgegevens en deze dan te kopiëren naar de aanspreektitel.
     
    mvg
    thomas 
   • Door Jens Breuer
    Hi,
     
    Ik ben op zoek naar het volgende:
    In mijn file heb ik verschillende tabbladen (per maand) waar problemen worden bijgehouden.
    Deze worden reeds gerangschikt op verschillende zaken (tijd/status/...).
     
    Nu zou ik een nieuw tabblad willen beginnen waar eigenlijk de problemen in moeten komen.
    Zodra de status van een probleem CLOSED is, zou deze bepaalde rij dan automatisch naar de juiste maand moeten gaan. (liefst ook op de juiste tijd)
    Op die manier heb ik 1 werktabblad, en worden de bestaande tabbladen eigenlijk het archief.
     
    Kan iemand mij helpen?
    Ik heb in bijlage een testbestand gevoegd.
     
    Alvast bedankt!
     
    testfile.xlsx
   • Door pieterbr
    Werk met Excel 2010 ik maak een nieuwe werkmap aan, als ik deze met het kruisje afsluit, wordt er gevraagd OPSLAAN, NIET OPSLAAN ANNULEREN.
    ik kies voor opslaan.
    Als ik de het bestand weer open en er wijzigingen in aanbreng en daarna afsluit met het kruisje (of Alt F4) wordt er niet meer gevraagd of ik het bestand op wil slaan maar wordt het zonder meer opgeslagen met de wijzigingen. Wie weet hoe ik dit kan voorkomen en bij afsluiten weer de keuze krijg voor oplaan.... Alvast bedankt voor de hulp.
   • Door K_1900
    Goedemorgen,
     
    Momenteel ben ik bezig met het creëren van een template voor de organisatie. De situatie is als volgt. Werknemers moeten drie verschillende documenten in drie verschillende fases aanleveren. Elk document heeft zijn eigen format en moet ook apart in te vullen zijn. 
     
    In fase 1 heeft document 1 drie tekstblokken. In fase 2 heeft document 2 een aantal extra tekstblokken maar moeten de drie tekstblokken van document 1 weer terug komen. Dit geldt hetzelfde voor document 3 (welke dus dezelfde tekstblokken als document 1 en 2 bevat). Om onnodig "copy&paste" activiteiten te voorkomen ben ik op zoek naar een oplossing. 
     
    Ik heb gekeken naar het creëren van 1 masterdocument en subdocumenten maar hierbij loop ik er tegen aan dat ik (als ik het document weer open) alleen de hyperlinks te zien krijg van de subdocumenten. Hierbij weet ik niet zo goed hoe ik de subdocumenten kan samenvoegen tot 1 document zonder dat de subdocumenten nogmaals te zien zijn. 
     
    Een andere optie die ik conceptueel bedacht heb maar geen idee van heb of dit überhaupt kan in word, is als volgt. Ofwel een dropdown list waarin gekozen kan worden voor document 1 en dan de juiste tekstblokken zichtbaar worden, ofwel document 2 waar dan de tekstblokken voor document twee zichtbaar worden etc. Uitdaging hierbij is nog om dan de tekst die al ingevoerd is in document 1, ook weer in document 2 te laten verschijnen. 
     
    Een eventuele andere optie is om document 1 gewoonweg te laten zien en een soort checkbox onder die tekstblokken te creëren. indien deze dan aangevinkt wordt verschijnt tekstblokken voor document twee onder document 1 en idem indien het vinkje voor document drie wordt aangevinkt. 
     
    Ik ben erg benieuwd of één van deze oplossingen überhaupt kan in word. 
     
    Alvast erg bedankt voor hulp/tips!
    gr. 
     
   • Door Justg
    Beste,

    De volgende situatie wil ik graag geprogrammeerd hebben via VBA: Dat een persoon een bepaald Excel bestand opslaat en dat vervolgens de inhoud van de sheet na het opslaan automatisch wordt verzonden naar een bepaald email adres. Ik heb al voor elkaar gekregen (met onderstaande Macro) dat een email verzonden kan worden naar een bepaald adres. Alleen het deel dat dit automatisch een mail met de inhoud van de sheet wordt verzonden na het opslaan ontbreekt nog. Weet iemand hoe dit moet? 

    Bij voorbaat dank!

    Groeten,

    Just     Huidige Macro:


    Sub Send_Selection_Or_ActiveSheet_with_MailEnvelope()

    Dim Sendrng As Range

    On Error GoTo StopMacro

    With Application
    .ScreenUpdating = False
    .EnableEvents = False
    End With

    Set Sendrng = Selection

    With Sendrng

    ActiveWorkbook.EnvelopeVisible = True
    With .Parent.MailEnvelope


    .Introduction = "UPDATE"

    With .Item
    .To = "emailadres"
    .CC = ""
    .BCC = ""
    .Subject = "See following slide"
    .Send
    End With

    End With
    End With

    StopMacro:
    With Application
    .ScreenUpdating = True
    .EnableEvents = True
    End With
    ActiveWorkbook.EnvelopeVisible = False

    End Sub
  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×
  ×
  • Nieuwe aanmaken...

  Belangrijke informatie

  We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.